Ay evlenesim var.

İstediğin her şeyde çok haklısın, Allah tamamına erdirsin
Ancak kariyerinden asla vazgeçme
19 yıldır çalışan biri olarak söylüyorum bunu, asla vazgeçme
Ayrılık gibi, hastalık gibi, işsizlik gibi tatsız ihtimaller var hayatta
Senin yaşadığın dönemi bende geçirdim bir ara ama sonra sıkılıyorsun o dünya mutfağından falan
Çalışmaya şimdiden başla, yaşınız çok genç ve hayatta her şey lazım hem de hayat arkadaşını yalnız bırakmamış olursun mücadelenizde
Her şey gönlünce olsun inşallah

Bende hep okuma hevesi oldu okuyacagim dedim okuyorum da ama universiteye basladiktan sonra bisey oldu okumak istemiyorum evde durmak istiyorum calismak istemiyorum niye boyle oldu bilmiyorum anliyorum seni yani:) eger evlenirsem kocam calismicaksin dese bayila bayila kabul ederim:)

Iki yil beraber yasadik. Benim cancagizim okuz oldu cikti. Sinirlerimiz bozuldu hatta bir donem ac kaldik bildiginiz ev timtikir. Birlikte ezildik birlikte yukseldik. Sonra evlendik. Cocuk mu? Cocuga cok var. ama birbirinizi seviyor ve birbirinize deger veriyorsaniz tadindan yenmiyor. Calisinca ev zorluyoe yada ben becetemiyorum ama hep evde oturunca da sikiliyordunuz. Ama o kisi ile hersey cekiliyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evde de olsan kendini geliştirmen çok güzel bişey bizde çift olarak dünya mutfağıyla ilgileniyoruz..
2 buçuk yıldır birlikte yaşıyoruz ve tam istediğim noktaya gelene kadar evlilik düşünmüyorum o ne düşünüyor bilmiyorum ama hayatımızdan gayet memnunuz
Herşeyi zamanına bırak ama ideallerinden asla vazgeçme çocukta yaparsın kariyerde

Bir yanda çalışmaktan gözlerinin feri gitmiş bir adam öbür yanda ikeadan çıkmayan alışverişin dibine vurmuş bir kadın. Siz ben de çalışayım da evlenmek için bu akdar çabalayan yorulan eşime destek olayım demek yerine hadi bunu yapamıyorsunuz en azından az harcayayım da giderimiz çok olmasın, ikea biblolarına vereceğim parayı kenara koyayım demek yerine alışverişin dibine vurmuşsunuz. Hemcinsime hiç yakıştıramadım doğrusu.

İnce bi açıdan bakmışsınız teşekkür ederim
Ama onun aşırı çalışması benden ötürü değil. Ben olmasam da veya ben ek destek olarak çalışsam da fark etmiyor kendisi şirkete olan sorumluluğundan dolayı gece gunduz çalışıyor..
Benim her ay aldığım bir iki biblo gelirimizi etkilemiyor. Zaten psikolojik bi açlıktan aldıgımı bildiğinden yeter ki iyi hisset diyerek destekliyor.

Madem düğün gibi bir isteğiniz var adamın çalışmaktan feri gittiyse sizde ikealara gitmeyiverin
Ortak yaşam bu demek mi yani..

Katılıyorum teşekkür ederim
Ama işte değişim muazzam olunca, yediremedim kendime. Bi yandan bırakamıyorum bi yandan şaşırıyorum.

Peki nedir psikolojik açlığınız? Sebeplerin üzerine gitmek yerine alışverişe yönelmenize sebep ne? Bakın ben ikeayı çok ucuz sanırdım, o yüzden bir iki dolap bakmak için gitmiştim ama hiç de sandığım gibi ucuz değilmiş. O gittiğimde biblodur, mumdur ufak tefek bir şeyler almıştık. İnsanın bildiğiniz gözü dönüyor, ıvıra zıvıra o kadar para verdik ki bir daha gitmedim. Ayrıca çeyiz düzmek istiyorsunuz. Peki hangi parayla? Aileniz mi yoksa müstakbel eşiniz mi destek olacak size bu konuda. Çeyiz düzmek sadece katologtan ürün seçmek değil bence. Biraz da onun nasıl ödeneceğini düşünmek.

Ben kadınların eğitimlerini bir kenara itmelerine üzülürüm, idealistken bunu yapmaları daha da üzdü beni. Portakallı ördeği gene yapın ama mesleğinizi de bir kenara bırakmayın. Yarının ne getireceği belli olmaz. Benim mutfakta harikalar yaratan hem de 9-6 çalışan arkdaşlarım var. Butik pasta ve kurabiye yapan, sürekli yapabileceği şeyleri geliştiren ama işini gücünü de bırakmamış üstüne bir de 1 yaşında bebeği olan arkadaşım var. İmkansız değil yani, içinde heves olduktan sonra ikisini birden yapmak.

