Avukat olanlar ya da konu hakkinda bilgisi olanlar.

Sardunya21

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2020
966
680
53
36
Kamuya bagli hastanede 8 senedir hemsire olarak calismaktayim.ayrica evliyim. 2015 senesinde fizik tedavi ve rehabilitasyon bolumunu kazanarak kayit yaptirdim.4.5 senede bitirerek Subat ayinda da hastane idaresine dilekce verdim. Gorevlendirme yazisiyla fizyoterapsitlige gecmek icin. Idare bastan onay verdi sonra yaziyi geri cektiler.
Israr etme sebebim en basta suydu. Saglik memuru kadrosu olup sirf okulu bitirdigi icin unvan degisikligi sinavina girmeden 6 senedir gorevlendirme yazisiyla bu meslegi yapan var.
Okul doneminde baska bir ilde okudugum icin zaten esimle aram acildi.haftada 6 saat gorebiklliyordum esimin yuzunu.Unvan degisikligi sinavinda yine il disi var. Kazanip gitsem bile esimle bosanma asamasina gelecegiz.
Hatta idareyle kavga bile ettim . o sahsa ayricalik taninip bana haksizlik yapiyorsunuz diye.
Simdi sorum su: ben o meslegi yapmak, unvana gecmek istiyrm. Onumde emsal de var(o sahis). Ben yaptirim adina nasil bir yol izlemeliyim? Cimer e sikayet mi etmeliyim?
Yoksa is mahkemesine dava mi acmaliyim? Sahsima haksizlik yapildigi icin.

böyle bir şey olmaz ki idare uygun görmediği müddetçe. başkasına bu yapıldı diye size yapılacak diye bir kaide yok öyle olsa herkes başka bir bölüm okuyarak o işi yapar.

Türkiye’de olaylar ne yazık ki mahkemeden önce bir tanıdık ve torpil üzerinden dönüyor. Üstten tanıdık birisi varsa cart diye isteğiniz kabul olur. Yoksa adamlarla zıt gitmek sizi daha da zora sokabilir. Siz ilk önce Türk usulü deneyin, bir yandan da diğer yolları araştırın.

Sağlıkçıların sendikası yok mu? Size uygun yakın gelen birine gidip danışabilirsiniz. Sendikalarda avukatlar çalışıyor ve bu türlü vakaları görmüş olma ihtimalleri yüksek

İdare hukuku çalıştığım bir alan değil ancak, hukuk matığı ile baktığında bu konuda dava kazanabilmek için bu konuda konu sahibinin lehine yasal bir düzenleme olması gerekir, anladığım kadarı ile bırada böyle bir durum yok, görevlendirme ne kadar uzun süreli olsada ihtiyaç halinde yapılan ve kaldırılabilen bir durum olduğundan emsal oluşturmaz diye düşünüyorum, idarenin savunması o zaman ihtiyaç vardı şimdi yok olacaktır, zira o arkadaşınında kadrosu verilmediği için onunda emsal olabilecek kazanılmış bir hakkı yok; anladığım kadarı ile diğer iş arkadaşı torpilli, yani ona torpil yaptınız banada yapın demek gibi bir durumu dava ile elde edemezsiniz, cimer olayında da çok sanmıyorum ama en fazla o iş arkadaşın görevlendirmesinin kaldırılmasına neden olursunuz, dediğim gibi idare hukukunda çalışmadım, bu konuda idari mevzuata hakim bir idare alanında çalışan tecrübeli bir avukattan danışmanlık almanızı tavsiye ederim. Burada kulaktan dolma hareket etmek size yarardan çok zarar verir. İdare hukuku çok teknik bir alan çünkü.

Ben sizin alanınızda değilim ama aynı şeyi avukata söylediğimde- o alanda yetkili sendika avukatı- sizin için bir şey ifade etmez sadece o işi olan çalışanın işi iptal edilir. Yanlış bir şeyi başkasına oldu diye size de olmaz yanlış iptal edilir dedi. Konusunu bile açmadık. Bence burda da mantık aynı sizin hiçbir işinize yaramaz sadece Diğer çalışanı zarara uğratabilirsiniz o kadar. Bu da size ne kazandırır bilmem.

