• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukatlar yardımcı olabilir mi

Oturduğunuz yerden telefonla sertifika alınmaz. Bunun için ciddi kurumlar var Onlar sizi arayıp nasıl buldu ,ya da siz mi arayıp buldunuz?Emek olmadan yemek olmaz. İcra falanda olmaz ,kimi çarpıp dolandırırlarsa kâr.Siz olmasanız başka birini bulurlar.Kolay para kazanmak varken niye dava icra uğraşsınlar ? Mantıkları basit " Kandır ,kap , kaç"

Oturduğunuz yerden telefonla sertifika alınmaz. Bunun için ciddi kurumlar var Onlar sizi arayıp nasıl buldu ,ya da siz mi arayıp buldunuz?Emek olmadan yemek olmaz. İcra falanda olmaz ,kimi çarpıp dolandırırlarsa kâr.Siz olmasanız başka birini bulurlar.Kolay para kazanmak varken niye dava icra uğraşsınlar ? Mantıkları basit " Kandır ,kap , kaç"
işkuru aradım böyle bir yerle bağlantılı olmadıklarını söylediler zaten sosyal medyada görmüştüm ertesi gün aradılar

Arkadaşlar merhaba beni bir yerden sertifika vericez vs diyip hızlı konuşup tcmi ve ev adresimi aldılar şimdi de belge işkur diyorlar ama değil 3000TL talep ediyorlar en başta da söylemişlerdi iptal ederim diye bişey dememiştim ayrıca 3 günde belge çıkarmışlar adıma ne yapmalıyım 4 saat içinde atmazsanız icraya verilecek diyor
Şunun için avukatlık bir şey yok. Ver icraya de engelle. Allah aşkına bari chatgpt falan indirin şöyle durumlar için

Arkadaşlar merhaba beni bir yerden sertifika vericez vs diyip hızlı konuşup tcmi ve ev adresimi aldılar şimdi de belge işkur diyorlar ama değil 3000TL talep ediyorlar en başta da söylemişlerdi iptal ederim diye bişey dememiştim ayrıca 3 günde belge çıkarmışlar adıma ne yapmalıyım 4 saat içinde atmazsanız icraya verilecek diyor

işkuru aradım böyle bir yerle bağlantılı olmadıklarını söylediler zaten sosyal medyada görmüştüm ertesi gün aradılar
Yanlış anlamayın genel olarak yazıyorum, nette uygun fiyatlı şeyler görünce önce başvuruyor sonra gerçekliğini araştırıyoruz, oysa önce sertifika verecek yer işkurla çalışıyor mu veya ilgili bakanlıkta yetki kaydı var mı araştırılır sonra irtibata geçilir.
Siz iletişime geçsinler diye telefonunuzu vermişsiniz ki aramışlar, hadi aradılar kimseye telefonda tc adres isim soyad vermeyin, hızlı hızlı sorular sorduklarında evet hayır gibi cevaplar da vermeyin, ses kayıtlarını özellikle alıyorlar.

Resmi kurumlara bağlı olmayan yerler veya resmi kurumlardan yetki belgesi olmayanlar genelde dolandırıcıdır.
X kurumla iş birliği yazarlar veya yetki belgesi koyarlar, onları dahi önce araştırın.

İlahi adaletın hızlı tecelli edeceğine inanırım da 🤣4 saatte icra gelecegıne inanmam. Böyle bi adalet sistemi yok çünkü
Adamlar zaten dolandırıcı, 3000 liralık ödeme için icra dairesine gitse alacak üzerinden hesaplanacak harcı yatıracak, dosya parası yatıracak, borçluya gönderilecek ödeme emri için posta parası ödeyecek, kafadan 1000 lira civarı gider, ki sadece posta parası için bile 200 lira kadar bir para ödüyorsunuz.

