avukat olanlara bir sorum var..

yesilboncuk972

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
156
0
96
Bursa
bende ilerde avukat olmak istiyorum ama genellikle avukatlığın bir bayan için çok zor bir meslek olduğunu dava kaybetmesi sonucunda bazı kişilerin avukatlarını bile vurduğunu yada zorla kendi davasını üstlenmesi için tehditler ettiklerini falan anlattılar..
bu sizlerin karşısına ne kadar çıktı ve niçin avukat oldunuz neden avukatlığı seçtiniz?olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir bu mesleğin?ve iyi bir avukat olmak için hangi vasıflara sahip olmak gerekir?
cevap verenlere şimdiden teşekkürler size çok duacı olurum:):Saruboceq::1hug:a.s.

ben son sınıf ogrencısıyım
her meslek gıbı bununda zorlukları olcak elbet
kendınden emın bırı olmak lazım sanırım sabırlı , kararlı olmalı ınsan ...

Her mesleğin farklı farklı zorlukları olduğu gibi avukatlığında zor yanları var tabiki.. Ama eğer severek ve isteyerek yaparsan inan bana sıkıntıları çok rahatlıkla atlatıyorsun.. Ayrıca vermiş olduğun örnekler çok uç, her avukatın başına böyle şeyler gelecek diye birşey yok canım.. Ben meslek yaşantım boyunca hiç tehdit edilmedim, ne dava almaya zorlandım, ne de davayı kaybedince aşırı bir tepki aldım.. Meslek etiğine uygun hareket ettiğin sürece başın kolay kolay belaya girmez.. Ayrıca tedirginliklerini cinsiyete indirgeme.. Sevgiler..

sewgili ela ela,
hakikaten ne hoş özetlemişsin durumu.ben de hiç bu anlamda zorluk yaşamadım.tabi çok kolay bir meslek değil ama gerçekten isteyerek tercih etmişse kişi ve sewerek icra ediyorsa,meslek etiğine bağlıysa,kalitenin önemine inanıyorsa gayet güzel bir meslek..öğrenci arkadaşlarıma tawsiye ederim..

ben genellikle bana söylenilen şeyler aklıma takıldığı için sormak istedim ama yüreğime su serptiniz gerçekten çok teşekkür ederim..:)
bir sorum daha olucak rica edersem konuda sorduğum diğer sorularada cevap verebilirmisiniz avukat olmak için hangi vasıflara sahip olmak gerektiği gibi onları da araştırıyorum da:)

Valla güzelim okuyup araştırmayı sevmen gerekli ilk başta.. Çünkü ülkemizde çok sık yasalar değişiyor, onları takip etmek gerek.. Fakülte bitti, artık herşeyi öğrendim diyemiyorsun, hergün yeni şeyler öğreniyoruz, kendini sürekli güncellemen gerekli.. Bunun dışında insan ilişkilerinde başarılı, sosyal yönü güçlü, ikna kabiliyeti gelişmiş, detayları yakalabilen, sabırlı , olaylara çok yönlü bakabilen insanlar başarılı olabilirler diye düşünüyorum..

Avukatlık bence bayana göre zor bir meslek,sevmeden yapılcak bir meslek değil.Öyle tehdit,zorla davayı üstlendirme gibi durumlar genelde tv filmlerinde ve dizilerinde oluyor:) Gerçekten böyle bir durumla karşılan vardır ama ela ela nın da dediği gibi çok uç bir örnek bunlar.Mesleğimi seviyorum,sen de gerçekten istiyorsan bence tercih et

evet gerçekten çok istiyorum kendimi avukat olmuş şekilde hayal ediyorum falan:)
benim başıma biraz ilginç bir şeyde geldi bu konuyla ilgili biz okulca huzur evine gitmiştik geçen yıl sene sonunda sonra oradaki sakinlerden biri beni yanına çağırdı dedi sen ne olmak istiyosun dedi avukat olmak istiyorum dedim sonra oda olma sen yapamazsın falan dedi ilk mesajda dediğim şeyleri falan söyledi ben öğretmen emeklisiyim senin avukat olmak istediğini gözünden anladım onun için çağırdım ama olma yapamazsın dedi bende bundan etkilendim aile çevremde olabileceğini ve bir bayan için kolay bir meslek olmadığını söyledi bende korktum yüreğime su serptiniz teşekkür ederim çok:)

canım bayan için kolay bi meslek yok. bu ülkede kadın olmak zaten kolay değil yüzden hiç düşünme ben de mühendisim asıl erkek işi olan benimki. sen derslerine çalış

evet gerçekten çok istiyorum kendimi avukat olmuş şekilde hayal ediyorum falan:)
benim başıma biraz ilginç bir şeyde geldi bu konuyla ilgili biz okulca huzur evine gitmiştik geçen yıl sene sonunda sonra oradaki sakinlerden biri beni yanına çağırdı dedi sen ne olmak istiyosun dedi avukat olmak istiyorum dedim sonra oda olma sen yapamazsın falan dedi ilk mesajda dediğim şeyleri falan söyledi ben öğretmen emeklisiyim senin avukat olmak istediğini gözünden anladım onun için çağırdım ama olma yapamazsın dedi bende bundan etkilendim aile çevremde olabileceğini ve bir bayan için kolay bir meslek olmadığını söyledi bende korktum yüreğime su serptiniz teşekkür ederim çok:)

ya ben de elektriğe çarpılırsam nolcak. herkes böyle düşünürse kimse bi meslek sahibi olmaz.türkiye hepten batar. o yaşlı teyze büyükihtimal bunamışıtr. CADIARZU hukuk fakültesini kazanmak bitirmek mesleğinde başarılı olmak çok zor sen sanki kazandın bitirdin de birinin seni vurmasından korkuyosun tövbe tövbe. ders çalış bakalım puanın tutuyo mu hukuğa. böyle şeylerle kafa yorarsan ne heves kalır ne kafa

Back
X