• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ay sonunu getiremiyoruz

bi kaç tane daha bişey buldum :) senin sayende bende şöyle detaylı araştırma yaptım :))

evde sirke bulundurmak iyiymiş
yemekte toplu oturmak lazımmış ayrı ayrı yenen evde bereket kaçarmış
bereket yemeğin tam ortasına inermiş o yüzden kenardan yemek iyimiş..
sonra bazı kişiler fil biblolar koymuşlar buda bir bereket inancıymış..
arpa bereketlidir diyenler var evinde bir yerde arpa bulundur bir avuç..
çöpün geç boşaltılmasıda bereketi kaçırırmış...
bunlar benim değiş şöyle birkaç yere göz attım oralardan edindiğim bilgiler
artık sen en iyisi kendine uygun olanları alırsın içinden :68:

Ben bu tür hurafelere inanmayı ve o tarz şeylerden medet ummayı doğru bulmuyorum.

Eve gelen bereketin veya kazanılan paranın kapıcının gelip topladığı çöp saatiyle ilgili ne bağlantısı olabilir...Düşünmesi bile komik!

Sirke ile zengin olunsaydı "berigel" köyündeki Mehmet amcalar, Pakize teyzelerin hepsi köşeyi dönmüş olurdu...

Fil biblolar falan koymak bunlar tamamen batıl inançtır...

Çoğu din alimi (araştırırsanız eğer) bu tarz şeylerden medet ummanın son derece yanlış olduğunu ve günah olduğunu defalarca vurguluyorlar.

Gidip çınar ağacına çaput bağlamaktan bir farkı yok bu tarz şeylerin...

Hayat pahalılığı, ülkemizin ekonomik kaosu, geçim derdi, milli gelir ve tüketici giderleriyle ilintili olan "geçim zorluğumuzu"; bir vatandaş olarak ne yazık ki fil biblolarla, çöpü erken boşaltmakla çözemeyiz...

Geçim sıkıntımızın çözümü bu olsa idi, anadolu kökenli ninelerimizin geçim derdi hiç olmaması gerekirdi... Nitekim bu tarz batıl inançlara son derece sadık yaşıyorlar.

Ne yazık ki bu Türkiye'nin ekonomik gerçeği...

Aslında sizin buna inanarak değilde, nacizane bir yorum olarak yazdığınızı kanıksıyorum, kanıksamak istiyorum...

Dilerim 2011 vatanımız ve milletimiz için hayırlı bir yıl olur...

bende bu mayısta 3 senelık evlı olucam bız de oyleyız,ben calısırken hersey yolundaydı ben bankaya vadelı hesaba para bıle atıyordum,dogum yaptım bırıktırdıgım para ıle dogum ve bebek masraflarını karsıladık.ben cok tutumlu hatta cımrıyım esım ıse tam tersı.

ılk once yapmanız gereken aylık faturaları odeyın gecıktırmeyın,gecıktırdıkce ust uste bıner daha cok bunalırsınız.once borclar sonra ekstra ve kısısel harcamaları yapın.

aylık mutfak gıderlerını kontrol edın,her ay alısverıs oncesı mutfakta ne var ne yok bu ay alınmasa olurmu olmaz mı dıye muhakeme yapın.ındırımlerı takıp edın.

kredı kartlarının gunlerını gecırmeyın yoksa faız faız ustune bınıyor.bırseyı kredı kartı ıle alacaksanız mutlaka ekstrenıze bakın ve neye ne kadar taksıdınız kalmıs ırdeleyın.bırsey alacaksanız mutlaka hesap kesım tarıhının gecmesını bekleyın barı dıger aya gecer odemelerı.

ev telefonu kullanmıyorsanız kapattırın,bız kapattık kullanmyoruz.daha makul fıyatlı ınternet kullanın vb.

esım bu kadar savurgan olmasına ragmen bız hala ayaktayız hem de su an tek maaslıyız.sukur yıne de.

Ben bu tür hurafelere inanmayı ve o tarz şeylerden medet ummayı doğru bulmuyorum.

Eve gelen bereketin veya kazanılan paranın kapıcının gelip topladığı çöp saatiyle ilgili ne bağlantısı olabilir...Düşünmesi bile komik!

