• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ay evlenesim var.

pardon da konu sahibi ben tam tesekkullu muslumanim diye aciklama yapmis mi????????? belki budist ya da makarnaya tapiyor siz nereden biliyorsunuz?? ayrica turkiye islam ulkesi falan degil benim bildigim kadariyla bir hukuk devleti. cogunluk musluman diye herkes imam nikahi mi yapmak zorunda.. vallahi ilber ortayli yi daha bi sever oldum bu aralar
Yuhunuz efendim..!
Ben Bulgaristanda yasiyorum..
Bulgaristan deyince akliniza hukuk devleti mi geliyor hristiyan bir ulke mi geliyor acaba?
Burdada bulgar yasar turk yasar makedon yasar her turlusu yasar.
Ama Bulgaristan hristiyan devletidir Turkiyede islam devleti oldugu gibi.
Arkadas kimseye yapmak zorundasiniz dememis ki zaten.
Nickini hatirlamadigim bir kac arkadas sadece dini nikahini yapanlari geri kafali olarak gormus resmen..
Birakin bu isleri fln denmis.

Ha Bulgaristanda hristiyan bir ulke olmasina ragmen hic bir muslumana kilise nikahi yapacaksiniz demez demiyorda zaten..
Turkiyedede bu ayni sekilde istemeyen yapmaz imam nikahini..
Arkadas muslumanligin gerektirdigi yasam tarzini belirtmis sadece..
Zira bazilari imam nikahina ne gerek var resmi nikah varken demis..bunu islam gerektiriyor zaten.. Dini nikahini kiydirmak isteyen birisine ne gerek var yuzyillardir bu dusunceden siyrilamadik yahu kopamadik vs vs diyip saygisizlik yapilamaz.
Onlara neden kizmiyorsunuz tepki gostermiyorsunuz peki?
Herkesin kendi karari dinine uymak isteyen uyar iki nikahinida yapar ama iki nikah yapan ciftleri yuhalayanlara neden tepki gostermiyorsunuz?
Saygi cercevesinde hersey olsun istiyorsaniz sadece tek tarafa saygi duymakla olmaz ki.

Not: arkadasta zaten konu sahibine birsey dememis.. Dini nikahi gereksiz gorenlere yazmis sadece.

Son düzenleme:
Yuhunuz efendim..!
Bulgaristan deyince akliniza hukuk devleti mi geliyor hristiyan bir ulke mi geliyor acaba?
Nickini hatirlamadigim bir kac arkadas sadece dini nikahini yapanlari geri kafali olarak gormus resmen..

Ha Bulgaristanda hristiyan bir ulke olmasina ragmen hic bir muslumana kilise nikahi yapacaksiniz demez demiyorda zaten..
Zira bazilari imam nikahina ne gerek var resmi nikah varken demis..bunu islam gerektiriyor zaten.. Dini nikahini kiydirmak isteyen birisine ne gerek var yuzyillardir bu dusunceden siyrilamadik yahu kopamadik vs vs diyip saygisizlik yapilamaz.
Herkesin kendi karari dinine uymak isteyen uyar iki nikahinida yapar ama iki nikah yapan ciftleri yuhalayanlara neden tepki gostermiyorsunuz?
Saygi cercevesinde hersey olsun istiyorsaniz sadece tek tarafa saygi duymakla olmaz ki.

Not: arkadasta zaten konu sahibine birsey dememis.. Dini nikahi gereksiz gorenlere yazmis sadece.

Türkiye bir İslam devleti değildir.

Ben de ilk sayfayı okuyup nasıl da birlikte yaşamalarına laf atmamışlar diye tam şaşırıyordum ki, ilk sayfanın son mesajında işin rengi değişti.
Buraya gelip "ayy vajinismus" yazmanız gerekiyordu, siz Türkiye'de yaşıyorsununuz, cinsellikten her zaman korkmanız, evlenince de saygısız sadakatsiz kötü bir birlikteliğiniz olması gerekiyordu. Ya da "ayyy anal seks yaptık, kan geldi kızlık zarım bozulmuş muduuurr :((((((" diye ağlamanız gerekiyordu.

Türkiye bir İslam devleti değildir.

