• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ay Sonuna Çok Var Ama...

Ben bir kaç kez bir kaç günlüğüne evde yalnız bırakmak zorunda kaldım, bende çok panik olmuş ve gözüm arkada kalarak gitmiştim ama korktuğum gibi olmadı şükür..
Mamasını, suyunu ve kumunu yeterli miktarda bıraktıktan sonra bir sorun olmuyor.
Hele bir de sizin ki iki taneymiş, onlar zaten oyun ve uykuyla siz gelene dek oyalanırlar, dönünce biraz küskün bulsanız da kolayca alırsınız gönüllerini :)Hep söylendiği gibi onlar kişilerden çok yaşadıkları mekana bağlıdır..
Mamayı da lütfen market maması kullanmayın, belki biraz daha pahalı evet ama uzun vadede sağlığını düşünüyorsanız profesyonel mamalardan kullanın, biz pro plan kullanıyoruz ve çok memnunuz..
Yalnız bir arkadaş yukarıda bir kilo mamanın 3-5 gün yeterli olacağından bahsetmiş 1.5 kilo mama bize en az 20 gün yeterli geliyor ben oğlumu aç mı bırakıyorum yoksa o_O

Bazı pet-shop veya veterinerlere de, emanetçi gibi bırakılabiliyor. Üstelik daha güvenli.. Çevrenizde varsa araştırın derim..!

Ben bir kaç kez bir kaç günlüğüne evde yalnız bırakmak zorunda kaldım, bende çok panik olmuş ve gözüm arkada kalarak gitmiştim ama korktuğum gibi olmadı şükür..
Mamasını, suyunu ve kumunu yeterli miktarda bıraktıktan sonra bir sorun olmuyor.
Hele bir de sizin ki iki taneymiş, onlar zaten oyun ve uykuyla siz gelene dek oyalanırlar, dönünce biraz küskün bulsanız da kolayca alırsınız gönüllerini :)Hep söylendiği gibi onlar kişilerden çok yaşadıkları mekana bağlıdır..
Mamayı da lütfen market maması kullanmayın, belki biraz daha pahalı evet ama uzun vadede sağlığını düşünüyorsanız profesyonel mamalardan kullanın, biz pro plan kullanıyoruz ve çok memnunuz..
Yalnız bir arkadaş yukarıda bir kilo mamanın 3-5 gün yeterli olacağından bahsetmiş 1.5 kilo mama bize en az 20 gün yeterli geliyor ben oğlumu aç mı bırakıyorum yoksa o_O
Siz oğlunuzu aç bırakmıyorsunuz benim kızım çok obur 1 kilo royal canin maksimum 1 hafta yetiyor benimki anormal sizinki gayet iyi merak etmeyin :)

Ben olsam bırakamazdım. Hayvanları çok sevmeme rağmen bu yüzden bir hayvan dost edinemiyorum. Ayrıca sizi tebrik ederim bu dünya bebeğini günlerce evde tek bırakıp ölümüne neden olan bir anne müsvettesi gördü. Siz kedileriniz için endişe ediyorsunuz. Ay sonuna kadar birini bulmaya çalışın bence. Ben eve gelinceye kadar birsürü felaket teorisi üretirdim herhalde

Benim de aklıma hep o kadın geliyor da inanamıyorum. Dün biri hapşırdı da hasta mı oluyor diye aklım çıktı insan bebeğine nasıl bunu yapar bilmiyorum. Üşüdüler mi ne oldu diye gece elli kere kalkıp üstlerini örtüyorum. :) Üniversite öğrencisiyim ev okula bayağı uzak arkadaşlarım da okula yakınlar zaten finallerden sonra olduğu için hepsi evlerine gidecekler. İki tane komşu var pek hayvan sevdiklerini söyleyemem. Açıkçası anahtarı alıp eve ne yaparlar kuzularıma kötülük mü ederler belli değil o yüzden bu seçeneği en başta eledim. Sonuna kadar gitmemek için yollar arayacağım artık...