Sirke ile zengin olunsaydı "berigel" köyündeki Mehmet amcalar, Pakize teyzelerin hepsi köşeyi dönmüş olurdu...

Fil biblolar falan koymak bunlar tamamen batıl inançtır...

Çoğu din alimi (araştırırsanız eğer) bu tarz şeylerden medet ummanın son derece yanlış olduğunu ve günah olduğunu defalarca vurguluyorlar.

Gidip çınar ağacına çaput bağlamaktan bir farkı yok bu tarz şeylerin...

Hayat pahalılığı, ülkemizin ekonomik kaosu, geçim derdi, milli gelir ve tüketici giderleriyle ilintili olan "geçim zorluğumuzu"; bir vatandaş olarak ne yazık ki fil biblolarla, çöpü erken boşaltmakla çözemeyiz...

Geçim sıkıntımızın çözümü bu olsa idi, anadolu kökenli ninelerimizin geçim derdi hiç olmaması gerekirdi... Nitekim bu tarz batıl inançlara son derece sadık yaşıyorlar.

Ne yazık ki bu Türkiye'nin ekonomik gerçeği...

Aslında sizin buna inanarak değilde, nacizane bir yorum olarak yazdığınızı kanıksıyorum, kanıksamak istiyorum...

Dilerim 2011 vatanımız ve milletimiz için hayırlı bir yıl olur...

keşke emin olmadığınız şeyleri veya bilgi sahibi olmadığınız şeyleri elinizin altındaki bilgisayarın internet tarayıcısından araştırıp emin olup daha sonra yazsaydınız.
sizin inancınız yoksa ben bunu sorgulayamam. ve sizde benim sahip olduğum inancı sorgulayamazsınız.
okadar eminsinizki bazı din alimlerinin Peygamberimizin hadislerinin bile hurafe olduğunu savunduklarını düşünüyorsunuz.
sirke ile ilgili hadislere internetten ulaşabilirsiniz.
ve madem konuya cevap yazmak istiyorsunuz benim ne için yazdığımı bukadar düşünmek yerine kendi naçizhane fikrinizi yazsaydınız bundan daha güzel olurdu
evet okadar yazdığım şeyden filler hurafe olabilir onunla ilgili bir hadise rastlamadım
ama konu sahibi arkadaşın manevi yönünün ne olduğunu bilemediğimden ona bir fikir olması açısından yazdım.
ha bu arada olurda merak edip araştırırda bulamazsanız özel mesaj atın size hadisleri gönderirim:61:

keşke emin olmadığınız şeyleri veya bilgi sahibi olmadığınız şeyleri elinizin altındaki bilgisayarın internet tarayıcısından araştırıp emin olup daha sonra yazsaydınız.
sizin inancınız yoksa ben bunu sorgulayamam. ve sizde benim sahip olduğum inancı sorgulayamazsınız.
okadar eminsinizki bazı din alimlerinin Peygamberimizin hadislerinin bile hurafe olduğunu savunduklarını düşünüyorsunuz.
sirke ile ilgili hadislere internetten ulaşabilirsiniz.
ve madem konuya cevap yazmak istiyorsunuz benim ne için yazdığımı bukadar düşünmek yerine kendi naçizhane fikrinizi yazsaydınız bundan daha güzel olurdu
evet okadar yazdığım şeyden filler hurafe olabilir onunla ilgili bir hadise rastlamadım
ama konu sahibi arkadaşın manevi yönünün ne olduğunu bilemediğimden ona bir fikir olması açısından yazdım.
ha bu arada olurda merak edip araştırırda bulamazsanız özel mesaj atın size hadisleri gönderirim:61:

Neden bu kadar tepki verdiniz anlamadım...

Dini konularda burada tartışmalara girecek değilim.

Hurafelerden medet ummamayı dinsizlikle itham ediyorsanız, daha bunun üstüne ne siz birşey söyleyin ne ben. Olur mu :68:

Kaldı ki; "yorum yapın sadece" demişsiniz... :51:

Evet, bende yorum yaptım zaten. Düşüncenize yönelik yorum yaptım, fikrimi sundum. Ne bu hiddet!

