Merhaba.Ben birşey öğrenmek istiyorum.
Ekim 2008 de evlendim ve eşimin soyadını almıştım sadece.
Şimdi kendi soyadımla beraber kullanmek istiyorum fakat bunu için mahkeme kararı gerekiyor mu ?
mrb aranıza yeni katıldım.:)benim bi sorum olucaktı ben eşimle ayrılıyorum.ayrılma dilekçeleriizi werdik 2 ay oldu fakat mahkeme günü dahi belirlenmedi .bu normalmi yani nezamana kadar mahkeme günü belli olur? şimdidden teşekkürler:)
ev almak istiyoruz. kredi kullanacağız. nasıl eşimle benim üzerime ortak tapu alabiliriz?hangi yolları izlememiz lazım?ek masraf olur mu?
Bizde bir dolandırıcılık olayı yaşadık mahkeme tamamlandı.. 2 yıl hapis cezası aldı fakat direk temyize gitti .. bu arada avukatımızla anlaşma yapmıştı her ay 1 milyar ödeme yapıcaktı fakat yapmadı ödemediğim takdirde hapis yatarım diye kağıt imzaladı fakat onuda ödemedi .. şimdi onun mahkemesi açıldı merak ettiğim şey her seferinde temyize mi gidicek. Temyiz hakkının sınırı yok mu? Ve bu sürec ne kadar bilgi verirseniz çok sevinirim..
İyi günler benimde bir sorum olacak biraz karışık ama yardımcı olursanız fikirlerinizle çok sevinirim.
Benim nişanlıma bir kağıt geldi işlediği şuçtan dolayı önce hapis cezası verilmiş bu ceza 4.320 TL para cezasına çevrilmiş, 3 denetim süresi konulmuş bu süree içinde başka bir suç işlendiği takdirde dosyanın tekrar açıklanacağı yazıyor ayrıca kağıtta hükmün açıklanmasının kaldırılmasına karar verilmiştir yazıyor.Lütfen bana daha açıklayıcı bir şey söylerimisiniz? bu para ödenecekmi?
selam benim acilen yardıma ihtiyacım var ....
benim 4 yıllık bi ilişkim vardı.6 aydırda nişanlı idik.
bu kişi beni çok detaycı ve kolay beğenmeyen biri olduğumu söyleyerek terketti.(örneğin alışverişte bişey için saatlerce gezebiliyomuşum)
ben çok şaşırdım.bunu görekçe olmayacağını düşünüyorum ama onlar ısrarla bunu söylüyorlar. sinirlerim alt üst oldu. annem perişan bi halde.
karşı tarfla hiç bişekilde iletişim kurulamıyor. benim aklıma manevi tazminat davası açmak geldi. bunu yapabilirmiyim eğer yaparsam kazanma şansım nedir neler yapmam gerek şimdiden çok teşekkür ederim
Merhaba.Ben birşey öğrenmek istiyorum.
Ekim 2008 de evlendim ve eşimin soyadını almıştım sadece.
Şimdi kendi soyadımla beraber kullanmek istiyorum fakat bunu için mahkeme kararı gerekiyor mu ?
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun.nişanın bozulması tarflra grkli şartların varlığı durumunda hem mddi hem de mnevi tzminat davsı acma hkkı verir.Nisnlılrdn biri hklı bir sebep olmksızın nisnı bozrsa ya da nisn trflrdn birine yüklenebilecek bir nedenle bozulduysa kusurlu oln trf diger trfa evlnme amcıyla yptıgı hrcamlr icin uygun bir tzmint ödemekle yükümlüdür.(kaynk Türk medeni knunu md.120).Bunun dısnda nisnın bozlmsı nedeniyle kisilik hkkı saldırıya ugryn traf dgr trftn uygun bir miktrda tzmint istyblr.(kynk Türk medeni knunu md.121).Ylnız mddi tzmintı kusursuz nisnlı,annsi,bbası ve onlr gibi dvrnn ykınlrı tlp edebilirken mnvi tzmintı sdece nisanlılr tlp edebilir.Maddi ve mnvi tzmint dvsı actıgınız tkdirde buyuk olsılıkla zarrnz tzmin edilcktir.
ilgin için çok teşekkür ederim aslıcım. peki benim bu durumum sence beni haklı gösterirmi? yani sen hakim olsan bı gerekçeyle biri manevi maddi tazminat davası açmış olsa sen bu kişiyi gerçekten zarara uğramış diye değerlenirimiydin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?