canım ben avukatım elimden geldiğince yardımcı olmak isterim .Öncelikle geçmiş olsun,ne olursa olsun artık kendinin ve bebeğinin sağlığına bak.
Eşine dava açman elbette ki mümkün.ANCAK eşin şu anda sana karşı hala şiddet,tehdit vb gb olumsuz davranışlar sergiliyorsa tedbir kararı aldırman mümkün.Aile içi şiddete maruz kalan eşin veya aile bireylerinden birinin ya da olaya tanık olan 3. bir kişinin başvurusu veya Cumhuriyet Savcılığının bildirmesi üzerine, Aile Mahkemesi Hakimi resen (kendiliğinden) olayın niteliklerini göz önünde bulundurarak Kanunda yazılı tedbirlerin birine, birkaçına veya hepsine birden hükmeder.Hakim bu tedbirlere en çok 6 ay süre için hükmedebilir.Kusurlu eşe, kararda hükmolunan tedbirlere uymazsa tutuklanacağı ve tedbir süresinin hapis cezasına dönüşeceği ihtar edilir.Hakim, şiddete uğrayanın yaşam düzeyine uygun bir tedbir nafakasına da hükmeder.Başvurular harca tabi değildir.Koruma kararının bir örneği Aile Mahkemesince Cumhuriyet Başsavcılığına tevdi olunur. Savcılık kararın uygulanmasını zabıta (ve gerektiğinde psikolog, sosyal çalışmacı gibi uzman kişiler) aracılığıyla izler. Kusurlu eşin karara uymaması halinde, zabıta mağdurun şikayetine gerek kalmaksızın evrakı resen Savcılığa iletir.Savcı da karara uymayan kusurlu eş hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açılır.
YİNE ilerde dava açmak istersen şayet maddi durumunda el vermiyorsa baro temsilciliklerine giderek avukat tayin edilmesini isteyebilirsin. TÜM DAVA MASRAFLARINIDA devlet karşılar. hatta karşı tarafın maddi imkanı varsa para dahi alabilirsin.=)) Tabi barodan avukat istemen için muhtarlıktan fakirlik kağıdı falan isterler.
Sana göndermiş olduğu maili kesinlikle sakla derim. ilerde delil olarak gösterirsin. keşke şiddet gördüğüne dair,rapor olsaydı daha kolay olurdu boşanmanız ama 2 tanık da yeterli olur. konu komşu ,iş arkadası gibi..aile efradına karşı kötü muamele suçu ve kadına karşı işkence var. Özellikle gebe kadına karşı kötü muameleyle ilgili yargıtayda bir çok karar mevcut.Hakim belki çocuk olduğundan bir süre ayrılık kararı verebilir. ama sonuçta evliliğiniz 3 yılı doldurduğunda ve siz hala bir araya gelememişseniz. mecburen boşanma kararı vermek zorunda..
Eşinin maası varsa boşanma sonucunda hem sana hemde çocuğuna nafaka vermek zorunda .. ayrıca evlilik içinde edindiğiniz mallarda 2 ye bölünüyor.ONLARDA hak iddia edebilirsin.