• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ay evlenesim var.

Bi dünya hatun var burda elbet zenginler vardır aramızda :27: balayı için okadar para vermek çok yahu tabi param varsa balanyında dünya turuna çıkardım bende heralde :27: bora borada güzel yer arkadaş :16:

Şöyle söyliyim Türkiyede işte Adam&Eve yada ayarında bir otele vereceğiniz parayla Taylandda balayı yapablirsiniz. Türkiyede de öyle otellere öyle paralar veriliyor ki aklınız durur.

Şimdi yurt dışı çok pahalı değil. Türkiye’de yapılabilecek tatillerle bile kafa kafaya gelebiliyor. Ama ben çocuklu biri olarak yurt dışını git gel meselesi gözümde çok büyüyor. Yaş ilerledikçe gelenekselci oluyorum belki de..Maldivler’de falan hiç gözüm yok..

Şimdi yurt dışı çok pahalı değil. Türkiye’de yapılabilecek tatillerle bile kafa kafaya gelebiliyor. Ama ben çocuklu biri olarak yurt dışını git gel meselesi gözümde çok büyüyor. Yaş ilerledikçe gelenekselci oluyorum belki de..Maldivler’de falan hiç gözüm yok..

2.5 yaşına kadar sanırım uçak ücretsiz ama ondan sonrası için bilet almak gerekiyor. Aklı bile ermeden 1000liralık bilet almak da bir çocuk için koyar ya :) O yüzdenbaya büyüyene kadar 2-3 saatlik mesafelerdeki ülkeler ancak.

2.5 yaşına kadar sanırım uçak ücretsiz ama ondan sonrası için bilet almak gerekiyor. Aklı bile ermeden 1000liralık bilet almak da bir çocuk için koyar ya :) O yüzdenbaya büyüyene kadar 2-3 saatlik mesafelerdeki ülkeler ancak.

Biz tam Türk ailesi gibi gidiyoruz tatile. Nostalji ve bunları yapmak çok hoşuma gidiyor. Bir gece önceden eşim arabanın arkasını kızıma göre dekore eder..çarşaf yastık falan..
Saat 5,3 gibi uyanırım termosa çay yaparım. Yolda da içebiliriz ama giderken içmek tatili anımsatıyor bize. Kız da uyanmazsa Allahhh diyorum. Uyanırsa eğer her 10 dk da bir “geldik mi baba ” demesi ve benim arkada oturuyor olmam biraz koysa dahi uyanmadığı süre içinde eşimle çay içerek gitmek çok keyifli..çok nostaljik takılıyorum ben bu konuda:d
Sadece yaparsam şey var gemiyle Yunan adaları tatili. Onun da süresi kısa 3 gece 2500 TL ye gitti bir arkadaşım çocuk dahil.

Şöyle söyliyim Türkiyede işte Adam&Eve yada ayarında bir otele vereceğiniz parayla Taylandda balayı yapablirsiniz. Türkiyede de öyle otellere öyle paralar veriliyor ki aklınız durur.

Bil8yorum o oteli giden tanıdıklarım var :30: ben laradaki otelleri çok beğeniyorum bitanesine abim gitmişti bayılmıştım paramız olduğunda ilk gidiceğim yer orası olucak bide ben ćok aşırı lüks falan sevmiyorum beni bozar :27: herşey dahil olsun temiz olsun tamamdır :32:

Bi dünya hatun var burda elbet zenginler vardır aramızda :27: balayı için okadar para vermek çok yahu tabi param varsa balanyında dünya turuna çıkardım bende heralde :27: bora borada güzel yer arkadaş :16:

