avukat hanımlar-hamileyken şiddet

• Konu Sahibi Konu Sahibi epic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

epic

@ZR@ DURU'NUN ANNESİ
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2008
1.998
1
116
İstanbul
merhaba
aslında derdimi buraya yazıp yazmamayı çok düşündüm ama kendi başıma işin içinden çıkamadım.

ben yaklaşık 1.5 senelik evliyim. ve 4.5 aylık hamileyim. olayın ayrıntısını yazıp sizi sıkmak istemem. benim sorum ben yaklaşık 1 hafta önce eşimden şiddet gördüm. yüzümde vücudumda darp izi olmadığı için ispatlayamıyorum ama ben de ve bebeğimde yarattığı ruhi travmayı ifade etmem mümkün değil. üstelik bu eşimin bana karşı ilk yanlışı da değil.
olay zamanı üzüntüden ve darbeden dolayı ağrılarım arttı.kasılmalar yaşadım. bebeğimi kaybetme riski yaşadım. ailem gelip beni aldı.ertesi günü doktora gittim eşim ne doktora geldi ne de o günden beri aradı. üstelik aileme bir mail yollamış ki akıllara zarar. kzınız nasıl gittiyse gelir gelip özür dilemem hatta gelmese de sorun değil demiş.zehir zemberek. o mailde bana vurduğunu itiraf da ediyor.
boşanmak üzereyim kararımı verdim dava açacağım ama haklarımı bilmek istiyorum. eşim bunca hatasına rağmen anlaşmalı boşanmaz çirkefleşecektir daha önce yaptıkları bana yaşattıklarından bana zorluk çıkaracağını biliyorum.

darp raporu ile ispatlayamasam da yazdığı itirafi le mahkeme de hakkımı savunabilir miyim bunu öğrenmek istiyorum. hukuk bilgisi olan yada kk da mesleği avukat olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. bilgiye ve akla çok ihtiyacım var şuan.

ne alaman gerekiyorsa al......hakların nedir tam anlamıyla bilemiyecegim...
ama gerçekten üzüldüm......ne olduda bu insan denen kişi hamileyken size şiddet uyguladı...
merakta ettim dogrusu.....
hamileyken şiddet uygulayan kişidende herşey beklenir dogrusu...

Çok üzüldüm..
Sadece güçlü olmanızı tebrik etmek ve hakkınızda hayırlı olsun dilemek için geldim..alkisalkisalkis

bende hukukçu değilim ama mantık açısından delil sayılır mailde yazanlar bence;
buarada çok geçmiş olsun canım
:gitme:

sizi üzmek istemem ama böyle bir adamdan asla çocuk doğumak istemezdim

daha yolun başında ki ilerde çocuk ile çok sıkıntılar olacak sanırım ilerde çocuğuda dövecektir
allah sizin yardımcınız olsun

Hakkınızda hayırlısı olsun davanızda sonuna kadar mücadelenizi bırakmayın .
Keşke darp raporu olsaydı elinizde belkide iyi bir deliliniz olurdu.
Mail yoluyla yolladığı yazıyı kullanabilirsiniz belkide .
Avukat arkadaşlarımız daha iyi bilirler bu konuyu.
Hamile bir kadına kaldırılan eli rabbim bir şekilde kendisi kırar ve cezasını çeker ..

hukuk bölümü diye bi bölüm yokmu forumda bi araştır olması lazım.çok sinirlendim şimdi ya.ne iş yapıyor maddi durumu nasıl ne gerekiyorsa yap . yaptıkları yanına kar kalıyor diye uslanmıyorlar zaten.

En doğru kararı vermişsiniz,yolunuz açık olsun.Hem onun çocuğunu taşıyorsunuz, hemde size şiddet uyguluyor.Bu nasıl vicdansızlıktır.

Biraz araştırdım netten hiç bir kusurunuz yokken( hangi kusur şiddeti gerektirir orası düşünülür tabi ki), şiddete maruz kalmış ve evi terke zorlanmışsanız ve bu durumu şahit ifadeleri ile kanıtlayabilirseniz eşiniz kusurludur diyor bir avukat.
Fakat bazı yazılarda da şiddetin sınıflandırılmasından bahsedilmiş. O konuda detaylı bir şey göremedim. Yeni bir şeyler bulursam tekrar eklerim.

Çok üzüldüm...
Erkekler ne kadar gaddar oluyor bazen...

kararınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.. böyle kadınları görmek beni onurlandırıyor.. bebeğini taşıyan bir kadına bunu yapan bir erkeği de şiddetle kınıyorum.. bundan sonraki hayatınızda mutluluklar diliyorum.. hep böyle güçlü ve dimdik olun.. bebeğiniz ilerde sizinle gurur duyacak.. umarım avukat arkadaslarımız yardımcı olurlar.. siz internette araştırma yapın.. bazı sitelerden soru sorup yardım alabiliyorsunuz burda da sanırım böyle bir yer vardı bilenler yardımcı olular

Mesleklerimiz ve biz bölümünde bildiğim kadarı ile bayan avukatlar var. En doğru bilgiyi onlardan alırsın. Allah yolunu açık etsin, işin gücün hep rast gitsin. Güçlü bir kadınsın,güçlü bir çocuğun olacak. Kendine iyi bak.

canım cok uzuldum okuduklarıma.bole adamlar zannedıyolarkı dovsemde karımdır hamıledır bıyere gıdemez nası olsa.kararın cok dogru ama keske bole olmasaydı.suan napıoyosun hıc arayıp sormuyomu yada ozur fln dılemedımı bu saate kadar.

Davanın içinde, eşinizin boşanmaya neden olan olaylarda kusurlu olduğunu her tür delil ile kanıtlaya bilirmişsin. Tanık beyanları, doktor raporları, savcılık soruşturmaları, resim, mektup vs...

Son düzenleme:
Sadece çocuğu evliliğin devamı için zorunluluk olarak gören bir toplumda , hamile halinizle gücünüze ve mantığınıza hayran kaldım. Rabbim güç ve sabır versin, yardımcınız olsun inş.

aciz adam hamile bir kadina el kaldiracak kadar acizmis
kararinizdan dolayi sizi tebrik ederim hakkinizda hayirlisi olsun

Boşanma davası açmak konusundaki cesaretinizi tebrik ediyorum arkadaşım.

Ne alman gerekiyorsa al tabi avukat felan değilim bilemicem nasıl oluyor bu durumlar ama.

İnşallah herşey istediğin gibi olur.

canım darp izi olmadığı için rapor alamazsın elbette ama bana karşı ilk hatası da değil dediğine göre daha önce de oldu böyle şeyleri tanıkla rahatlıkla ispatlarsın tanıklık yapabilecek alt komşun felan var mı seslerini duydum falan diye bi de bebekteki sorunun darptan olduğunu anladı mı doktor o zaman ondan o yönde bir rapor alabilirsin sana yolladığı maili de eklersin

boşanırken ortak malınız varsa onları bebek için ve kendin için nafaka ayrıca maddi manevi tazminat istersin benim sana tavsiyem bir an önce bir avukatla görüşmen mesleğin öğretmen yazıyor doğruysa kendin bulman gerekir ama şşu an çalışmıyorsan baroların adli yardım büroları var onlara başvurabilirsin

içim acıdı ya..hamilesin ve boşanacaksın:gitme: bu raddeye geldiysen demekki eşin gerçekten seni ve bebeğini haketmemiş.. ne diyeyim.. dualarım seninle.. :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…