Bişeycik olmaz. Mama ve suyu bolca koyun, kumu gitmeden değiştirin yeter. Bir de evde iki kedi varsa muhakkak en az iki kum kabı olmalı, hatta. İdeali kedi sayısından bir fazla kum kabıdır. Minik bir tavsiye.

Evet şu an bile biri daha sahipleniyor gibi kabı. Pazartesi bir kap daha edineceğim. Kapları dipdibe koysam sıkıntı olur mu acaba yoksa uzağına mı koysam?

Benimde 2 kedim var. İkiside kendi baslarinin çaresine bakabilecek kadar büyümeden onlari birakip memlekete bile gitmedim. Büyüdüklerinden beri ise her yere mama ve su koyuyorum, kapiciya anahtari birakiyorum arada kontrol etmesi için ve mama su ilavesi için bu şekilde en fazla 3 gün birakiyorum. Yoksa depresyona girerler. Sende bu şekilde guvendigin birine anahtar birakabilirsin. Ancak kedilerin kaç aylik önemli olan bu.

Kaç aylık olduklarından hiç emin değilim. Dişlerinden yola çıkmaya çalıştım süt dişlerinin hepsi çıkmamış çünkü... Ama biri cins kırması olduğu için anlayamıyorum. Pazartesi veterinerden öğreneceğimi ümit ediyorum ama 3 aylıktan küçük oldukları kesin. Keşke güvenecek birileri olsaydı da etrafta bu kadar sıkıntı yaşamasaydım. Gitmemek için bütün şanslarımı kullanacağım ama zor görünüyor. Her yeri mama su yapacağım olmadı artık.

Kaç aylık olduklarından hiç emin değilim. Dişlerinden yola çıkmaya çalıştım süt dişlerinin hepsi çıkmamış çünkü... Ama biri cins kırması olduğu için anlayamıyorum. Pazartesi veterinerden öğreneceğimi ümit ediyorum ama 3 aylıktan küçük oldukları kesin. Keşke güvenecek birileri olsaydı da etrafta bu kadar sıkıntı yaşamasaydım. Gitmemek için bütün şanslarımı kullanacağım ama zor görünüyor. Her yeri mama su yapacağım olmadı artık.

3 ayliktan kucuklerse en ilgiye ac dönemleri. Evde mamasini suyunu bulur hayatini devam ettirir ama sevgisiz gecen birkaç gün içinde terkedilmiş hissedip agir ddepresyonlara girebilirler. Ya gitmeyin yada 2 günden fazla birakmayin. O bile çok da iste o_O

Yavruların daha çok küçük market maması kullanma veterinerden hills , royal canin marka yavru kedi maması alabilirsin bunlar doyuruculuğu yüksek olan mamalar benim kedim marketten aldığım 1 kg mamayı 3 günde bitiriyor ama bunlar 1 hafta yetiyor sen 1 kg alsan ikisine 3 gün fazla fazla yeter .

Evet mama konusunda da çok kararsızım. Royal'i herkes çok övüyor büyük ihtimalle Royal alacağım. Veterinerden değil de internetten alsam bir şey fark eder mi? Fiyat konusunda vs?

Siz oğlunuzu aç bırakmıyorsunuz benim kızım çok obur 1 kilo royal canin maksimum 1 hafta yetiyor benimki anormal sizinki gayet iyi merak etmeyin :)

Royal canin mamanin tuz oraninin yuksek olduğunu ve iyi olmadigini birkaç farklı veterinerden duydum. Sıkıntı yasiyor musunuz ? Genel olarak pro plan iyi diyorlar.

Evet mama konusunda da çok kararsızım. Royal'i herkes çok övüyor büyük ihtimalle Royal alacağım. Veterinerden değil de internetten alsam bir şey fark eder mi? Fiyat konusunda vs?

Birkaç veterinerden royal caminin tuz oraninin çok yuksek olduğunu ve iyi olmadigini duydum. Maddiyat el veriyorsa pro plan kullanin. İnternette fiyatlar daha uygun ve kampanyali oluyor çoğu zaman.