Ben sizin nev-i şahsınıza münasır aykırı bir ithamda bulunmadım.

Siz ne hakla bu kadar tepki gösterip "dini alim" edalarıyla insanları ithamlarla, dinsizlikle, bilgizlikle nitelendirmeye cürret edebiliyorsunuz?

Sizi az çok yorumlarınızdan biliyorum, bu tavrınız beni şaşırttı...

Bu konuyu uzatmamak en iyisi; kapatalım gitsin.

Ama herkes düşüncesini zıt olsada söylemek zorunda. Buna biraz töleranslı olalım...

onu bunu bilmem de benim inancımda putlara tapmayınız deniniyor.bu yüzden fil heykelcikleri,nazar boncukları ve at nalı gibi şeyler yer almıyor benim evimde.ben inancımı direk ona yakararak yerine getiriyorum

Neden bu kadar tepki verdiniz anlamadım...

Dini konularda burada tartışmalara girecek değilim.

Hurafelerden medet ummamayı dinsizlikle itham ediyorsanız, daha bunun üstüne ne siz birşey söyleyin ne ben. Olur mu :68:

Kaldı ki; "yorum yapın sadece" demişsiniz... :51:

Evet, bende yorum yaptım zaten. Düşüncenize yönelik yorum yaptım, fikrimi sundum. Ne bu hiddet!

Ben sizin nev-i şahsınıza münasır aykırı bir ithamda bulunmadım.

Siz ne hakla bu kadar tepki gösterip "dini alim" edalarıyla insanları ithamlarla, dinsizlikle, bilgizlikle nitelendirmeye cürret edebiliyorsunuz?

Sizi az çok yorumlarınızdan biliyorum, bu tavrınız beni şaşırttı...

Bu konuyu uzatmamak en iyisi; kapatalım gitsin.

Ama herkes düşüncesini zıt olsada söylemek zorunda. Buna biraz töleranslı olalım...

hadislere hurafe diyorsanız benim size söylecek hiçbirşeyim kalmamıştır.
konuyu açan ben olmadığımdan benim mesajımı alıntılamak yerine konu sahibi arkadaşa cevap yazarsanız daha makbule geçer :1:

dipnot: çöpün geç boşaltılmasından kasıt saatin geç olması değil çöpün dolup taşması kastedilmiştir ;)) )

Son düzenleme:
benimde eşim çalışmıyor şuan, evin kredisi faturalar derken baya masraf var. ben her ay mutlaka 1 çeyrek alırım, bide günüm var ayrıca evin eksiklerini liste yaptım, her ay birini alıyorum, her ay bir kaç parça kıyafet parası ayırıyorum. üstelik sizin ev borcunuzda yokmuş, bence harcadığınız parayı bir yere yazın ve eksik listesi yapın.

Ben düşüncemi konu sahibine özel olarak ilettim, içiniz rahat olsun.

Benim inancım, dinim ve kitabım mantık dışı akıllara zarar hurafe düşüncelerle bağdaşlaşan bir din değildir... Sizinkini bilemem o yüzden düşüncelerinizde ve fikirlerinizde özgürsünüz.

İnandığım ve okuduğum kutsal kitabımda fil biblolarıyla, çöp kutularıyla ilgili bir tane bile ayet yoktur...

Benim dinim akıl ve mantık dinidir. O yüzden ben bu dini seçmişimdir.

Benim dinim o tarz şeyleri bana yasaklamıştır... Ben ihtiyacımı ve evimin bereketini yaradanımdan isterim.

Dediklerinizde ve düşüncelerinizde özgürsünüz, ama dediğim gibi bana yanlış geliyor ve onayladığım bir hadise değil. Sizde doğru buluyorsunuz, olabilir...

Hadislere hurafe dediğimi hatırlamıyorum. Benim bağlı olduğum yaradanımın bana söyledikleridir, onun kutsal kitabıdır. Ben bunu bilirim...

Lütfen kendi bu tarz "batıl yöresel inanç" düşüncelerimizi dinle bağdaşlaştırmayalım, dinde yeri olmayan hurafeleri "dini" olarak gösterip insanları yanlış yönlendirmeyelim...

