- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
Türkiye gibi ülkelerde malesef böyle.Kafa olarak dibine gada anarşiztiz zaten.
Ancak legal olarak çocuk doğurtmak şart. Çocuk için klasik düğün nikah şart malesef.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ayni evde evlenmeden yasamayi hic dogru bulmuyorum.. Yanlis anlamayin ahlaki yonden falan degil,o kimseyi ilgilendirmez..
Sadece büyùsu bozuluyor isin,imza haric evli gibi oluyorsun heyacani biter bir sure sonra..
İnsallah kisa zamanda evlenirsin..
Evini,yuvasini seven kadin guzeldir..
zaten evli gibi nikahsız yaşıyorsunuz. durup bekleyeceğinize gidin bi belediye nikah salonunda nikahınızı kıydırın. yani bir evlilik anlaşması yapın. dini nikah yapın. Allah huzurunda, devlet huzurunda nikahınız olsun. böylece şu anki fiili duruma bir resmiyet, meşruiyet kazandırmış olursunuz. Sonra yavaş yavaş evinizi dizersiniz. Bu saatten sonra cafcaflı düğünlere para harcamayın derim. STRES yapmayın!
zaten evli gibi nikahsız yaşıyorsunuz. durup bekleyeceğinize gidin bi belediye nikah salonunda nikahınızı kıydırın. yani bir evlilik anlaşması yapın. dini nikah yapın. Allah huzurunda, devlet huzurunda nikahınız olsun. böylece şu anki fiili duruma bir resmiyet, meşruiyet kazandırmış olursunuz. Sonra yavaş yavaş evinizi dizersiniz. Bu saatten sonra cafcaflı düğünlere para harcamayın derim. STRES yapmayın!
Merhaba canım, kendince haklı bir bakış açısı evet.
Ama o ilişkiden ilişkiye değişiyor bence. Aynı heyecan bitimi evlenip beraber yaşayınca da olacak o bakış açısına göre.
Hatta, evlenmeden önce birlikte yaşamak çiftlerin birbirini tanıması açısından o kadar önemli ki. Burada bile evlendikten altı yedi ay sonra boşanma raddesine gelen insanların başlıkları dolu.
Birlikte yaşamak denilince akla hemen sevişmek gelir, fakat olmak zorunda değil.
Çiftlerin birbirini her koşul ve şart altında ne hale girdiğini görerek tanıması gerek.
Oooo imam nikahı, alırım bir dal.
Yahu resmi nikah varsa ortada imam nikahına gerek yoktur. Bunlar yüzyıllar öncesinde kalmalıydı ama malesef kalamadı
Kimse sizin kafanızdaki meşruiyete uymak zorunda değil.[/QUOTE
dini nikah dedim ama. imam nikahı müslümanlar içindir, kilise nikahı hıristiyanlar içindir. lütfen saygısızlık etmeyin. sizin yüzyıllarınız bizlerden başka anlaşılan. toplum dışı azınlık bir kitleye mensup biri olduğunuzu düşünüyorum. üzgünüm.
eviniz var, eşyalarınız var, birlikte yaşıyorsunuz hatta yemek bile yapabilkiyorsun
nikah için 2 yıl beklemek neden? işin büyük kısmı zaten ev ve eşyalar değil midir?
düğün masrafı mı bu kadar engelleyen?
belli ki gelenek olayını birlikte yaşayarak aşmışsınız, düğün yerine de sade masrafsız bir nikah yapıverirseniz kimse sorun etmez gibi.
içinizde bekletip büyüteceğinize evleniverin gitsin ayol
Yahu resmi nikah varsa ortada imam nikahına gerek yoktur. Bunlar yüzyıllar öncesinde kalmalıydı ama malesef kalamadı
Kimse sizin kafanızdaki meşruiyete uymak zorunda değil.
Kimse sizin kafanızdaki meşruiyete uymak zorunda değil.
Türkiye gibi ülkelerde malesef böyle.
aynı durumdayız sanki :) bir yıl önce aman evlilik de ne deli miyim ben filan derdim sonra bir adam girdi hayatıma dünyaya tersten bakmaya başladım:103:
çeyiz hazırlığı yapıyorum
söz günümü nişanımı hayal ediyorum
bi evimiz var onun için mimarla görüşüyoruz
bende bu durumlara kendimi çok kaptırdığımı fark ettim dizginleri elime aldım
eee iş hayatından uzaklaşınca dönmek kolay olmyor bide ben daha ögrenciyimm
geçen gün bir seminere katıldım da biraz dünyaya döndüm gerçek hayattan faydalanıyorum işe bile başladımmm
Abooo konu uzar gider.dini nikah dedim ama. imam nikahı müslümanlar içindir, kilise nikahı hıristiyanlar içindir. lütfen saygısızlık etmeyin. sizin yüzyıllarınız bizlerden başka anlaşılan. toplum dışı azınlık bir kitleye mensup biri olduğunuzu düşünüyorum. üzgünüm.
evet bence de resmi nikah varsa dini nikaha gerek yok tabi manevi bir hava katmakta isterlerse yapabilirler tercih meselesi...
Bu saatten sonra derken? :)
Son derece genç bi insanım, düğnüm de cafcaflı olacak oldukça.
Öyle heyecanı bitmiş dul muamelesi görmek ne demek canım aa. :)
Bir arkadaşın ablası kına gecesine dansöz çıkarmıştıAynen öyle, gerçi şimdi reddedemicem bi heyecanı da oluyo kına gecesi filanlar. İnsan hevesleniyo bi yerde. Onun da etkisi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?