- 2 Şubat 2010
- 9.338
- 43.837
- 748
- Konu Sahibi Lalsenfoni
-
Ayni fikirdeyim. Üniversite mezunuyum, çocuğum olduktan sonra bırakacak kimsem yoktu. Annem yaşlı ve sağlık sorunları vardı. Kaynanam lafa gelince pedagogtu çocuk bakmaya gelince kendi işinde gücündeydi. Gönlüm bir yabancıya teslim etmeye razı olmadı. Düşündüm iş bulsam aldığım paranın yarısını belki daha fazlasını bakıcıya vericem sonra birde bunun vicdanını yaşıycam. En iyisi kendim bakayım dedim. Kaç senedir ev hanımı oldum. İyimi yaptım kötümü zaman göstericek.Durumunuz iyiyse bosverin cocugunuzu biraz daha buyutun,cok kucukmus,bu devirde iş bulmak da kolay gelir,hem cocugunuzun size şuan çok ihtiyacı var,elaleme ne ,ister çalısir ister calismazsiniz
Çok sevindim sormana :).. Bebeklerin çocukların zihni öyle pırıl pırıl ki ne versen kapıyor. Minik minik kitaplar var, orada hayvanlar, renkler, sayılar,.. Kucağıma oturtup tek tek tekrar ederek söylerdim. Kızımın yaşıtları adını söyleymezken kızım şarkı söyleyebiliyordu. Bilmiyorum belki erken konuşmaya genetik yatkınlığıda vardı. Gözlerine bakarak çok iletişim kurardım. Benim ikinci çocuğum oldu ve yurtdışındayım. Çocuklar çok zeki inanın. Şu anda aksansız İngilizce konuşuyor. Buradaki koşullar daha iyi olduğu için oğlumu kreşe vermeyi düşünüyorum ama. Kaç senedir evdeyim üstüne bir de ikinci çocuk maddi manevi çok zor, tek maaşlı yaşamak zor gerçekten.Soruyla alakasiz sadece cocuklariniz kac yasinda? Ve onlarla kalileti olarak nasil vakit geciriyosunuz . Benim evlatlarim daha kucuk ama onlara simdiden bir cok seyi ogretme hevesindeyim . Etrafimda fikir danisicak pek kimsem yok . Mesela 3 yasinda ne yapabilirim onunla suan 10 a kadar ingilizce ve turkce olarak biliyo hani bu tarz ufak tefek ama daha baska seyler arayisindayim siz ne onerirsiniz.. ? Boyle bilgili bir anne gorunce dayanamadim soriyim dedim:)) konu sahibesi kusura bakma.:)
Bide gercekten okumus ve evlat sahibiysen ogrendiklerini ona aktarmalisin. Hele ki parasal derdin yoksa kendini millet dedi diye calismaya zorunlulugun varmis gibi hissetme . Cocuguna odaklan ve akisina birak..:)
Ne zor ya. İnsanın bazen çok zoruna gidiyor. Hiç unutmam, havaalanındayız, kimliğimi unutmuştum sanırım orda havaalanı polisine gittik. Kaynana, kayınpeder ben. Adam genel Bilgi için soruyor. Ne iş yapıyorsun? Bizim kaynana atladı ev hanımı dedi. Kaynanada memur bu arada. Ben de üniversiteyi dereceyle bitirmişim ve benim işim bilgisayar, bazen freelance iş alıp evden çalışıyordum, denk gelirse işte. O an içimden dedim ki kaynana oldu iş kadını ben oldum ev hanımı.. Hayata bak..Hıh kayınvalıdem gibi
Universite biteli yıllar oldu 8 yıl kadar
İssizim napalım verdiler de ben mi yok dedım..
Mesleksız gelin e cıktı adım.
Silah mı dayadım oglunuzun kafasına kör mü evlenmeseydi dedim.
Umurumda degıl kım ne derse desin
He mesleksızım diyip gecıyorum
Ne zor ya. İnsanın bazen çok zoruna gidiyor. Hiç unutmam, havaalanındayız, kimliğimi unutmuştum sanırım orda havaalanı polisine gittik. Kaynana, kayınpeder ben. Adam genel Bilgi için soruyor. Ne iş yapıyorsun? Bizim kaynana atladı ev hanımı dedi. Kaynanada memur bu arada. Ben de üniversiteyi dereceyle bitirmişim ve benim işim bilgisayar, bazen freelance iş alıp evden çalışıyordum, denk gelirse işte. O an içimden dedim ki kaynana oldu iş kadını ben oldum ev hanımı.. Hayata bak..
Görmüyor değil, seni üzmek için özellikle yapıyor olabilir veya cehaletinden. Ben bu insanları gerçekten anlamıyorum. Şu yaşıma geldim, ne evlenmeden önce ne evlendikten sonra, ne çocuk sahibiyken ne değilken, ne de çalışırken, bunları kimseyi ezmek için kullanmadım. Hiçbir kadına aa nezaman evleniyorsun ne zaman çocuk demedim. Hani iş güç demedim. Böyle soruların karşımdaki insanı inciteceğinin hep farkında oldum. Ama tam aksi insanları görünce diyorum acaba ben demi var bir cinslik yoksa karşımdaki bildiğin öküz mü? Diye???Cok matah iş yapıyorlar sanki..
