merhaba
aslında derdimi buraya yazıp yazmamayı çok düşündüm ama kendi başıma işin içinden çıkamadım.
ben yaklaşık 1.5 senelik evliyim. ve 4.5 aylık hamileyim. olayın ayrıntısını yazıp sizi sıkmak istemem. benim sorum ben yaklaşık 1 hafta önce eşimden şiddet gördüm. yüzümde vücudumda darp izi olmadığı için ispatlayamıyorum ama ben de ve bebeğimde yarattığı ruhi travmayı ifade etmem mümkün değil. üstelik bu eşimin bana karşı ilk yanlışı da değil.
olay zamanı üzüntüden ve darbeden dolayı ağrılarım arttı.kasılmalar yaşadım. bebeğimi kaybetme riski yaşadım. ailem gelip beni aldı.ertesi günü doktora gittim eşim ne doktora geldi ne de o günden beri aradı. üstelik aileme bir mail yollamış ki akıllara zarar. kzınız nasıl gittiyse gelir gelip özür dilemem hatta gelmese de sorun değil demiş.zehir zemberek. o mailde bana vurduğunu itiraf da ediyor.
boşanmak üzereyim kararımı verdim dava açacağım ama haklarımı bilmek istiyorum. eşim bunca hatasına rağmen anlaşmalı boşanmaz çirkefleşecektir daha önce yaptıkları bana yaşattıklarından bana zorluk çıkaracağını biliyorum.
darp raporu ile ispatlayamasam da yazdığı itirafi le mahkeme de hakkımı savunabilir miyim bunu öğrenmek istiyorum. hukuk bilgisi olan yada kk da mesleği avukat olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. bilgiye ve akla çok ihtiyacım var şuan.
canım darp izi olmadığı için rapor alamazsın elbette ama bana karşı ilk hatası da değil dediğine göre daha önce de oldu böyle şeyleri tanıkla rahatlıkla ispatlarsın tanıklık yapabilecek alt komşun felan var mı seslerini duydum falan diye bi de bebekteki sorunun darptan olduğunu anladı mı doktor o zaman ondan o yönde bir rapor alabilirsin sana yolladığı maili de eklersin
boşanırken ortak malınız varsa onları bebek için ve kendin için nafaka ayrıca maddi manevi tazminat istersin benim sana tavsiyem bir an önce bir avukatla görüşmen mesleğin öğretmen yazıyor doğruysa kendin bulman gerekir ama şşu an çalışmıyorsan baroların adli yardım büroları var onlara başvurabilirsin
sadece Allah ım size yardımcı olsun dularımız siiznle demek için yazıyorum bunları.moraliniz düzeltir mi bilmiyorum ama.o kdr güçlüsünüz ki eminim bu zor günleri de atlatırsınız.Allah size bebeğinizle o kdr güzel günler göstersin ki bu günleri hiç hatırlamayın bile...yorum yazan yardımcı olan herkese çok tşk ediyorum. yazdıklarınız benim içn çok önemli. karar vermem de yardımcı oluyor. komşularımdan tanıklık isteyebilirim sanırım.yüksek ihtimal sesleri duyarak şahit olmuşlardır. daha önce benim işimden çıkmamı sağlamak için çalıştığım kurumda müdürümle tartışmış olay çıkarmıştı. eğer maddi özgürlüğümü ve kişisel haklarımı elimden alması da manevi şiddet kabul ediliyorsa bunu da kanıtlyabilirim.
eşimin maili geçersiz saydırmaya çalışması o yazmış demesi ihtimal dahilinde. çünkü kendisi sistem uzmanı istediği her pc ye ve hesaba ulaşabilir. ben şifrelerimi hesaplarımı değiştirdim ama ne kadar işe yarar bilmiyorum.
bni hala aramadı doktora gittiğimi bildiği halde hala ne ondan ne ailesinden tık yok.tamamen ilgisiz. bu tavrı da işe yarar mı acaba?
şu an bile eşim yavuz hırsız misali hatasını bastırmaya çalışmakta. ben bana vurduğu için boşanacağım ama o kendisini tahrik ettiğimi şiddetli geçimsizlik olduğunu savunacak.
şiddetin boyutu da şu şekilde ben koltukta otururken üstüme uçtu resmen karnıma oturdu bileklerimi tutup kendimi savunmamı engelledi.çenemi sıkıp yüzüme vurdu bırak ellerimi dediğimde bana emretme yalvar bırakayım dedi. nasıl bir psikoloji ise!! psikopat eğilimleri var.geçmişe bakıp düşününce bazı eylemlerinin normal olmadığını farkettim. zaten öncelikle acayip kıskanç beni kısıtlayacak engelleyecek boyutta.sözleriyle manevi şiddeti var. umarım bunlar ondan kurtulmama yeter. çünkü biliyorum ki boşanmamak için elinden geleni yapacak yada ilerde bebeğimi almak için çok uğraşacak. benim istediğim onu benden ve bebeğimden uzak tutmak. çünkü eşim mahkemenin izin verdiği zamanlarda bebeği görmekle yetinmeyip çocuğumu kaçırabilcek krakterde bi insan.
lütfen avukat arkdaşlar yardımcı olun.
sizi üzmek istemem ama böyle bir adamdan asla çocuk doğumak istemezdim
daha yolun başında ki ilerde çocuk ile çok sıkıntılar olacak sanırım ilerde çocuğuda dövecektir allah sizin yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?