Mama konusunda araştırma içerisindeyim zaten. Kaldıkları yer bilgisizdi bu konularda kalan mamalarını verdiler. Pro Plan ilk kez duydum, acaba Royal mi Pro Plan mı?

Kızlaaaar... Kiminiz gülüp geçeceksiniz ama evlerini dört ayaklı dostlarla paylaşanlar beni anlayacaktır. Fikirlerinize, önerilerinize çok ihtiyacım var. Gözüme uyku girmiyor şimdiden. :KK43:

İki tane kedişimiz var, henüz birkaç aylıklar. Ve Antalya'dan kalkıp İstanbul'a gitmemiz gerekiyor ay sonunda. Yol 10 saat civarında sürüyor. Gece binsek ertesi sabah orada oluruz, o gün işlerimizi halledip ertesi sabah da erkenden binsek geceye anca evdeyiz. Yani dönebileceğim en erken süre 48 saat...2 gece 2 gün! Kuzucuklarımı götürmeye kalksak otobüsün bagajında toplam 20 saat durmaları gerekecek. Onlara bu işkenceyi yapamam. Pansiyonlara baktım arkadaşımın kedisinin kafeste miyavlamaktan sesi kısılmış, aç kalmış. Özel odalı pansiyonlara da ayıracak kadar bütçemiz yok.

İnternette bazı sayfalarda okudum, koskoca 4 gün sorunsuz evde yalnız kalan kediler olmuş. Evde bırakabilir miyim kızlar? Hiç böyle bir şey yaşadınız mı? Bırakırsam ne kadar mama ne kadar su ne kadar kum bırakmam gerekir? Komple evi mamayla suyla doldursam yine de içim rahat etmeyecek. Offf ne yapayım ben sıkıntıdan ölmek üzereyim. :KK43:

Soranlar olacaktır bırakabileceğim bir arkadaşım yok maalesef. :KK43:
Kediden anlamam ama arkadaşım 5 gün yeterli su ve mamasını bırakıp gitmiş geldiğinde de bi sıkıntı olmamış

İnternetten daha uyguna bulabilirsin canım ben kiloluk alıyorum

Birkaç veterinerden royal caminin tuz oraninin çok yuksek olduğunu ve iyi olmadigini duydum. Maddiyat el veriyorsa pro plan kullanin. İnternette fiyatlar daha uygun ve kampanyali oluyor çoğu zaman.

Aa o zaman pro plan bakınayım ben.

Ben bakarım diyesim geldi ama aynı şehirde değiliz malesef.Evde tehlike yapacak şeyleri ortadan kaldırın kapıları da kapatın.Tek odada üşümeyecekleri bi yerde dursunlar.Oynayıp oynayıp uyurlar bişey olmaz zaten.Bol bol mama su koyun,susuz kalmazlarsa sorun olmaz.

3 ayliktan kucuklerse en ilgiye ac dönemleri. Evde mamasini suyunu bulur hayatini devam ettirir ama sevgisiz gecen birkaç gün içinde terkedilmiş hissedip agir ddepresyonlara girebilirler. Ya gitmeyin yada 2 günden fazla birakmayin. O bile çok da iste o_O

2 gün değil de 48 saat deyince kulağa daha az geliyor. :( Artık kafayı kırdım Skype falan mı açıp bıraksam diye düşünür oldum. Yapacağım bir şeyler artıkın...

Bilgisine gayet guvendigim veterinerim durumun varsa pro plan, biraz daha uyguna ariyorsan happy cat kullan dedi. Farklı bir marka kullaniyordum, royal caninin de islak mamasini kullaniyordum bunlara geçiş yapacagim. Birde sadece mama ile tek yönlü beslenme tercih etmeyin. Haşlama tavuk, oözellikle ciğer, balik verin arada. Sütte vermeyin zararliymis. Veteriner sut vereceğine arada yoğurt ver dedi.
Aa o zaman pro plan bakınayım ben.

Back
X