Ben de ilk sayfayı okuyup nasıl da birlikte yaşamalarına laf atmamışlar diye tam şaşırıyordum ki, ilk sayfanın son mesajında işin rengi değişti.
Buraya gelip "ayy vajinismus" yazmanız gerekiyordu, siz Türkiye'de yaşıyorsununuz, cinsellikten her zaman korkmanız, evlenince de saygısız sadakatsiz kötü bir birlikteliğiniz olması gerekiyordu. Ya da "ayyy anal seks yaptık, kan geldi kızlık zarım bozulmuş muduuurr :((((((" diye ağlamanız gerekiyordu.

Hanim efendi benim muhattabim siz degilsiniz!
O ".. aglamaniz gerekiyordu..., ... yazmaniz gerekiyordu.." kisimlari banaysa sayet , terbiyenizi takinmanizi oneririm!
Ben kimseyi birlikte yasiyor diye yuhalamadim, bana ne zaten herkes kendi hayatindan sorumludur..
Kaldi ki ben konu sahibine hic birsey demedim bazi kisilerin alay ettigi gibide "namuscanlik" oynamadim.

Sadece bir arkadas yazmis ki berabersiniz zaten resmi nikahinizi dini nikahinizi yaparsiniz gul gibi gecinir gidersiniz manasinda..
Baska biriside cikmis diger arkadasi topa tutup ay kurtulamadiniz su dini nikahtan ne gerek var bilmemne..

Benim hayatima karisilmadigi surece kimsenin hayatina karismam bana kimse saygisizlik etmedigi surece bende kimseye etmem..
Ama nasil ki beraber yasayan ciftler saygi bekliyorsa, dini nikahini gerekli gorup dinine goren yasayan insanlarada saygi gostermek zorundayiz!!
Bu bukadar net!
Benim akrabalarimdada dini nikahini yapan var yapmayan var kimseyide ilgilendirmez bu ama yapmayanlar yapanlara ay ne gerek var cok gereksiz ne geri kafalisiniz muamelesi yapmiyor yapmayada hakki yok zaten!!!

Birdaha belirteyim konu sahibine en ufak bir yargilamada bulunmadim sadece dinini helaliyle yasamak isteyen arkadaslara tepki gosteren insanlar canimi skti yorum yapmak istedim bukadar.

Hanim efendi benim muhattabim siz degilsiniz!
O ".. aglamaniz gerekiyordu..., ... yazmaniz gerekiyordu.." kisimlari banaysa sayet , terbiyenizi takinmanizi oneririm!
Ben kimseyi birlikte yasiyor diye yuhalamadim, bana ne zaten herkes kendi hayatindan sorumludur..
Kaldi ki ben konu sahibine hic birsey demedim bazi kisilerin alay ettigi gibide "namuscanlik" oynamadim.

Sadece bir arkadas yazmis ki berabersiniz zaten resmi nikahinizi dini nikahinizi yaparsiniz gul gibi gecinir gidersiniz manasinda..
Baska biriside cikmis diger arkadasi topa tutup ay kurtulamadiniz su dini nikahtan ne gerek var bilmemne..

Benim hayatima karisilmadigi surece kimsenin hayatina karismam bana kimse saygisizlik etmedigi surece bende kimseye etmem..
Ama nasil ki beraber yasayan ciftler saygi bekliyorsa, dini nikahini gerekli gorup dinine goren yasayan insanlarada saygi gostermek zorundayiz!!
Bu bukadar net!
Benim akrabalarimdada dini nikahini yapan var yapmayan var kimseyide ilgilendirmez bu ama yapmayanlar yapanlara ay ne gerek var cok gereksiz ne geri kafalisiniz muamelesi yapmiyor yapmayada hakki yok zaten!!!