Herkese sevgiler ve saygılar... :kkk:

*** (burdaki kaynaklar kaldırılmıştır ) tarafımdan ( e azcık araştırırsınız artık)

bunları burada paylaşmamın sebebi; söylediklerimin dinimizde yeri olduğu ve kesinlikle hurafe olmadığıdır.
inanıp inanmamak sizin hür iradenize kalmıştır..
Ama en azından dinimiz konusunda insanları yanlış yönlendirmeyin...

dipnot; ben konuda bunları paylaşmak istemiyordum ama bazı saptırmalar nedeni ile direkt kaynaklarımı paylaşmak zorunda kaldım.

Son düzenleme:
Konuyu dine getirip hadisler ve ayetlerden örnekler vermek ve asıl dini konular tartışmaya neden olduğu için sitemizde yasak ayrıca ikili polemiklerdende kaçınalım.Konu içeriğine odaklanalım arkadaşlar.

''sirkede hurmada ve sütte bereket vardır'' (hadis-i şerif/İbni mace)
''evde çöp bulunması bereketsizliğe sebeptir.'' (hadis-i şerif/Deylemi)
''bereket yemeğin ortasına iner. onun için kenarından yiyiniz orrtasından yemeyiniz'' (hadis-i şerif/Taberani)

bunları burada paylaşmamın sebebi; söylediklerimin dinimizde yeri olduğu ve kesinlikle hurafe olmadığıdır.
inanıp inanmamak sizin hür iradenize kalmıştır..
Ama en azından dinimiz konusunda insanları yanlış yönlendirmeyin...

dipnot; ben konuda bunları paylaşmak istemiyordum ama bazı saptırmalar nedeni ile direkt kaynaklarımı paylaşmak zorunda kaldım.
ya rakadaşım neden ısrarla bu konunun kapanmasını istiyorsun,kimse dinlemek istemiyor seni sana hiç artı bir yorum gelmedi.neden hala bu ısrarın.kapat gitsin artık bu konu kaldırılmadan.

konu sahibi arkadaşım

bizimde senden farklı bir durumuz yok, eşimde bende çalışıyoruz ve evimiz her ay hatrı sayılır bir para giriyo ama yok geçinemiyoruz...eşim işi çok uzak olduğu için arabayla gidiyo, ilk önce ikinci el bir araba aldık o zaman nişanlıydık,ama araba durduğu yerde masraf onu sattık,üztüne kredi çekip yeni bir araba aldık. kira, kredi, düğün borçları..malum kış doğlagaz, faturalar derken beş kuruş para kalmıyo
saolsun insalar akıl veriyo ancak sizin tekinizin maaşının yarısıyla ev geçindiren bir sürü insan var bilmem ne..bende bilmiyorum ne yapmalı nasıl çıkmalı bu işten...çılıracam artık ya eşimde savurgan bir tip allah versin..ne parasını ne hesabnı bilir..yeni evli sayılrız ama parasızlıktan evden dışarı çıkamıyoruz çok sıkıldım çokk kendimi boşuna çalışıyomuş gibi hissediyorum
dediğin gibi her ay bi şey çıkıyo,,yok arabanın vergisi yok bakımı..yok şu yok bu derken elde var sıfır..aslında ben çok tutumluyudur ama eşimi idare edmiyorum ya..kredi kartını ağzına kadar doldurmuş hiç haberim olmadan limini yükselmiş benimde kartım var aylık 200 tl geçme onuda çok zor durumda ise elelame muhtaç olmayım die kullanımırım ama eşiminki ağzına kadar dolu her ay benim maaşım kadar ödemesi geliyo ama beyefendi gereksiz hiç bişey almadığını savunuyo çıldırıcaö ya bence hepsi gereksiz valla...eşimi bi düzetsem ben durumda düzelecek ama elinden de alamıyorum ki kartı of of ya...