Tabikii vardir.En son kuzenim balayinda haziran ayinda cruise turuna cikti. Adriyatik turu yaptilar.Tur parasi 12-13 bin civari tutmus.İvir ziviri gemide hergun ekstradanda parayla 16 bine gelmis.Ama kuzenimin eşi aylik 10-15 bin lira ortalama kazanan bir cocuk.Az bile onlara :) Benim gibi memurlara fazla. Neyse zenginin parasi zugurdun cenesi oldu bu konustugumuz :) Allah herkese gonlundekini versin insallah.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ne yazık ki 9 aydan sonrası ücretli çocuklarda(ayından emin değilim sanırım öyleydi)...kucakta oturmaya izin yok çünkü...oğlum 1 yaşında ilk uçağa bindi,yanımdaki koltukta oturdu paşa paşa.....koltuk da paralı olyuor tabii ki:9

Son düzenleme:
Tabikii vardir.En son kuzenim balayinda haziran ayinda cruise turuna cikti. Adriyatik turu yaptilar.Tur parasi 12-13 bin civari tutmus.İvir ziviri gemide hergun ekstradanda parayla 16 bine gelmis.Ama kuzenimin eşi aylik 10-15 bin lira ortalama kazanan bir cocuk.Az bile onlara :) Benim gibi memurlara fazla. Neyse zenginin parasi zugurdun cenesi oldu bu konustugumuz :)

Vay arkadaş 10 15 bin mi bizde para kazandımızı sanıyoruz :60:

Bil8yorum o oteli giden tanıdıklarım var :30: ben laradaki otelleri çok beğeniyorum bitanesine abim gitmişti bayılmıştım paramız olduğunda ilk gidiceğim yer orası olucak bide ben ćok aşırı lüks falan sevmiyorum beni bozar :27: herşey dahil olsun temiz olsun tamamdır :32:

Aslında Adam&Eve Taylandda gideceğiniz yerden çok daha lüks bence. Laradaki otelleri bilmiyorum. Tayland oda-kahvaltı oluyor turlar genelde. İlerde çocuk olunca zaten hem çocuklarla gidilecek herşey dahil otellere bakacağız. Şimdiden salaş falan ama yurt dışı oteler eğer aynı fiyatta bulunuyorsa tercih edilebilir bence.

Gerçekten çok pahalı oteller var. İsim vermeyim ama geçen bir yeri aradım bana gecesi 540 euro dedi. Sadece yatma. Oda kahvaltı isterseniz +65 euro daha. Tek kişi tek gece fiyatı. Olacak şey değil. TL değil EURO.
Bu kadar zengin dahi olsam 1 gece için sadece yatak parası olarak ödemem bunu.

Gerçekten çok pahalı oteller var. İsim vermeyim ama geçen bir yeri aradım bana gecesi 540 euro dedi. Sadece yatma. Oda kahvaltı isterseniz +65 euro daha. Tek kişi tek gece fiyatı. Olacak şey değil. TL değil EURO.
Bu kadar zengin dahi olsam 1 gece için sadece yatak parası olarak ödemem bunu.

Bakın ben geçen sene booking.comdan çeşmedeki 7800 çeşme oteliyle maldivlerde su üstü bungalovlarda kalıcak şekilde bir oteli karşılaştırmıştım. Maldivlere ulaşım dahil daha hesaplıydı. Çeşme tamam güzel ama o kadar da güzel değil. Türkiyede tatilin çok anlamsız olduğu yerler var. Millet parasını nereye harcayacağını bilemiyor bence. Hayır Maldivler uzal ben eller havaya da olacak fantastik bir yer arıyorum diyorsan sana İbiza verelim ama 7800 çeşme ne alaka?

Ahahahah evet pek anlamadım aslında. Hani maldivler ayağa düştü üst orta gelir grubundaki herkes gidiyor desen anlıyacağım da :) Neyse Bora Bora cidden pahalı ama gidebilirseniz çok güzel. Ama anane dede bilmesinse tek olay Şeyseller, Phuket ya da Bali de tercih edilebilir. Hoş benim ananemin Maldivleri de bildiğin sanmıyorum kadıncağızın :)

Yani evet hem ayağa düştü, bu facebook ta filan adım başı @maldives filan görmeye başladık. Bu bi tarafı, diğer tarafı da nikahtan sonra biz kaybolunca arkamızdan konuşulacaklar filan. İşte maldivler çok biliniyor isim olarak.
Ama fiyatı daha uygunmuş cidden.

