avukat hanımlar-hamileyken şiddet

• Konu Sahibi Konu Sahibi epic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eşin hem suçlu hem güçlü.. ne ala memleket..
Söylenecek söz yok..
Allah yardımcın olsun..

.çok üzüldüm.
ama verdiğiniz karar içinde,sizi tebrik ederim.
hamileyken bile boyun eğmediğiniz ve affetmediğiniz için.
onurlu bir davranış sergilediğiniz için.
keşke herkes sizin gibi olsa.
şu konunuzu okurlarda belki biraz düşünebilirler ,son kararları hakkında.
bu arada,kkda hukuk köşesi var.
buraya yazabilirsiniz.

http://www.kadinlarkulubu.com/hukuk...rusu-olanlar-buraya-yazabilir-yeni-mesaj.html

boşanmaya sebebiyet veren olaylarda eşinizin kusurunu ispatlmalısınız ki boşanmanın maddi sonuçlarından yararlanabilesiniz..
ispat denilince , darp raporunuz olsa idi 1-0 önde başlardınız davanıza ama madem rapor yok iş tanıklara düşüyor..
eşinizin size karşı tutum ve davranışlarını tanık marifeti ile ispatlar iseniz en az rapor almış kadar güçlenir eliniz..
tanıkların da görgüye dayalı ifadeleri önemli , ''vurduğunu gördüm'',''aptal derken duydum'',''kötü sözler söylemişti''tarzında net ve açık ifadelere sahip olabilecek tanıklar seçmelisiniz kendinize..
boşanma fikriniz net ise , bir avukattan yüz yüze yardım almanızı öneririm..burada elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışsak da konuşmayla ortaya çıkabilecek bir detayı kaçırmış olabiliriz kimbilir..
kolaylıklar diliyorum..

canım boşanma davasında iddianı tanık ve elindeki belgelerle ispatlayabilirsin. senin darp gördüğünü ailen biliyor ayrıca doktora gitmişsin hemen bebekte bir şey var mı diye anladığım kadarıyla doktorun da ifadesine başvurulabilir. ayrıca yazdığı mail de bunu kantılayan bir delild.r sakın peşini bırakma ve mutlaka avukatla yap bu işi allah kolaylık verisn sorun olursa yine yardımcı olurum

Cinsiyete dayalı her türlü istenmeyen davranış şiddettir. Ekonomik olur, özgürlüğün keyfi olarak kısıtlanması olur ya da bilinen fiziksel şiddettir. Kadın erkeğin davaranışı sonrasında acı çekiyorsa, psikolojik olarak yaralanıyorsa bu şiddettir ve bunun ispatı darp raporuyla sınırlı değildir.

öncelikle geçmiş olsun.

ben hukukçu değilim ama çevremde hukukçu olanlar var. eşinin yazmış olduğu maili sakla. hiçbir zaman keşke diye başlamayı sevmedim ama keşke darp edildiğin zaman aileni aradığında ilk karakola gidip suç duyurusunda bulunsaydınız.

hamile bir kadın dayak yiyor ailesi onu gelip alıyor, ama vücudunda morluklar olmadığı için dayak yediğini ispat edemiyor.

hamile bir kadın neden evinden gitsin ki? hem her insanın vücut yapısı da farklıdır mesela benim mutfağım çok küçük bulaşık makinası kapının yan tarafında ve her girip çıkışımda dizim ya da bacağım makinaya çarpar ve 3-4 gün sonrasında morluk olur.

neyse boşanmaya karar vermişsen iyi bir avukat bul, 1.derece akrabaların haricinde de yaşadıklarına şahit kavgalarınıza şahit birilerini bul. bu komşuların ya da arkadaşların olabilir.

insan sıfatını yakıştıramadığım kocan dediğimiz yaratık sana gönderdiği mail hakkın da ---yalan söylüyor msn şifremi biliyordu onu açıp kendi kendine göndermiş diyebilir---
sen de bunu ispat edebilmek için mutlaka avukatına mailin gönderildiği tarih ve saat de senin başka adreste olduğunu ispat edecek şahitler yazsın. bazı hakimler mail ya da cep ten msjı delil olarak kabul etmiyor bunu da avukatına söyle belki o an aklına gelmeyebilir insanlık hali.
bunun ispatı için delil bulun. yani mailin gönderildiği bilgisayarın hangi ip adresinden gönderildiği öğrenilebilir ve senin de o tarih ve saat de başka yerde olduğun şahitlerle ispat edilir.

eşinin üzerinde ki mal varlıklarına tedbir koydur. tazminatını , nafakanı, takılarını ve çocuğunuzun doğum masraflarını da istemeyi unutma.

senin için birine sordum. dayak yediğini ispat edemedin vs. vs. mutlaka davanıza bakacak hakim e --evliliğiniz de yaşadığın sıkıntıları, şiddeti, aşağılanmaları hakaretleri mektup olarak yaz ve dosyanızın içine koy. zarfın içine koyma yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için. dilekçe gibi de yazma, fazla uzun da yazma ama duygularını hamileliğinde yaşadığın eziyeti dayakları duygusal bir şekilde yaz.

ayırca hamile bir kadını dövmek hayvanlıktır hiçbir şekilde bu dayağın mazereti olamaz. Hiç bir kadın da karnındaki bebeğiyle boşanmak istemez haklı nedenleri yoksa.