konu sahibi arkadaşım

bizimde senden farklı bir durumuz yok, eşimde bende çalışıyoruz ve evimiz her ay hatrı sayılır bir para giriyo ama yok geçinemiyoruz...eşim işi çok uzak olduğu için arabayla gidiyo, ilk önce ikinci el bir araba aldık o zaman nişanlıydık,ama araba durduğu yerde masraf onu sattık,üztüne kredi çekip yeni bir araba aldık. kira, kredi, düğün borçları..malum kış doğlagaz, faturalar derken beş kuruş para kalmıyo
saolsun insalar akıl veriyo ancak sizin tekinizin maaşının yarısıyla ev geçindiren bir sürü insan var bilmem ne..bende bilmiyorum ne yapmalı nasıl çıkmalı bu işten...çılıracam artık ya eşimde savurgan bir tip allah versin..ne parasını ne hesabnı bilir..yeni evli sayılrız ama parasızlıktan evden dışarı çıkamıyoruz çok sıkıldım çokk kendimi boşuna çalışıyomuş gibi hissediyorum
dediğin gibi her ay bi şey çıkıyo,,yok arabanın vergisi yok bakımı..yok şu yok bu derken elde var sıfır..aslında ben çok tutumluyudur ama eşimi idare edmiyorum ya..kredi kartını ağzına kadar doldurmuş hiç haberim olmadan limini yükselmiş benimde kartım var aylık 200 tl geçme onuda çok zor durumda ise elelame muhtaç olmayım die kullanımırım ama eşiminki ağzına kadar dolu her ay benim maaşım kadar ödemesi geliyo ama beyefendi gereksiz hiç bişey almadığını savunuyo çıldırıcaö ya bence hepsi gereksiz valla...eşimi bi düzetsem ben durumda düzelecek ama elinden de alamıyorum ki kartı of of ya...

canım benim eşimde seninki gibi.bizimki baya bir borç yapmıştı miktarını bile telaffuz edemiyorum üstelik sorumsuzluktan dolayı ödemediği için katlanmış borç.bu tip adamlara çok dikkatli olmak gerekiyor.sürekli peşinde ol kontrol et.

ediyorum nette ekstresini sürekli ama elden bi şey gelmiyo yada ben beceremiyorum...dedğim gibi aldığı herşeyi gerekli görüyo..ona göre hiç bişey gereksiz değil gereksiz harcama yapmıyomuş beyefendi..isteklerini ertelemeyi öğrensen ne biliyim ihtiyaçlarını aylara göre prıgramlasan diyorum yok maaşını getirip avcuma sayıyo ben ona harçlık veriyorum ama kart konusunda acımasız maalesef sanki bedava gibi algılıyo..abuk sabuk seylere para harcıyo alacağı bir şey varsa bakım araştırım uygunu nerde demiyo adam ya...artık sorumlukların var bak bebek planlıyoruz nasıl oacak diyorum olur zaten para hiç yok dio

bazen o kadar bunalıyorum ki çünkü bende bir bayanım ve bilirsiniz işte özel ihityaçlarım var...artık güzellik salonuna bile gidemiyorum evde kendim halletmeye çalışıyorum bi çok şeyimi ben bekarken evde saç boyayacaktım çok zor...ama artık nerdeyse herşeyimi bi şekilde dışarıda para vermeden kendim halletmeye çalışyorum inanın ama aynı özveriyi onda göremiyorum...zaten düğün borçumuz tepemizi aşıyodu evlendiğimizde bide onu bu sorumsuzluğu yüzünde her ayı ekside kapatıyoruz..ne yapamlı anlamadım...güzelce söledim olmadı kavga etttim olmadı...gittim kanapede uyudum olmadı adam anlamıyo anlamıyo..:78:

Konuyu dine getirip hadisler ve ayetlerden örnekler vermek ve asıl dini konular tartışmaya neden olduğu için sitemizde yasak ayrıca ikili polemiklerdende kaçınalım.Konu içeriğine odaklanalım arkadaşlar.

...............................................

Konu içlerinde ki uyarıları da okuyalım, en önemlisi dikkate alalım lütfen..

evliliğimizin ilk yılları maaşımızın iki katı kadar borç ödüyorduk her ay. o da nasıl oldu altınları bozdurarak. offf çok zor günlerdi. annemlerde yemek yer eşime eve getirirdim annemlerden yemek. öyle geçti gitti çok şükür. atlattık. herkesın hayatında dönem dönem oluyor böyle sıkıntılı zamanları. Allah yardımcınız olsun.

Back
X