Ben artık takmıyorum Mesleksız diyor bana
Meslegımın oldugunu ama işimin olmadığını ayırt edemıyor ben napayım
Görmüyor değil, seni üzmek için özellikle yapıyor olabilir veya cehaletinden. Ben bu insanları gerçekten anlamıyorum. Şu yaşıma geldim, ne evlenmeden önce ne evlendikten sonra, ne çocuk sahibiyken ne değilken, ne de çalışırken, bunları kimseyi ezmek için kullanmadım. Hiçbir kadına aa nezaman evleniyorsun ne zaman çocuk demedim. Hani iş güç demedim. Böyle soruların karşımdaki insanı inciteceğinin hep farkında oldum. Ama tam aksi insanları görünce diyorum acaba ben demi var bir cinslik yoksa karşımdaki bildiğin öküz mü? Diye???
Aman insan Lara bakarsan çok yipranirsin kardeşim en güzel cevabın bebeğimi ben büyütmek istiyorum biraz vakit geçirmek istiyorum sonra ki planlarında çalışmak öncelik bebeğim paraya da ihtiyaç yok çalışırsam da keyfime çalışacağım de ohh miss hem ev hanımı olunca ne oluyor Muş ayol bende ev hanımıyim çocuğum da yok eşimin kazancı yetiyor bize helal olsun da bizim olsun boşver hiç lafını çekme pat pat ver sona ağızları kapinir
Acaba bir benmiyim? Etrafına onlar anlatmadıkça sormayan sorgulamayan bunu ayıp sayanMerhaba arkadaşlar.
Ben 27 yaşındayım, evliyim, bir kızım var 9 aylık. En iyi okullardan birinden mezunum, üniversite biteli 4 yıl oldu. İlkokul ortaokul hayatım onlarca başarıyla derecelerle dolu. Ama işsizlik yakama yapıştı.
Kpss ye girdim, puanım fena değildi, mülakatlarda elendim ve çok iyi geçmesine rağmen.
Bir iş buldum, hamileyim diye doğum sonrası başla dediler şimdi arıyorum ihtiyaç yok diyorlar.
Neyse bu durum herkesin dilinde. Geçen gün kardeşimin ilk okul arkadaşının annesi ayy ablan ev hanımı olmuş demiş kardeşime. Eş dost akraba derken bide bu alakasız insanlar çıktı başıma.
Bir de ben olsam bunu üzmemek için anlatmam ama annem geldi ve bunu anlattı yersiz yere. Öyle bunaldım ki, ailemi bile görmek istemiyorum artık.
Benden küçükler iş güç sahibi oldu ailede, herkesin dilindeyim. Nasıl başarcam takmamayı. Ne deyip susturcam ağzını açanı. Bi el atın nolur.
Bunu söyleyenlerde sanki holding ceo su
Merhaba arkadaşlar.
Ben 27 yaşındayım, evliyim, bir kızım var 9 aylık. En iyi okullardan birinden mezunum, üniversite biteli 4 yıl oldu. İlkokul ortaokul hayatım onlarca başarıyla derecelerle dolu. Ama işsizlik yakama yapıştı.
Kpss ye girdim, puanım fena değildi, mülakatlarda elendim ve çok iyi geçmesine rağmen.
Bir iş buldum, hamileyim diye doğum sonrası başla dediler şimdi arıyorum ihtiyaç yok diyorlar.
Neyse bu durum herkesin dilinde. Geçen gün kardeşimin ilk okul arkadaşının annesi ayy ablan ev hanımı olmuş demiş kardeşime. Eş dost akraba derken bide bu alakasız insanlar çıktı başıma.
Bir de ben olsam bunu üzmemek için anlatmam ama annem geldi ve bunu anlattı yersiz yere. Öyle bunaldım ki, ailemi bile görmek istemiyorum artık.
Benden küçükler iş güç sahibi oldu ailede, herkesin dilindeyim. Nasıl başarcam takmamayı. Ne deyip susturcam ağzını açanı. Bi el atın nolur.
Ohh mis gibi ev hanımı oldum , çocuğumu kendi ellerimle büyütüyorum , kocam da bize gül gibi bakıyor zaten bundan sonra çalışırsam da çocuk büyüyünce zevk için çalışırım de çatlasınlar... Nesini dert ettiğinizi anlamadım , geçinebiliyorsanız çalışmayın iyi bir iş bulunca başlarsınız zaten. Ah biri de bana dese gel çalışma diye , nerde :)Merhaba arkadaşlar.
aynıu şeyi bnde düşünüyorum madem onca emek veriliyor okul dereceleri mezuniyetler fln..önce bir iş düzeni oturtulur bana göre onca emek boşa gitmesin..sonra evlilik bebek vs..olur..toplum çevre baskısı bir yana onca emeğin karşılığını alamamak verimli yaşları mesleki anlamda değerlendirememek beni mutsuz ederdiValla bunu iş güç sahibi olmadan, evlenip çocuk sahibi olurken düşünecektiniz.
Hayatta herşeyin bir sırası var. Neden bazı şeyler için bu kdr acele ediyor bu kk kadınları anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?