Tamamen katılıyorum..

yorum yazan yardımcı olan herkese çok tşk ediyorum. yazdıklarınız benim içn çok önemli. karar vermem de yardımcı oluyor. komşularımdan tanıklık isteyebilirim sanırım.yüksek ihtimal sesleri duyarak şahit olmuşlardır. daha önce benim işimden çıkmamı sağlamak için çalıştığım kurumda müdürümle tartışmış olay çıkarmıştı. eğer maddi özgürlüğümü ve kişisel haklarımı elimden alması da manevi şiddet kabul ediliyorsa bunu da kanıtlyabilirim.

eşimin maili geçersiz saydırmaya çalışması o yazmış demesi ihtimal dahilinde. çünkü kendisi sistem uzmanı istediği her pc ye ve hesaba ulaşabilir. ben şifrelerimi hesaplarımı değiştirdim ama ne kadar işe yarar bilmiyorum.

bni hala aramadı doktora gittiğimi bildiği halde hala ne ondan ne ailesinden tık yok.tamamen ilgisiz. bu tavrı da işe yarar mı acaba?

şu an bile eşim yavuz hırsız misali hatasını bastırmaya çalışmakta. ben bana vurduğu için boşanacağım ama o kendisini tahrik ettiğimi şiddetli geçimsizlik olduğunu savunacak.
şiddetin boyutu da şu şekilde ben koltukta otururken üstüme uçtu resmen karnıma oturdu bileklerimi tutup kendimi savunmamı engelledi.çenemi sıkıp yüzüme vurdu bırak ellerimi dediğimde bana emretme yalvar bırakayım dedi. nasıl bir psikoloji ise!! psikopat eğilimleri var.geçmişe bakıp düşününce bazı eylemlerinin normal olmadığını farkettim. zaten öncelikle acayip kıskanç beni kısıtlayacak engelleyecek boyutta.sözleriyle manevi şiddeti var. umarım bunlar ondan kurtulmama yeter. çünkü biliyorum ki boşanmamak için elinden geleni yapacak yada ilerde bebeğimi almak için çok uğraşacak. benim istediğim onu benden ve bebeğimden uzak tutmak. çünkü eşim mahkemenin izin verdiği zamanlarda bebeği görmekle yetinmeyip çocuğumu kaçırabilcek krakterde bi insan.

lütfen avukat arkdaşlar yardımcı olun.

sadece Allah ım size yardımcı olsun dularımız siiznle demek için yazıyorum bunları.moraliniz düzeltir mi bilmiyorum ama.o kdr güçlüsünüz ki eminim bu zor günleri de atlatırsınız.Allah size bebeğinizle o kdr güzel günler göstersin ki bu günleri hiç hatırlamayın bile...
sevgiler....

Canım benim kıyamam sana.Artık keşke için çok geç ama baştan beri böyleyse hiç çocuk düşünmeseydin iyi olurdu.Bu nasıl bir merhametsizlikki hamile bir kadına el kaldırıyor.Aslında burası yerine kendin bir avukata gidip yüz yüze görüşsen,daha iyi olmazmı.Ama yine de neleri öğrenmek istiyorsan yaz.Benim kardeşim avukat ona sorup yazayım.

çok üzüldüm durumuna canım...ama anlattıklarından eşinin psikolojik sorunları olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz... Allah sana ve bebeğine zarar vermesine fırsat vermesin bir daha....

canım buna benzer durumu benima ilemde yaşadık ama ablama hamileyken ayrılsı eşinden daha mahkeme sürüo ama şiddet yoktu tabiki

o maili sakın silmeyin o çok ii delil olabilir avukatlarla gidip konuşun bnce gerçeten çk üzüldüm aynısını bizde yaşamıştık ilk zamnalarda çok zor günler yaşıoduk bu arada kendne sıkıntı felan sokma çünkü bu çocuğa yansıyor açık havada gez dolaş yürüyüşe çık bebişinle konuş et sakın ama sakın bunalıma girme ilerde bu doğacak bebeiğinden çıkar acısı biz şu anda yiğenimde yaşıoz çk sinirli aksi huysuz bi çocuk canım

allah yardımcın olsun

sitarecim allah yardımcın olsun canım... çok üzüldüm gerçektende..güçlü bir kadınsın sen mutlaka canın üzüleceksin ama bunun üstesinden gelebilecek birisin.. umarın hakkında hayırlısı olur..

