- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
Aaaa ben onu ıslatmıyorum pirinci yıkayıp yapıyorum direkNeyse hatamı fark ettiğime göre belki bir gün ben de domestik olabilirim, hatta şirinleri bile görebilirim
Konu sahibi olarak yazmak istedim. Siz de haklısınız kesinlikle, dalga gecilir gibi olmamalı üslup. Ama zannımca alıntı yaptıgınız kişi de kötü niyetle yazmamıştır diye düşünüyorum o da kendince eleştirmiş.
Sadece örnek veriyorum, bakın misal ben başlığımda çok bambaşka bi konudan bahsettim aslında. Kendimce aklıma takılan çok alakasız bişeyden dem vurdum ve birlikte yaşama meselesi yalnızca tek bi cümlede son derece vurgusuz olarak geçti.
Buna rağmen bazı arkadaşlarımız cımbızla çeker gibi yalnızca o cümleyi çekmişler, ona cevap vermişler. İlk sayfada herkes konuyla alakalı yorum yaparken tek bi yorum gelmiş mesela "birlikte yaşamasan iyiydi" diye.
Ben isterdim ki buna odaklanılmasın, benim anlattığım şeye yorum yapılsın. Benim asıl derdime yorum yapmayacak olan da yazmasın; zira yeri burası değil.
O arkadaş yazmış ya birlikte yaşamasaydın iyiydi diye, yani o söylemese ben bilmiyo muyum toplumumuzca çok da uygun olmadığını.
Ama yok, illa fikrini belirtecek. :)
Ona tepki vermiş o arkadaş da bizim gibi. :)
Sevgiler
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Konu sahibi olarak yazmak istedim. Siz de haklısınız kesinlikle, dalga gecilir gibi olmamalı üslup. Ama zannımca alıntı yaptıgınız kişi de kötü niyetle yazmamıştır diye düşünüyorum o da kendince eleştirmiş.
Sadece örnek veriyorum, bakın misal ben başlığımda çok bambaşka bi konudan bahsettim aslında. Kendimce aklıma takılan çok alakasız bişeyden dem vurdum ve birlikte yaşama meselesi yalnızca tek bi cümlede son derece vurgusuz olarak geçti.
Buna rağmen bazı arkadaşlarımız cımbızla çeker gibi yalnızca o cümleyi çekmişler, ona cevap vermişler. İlk sayfada herkes konuyla alakalı yorum yaparken tek bi yorum gelmiş mesela "birlikte yaşamasan iyiydi" diye.
Ben isterdim ki buna odaklanılmasın, benim anlattığım şeye yorum yapılsın. Benim asıl derdime yorum yapmayacak olan da yazmasın; zira yeri burası değil.
O arkadaş yazmış ya birlikte yaşamasaydın iyiydi diye, yani o söylemese ben bilmiyo muyum toplumumuzca çok da uygun olmadığını.
Ama yok, illa fikrini belirtecek. :)
Ona tepki vermiş o arkadaş da bizim gibi. :)
Sevgiler
"evlilik" bana ne itici bi laf gelioorr:))evlendikten sonra herşey bitmio mu ya,?aileler araya girince hiç eski heyecan kalmıor yaa..iliişkinin boyutu deişiorr resmen...yeterince sevio musun?bence bunu en başta düşünmen gereken bu <3Böyle pat diye söyleyince garip oldu gerçi de.
Ya ben kariyer iş güç düşünen, insanlığı değiştiricem diyen idealist kuzunun tekiydim.
İki senedir aramızda sözlendiğimiz müstakbel hayat arkadaşımla birlikte yaşıyoruz. Şimdiden güzel eşyalarımız, şirin bi dairemiz var kiralık da olsa. Dekorasyonunu, temizliğini yapmaktan zevk aldığım..
Benimki ise geceli gündüzlü çalışıyor, para biriktirelim de bi an önce evlenelim diye. Gözlerinin feri gitti çalışmaktan.
Bu iki buçuk senede işimden uzaklaştım, neredeyse hiç çalışmıyorum yemek tarifleri öğreniyorum, böreğinden baklavasına, onu geç dünya mutfağına açıldım. İncirli etler portakallı tavuklardan zevk alır oldum.