Adamlar zaten dolandırıcı, 3000 liralık ödeme için icra dairesine gitse alacak üzerinden hesaplanacak harcı yatıracak, dosya parası yatıracak, borçluya gönderilecek ödeme emri için posta parası ödeyecek, kafadan 1000 lira civarı gider, ki sadece posta parası için bile 200 lira kadar bir para ödüyorsunuz.
Aynen valla 😀 Benı TTNet arıyor Vodafone arıyor banka arıyor 🤣siz kapatın ben sizi arayayım diyorum 🤣🤣🤣 numara ekrana çıkıyor ama o kadar guvenmıyorum dışardan gelen telefonlara 🤣kendım arayıp taahhüt bitmiş diye yeniliyorum 🤣 millet tc nası verıyor 😳şaşırtıyorlar hızlı konuşup ınsanları

tesekkürler

Tamam da "iptal ederim diye bir sey dememistim" diyorsaniz bir seyleri kabul etmissiniz demektir. Ne oldugunu bilmeden, telefon uzerinden 3.000 tllik egitimi kabul edip sonra iptal etmeyi mi planladiniz? Iptal edecekseniz niye kabul ettiniz?

Aynen valla 😀 Benı TTNet arıyor Vodafone arıyor banka arıyor 🤣siz kapatın ben sizi arayayım diyorum 🤣🤣🤣 numara ekrana çıkıyor ama o kadar guvenmıyorum dışardan gelen telefonlara 🤣kendım arayıp taahhüt bitmiş diye yeniliyorum 🤣 millet tc nası verıyor 😳şaşırtıyorlar hızlı konuşup ınsanları
Aynen, memleketin dolandırıcısı çoğaldı, whatsapptan ayrı geliyor smsle ayrı geliyor aramayla ayrı geliyor mübarekler:)))
Tel. ayarlarından rehberimde kayıtlı olmayan tüm numaraları spam olarak düzenledim, çalamadan spama düşüyor.
TTNet veya gsm operatör aramalarına da dönmüyorum, paket bitiş tarihlerini biliyoruz zaten, günü gelince kendimiz hallediyoruz.

Kimseye tc verilmez, isim soyad, anne baba adı annenin kızlık soyadı gibi bilgileri vermek riskli, he gerçi hepsini aldılar e devleti hacklediklerinde ama onu da parayla satıyorlar, Allah’tan çoğu dolandırıcı cimri, para vermek yerine kişinin kendisinden öğrenirim nasılsa diyor, artık banka sitelerinin birebir çakması, Türk Telekom hatlarının kopyalanarak farklı numaralara yönlendirilmesi gibi bir sürü dolandırıcılık yöntemi türedi.

Smsle gelen linklere sosyal medya hesaplarına atılan linklere bodoslama atlamamak lazım.

Bana haftada 1 Hindistan’dan böyle muhteşem bir hatun profil fotosuyla whatsapp üzerinden arama geliyor, aradıkları kişinin kadın olduğuna ayıldıkları gün biskolata erkeği fotosu koyarlar belki 😂

Rica ederim, siz konuyu tam anlatmıyorsunuz sanki, sizi arasınlar diye numaranızı mı verdiniz?
Bulduğunuz sayfada okudum kabul ediyorum yazan bir şeyleri işaretlediniz mi?
Tc ve adres bilgisini neye göre verdiniz?
Sizinle irtibata geçen yerin bir ünvanı ismi vardır, internette arattınız mı?

chatgptye sordum polise başvurmamı söyledi
Ay o da abartmış bi de bayıl istersen deseymiş 😅
4 saat dediğim saat 21.00a kadar ödeme yapmazsanız hukuk birimine sevk edeceğim denmişti
Klasik dolandırıcılık yöntemi hiçbir yere sevk edemez o anca hukuk birimine sevk edilir. Boşuna tedirgin olma geçen gün de benzer dolandırıcılık konusu vardı bu ara çok revaçta. Herkesin bilgileri her yerde dolaşıyor zaten kimlik no, anne adı, adres vs bunları artık çoluk çocuk bile bulabiliyor. korkma numarayı engelle, bir daha ararsa açma ya da polise şikayet ettim de kapat.

Rica ederim, siz konuyu tam anlatmıyorsunuz sanki, sizi arasınlar diye numaranızı mı verdiniz?
Bulduğunuz sayfada okudum kabul ediyorum yazan bir şeyleri işaretlediniz mi?
Tc ve adres bilgisini neye göre verdiniz?
Sizinle irtibata geçen yerin bir ünvanı ismi vardır, internette arattınız mı?
hayır işaretlemedim sözlü onay sadece internette arartkm şikayetler çıktı karşıma

Back
X