Aynı alanda çalışmıyorum ama genel olarak memurlarda görevlendirme mantığı aynıdır. Görevlendirme idarenin takdirinde olan bir durum cimerle mahkemeyle falan bişey elde edemezsiniz. Başkasına yapılmış olsa da sonuçta hakkınız olmayan bişeyi talep ediyorsunuz. Kimse idareye bu kişiyi niye görevlendirmiyorsunuz diye soramaz ihtiyaç yok der çıkarlar işin içinden. Yapabileceğiniz tek şey araya birilerini koymak.

Sağlıkçıların sendikası yok mu? Size uygun yakın gelen birine gidip danışabilirsiniz. Sendikalarda avukatlar çalışıyor ve bu türlü vakaları görmüş olma ihtimalleri yüksek
Sendikaya gittim.tabiki idareyi savunuyor.yapmadilar. uyeyim bi de.

Peki dmk da kacinci madde bilmiyrm ama kisiye ozel hak taninamaz ibaresi vardi. Bu durum icin gecerli dgl mi? O kisiye ayricalik taninmasi?
Ya da bilmiyorum , gorevi kotuye kullanmak gibi mi olur? Idare icin sahsa ayricalik taninmasi.
Cunku duyduguma gore o sahis kadroda gozukmedigi icin isi o yapip onun yerine baskasi imza atiyor isin yapildigina dair.

Son bir soru daha, ben bu sekilde dava acsam aleyhime sonuclanir mi? Memurlugum zarar gorur mu

Bakın sizin niyetiniz üzüm yemek mi bağcı dövmek mi ona karar verin. Şimdi şu durumda kimseye özel ayrıcalık tatınamaz ibaresi ancak şikayet yolu ile o kişinin görevlendirmesinin bitemesine sebep olabilirsiniz. Zira ona yapılan usulsüz anlattığınız kadarı ile. Kimse size ona torpil yaptık sen şikayet ettin sanada yapalım demez. Ne mahkeme ne başka üst merci. Ama devlet dairelerinde gördüğüm kadarı ile bu tip olayları ortaya dökmek, üst amirleri şikayet etmenin ucu sonrasında size dokunuyor, zira bu kişiler torpilli olduklarından seninle uğraşıyorlar, açık açık bu olaydan memuriyetinize birşey gelmez, ancak zaten hakkınız olmayan birşeyi talep ettiğiniz için sonuç elde edemezsiniz, üstüne birde işyerinde üst amirlerinizle takıştığınız için sizinle yasaları ve yetkilerini kullanarak bir güzel uğraşıp, görev yerinizi ve yaptığınız işi çekilmez hale getirebilirler, ihtiyaç.der görev yerinizi değiştirir, nöbet saatlerinizi değştirir, gene siz uğraşırsınız. Bunaları yapmak onların hakkkı demiyorum ama malesef bu ülke idaresi böyle. Ama dediğim gibi okuldan mezun olmanın size aynı kurumda o işi yapmasına yönelik hak kazandıracağına dair yasal bir düzenlemenin var olmadığını dşünerek bu cevabı yazıyorum. İdare alanında çalışan bir avukattan danışmanlık alıp yolunuza karar verin.

Cok tesekkur ederm.

Öncelikle avukat yardımıyla takip yapmanız gerekir. Cimer hakkında insanlar oldukça yanılıyor cimer adli bir makam değil böyle bir konuda yapacağı tek şey sizi mahkemeye yönlendirmek olur
Doğru mahkeme de iş mahkemesi değil İdare Mahkemesi ... Usul herşeydir . Aynı konuya ait yalnızca bir kere dava açma hakkınız var o yüzden dikkatli olun hak kaybınız olmasın

Öfkeyle kalkıp zararla oturmayın derim ben. Maalesef yaşadığımız ülkede amirinle ters düşmen sana faydanan çok zarar getiriyor. Siz en iyisi evliliğinizde yaşadığınız sıkıntılarla rica minnet talep edin bu pozisyonu. Bol tanıdık arayın. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Daha bugun aklima geldi bu konu ve siz kalbimi okumuscasina cevap verdiniz. Allah ne muradiniz varsa versin. Cok mutlu oldm. Gercekten tesekkur ederm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…