Bakın ben geçen sene booking.comdan çeşmedeki 7800 çeşme oteliyle maldivlerde su üstü bungalovlarda kalıcak şekilde bir oteli karşılaştırmıştım. Maldivlere ulaşım dahil daha hesaplıydı. Çeşme tamam güzel ama o kadar da güzel değil. Türkiyede tatilin çok anlamsız olduğu yerler var. Millet parasını nereye harcayacağını bilemiyor bence. Hayır Maldivler uzal ben eller havaya da olacak fantastik bir yer arıyorum diyorsan sana İbiza verelim ama 7800 çeşme ne alaka?

Çeşme güzel bir yer. Biz çocukken Didim vardı bundan 25 sene önce. Çeşme eski Didim gibi.
Didim ve civarı bitti zaten ama Çeşme’nin denizi gerçekten güzel..Orada daha çok butik oteller var ki benim tarzım değil ben ev tipi otelleri sevmiyorum. Onun dışında Alaçatı falan zaten bence spor yeri. Ben kızımla gittiğimde denize girmedim Alaçatı da.
Yurt dışı hem gezme hem de alış veriş olarak güzel olur. Ama senin dediğin Tayland falan bana böyle sırt çantasını sırtına takıp da gidilecek yerler olarak geliyor elimde bir de çocuk düşünemiyorum oralarda.
Değişiklik istedikten sonra yapılacak çok şey var ama. Akıllara zarar 540 eur da yani tek yatma olarak çok fazla. Hatta iki kere sordum yanlış mı anladım diye. “hayır bizim konseptimiz böyle” dedi.

Çeşme güzel bir yer. Biz çocukken Didim vardı bundan 25 sene önce. Çeşme eski Didim gibi.
Didim ve civarı bitti zaten ama Çeşme’nin denizi gerçekten güzel..Orada daha çok butik oteller var ki benim tarzım değil ben ev tipi otelleri sevmiyorum. Onun dışında Alaçatı falan zaten bence spor yeri. Ben kızımla gittiğimde denize girmedim Alaçatı da.
Yurt dışı hem gezme hem de alış veriş olarak güzel olur. Ama senin dediğin Tayland falan bana böyle sırt çantasını sırtına takıp da gidilecek yerler olarak geliyor elimde bir de çocuk düşünemiyorum oralarda.
Değişiklik istedikten sonra yapılacak çok şey var ama. Akıllara zarar 540 eur da yani tek yatma olarak çok fazla. Hatta iki kere sordum yanlış mı anladım diye. “hayır bizim konseptimiz böyle” dedi.

Çeşme cidden güzel ve benim tercihim her sene ama bir Maldivler değil. O bakımdan fiyatlarının bu kadar uçması bence kabul edilemez. Bu da arz talep şeklinde ki bunu talep edenin aklına şaşıyorum aslında. 540 euro isteyene değil verene bakmak lazım beni o verenler çıldırtıyor. O kadar paran var ne güzel ama akllı harcamadıktan sonra ne yapayım ben o parayı. Eğlencenin ya da rahatlığın (artık hangisi tercihinse) dibine vuracağın bir sürü tatil varken sadece yatmaya 540 euro veriyorsa aklına şaşmak lazım.

Tayland aslında evet çocukla zor ama en zor yanı uzun uçuş kısmı. Yoksa orda çocuğuyla gezen baya turist vardı ama Türk değillerdi ki Türk anne pimpirikliği ile zor olabilir. (Ben de dahil)