Son düzenleme:
Şu anda çalıışmıyorsunuz sanırım.
Evli de değilsiniz yani eşiniz değil.Tamam evli hayatı yaşıyor olabilirsiniz ama eşiniz olmadan hatta durun eşiniz de olsa çalışıp kendi paranızı da harcamak varken o çalışıyor ben üretmeyeyim lüzümlu/lüzumsuz evi doldurayımdan rahatsız olmuyor musunuz ? Ama bizim ilişkimizde senin paran benim param yok biz bunları aştık klişesini kulağıma doğru gelmiyor.(eğer gelecekse )Konu senin paran benim param değil çünkü.
Ne bileyim.22 yaşından beri doğunun ücra köşesinde en kötü şartlarda çalışırken bile oh be kendi paramı harcıyorum diyebilmenin iç huzuru bambaşkaydı.Hala da öyle.Bunun iç huzursuzluğunu duymamanız garip geliyor bana.Bunu belki bir ev hanımına söylemezdim.Size söylememin nedeni de dedıgınız yogun bir iş hayatını bırakıp evde oturmayı tercih etmenizdir.
Neyse.Kişisel tercih sanırım bu.Sayfalardır yazdıklarınızdan çıkardıgım kadarıyla umarım hayatı hep böyle pozitif görüp yaşarsınız.

Ben arkadaşların takıldığı noktayı resmen okumamışım:26: Hakikaten ben de garipsemedim değil. Konu sahibinin kendi kararıdır elbette ama evde oturup sevgiliden harçlık alma olayını kendine yedirmek biraz garip gözüküyor bana, özellikle de mesleği olan hanımların bunu yapması biraz üzücü. Sonuçta hayat müşterek, hayat arkadaşımız "gerek yok sen nasıl mutluysan öyle yaşa" diyebilir ama bu ona yük olmamızı gerektirmez diye düşünüyorum. Ama siz mutluysanız problem yok elbette, hep mutlu olmanız dileğiyle

Son düzenleme:

Bu donemi de yasaman gerekiyor bence. Ne olursa olsun bir bayansin sen, icimize kazinmis yuva yapma ihtiyaci. Ama unutma dis kuslar yavrulari da besler. Yani diyecegim o ki, bu duygularini guzelce tatmin ettikten sonra kariyerini de tekrar isteyebilirsin. Ben sahsen evimi cok seviyorum, annelige bayiliyorum, ama sanirim evde otursam bunalima girer kotu bir anne olabilirim. Ilerde anlarsin ne istedigini. Hayat bu, herseyin tadi ayri guzel. O yuzden dunyaya bu kadar baglaniyoruz ya zaten :)

Mesele yedirememek deyil
Ki. Bunlari yasiyor olman bana dogal geliyor. Bence bayanlar durtu olarak ev kurmaya cok meyilliler. Bunlar gecsin kendine gelirsin zaten. Herkesin durumu ayri. Bazilari hep calisir hic evde oyurmaz, bazilari sizin gibi ara verebilir. Zaman gectikce siz de bazi seylerde doyuma ulastikca, zaten bikacaksiniz bir yerde. Sonra gene deyisiklik
Istiyeceksiniz. Bu arada hayata bakis acim su. Ne olursa olsun her insan, kadin erkek farketmez kendi ayaklarinin ustunde durabilmeli. Yarinin ne getirecegi belli olmaz cunku.

Ayrıntılı yazmadığımdan tabi.
Neredeyse çalışmıyorum yazmıştım tamamen işsiz de değilim efendim. :)
Evden yapabildiğim bi mesleğim olduğundan haftada bir gözüme güzel gelen işleri kabul ediyorum. Yani kiraya filan katkıda bulunup kendi masrafımı çıkarıyorum kişisel ihtiyaçlarımı falan. Az çalışıyorum ama harçlık isteme gibi bi durum yok yani, onu ben babamdan bile istememiş insanım hayatım boyunca. :)
O birikim için çalışıyor. Falan filan.
Çook çok çalışan, insanlığı değiştirme hayalleri olan biriyken dekorasyon ve yemek yapmayı seven birine dönüşmekten yakınıyorum sadece durumu yadırgayıp.
Sevgilisinden geçinen asalak olma durumu yok yani aa :)

O hevesin bitip de yine çalışma isteğinin gelecek olmasına filan ben de inanıyorum. Ama üç senedir bitmedi hevesim, onu fark etmek biraz son zamanlarda hep böyle mi kalacağım endişesi yarattı,
Ancak evden çalışabildiğim bi mesleğim olduğundan rahatım biraz da. İstediğim an iş alması kolay, haftada bir iki kısa iş alarak kişisel ihtiyaçlarımı karşılıyorum zaten. Bence domestik olmakla ev hanımı olmak arasında ince bi çizgi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…