- 15 Ağustos 2021
- 252
- 352
- 33
- 44
- Konu Sahibi umutvenese
-
ANLAŞMALI BOŞANMA PROTOKOL ÖRNEĞİŞöyle yerimi alayım aynı dertten muzdaribim :)
Çok çok teşekkür ederim, ben bunu yapayım. Çok mantıklıymış.Adliyede dilekce yazan arzuhalciler oluyor, onlarda ornegi mutlaka vardir. Adliyeye ugrasaniz?
Adliyelerin önlerinde dilekçe yazan insanlar oluyor onlara yazdırtabilirsinizMerhaba sevgili Kadınlar Kulübü yazarları
Ben burayı ara ara okurdum ve faydalanırdım ama hiç yazmamıştım. Üye olup size danışmaya karar verdim başlıktaki konu ile ilgili.
Özetle biz kocamla her konuda anlaşıp saygı çerçevesinde anlaşmaya karar verdik. İkimiz de çok netiz. Bu nedenle ve genel hayat pahallılığından anlaşmalı boşanmamızı avukatsız halletmek istedik. İkimizin de işi var (barodan avukat isteme durumu olamaz) ama buradaki eski yazılara biraz bakınca cesaret aldım yapabiliriz diye.
İnternetten dilekçe ve protokol örneği bulmak tavsiye edilmiş. Googledan baktım ancak emin olamadım, bu konuda iyi bir site veya kendi dilekçe ve protokolünü (tabi bilgileri gizleyerek) paylaşabilecek biri var mıdır hayrına :)
Emin olamama sebebim 1 kelime bile yanlış yazsanız dava süreciniz uzar, dilekçe yazmayı bilmiyorsanız kendi başınıza bu işi yapmayın diye öğütleyen başka yazılar.
Cevap yazabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Süpersiniz, çok teşekkürler.İnternetteki örnekler genelde doğrudur, bu konuda önemli olan altı boş kalan, değinilmemiş hiçbir hususun kalmamasıdır. Varsa velayet, ortak edinilmiş mal paylaşımı, takılar, nafaka, tazminat gibi hususların sonuca bağlanmış olması gerekir. En sonuna da bu hususlar dışında boşanmadan itibaren tarafların birbirinden hiçbir hak ve alacağı kalmamıştır gibi bir cümle yazarsanız, tarihini atıp karşılıklı imzalarsanız sorun olacak birşey kalmaz.istinaf ve temyiz hakkından da vazgeçerseniz bunu da kayıt altına alırsanız karar daha çabuk kesinleşir. Toplamda 7 - 8 maddelik bir protokol. Yine yapamam diyorsanız arzuhalciler halleder.
İstanbuldayım evet ama ikametimiz Üsküdar. yine de yenibosnadan başvurabilir miyiz ki?İstanbuldaysanız önce Bakırköy adliyesinin karşısında dilekce yazan ofisler oluyır. Orda dilekce protokol yazılıyor. Sonra imzalayıp yenibosnadakı aile mahkemesine gidip kimlik fotokopileri ve dosyayı aile mahkemesi özel kaleme veriyorsunuz. Geri kalanı onlar hall ediyor gün veriyorlar gidiyorsunuz tek celsede bitiyor.
Hayır siz Anadolu yakasında hangisi vardı tam bilmiyorum o adliyeye gidin her adliye önünde dilekçe ofisleri var hiç örnek işlerine girmeyin toplam 400 küsür birşeydi en fazla mahkeme bittikten sonra da dosya masrafının bir kısmı geri ödeniyor.İstanbuldayım evet ama ikametimiz Üsküdar. yine de yenibosnadan başvurabilir miyiz ki?
Bir de ücreti ne kadardır biliyor musunuz? Çok teşekkürler
Ben mahkemede anlaşma maddesi eklenebilir diye okumuştumMerhaba sevgili hanımlar,
Hem konumu güncellemek hem de bir soru sormak için yazıyorum..
Geçen hafta bugün bir arzuhalciye yazdırmış olduğumuz anlaşmalı boşanma dilekçemizi ve protokolümüzü mahkemeye verdik. bugün dava günü vermişler, tam 3 hafta sonra davamız görülecek. (konum istanbul)
Sizlere sorum şu: yazmış olduğumuz protokole bir ekleme yapabilir miyiz şuanda yada dava günü? Şöyle ki ben eşimin soyadını kullanmaya devam etmek istiyorum. Bunu hakim reddebilir ama ayrı bir dava olarak açmadan bunu protokole ekleyebilir miyim geç mi kaldım? Eşim bunu kabul ediyor. Buboşanma davasını uzatır mı? Sonradan yeni bir dava açmak daha mı iyi olur?
Böyle bir yazı gördüm ve protokole bunu eklemediğimiz için pişman oldum: Eşler, anlaşmalı boşanmada soyadına ilişkin protokole madde koyabilirler. Kadın eş, eşinin soyadını boşandıktan sonra kullanmak istiyor ve bekarlık soyadını kullanmak istemiyor ise protokol maddesine ekleyebilir.
Dava esnasında hakime bunu sormak da uygun olmaz diye düşündüm, soru dahi sorabilir miyiz emin değilim. sizce ne yapmalıyım hanımlar? biliyorum bir avukattan danışmanlık almak daha uygun olur ama yine de size de sorayım dedim. çok teşekkürler.
Ben uyaptan kendim boşanırken verdiğim dilekçeyi bulabilirsem bulup isimleri kapatıp size özelden atayım davam 1 ayda sanırım görüldü tek celse 3 dk bile sürmediMerhaba sevgili Kadınlar Kulübü yazarları
Ben burayı ara ara okurdum ve faydalanırdım ama hiç yazmamıştım. Üye olup size danışmaya karar verdim başlıktaki konu ile ilgili.
Özetle biz kocamla her konuda anlaşıp saygı çerçevesinde anlaşmaya karar verdik. İkimiz de çok netiz. Bu nedenle ve genel hayat pahallılığından anlaşmalı boşanmamızı avukatsız halletmek istedik. İkimizin de işi var (barodan avukat isteme durumu olamaz) ama buradaki eski yazılara biraz bakınca cesaret aldım yapabiliriz diye.
İnternetten dilekçe ve protokol örneği bulmak tavsiye edilmiş. Googledan baktım ancak emin olamadım, bu konuda iyi bir site veya kendi dilekçe ve protokolünü (tabi bilgileri gizleyerek) paylaşabilecek biri var mıdır hayrına :)
Emin olamama sebebim 1 kelime bile yanlış yazsanız dava süreciniz uzar, dilekçe yazmayı bilmiyorsanız kendi başınıza bu işi yapmayın diye öğütleyen başka yazılar.
Cevap yazabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?