selam benim bi sorum olacak...erkek arkadaşım finlandiyada çalışıyor ..türkiyede evlilik yapacağız,evlilik işlemleri normal seyrinde mi olacak..yani burada normal evlenicez daha sonra erkek arkadaşım evraklarla finlandiyada evlilikle ilgili bildirimi yapacak ...böyle mi yoksa başka kurallar var mı bu şekilde evlilik konusunda....
merhaba,
benimde şuanda bir sorunum var. 1 yıl önce boşanma davası nedeniyle bir avukatla anlaştım. herhangi bir belge filan imzalamadım. noterden vekalet verdim. 4 kez duruşma yapıldı ve ben avukatıma 2 bin ytl ödedim. (toplamda 3,5 milyara anlaştık) fakat ödemelerimi elden yaptım. ancak boşanmadan vazgeçtik ve barıştığımız için dava iptal oldu. avukatım benden para talep ediyor. ödeme yapmazsam herhangi bir sorun yaşarmıyım. vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.
Bu davayı avukata verirken bir sözleşme imzaladıysanız avukatınız anlaştığınız rakamı barışmış olsanız bile sizden isteyebilir. Kaldı ki ödeme yaparken makbuz almanız gerekirdi, makbuz almadığınız için paranın tamamını bile sizden isteyebilir. Paranın tamamını istemeye hakkı yok tabiki ama malesef bunu yapan meslektaşlarımız çıkabiliyor.
yanıtınız için teşekkür ederim. avukatımla sözleşme imzalamadım ama noterden vekalet verdim. sözleşme imzalamadım yinede para talep edebilirmi?
merhaba. bişey sormak istiyorum . benim teyzem gecen ramazan da evlendi. aradan 3 ay geçti geçmedi ayrıldılar. adamla anlaşamadılar. teyzeme karşı hakaretleri, kovmaları , ters ilişki istemesi fln varmış. ve 2 ay önce boşandılar. teyzem şimdi başka biriyle evlenmek üzere ama hakim 10 ay evlenemessin kararı vermiş. bu karar öne çekilebilir mi?
nasıl başlasam bilemiyorum şöyle anlatıyım annem ve babam yıllar önce ayrıldı babam başka bir kadınla bereber oldugu için annemden ayrılmak istedi biz biriyle beraber oldugunu resimlerle fln biliyorduk ama o elimizdeki kanıtları hep elimizden şiddetle aldı neyse sonuç şiddetli geçimsizlik diye ayrıldılar babamın kendi hatalarından dolayı birden fazla evi varken bir evi kaldı ve hep inkar etti diger evlerini sanki bi yalan söylüyormuşuz gibi davrandı kendi üzerine bu evde annem ve abim yaşıyor mahkeme sürecindeyken biz 3 kardeşiz bize ve kendisinin bir kızı daha var evi hepimizin üstüne yapma teklifinde bulundu yani annemde bunu kabul etmedi neden kendi kızınıda katıyorsun diye ve yine sonuç kötü oldu ki ev degil hiçbirşey alamadık ama şu anda hala annem abim o evde yaşıyorlar yıllardır evi satmak istedigini söylüyor yakınlarımızdan şöyle nasihatlar alıyoruz ne kadar dogru ne kadar yanlış bilemiyoruz ama sizlere sormak istedim danışabilecegimiz sizler varsınız şükür;baban o evi satmak istediginde sizde bir dava açbilirsiniz diyolar ben evliyim ablamda evli abim bekar ama en küçük ben 28 yaşındayım ne yapabilirizki kendisi satmak isterse dedigimizde dava açın diyolar anneme belli bir nafaka baglandı ama annem babamın evnde oldugu için şu anda nafakayı ödemiyor sizce etraftan verilen akıllar ne kadar dogru biz dava açsak ne yapabiliriz ne hak talep edebilirizki anlayamıyorum kendi üzerine evi bana bir akıl verin lütfen şimiden çok teşekkür ederim....
tabi ki üzgün olmanı anlıyorum deniz 15 ama aile bireyleri için en hayırlısı bu ise,belki herşey düşündüğünden daha iyi olabilir.
böyle bir durumda eğer anlaşmaları mümkün ise,welayetler,nafaka,tazminat ws her konuda,bir protokol hazırlanıp imzalanması we tek celsede mahkemede bulunmaları anlaşmalı boşanma için yeterlidir.en çabuk ilerleyecek süreç budur.
ama eğer anlaşma mümkün olmuyor ise,dawa çekişmeli olarak dewam edecektir.her iki tarafın da tazminat,nafaka,welayet ws talepleri ayrı ayrı incelenir.somut olayın detaylarını bilmediğim için bu kadar aydınlatabilirim.çünkü tabi oldukları mal rejimi,ewliliğin nasıl dewam ettiği,hangi boşanma sebebine dayanıldığı,tanıklar we sair diğer delillerde dawanın şekillenmesi mümkün olucaktır.senin özel olarak sormak istediğin bir konu warsa özelden mesaj atabilirsin.bunun haricinde gelen dilekçede gerçek olmayan bir çok hususun olduğunu yazmışsın.buna kafanı takma,önemli olan salt beyan değil,beyanın ispatıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?