Böyle pat diye söyleyince garip oldu gerçi de.
Ya ben kariyer iş güç düşünen, insanlığı değiştiricem diyen idealist kuzunun tekiydim.
İki senedir aramızda sözlendiğimiz müstakbel hayat arkadaşımla birlikte yaşıyoruz. Şimdiden güzel eşyalarımız, şirin bi dairemiz var kiralık da olsa. Dekorasyonunu, temizliğini yapmaktan zevk aldığım..
Benimki ise geceli gündüzlü çalışıyor, para biriktirelim de bi an önce evlenelim diye. Gözlerinin feri gitti çalışmaktan.
Bu iki buçuk senede işimden uzaklaştım, neredeyse hiç çalışmıyorum yemek tarifleri öğreniyorum, böreğinden baklavasına, onu geç dünya mutfağına açıldım. İncirli etler portakallı tavuklardan zevk alır oldum.
Ikea dan çıkmaz oldum. Ufacık evi doldurup taşırdım tablolarla süslerle.. Burdan da çok alışveriş yaptım hatta.
Ama bunlar bile yetmiyor, bi an önce evlenmek, çeyiz dizmek istiyorum.
Kariyer düşleyen ben, güzel evler düşler oldum. Daha evliliğe iki sene var. Malum bütçe birikimi..
Bu halim geçici bi heves mi yoksa tam teşekküllü bi ev hanımı mı oldum?
Bi yandan yediremiyorum da kendime.

Ayni benim hislerimi anlatmissiniz:) ben de kendimi evlilik meraklisi gibi hissediyordum. Biz de birlikte yasiyoruz. Zaten evli gibisiniz ne gerek var diyenlere hicbir sey soyleyemiyorum. Dedikleri dogru aslinda ama neden evlenmek istedigimi ben de anlayamiyorum. Ayni zamanda boy boy bir suru cocuklarim olsun istiyorum. O kadar universite okudum bir suru hayalim vardi meslegimle ilgili ama havadan olsa gerek su anda sadece evlenelim ve hep mutlu olalim istiyorum:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Aslında Adam&Eve Taylandda gideceğiniz yerden çok daha lüks bence. Laradaki otelleri bilmiyorum. Tayland oda-kahvaltı oluyor turlar genelde. İlerde çocuk olunca zaten hem çocuklarla gidilecek herşey dahil otellere bakacağız. Şimdiden salaş falan ama yurt dışı oteler eğer aynı fiyatta bulunuyorsa tercih edilebilir bence.

Tayland bence balayı için uygun bi ülke değil. Daha çok "burayı da görmüş olayım" diyerek gidip kalınacak bi yer bence. Nnemli ve boğucu hava, türkiye'den hallice olmayan sokaklar ve şehirler..

He valla 470 bin nakit ev aldilar İzmirin en gıcır yerlerinden birinde.Bizim kazandigimiz apartmanin aidat parasi kaliyor :)

470bin nakit :53: harbi çenemize vurdu ahh ahh bizede biraz para vuraydı iyidi :27:

Tabikii vardir.En son kuzenim balayinda haziran ayinda cruise turuna cikti. Adriyatik turu yaptilar.Tur parasi 12-13 bin civari tutmus.İvir ziviri gemide hergun ekstradanda parayla 16 bine gelmis.Ama kuzenimin eşi aylik 10-15 bin lira ortalama kazanan bir cocuk.Az bile onlara :) Benim gibi memurlara fazla. Neyse zenginin parasi zugurdun cenesi oldu bu konustugumuz :) Allah herkese gonlundekini versin insallah.

Cruise olaylarına ben de bir ara heves etmiştim ama hem eşim hem de arkadaşlarım baya karşı çıktı. Öncelikle eğer yakın denizler değilse baya bir zamanın gemide geçiyor ve havuzlu büyük bir otelde kalmaktan farkı kalmıyor demişlerdi. Yakın denizlerde ise sadece gündüzleri limanına yanaşılan yerlerde vakit geçirip gece gemiye dönmek zorunda kalmak can sıkıcı dediler. Belki o bölgenin gece hayatını da merak ediyorsun göremiyorsun.

Bir de bahşiş olayı beni çok geriyor. Öyle bir tatilede cüzdanı unutmak isterim ben. Zaten 12-13 bin vermişim taksit falan bir de her gördüğüm insana bahşiş vermek bunaltır beni.

Back
X