Birdaha belirteyim konu sahibine en ufak bir yargilamada bulunmadim sadece dinini helaliyle yasamak isteyen arkadaslara tepki gosteren insanlar canimi skti yorum yapmak istedim bukadar.

sadece baştaki cümlem size değildi o yüzden "terbiyenizi takinmanizi oneririm!"den sonrasını okumadım. zira yuh çekmiş bir kadından terbiye dersi alacak değilim.
zaten siz de uzun uzun yazmaya, kalıplaşmış fikirlerinizi sürekli tekrar etmeye alışmışsınız sanırım, uzun yazınca haklı görünürüm hesabı. benim size söylediğim tek şey şuydu:

Türkiye Cumhuriyeti bir İslam devleti değildir.

bu kadar basit ve net. üzerinde tartışılacak bir şey yok; kesin bilgi, yayabilirsiniz.

edit: ayrıca herkese açık bir forumda yazıp da "benim muhattabım siz değilsiniz." demek komik. cevap vermemek sizin tercihiniz ama ben forum kurallarına uyduğum sürece kime istersem ona yazarım.

Son düzenleme:
canım çok normal ya böyle hissetmen,
ben de daha 5-6 ay önce çeyiz alışverişi yapan arkadaşlarımla dalga geçiyordum çünkü hayatlarında kimse bile yoktu ama kahvaltı takımı bilmem ne alıp eve koyuyorlardı
benim hayatımda biri olmasına rağmen evlilik çeyiz çok uzak hatta gereksiz geliyordu
şu an bu forumdaki çeyiz alışverişi sayfalarında dolanıyorum :)

Son düzenleme:
Ayy bende bi zamanlar oleydim simdiki felsefem ise; erkek calisir kari-yer oldu yani yasimda 28 :)nisanlima diyorum vallahi zengin ol 5 cocukta yaparim sana diye belli bi yastan sonra kadinlarda oluyo yada simdiki calisma kosullari cok agir bankaciydim avcilarda oturup gebzede calisiyordum 4 yil boyle calistim sonra isten fln sogudum zaten :) cam boyama yapip satiyom kaftan susleyip satar hale geldim cokta egleniyorum bence dogru yoldasin kariyer yapmak demek bana gore anne sevgisinden mahrum cocuk buyutmek demek cocugunun buyudugunu gorememek demek mecburen calismak zorunda olanlarin maalesef yapacak biseyleri yok ama sirf mudur vs olmak icin ben sahsen canimi yolda bulmadim cunku is yerlerinde cok hunharca kullaniliyoruz neredeyse cocuk yapma ayimiza karisir hale geldiler

Edit: ayrica ayni evde yasamaniz cok iyi olmus keske herkes evlenmeden ayni evde yasama sansi olabilse insanlar evde baska sozde baskadir cunku ayrica evlilige neden hep cinsellik boyutuyla bakiliyorki yada ayni evde yasamaya evet oda olmali evlendikten sonra adamin sapik oldugunu ogrenmek daha mi iyi yada nikahtan sonra farkli seyler talep etmeyeceginimi saniyorsunuz. Benimde firsatim olsa bende ayni evde yasamayi isterdim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Canım evlenınce de bıtmıyo emın ol :)

Okul bıtsın ıse gırıp ayaklarımın uzerınde durayım dedım, çalıştım dıdındım,

Bir sevgilim bile yok diye ağlanır oldum.

Karşıma ruh eşim diyecegım adam cıktı, aşık oldum.

Sevgililik, nişan, evlilik derken karı koca olduk, evli ve mutlu oldum.

Tamam bı ınsan daha ne ister der oldum işe kafa yordum.

Terfı ettım, eşim de iyi kazanır oldu, sukrettık hep.

Derken çocuk eksikliği hisseder oldum.

1 ay once karar verdık, çalışmalara başladık, 1 ay denemede olmadı diye hayatımdakı herşey cok kotu gıdıyo gıbı hıssettım.

Yanı dıyecegım o ki insanın hayatında istekler olup bıtenler hep değişiyo, huzur versın sabır saglık versın rabbım herkese.