canım ben avukatım elimden geldiğince yardımcı olmak isterim .Öncelikle geçmiş olsun,ne olursa olsun artık kendinin ve bebeğinin sağlığına bak.
Eşine dava açman elbette ki mümkün.ANCAK eşin şu anda sana karşı hala şiddet,tehdit vb gb olumsuz davranışlar sergiliyorsa tedbir kararı aldırman mümkün.Aile içi şiddete maruz kalan eşin veya aile bireylerinden birinin ya da olaya tanık olan 3. bir kişinin başvurusu veya Cumhuriyet Savcılığının bildirmesi üzerine, Aile Mahkemesi Hakimi resen (kendiliğinden) olayın niteliklerini göz önünde bulundurarak Kanunda yazılı tedbirlerin birine, birkaçına veya hepsine birden hükmeder.Hakim bu tedbirlere en çok 6 ay süre için hükmedebilir.Kusurlu eşe, kararda hükmolunan tedbirlere uymazsa tutuklanacağı ve tedbir süresinin hapis cezasına dönüşeceği ihtar edilir.Hakim, şiddete uğrayanın yaşam düzeyine uygun bir tedbir nafakasına da hükmeder.Başvurular harca tabi değildir.Koruma kararının bir örneği Aile Mahkemesince Cumhuriyet Başsavcılığına tevdi olunur. Savcılık kararın uygulanmasını zabıta (ve gerektiğinde psikolog, sosyal çalışmacı gibi uzman kişiler) aracılığıyla izler. Kusurlu eşin karara uymaması halinde, zabıta mağdurun şikayetine gerek kalmaksızın evrakı resen Savcılığa iletir.Savcı da karara uymayan kusurlu eş hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açılır.
YİNE ilerde dava açmak istersen şayet maddi durumunda el vermiyorsa baro temsilciliklerine giderek avukat tayin edilmesini isteyebilirsin. TÜM DAVA MASRAFLARINIDA devlet karşılar. hatta karşı tarafın maddi imkanı varsa para dahi alabilirsin.=)) Tabi barodan avukat istemen için muhtarlıktan fakirlik kağıdı falan isterler.
Sana göndermiş olduğu maili kesinlikle sakla derim. ilerde delil olarak gösterirsin. keşke şiddet gördüğüne dair,rapor olsaydı daha kolay olurdu boşanmanız ama 2 tanık da yeterli olur. konu komşu ,iş arkadası gibi..aile efradına karşı kötü muamele suçu ve kadına karşı işkence var. Özellikle gebe kadına karşı kötü muameleyle ilgili yargıtayda bir çok karar mevcut.Hakim belki çocuk olduğundan bir süre ayrılık kararı verebilir. ama sonuçta evliliğiniz 3 yılı doldurduğunda ve siz hala bir araya gelememişseniz. mecburen boşanma kararı vermek zorunda..
Eşinin maası varsa boşanma sonucunda hem sana hemde çocuğuna nafaka vermek zorunda .. ayrıca evlilik içinde edindiğiniz mallarda 2 ye bölünüyor.ONLARDA hak iddia edebilirsin.

benim bir arkadasim avukat ona sordumsenin durumunu, maili delil olaraksunabilirmissin, ben yazmadim dese de pek gecerli degil ayrıca tum bu yasananlara sahit ailen var, kanunlar kadındanyanadır medeni hukuk ta, heleki hamileyse, o yuzden en kucuk detayına kadar avukatına sun herseyi

Böyle güçlü bir annenin çocuğunu dövemez hiç kimse, babası bile olsa..lmaz:lmaz:

Merhaba sitaree ben avukatım.Yaşadıkların birçok kadının yaşadığı şeyler, inan yalnız değilsin.Mail mesajın mahkemede delil olabilir ancak tek başına yeterli değil.Buradaki nokta sadece şiddet değil anladığım kadarıyla başka yaşadığın şeyler de olduğunu düşünüyorum

Evlilik kurumu Medeni Kanun hükümleri uyarınca mümkün olduğunca korunmaya çalışılmaktadır.Bu sebeple seni kolay bir süreç beklemiyor.Boşanma davasında eşinin kusurunu ispatlaman gerekiyor.Bu da tanık, mail mesajı,telefon mesajı, psikolog görüşmesi ve yaşanılan aldatma ya da cinsel isteksizlik ve sair gibi konular da varsa buna bağlı deliller.

Boşanma davalarında, maddi ve manevi tazminat ve de yoksulluk nafakası talep edilebiliyor.Senin çocuğun olduğu için ayrıca iştirak nafakası da talep edebilirsin.Maddi ve manevi tazminattaki kriterler ise eşinin kusurlu olması, eşinin maddi durumu, senin evlilikte yaşadıklarından ötürü psikolojik olarak yıpranman ve sair kriterlerdir.

allah yardımcın olsun canımcım :Saruboceq:
hakkında tez zamanda hayırlısı olsun inşlhh

değerli fikirlerini benimle paylaşıp yardımcı olan tüm arkadaşlar çok çok saolun. bu hafta avukat tutup işlemlere başlıyorum inş. bu zaman içinde hala eşimden tık yok. tek tepkisi o da ailesi vesilesiyle o bu olayı saklamaya çalışırken ben neden duyurmuşum :))

beni ve bebeğimi zor günler bekliyor biliyorum. her türlü kanıta ihtiyacım olacak. günümüzde şahitler de bana dokunmayan yılan hesabı korkmasalar işler daha kolay olacak ama (

umarım bari bu konuda medeni ve azcık gururlu bi insan olup işi yokuşa sürmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…