Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kızım özel eğitim kurumlarından birine gidiyor.Eşim işten çıkınca kızımı dershaneden çıkarmak istiyoruz,fakat dershane sözleşmeyi fes etmiyor.Anayasanın 4077 maddesi nin 10. mad. e bendine göre haklı olmam lazım.Bu yazıyı inter. araştıdım.Sözleşmede bu madde yok diye kabul etmiyorlar .Yani haksız şartlar var lütfen çok acil yardımcı olunuz. Muhtardan fakirlik kağıdı ve işsizlik maaşı baş vurusunu sundum malesef kabul etmiyorlar.Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook
Sözleşmede aksine nasıl bi hüküm var.Ve budurum tabiki anayasaya aykırı.Maddi durumunuz olmadığına göre kızınızın zorunlu devamlılığını sağlayamazlar.Ayrılırsa tazminat hakkı doğacağına ilişkin bi hükümmü var tam anlayamadım
merhabalar özel dershaneden kızmı alamayışımın nedeni .Sözleşmenin fes edilmsi ancak devlet hastanesinden ciddi bir hastalğının var olmasını gösteren belge veya başka bir şehire taşınması gerekiyormuş.Bu iki madde var sözleşmede .Başka hiç birşeyi kabul etmiyorlar.Kızınızı göndermesenizde mecbur ödeme yapacaksınız yoksa icraya veririz diyolar.Yasalarda hiçmi hakkımız yok hala eşim çalışmıyor, lütfen yardımcı olun.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:benneyaptımki
Üzülmeyin.Şimdi şöyle yapın derim.Notere giderek dersaneye sözleşmenin iptal edilmemesi durumunda milli eğitim bakanlığına şikayet edeceğinize dair bir ihtarname çekin.Bu ihtarnamede sebeblerinizi anlatın fakirlik kağıdınızın fotokopisiyle varsa diğer delillerinizi ekleyin. Ben size hangi yönetmeliğe dayanarak ihtar çekeceğinizi aşağıda belirtiyorum.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ ÜCRETLERİ TESPİT VE TAHSİL YÖNETMELİĞİ
madde 10 e bendi ücretlerin iadesi )Öğrenci velisinin öğrenciyi kurumda okutamayacak duruma düştüğünü gösterir resmi makamlardan alacağı belgelerle tevsik etmesi,gerekir.
Bu maddeye dayanarak sözleşmeyi iptal edebilirsiniz.Bu maddede ödenmiş ücretin hangi şartlarda iade edileceği düzenlenmiş.Bu maddeyi lehinize yorumlayabilirsiniz.
Şayet tehtidlerine devam ederlerse Milli eğitim bakanlığına aldığınız fakirlik kağıdı vsde ekleyerek bi dilekçe yazıp şikatte bulunun.
Merhabalar çok teşekkür ederim bilgileriniz için en kısa zamanda uygulayacağım.Hukuk kuralları ile yönetilen bir ülkede yaşadığımızı anladım.İnşallah yasalarda bizden yana olur.Öğrenci kayıt sözleşmesi de yapılan antlaşma gereğince 9 ay eğitime devam edeceğim,her nesebeple olursa olsun bu süreden önce ayrılsam bile kalan ödemeleri ödemek mecburiyetinde olduğumubilerek okuyarak kabul ediyorum ve imzalıyorum.Bu sözleşmenin iptali yalnızca aşağıdaki hallerde mümkün olacaktır.1-Öğrencinin il sınırları dışına taşınmasının belgelenmesi.2-Öğrencinin kursa gelemeyecek durumda olduğunu belgeleyen resmi onaylı sağlık raporu bu dökümanın yazıldığı sözleşmeyi sadece imzaladık senet yok Dershane diyorki 2madde haricinde hiç birşey kabul edemeyizÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook
Merhabalar bana bildirdiğiniz yönetmeliği dershaneye gösterdim.Bana bizim öğrenci sözleşmemizde bu madde yok dediler.Acaba dershaneler çıkmış bu yasaları kendi keyiflerine göremi sözleşmeye koyuyorlar böyle bir yasa varmı kanunlar çıkar işine gelen istediği maddeyimi sözleşmesine yazar.Ayrıca bir senet imzalamadık.Sözleşme senet hükmünde olurmu.Noter masrafım nekadar tutar elim şuan sıkışık.Verdiğiniz bilğilerle sorunumu halledeceğim inşallah.Saygılar,iyi çalışmalar.:teselli::enbuyukkk:
Sözleşmede bu madde olmayabilir.Sonuçta dershaneler milli eğitim bakanlığına bağlı çalışırlar.MEB in çıkardığı yönetmelik ve mevzuata uymak durumundalar.Sözleşme nin bir örneği sizdeyse tekrar tekrar okuyup anlamaya çalışınSenet yaptınızmı diye sormamın nedeni seneti daha kolay icraya koyarlar.Bide onla uğraşmak zorunda kalırdınız.İyiki yapmamışsınız.Bence tekrar gidin.Bu yaptıklarının meb mevzuatına aykırı olduğunu söyleyin şayet sözleşmeyi iptal etmezlerse hukuki sürece başlatıp meb eşikayet edeceğinizi bildirin.ve Milli eğtim bakanlığının muhakkak bi danışma hattı vardır.Arayıp derdinizi anlatmaya çalışın.İhtarı tehditlerine devam ederlerse çekin .ihtar masrafı tahminim 50-100 ytl arası bişey tutar..Milli eğitim bakanlığını muhakkak arayıp danışın.Size bilgi verirler
Merhabalar bildirdikleriniz için çok teşekkürler.Hepsini uygulamaya çalışacağım.Bir gelişme olursa size bildiririm.Deshanenin bulunduğu M.E. B bildirmem gerekiyor herhalde.Saygılar.:teselli:
kısa bir süre önce dayım evimize alkoll ü geldi ve bana yegenine sardırdı hakaret etti ve tokat attı bir boguşmaca geçti aramızda evde biber gazı vardı bende sıktım polisi aramıştım o gelene kadar olaylar bitti şahidim babam var çığlıkları duyan bir komşumuz var dava hakkında nasıl bir sonuç olur şikayetçi olduk benden o da olmuştu ama davası ret edilmiş bir kagıt geldi bu hukuki süreçte nasıl devam etmeliyiz anayasanın 116 maddesine göre haneye tecavüz 3 yıl la 6 ay arası değişiyormuş bilginizi rica ediyorum şimdiden teşekkürler