Karıyer, aşk diye bağıran ben şuan bir bebeğim olsa da işi silip gitsem, eşimide bebeğimin arka planına atsam diyebılır moddayım suan.:31:

Ayy bende bi zamanlar oleydim simdiki felsefem ise; erkek calisir kari-yer oldu yani yasimda 28 :)nisanlima diyorum vallahi zengin ol 5 cocukta yaparim sana diye belli bi yastan sonra kadinlarda oluyo yada simdiki calisma kosullari cok agir bankaciydim avcilarda oturup gebzede calisiyordum 4 yil boyle calistim sonra isten fln sogudum zaten :) cam boyama yapip satiyom kaftan susleyip satar hale geldim cokta egleniyorum bence dogru yoldasin kariyer yapmak demek bana gore anne sevgisinden mahrum cocuk buyutmek demek cocugunun buyudugunu gorememek demek mecburen calismak zorunda olanlarin maalesef yapacak biseyleri yok ama sirf mudur vs olmak icin ben sahsen canimi yolda bulmadim cunku is yerlerinde cok hunharca kullaniliyoruz neredeyse cocuk yapma ayimiza karisir hale geldiler

Erkekler de kariyer yapıyor, o zaman onlar da baba sevgisinden mahrum çocuk mu yetiştiriyor? Çocuklarının büyüdüğünü göremiyorlar ama sanırım biz kadınlar kadar da ağlamıyorlar. Erkek çalışıp da türkiye şartlarında bir aileyi geçindirecek kadar kazanıyorsa ne ala. Ama atıyorum mühendis/doktor falan bile olsa gene de belli bir standart için çift maaş gerekiyor. Yoksa eminim erkek olsun kadın olsun kimse çalışmak için can atmıyor. Erkek olsun kadın olsun evde oturup hobisiyle ilgili uğraşlar yapmak ister. Ama işte birinin o eve para getirmesi, hayat standartını belli bir seviyede tutması gerekiyor. Hayat hep birilerinin bizim için çalışmasını bekleyecek kadar şanslı olmayabiliyor. O insanları birden kaybettiğimizde dımdızlak kalabiliyoruz.

Erkegin gorevi calismaktir evet baba sevgisinden mahrum mu buyur o kisim tartisilir ama soyle dusun cocugu anne doguruyor ve ilk anne kokusunu duyuyor o cocuk bir cocuk 3 yasina kadar annesini kolu bacagi gibi uzvu zannediyor o cocugu calismak zorunda olanlari ayri tutuyorum ama sirf kariyer icin evde bakiciya ona buna birakmayida dogru bulmuyorum acikcasi baba ise kucukken cocuk onu sadece oyun arkadasi olarak goruyor cocugun babaya buyudukce ihtiyaci oluyor.. Yoo senin soyledigin gibi degil aile yasamindan cok kariyer sevdasi olan insanlar taniyorum paraya ihtiyaci olmadigi halde

Erkegin gorevi calismaktir evet baba sevgisinden mahrum mu buyur o kisim tartisilir ama soyle dusun cocugu anne doguruyor ve ilk anne kokusunu duyuyor o cocuk bir cocuk 3 yasina kadar annesini kolu bacagi gibi uzvu zannediyor o cocugu calismak zorunda olanlari ayri tutuyorum ama sirf kariyer icin evde bakiciya ona buna birakmayida dogru bulmuyorum acikcasi baba ise kucukken cocuk onu sadece oyun arkadasi olarak goruyor cocugun babaya buyudukce ihtiyaci oluyor.. Yoo senin soyledigin gibi degil aile yasamindan cok kariyer sevdasi olan insanlar taniyorum paraya ihtiyaci olmadigi halde

Sizin görüşünüz saygı duyarım ama ben ev işi kadının görevidir eve para getirmek erkeğin görevidir görüşlerine katılmıyorum. Hayatın müşterekliğine inanıyorum. Burda çalışıp da çocuklarının en iyi şekilde yetiştiren anneler olduğu gibi çalışmayıp da çocuklarıyla hiç ilgilenmeyen anneler de var. Ve ikisinin de yüzdeleri azımsanacak ya da istisna olarak görülemeyecek kadar çok.

Sizin görüşünüz saygı duyarım ama ben ev işi kadının görevidir eve para getirmek erkeğin görevidir görüşlerine katılmıyorum. Hayatın müşterekliğine inanıyorum. Burda çalışıp da çocuklarının en iyi şekilde yetiştiren anneler olduğu gibi çalışmayıp da çocuklarıyla hiç ilgilenmeyen anneler de var. Ve ikisinin de yüzdeleri azımsanacak ya da istisna olarak görülemeyecek kadar çok.