Ikea dan çıkmaz oldum. Ufacık evi doldurup taşırdım tablolarla süslerle.. Burdan da çok alışveriş yaptım hatta.
Ama bunlar bile yetmiyor, bi an önce evlenmek, çeyiz dizmek istiyorum.
Kariyer düşleyen ben, güzel evler düşler oldum. Daha evliliğe iki sene var. Malum bütçe birikimi..
Bu halim geçici bi heves mi yoksa tam teşekküllü bi ev hanımı mı oldum?
Bi yandan yediremiyorum da kendime.
Uzun uzadiya belirtmedim..
Tarihe inecek olursak islam dinine mensup devletlerden turedigimizi anlatabilirim..gel gelelimki ben turkiye cumhiriyetinin var olan maddesini yazmadim.resmi nikah daha sonra imam nikahi kesinlikle diyorum.imam nikahi dinimizde varmi var.eee inanmayanlar yok sayanlar orda bunu kucumseyecrk yok sayacak cumleler kurarsa susmam.
Aslinda ozetle ben muslumanim demek buyuk bi cesaret istemeli...bir dini mensup goruyorsak onun sartlarini yok saymamali.
Bir belgeselde izledim.sonradan musluman olanlar cogu muslumanin yapmadigi tum gerekceleri yerine getiriyorlar.ama bazilari oyle bi hal almiski...nikahsiz ayni evde yasamanin dogru oldugunu savunup bunun dogru oldugunu e.poze ettirecek kadarda saldirganlar....ee buna karsi gelene saygi duymak yerine benim rabbimin emrettegini hice saymak kimsenin haddi degil....
Bu konu cok derin...imam nikahi yillarca kotuyede kullanildigi icin bu onyargi.bu nedenle resmi nikah olmadan asla yanasilmayacak bisey
hepimizin icinde var o.. bak simdi suyu kaynatcaksin pirincin ustune kaynamis suyu ve biraz da tuz koycaksin yarim saat bekliceksin sonra bol soguk suyla yikicaksin
seramik ya da teflon tencereye tereyagini koyup pirinci biraz kavurcaksin ustune suyunu koycaksin (1e 1,25 olcu) sonra tadina bakcaksin suyu biraz fazla tuzlu olmasi lazim su kaynamaya baslayinca altini kisip kapagini kapatcaksin
bi de boyle dene cicim
ayy annem gorse dalga gecer haa eve gelince poponu yayarsin tarif vermeye gelince emine beder
Sizinle tartismayacagim bile.yorumum konu sahibine degildi zaten.imam nikahi katsiti yorumcularaydi...ben monarsik devlet dedimmide bana hukuk devleti diyosun.ayrica ulkemiz oncelikle uniter bi devlet.
Islam ulkesiyiz sen reddediyosan o senin muhalefetligin..
Benim söylediğimde şu. Tamamen bir örnek üstünden gidelim. Ben müslümansam ve günaha giriyorsam sevgilimle birlikte yaşayarak bu sizi ilgilendirmemeli. Tıpkı sizin gün içinde işleyebileceğiniz günahların bizi ilgilendirmediği gibi. Birileri günah işliyorsa bunu yargılamak tanrıya düşer muhtemelen, herhangibir insana değil. Müslüman olan o kadar insan var hiçbiri birbirine benzemiyor. İnsanların kendi doğruları var sonuçta, kimisi yaşadığını günah olarak görmüyor kimisi yok bu günah diyor vs. Kimin kimden daha iyi müslüman olduğuna bizim içimizden biri karar veremez. Siz kendinizi çok iyi sanarsınız ama belki sevgilisiyle aynı evde yaşayan biri sizden daha az günaha sahip olacak, sonuçta kimse allahla görüşme yapmıyor ya nereden bilelim? Ki bu forumda herkes müslüman da olmak zorunda değil, veya müslüman olup da aynı evde yaşayabilir. Bunu yargılamanın kimseye düşmeyeceğini söylüyorum, yoksa inanın mesele başka bi şey değil yani. Birbirimize hoşgörülü olursak bir problem olmayacak zaten. Ben sizi "Ayy neden evlenmeden sevgilinle beraber yaşamıyosun ki cık cık" diye yargılamıyorsam siz de yapmamalısınız. Aksi olursa karşıdaki de size saygı duymayıp alay eder işte. Bu yüzden saygı duyalım birbirimize, birbirimizin günahlarını takip etmeyelim. Herkesin hayatı kendine.
