ay ben ne yemek yapcam.?

Hanimlar merhaba
Şimdi bize daha önce davet edildğimiz br çift var eşimin yakın arkadaşı oluyor.neyse hiç güzek yemek yapmamamıştı dedikodu yapmış olmayayımda:KK14: yani menüde çok çeşit vardı ama bi işe yaramıyodu:KK30:şimdi bize gelcekler ben ne yapayım
Kendimce bir menü hazırladım nasıl sizce
Yoğurt çorbası
Prinç pilavı
Dana etli sote
Zeytin yağlı biber ve yaprak dolması
çoban salata
komposto :KK17:
yoğurt çorbası yerine başka bir çorba olabilir,
pirinç pilavı, et güzel ama dolmada ya biberi ya da yaprağı tercih edin ikisi birden olmamış, banbunya da olabilir etin ve pilavın yanına çok yakışır.
salata tamam ama komposto olmamış.
bana göre de revani akşam yemeği için ağır çünkü şerbetli, daha hafif bir tatlı ya da sadece dondurma olur.
ben sigara böreği de yapardım. peynirli ve ince sarılmış.
inşallah sizin yemekleriniz güzel olur, arkanızdan menüde çok çeşit vardı ama bir işe yaramıyordu demezler, üzülürsünüz.

Hanimlar merhaba
Şimdi bize daha önce davet edildğimiz br çift var eşimin yakın arkadaşı oluyor.neyse hiç güzek yemek yapmamamıştı dedikodu yapmış olmayayımda:KK14: yani menüde çok çeşit vardı ama bi işe yaramıyodu:KK30:şimdi bize gelcekler ben ne yapayım
Yoğurt çorbası
Prinç pilavı
Dana etli sote
çoban salata
bende ağırladım yakın zamanda..mercimek çorbası,bamya fasülye yemeyi az kuşbaşılı..yina patlıcan yemeyi kıymalı,köfte pilav,kavun..çoban salata..

yoğurt çorbası yerine başka bir çorba olabilir,
pirinç pilavı, et güzel ama dolmada ya biberi ya da yaprağı tercih edin ikisi birden olmamış, banbunya da olabilir etin ve pilavın yanına çok yakışır.
salata tamam ama komposto olmamış.
bana göre de revani akşam yemeği için ağır çünkü şerbetli, daha hafif bir tatlı ya da sadece dondurma olur.
ben sigara böreği de yapardım. peynirli ve ince sarılmış.
inşallah sizin yemekleriniz güzel olur, arkanızdan menüde çok çeşit vardı ama bir işe yaramıyordu demezler, üzülürsünüz.
barbunya iyi olur evet..:KK69:

Yogurt corbasi yerine mercimek corbasi yapabilirsin.
Ve tavukta kat menuye ..:)
Konu sahibi isterse katabilir ama ben olsam katmam,et ve tavuk yemeğini bir arada uygun görmüyorum nedense ama salata çeşidini fazlalaştırabilir meze olarak.

Konu sahibi isterse katabilir ama ben olsam katmam,et ve tavuk yemeğini bir arada uygun görmüyorum nedense ama salata çeşidini fazlalaştırabilir meze olarak.

Senin dedigin gibide olabilir :)
Bem sey icin dedim hani eger et yemeyen olursa tavukta iyi olur. . Ama salata cesidide olabilir tabiki.

Hanimlar merhaba
Yoğurt çorbası
Prinç pilavı
Dana etli sote
çoban salata

Çorba olarak mercimek ya da yoğurtlu tarhana yapabilirsin (Pirinç çeşidini azaltmak için)
Sote basit bir yemek bunun yerine eti haşlayıp sonra da beşamel sosla fırınlayabilirsin yanında da pilav değil püre verebilirsin
Hal böyle olunca dolmalar kalabilir ama bir çeşit zeytinyağlı sebze de olmalı (taze fasulye ya da barbunya gibi)
Bir iki çeşit meze ilave edilebilir ; közlenmiş yoğurtlu patlıcan salatası ve karışık soslu kızartma gibi
Komposto çok güzel bir tercih ama bu menüye olmaz, çoban salata da olmaz, yeşilliği bol bir salata etle iyi gider
Tatlı olarak irmik tatlısı meyveyle servis edilebilir

Ayrıca sizi evine yemeğe davet eden arkadaşınız çok maharetli olmayabilir ama yine de bunu yermeniz gerekmez, emek vermiş kadıncağız. Yazmış olduğunuz menüyü olduğu gibi yaparsanız belki o da arkanızdan böyle der :)

Merhaba tekrar hanımlar
Alıntu yapmadım hepinize teşekkür ederim
Bir arkadaş çamaşır makineyi katmış
Neden bukadar sözde laf sokmayı yapmış
Acaba kendiside yemek bilmiyor da acısını mı çıkardıo_O herneyse ben yoğurt çorbasına yarma koyuyorum prinçli olan bu çorbanın çakmasıdır herkes prinçli demş
Menümü değiştirdim
Domates çorbası
Karbıyarık
Pirinç pilavı
Zeytinyağlı dolma
Çoban salata
Ayran
Revani
Patatesli börek:KK45:

Makineye çamaşır atmayı bilmiyorsun ve milletin menüsüne laf yapıyorsun.Kaldı ki yemek yapmanın yanında son derece basit bir iş.Yemek yapmayı da çamaşır atmayı da biliyorum,sen kendi derdine yan.

Back
X