Ben kısmen aynı fıkırdeyım. Cunku evde olup cocuguyle gerçekten ılgılenemeyen anneler olduguna emınım. Ama calısıp cocugunu cok ıyı yetiştirenler de kesınlıkle var fakat kesınlıkle evde her anıyla cocuguyla ılgılenen nadır anneler kadar ısteselerde mumkun olmaz ne yazıkkı. Yanı şartlar ya da istekler etkıler bunu doğal olarak.

Birde bence söyle bır ayrım noktası var, çalışan ekonomık durumu ıyı olan kadınların çalışan ve ortalama butçesı olan kadınlardan şanslı oldugu fıkrındeyım. Çunku eve temizlikçi vs. alamayan ve maddi zorunlulukları olan kısıler çalışma, sorumluluk, maddı kısıtlama derken kafasında bunlar varken mutsuzlukla yeterınce ılgılenemıyormus cocuklarıyla, bunu geçen sene teyzemden duymuştum cok mantıklı geldi.

Tabı dedıgın su evde olup cocuguyla ılgılenemeyen ebeveyn olayına kesınlıkle katılıyorum dedıgın gıbı.

Siz cok yanlis anlamissiniz ama ben gorevleri ayirmiyorum zaten ilk yazimdada belirttigim uzere isyerlerinde hunharca kullanilan kadinlar artik evde oturmanin pesine dustuler konu sahibi bu durum dogrumu yanlismi diye sormus ona istinaden durumun normal oldugunu acikladim evet benim dusuncem cok farkli bu konuda cok idealist bi insandim ama is yerlerinde yasadigim mobinglerden dolayi is hayatindan sogudum bu benim tercihim ben yaptim yapiyorum diyede dogrudur demiyorum

Ben kısmen aynı fıkırdeyım. Cunku evde olup cocuguyle gerçekten ılgılenemeyen anneler olduguna emınım. Ama calısıp cocugunu cok ıyı yetiştirenler de kesınlıkle var fakat kesınlıkle evde her anıyla cocuguyla ılgılenen nadır anneler kadar ısteselerde mumkun olmaz ne yazıkkı. Yanı şartlar ya da istekler etkıler bunu doğal olarak.

Birde bence söyle bır ayrım noktası var, çalışan ekonomık durumu ıyı olan kadınların çalışan ve ortalama butçesı olan kadınlardan şanslı oldugu fıkrındeyım. Çunku eve temizlikçi vs. alamayan ve maddi zorunlulukları olan kısıler çalışma, sorumluluk, maddı kısıtlama derken kafasında bunlar varken mutsuzlukla yeterınce ılgılenemıyormus cocuklarıyla, bunu geçen sene teyzemden duymuştum cok mantıklı geldi.

Tabı dedıgın su evde olup cocuguyla ılgılenemeyen ebeveyn olayına kesınlıkle katılıyorum dedıgın gıbı.

Tabiki de çalışan bir anne çalışmayıp da çocuğuyla ilgili olan anne kadar ilgilenemeyebilir. Ama hayatının büyük bir kısmını çocuğuna adamak ne kadar sağlıklı onu da tam bilmiyorum. Çocuğum yok. Bir kedim var. Onu bile gün içinde deli gibi özlüyorum. Bir de çocuğum olsa çok zor dayanırım muhtemelen. Ama işimi bırakmayı düşünmek ürkütücü geliyor bana. Geçici süre bile bıraksam 3 yıl türkiyede işi bırakıp sonra yeniden bulmak için inanılmaz uzun bir süre. Her sene işsizler ordusuna yeni mezunlar veriyoruz çünkü. Kariyer de her insan için belirli bir tatmin. Evet bazen boş geliyor çalışma hayatı ama bazen de evde olsam çıldıracağımı düşünüyorum. Belki bu dünyanın geçiciliğine odaklanıp yaşasak daha farklı düşünebilir insan ama bu dünya için bakınca insanın kendi hayatına da odaklanması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye de bir çok kayınvalidenin çocuklar kendi hayatlarını kurunca bocalamasının temel sebeplerinden biri de bu bence. O kadar çocuk odaklı yaşıyoruz ki onlar yuvadan gidince bocalıyoruz.