Bazi yorumlar sinirlerimi bozdu.bu konularin bu forumda konusulmasina karsiyim.kimse kimsenin dusuncesini degistiremez fakat
Su imam nikahiyla ne alip veremediginiz var? Turkiye cumhurriyeti nikahini tanirim bilmem ne...yahu turkiye cumhireyi dediginiz yer islam ulkesi.eger muslumanim diyorsaniz muslumanligin gerektirdiklerine uyacaksiniz.kurani kerimde nikahsiz yasamanin ayetlerini acin okuyun.ahkam kesmesin kimse burda.yok batililasma yok modern kafa......
Inancinizi sorgulayin o zaman.
Burda bunlari belirtene kimsenin namus bekcisi demeye hakki yok.
Bunlar gerceklet..herkes kendi yadadigindan sorumlu.helal yol bu kadar kolayken cocuk icin evlenirim diyenler......yazikki ne yazik.....inanin sinirlerim bozuldu..sayenizde avrupa birligine girmenin son sarti olan islami reddetme de olacak yakinda....dinimize sahip cikmaktan oyle aciz bi milletizki..
konu sahibinin derdini anlamamışsınız galiba kendisi düğün istiyor yoksa bi imza atar ne olucak ama o heyecanı yaşamak herkesin hakkıne yani birlikte yaşıyolar diye düğüne hakkı olmuyormu neyse arkadaşım en kısa zamanda kınanı düğününü yaparsın inş. kıskananları çatlatırsın
Bizde birlikte yaşıyoruz ve devamlı bunun hayalini kuruyoruz. Yoldaki kız çocuklarını durdurup seviyoruz.Hemen evlenin bencede minik minik bebişler doğsun
üniter devlet diye yazmaya neden gerek duydunuz konudan çok ilgisiz de hiç anlayamadım.
ayrıca Türkiye laik bir devlet. islam ülkesi dediğinde dini kanunlar geçerlidir. nereden çıkardın islam ülkesiyiz diye bir şeyi anlamadım.
bu arada bu yazdıklarımdan asla inançsızmışım gibi bir anlam çıkmasın bana sadece bu yorum ters geldi.
ayrıca burada inanç üzerinden yapılan her iki taraflı yorumlar da hoş gelmiyor. herkesin inancı kendine.
konu sahibine gelicek olursak ben evlilikten korkan bir insan ayrıca ev işleri konusunda da bilgisiz biri olarak senin duygularını çok anlayamadım.
2 yılınız varmış madem bol bol araştır. düğün yeri gelinlikler kına gecesi falan.
gerçi arada gelinlik modellerine ben de bakıyorum damat aday aday adayı bile yok ortada.
konu sahibinin derdini anlamamışsınız galiba kendisi düğün istiyor yoksa bi imza atar ne olucak ama o heyecanı yaşamak herkesin hakkıne yani birlikte yaşıyolar diye düğüne hakkı olmuyormu neyse arkadaşım en kısa zamanda kınanı düğününü yaparsın inş. kıskananları çatlatırsın
:)) canim evlenince top yapilip odanin ortasina birakilmis corap gordugunde soka girmiceksin en azindan :)))
saka maka evlilik cooook cok fazla anlam yuklenmediginde ve iki tarafla da gerekli samimiyeti yakalayip bir yandan da mesafeyi korumayi basarinca guzel sey hakikaten
Damat adayı olmadan bakmak nispeten masumca hani bi hayal neticesinde yani.
Ben gelinlik bakmıyorum hiç, garip olan da bu. Ev dizmeye yemek yapmaya daldım çıkamıyorum.
Bizde birlikte yaşıyoruz ve devamlı bunun hayalini kuruyoruz. Yoldaki kız çocuklarını durdurup seviyoruz.Hemen evlenin bencede minik minik bebişler doğsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?