- 11 Ocak 2010
- 1.854
- 41
- 358
bi kaç tane daha bişey buldum :) senin sayende bende şöyle detaylı araştırma yaptım :))
evde sirke bulundurmak iyiymiş
yemekte toplu oturmak lazımmış ayrı ayrı yenen evde bereket kaçarmış
bereket yemeğin tam ortasına inermiş o yüzden kenardan yemek iyimiş..
sonra bazı kişiler fil biblolar koymuşlar buda bir bereket inancıymış..
arpa bereketlidir diyenler var evinde bir yerde arpa bulundur bir avuç..
çöpün geç boşaltılmasıda bereketi kaçırırmış...
bunlar benim değiş şöyle birkaç yere göz attım oralardan edindiğim bilgiler
artık sen en iyisi kendine uygun olanları alırsın içinden![]()
Ben bu tür hurafelere inanmayı ve o tarz şeylerden medet ummayı doğru bulmuyorum.
Eve gelen bereketin veya kazanılan paranın kapıcının gelip topladığı çöp saatiyle ilgili ne bağlantısı olabilir...Düşünmesi bile komik!
Sirke ile zengin olunsaydı "berigel" köyündeki Mehmet amcalar, Pakize teyzelerin hepsi köşeyi dönmüş olurdu...
Fil biblolar falan koymak bunlar tamamen batıl inançtır...
Çoğu din alimi (araştırırsanız eğer) bu tarz şeylerden medet ummanın son derece yanlış olduğunu ve günah olduğunu defalarca vurguluyorlar.
Gidip çınar ağacına çaput bağlamaktan bir farkı yok bu tarz şeylerin...
Hayat pahalılığı, ülkemizin ekonomik kaosu, geçim derdi, milli gelir ve tüketici giderleriyle ilintili olan "geçim zorluğumuzu"; bir vatandaş olarak ne yazık ki fil biblolarla, çöpü erken boşaltmakla çözemeyiz...
Geçim sıkıntımızın çözümü bu olsa idi, anadolu kökenli ninelerimizin geçim derdi hiç olmaması gerekirdi... Nitekim bu tarz batıl inançlara son derece sadık yaşıyorlar.
Ne yazık ki bu Türkiye'nin ekonomik gerçeği...
Aslında sizin buna inanarak değilde, nacizane bir yorum olarak yazdığınızı kanıksıyorum, kanıksamak istiyorum...
Dilerim 2011 vatanımız ve milletimiz için hayırlı bir yıl olur...