Siz cok yanlis anlamissiniz ama ben gorevleri ayirmiyorum zaten ilk yazimdada belirttigim uzere isyerlerinde hunharca kullanilan kadinlar artik evde oturmanin pesine dustuler konu sahibi bu durum dogrumu yanlismi diye sormus ona istinaden durumun normal oldugunu acikladim evet benim dusuncem cok farkli bu konuda cok idealist bi insandim ama is yerlerinde yasadigim mobinglerden dolayi is hayatindan sogudum bu benim tercihim ben yaptim yapiyorum diyede dogrudur demiyorum

İşte ben de diyorum ki kadın değil insan hunharca kullanılıyor işyerinde. Erkek olsunkadın olsun herkes evde oturmak ister diyorum. Kim istemez ki evde olsun hobisi ile ilgilensin havadan da para gelsin. Ama işte o para havadan gelmiyor. Birinin getirmesi gerekiyor. Orda da hayatın müşterekliği giriyor. Size eşime yapılan mobbingleri anlatsam nasıl dayanıyor dersiniz. Ama işte dayanılmak zorunda bir noktada. Haydin ben işi bırakıcam ahşap mobilya yapmaktı hayalim onunla uğraşıcam dese ne oluyoruz olurum.

Tabiki de çalışan bir anne çalışmayıp da çocuğuyla ilgili olan anne kadar ilgilenemeyebilir. Ama hayatının büyük bir kısmını çocuğuna adamak ne kadar sağlıklı onu da tam bilmiyorum. Çocuğum yok. Bir kedim var. Onu bile gün içinde deli gibi özlüyorum. Bir de çocuğum olsa çok zor dayanırım muhtemelen. Ama işimi bırakmayı düşünmek ürkütücü geliyor bana. Geçici süre bile bıraksam 3 yıl türkiyede işi bırakıp sonra yeniden bulmak için inanılmaz uzun bir süre. Her sene işsizler ordusuna yeni mezunlar veriyoruz çünkü. Kariyer de her insan için belirli bir tatmin. Evet bazen boş geliyor çalışma hayatı ama bazen de evde olsam çıldıracağımı düşünüyorum. Belki bu dünyanın geçiciliğine odaklanıp yaşasak daha farklı düşünebilir insan ama bu dünya için bakınca insanın kendi hayatına da odaklanması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye de bir çok kayınvalidenin çocuklar kendi hayatlarını kurunca bocalamasının temel sebeplerinden biri de bu bence. O kadar çocuk odaklı yaşıyoruz ki onlar yuvadan gidince bocalıyoruz.

Kesınlıkle buna katılmadan edemeyecegım. Ama cocuk ıstegımden olsa gerek, parkta cocuklarıyla ılgılenen bakımlı ve mutlu annelere ımrenmeden de edemıyorum. Ben cocugum yokken zor vakıt buluyorum eve ve kendıme, cocuk olunca delırmemek için aklıma işe ara vermekten başka çözum gelmıyor. Bakmayın siz bana davulun sesi uzaktan hos gelır mısalı cocuk ozlemı benı bu hale de getırmıs olabılır, ılerde ne dusunurum bılınmez.Sevgiler

Kesınlıkle buna katılmadan edemeyecegım. Ama cocuk ıstegımden olsa gerek, parkta cocuklarıyla ılgılenen bakımlı ve mutlu annelere ımrenmeden de edemıyorum. Ben cocugum yokken zor vakıt buluyorum eve ve kendıme, cocuk olunca delırmemek için aklıma işe ara vermekten başka çözum gelmıyor. Bakmayın siz bana davulun sesi uzaktan hos gelır mısalı cocuk ozlemı benı bu hale de getırmıs olabılır, ılerde ne dusunurum bılınmez.Sevgiler

Açıkçası devlette olsaydım dönünce işim garanti olsaydı o 2 yıllık ücretisiz iznin tamamını kullanmak isterdim sanırım. Ama malesef özel sektör ve şartları belli. Hoş beni de bebek düşüncesi alınca o yorgunluğa katlanabilecek miyim bilemiyorum. Çok çok zor.

Tabii o sizin gorusunuz ama erkek bana gore zaten evine bakmak zorunda kadinin calismasi ise tamamen kendi istegine kalmali bir erkek kusura bakmayin ama evliligi dusunuyosa eger alacagi kadinin maasina parasina guvenerek onu almamali kendine guveniyosa almali kadinda eger calismak istemiyosa kocasinin getirdigine kanaat getirmeli bunu geri kafalilik olarak dusunebilirsiniz ama inanin biraz derin dusunurseniz ole olmadigini goreceksiniz hayat bi yere kadar musterektir bi yerden sonrasinda mustereklilik kavrami degisir musterek demek illa kadinda eve para getirecek getirmeli anlamini tasimaz. En bastada soyledigim gibi tekrar yeniliyorum calismak zorunda olmayiip sirf kariyer icin bi cocugu bakiciya birakmak demek bencillik demektir.. Ayrica 2 mesajdir ahsap olsun boyama olsun inceden alay seziyorum sizin yapamayacak durumda olmaniz (ihtimal uzerine konusuyorum) baskalarinin yaptigi seylerle alay etme hakkina sahip oldugunuz anlamina gelmez. sizin dusuncenizi farkettiyseniz degistirmeye calismiyorum sizin neden boyle bi cabaya girdiginizide anlamiyorum acikcasi ben kendi durumumu anlattim sadece iyi geceler

Yuhunuz efendim..!

baskalarina terbiyenizi takinin demeden once tanimadiginiz insanlara sonuna efendim ekleseniz bile yuhunuz dememeniz gerektigini hatirlarsaniz iyi olur zira bence siz de terbiyenizi takinsaniz iyi olur.

turkiye islam devleti musluman ulke degil, nufusunun buyuk bolumu musluman olan bir ulke. bunu ayrimini iyi yapin. musluman ulkeden kastim islami kurallara gore yonetilen ulkeler (ornegin suudi arabistan)

bunu bi gectim, konu sahibi ben muslumanim bana bi akil verin dememis millet ise hemen konu sahibinin akli yok us gibi ayiplaya ayiplaya niye ayni evde yasiyosunuz imam nikahi yapin bilmemne demis benim tepkim bu insanlaraydi

kimin ayni evde yasadigi kimin evlenmeden birlikte yasadigi hic kimseyi ilgilendirmez yalnizca konu sahibini ilgilendirir dedigim gibi kaldi ki konu sahibi kimsenin bu konudaki fikrini sormamis akil istememis belki musluman degil, belki musluman ama o sekilde yasamayi tercih ediyor..

dini nikahin gereksizligini savunanlara verip veristirmek benim gorevim degil. bu konudaki fikirlere katilip kqtilmadigim da bu topic in konusu degil, ben muslumanlatin savunucusu avukati falan degilim. fikim ile uyusmayan seyleri de durduk yerde savunacak degilim.

konuya yuhunuz cusunuz gibi farkli bakis acilari getirecekseniz hic zahmet etmeyiniz ayrica efendim(!)

Arkadaşım senmi gitmek istiyosun bilmiyorum ama hurgada mı hungadamı diye biyer vardı bizde tvden gördük eşimle hasta olduk ve ucuz biyerdi
ilkkez o renk deniz gördüm çok beģenmiştim bi bak istersen :34:

Hurghada..ben gittim ama eğer windsurf,kitesurf gibi su sporlarıyla ilgilenmiyosanız asla gidilmemeli..çünkü orası gerçek bir şehir değil las vegas gibi turistler için yapay bir şehir oluşturmuşlar çöle..eğer sadece otelde vakit geçirmek yeterliyse ya da dediğim gibi su sporları yapılıyorsa muhteşem bir yer..ama gezip görebileceğiniz keşfedilecek birşeyi yok..

Son düzenleyen: Moderatör:
Hurghada..ben gittim ama eğer windsurf,kitesurf gibi su sporlarıyla ilgilenmiyosanız asla gidilmemeli..çünkü orası gerçek bir şehir değil las vegas gibi turistler için yapay bir şehir oluşturmuşlar çöle..eğer sadece otelde vakit geçirmek yeterliyse ya da dediğim gibi su sporları yapılıyorsa muhteşem bir yer..ama gezip görebileceğiniz keşfedilecek birşeyi yok..

biz denizini çok beğenmiştik canım ve bayağı ucuz diye anlatmışlardı programda :31:

Back
X