Ay sonunu getiremiyoruz

biz de karı koca çalışıyoruz..elimize geçen de hatrı sayılır miktarda para..
ama biz de çok sıkışıyoruz..
nedeni belli.. geçen sene kredi ile 2.el otomobil aldı eşim (çok acelesi varmış gibi) tabi aldığında maaşı asgari ücretti..şimdi tek derdimiz kredi değil,sürekli arıza çıkarıyor araba..ve defalarca almayalım daha erken dememe rağmen dinlemedi beni..

erkekler mi böyle benim eşim mi bilemiyorum ama bu plan mantıklı geldi..

hafta sonu evde mi oturcas,zaten 2.el alcam,çocuklar da gezmek ister,tatillerde otobüslerde mi sürüncen,bize uygun bir marka seçeriz...vs,vs.ve arabayı tam taşınma arifesinde,üslubumu mazur görün,tam da bankalar bizi inek gibi sağarken üstelik bizi aşan bir bütçeyle aldık...

bir geçinmek bir geçinmek var canım. bütçene göre geçinmeye çalışmayı öğreniyor insan. biz yeri geliyor cebimizde 5 tl kalıyor ve harcamaya korkuyoruz. pazara çıkmak desen sadece genel ihtiyaçlar dışında öyle zevkine meyve alamıyoruz bile. şöyle gidelim lüks restauranta yemek yiyelim diyemiyoruz ay burası çok pahalı boşver onunla kıyma alırız kaç gün yeriz modundayız sürekli. ama böyle böyle artırılabiliniyor. sizde şartlandırın kendinizi mesela ayda birkaç çeyrek aldın alın koyun bir kenara.

hakkını yeme bankaların ama bak, mesela sürekli sormadan kart limitimizi arttırıyolar ne kadar seviyolar bizi sen düşün

hafta sonu evde mi oturcas,zaten 2.el alcam,çocuklar da gezmek ister,tatillerde otobüslerde mi sürüncen,bize uygun bir marka seçeriz...vs,vs.ve arabayı tam taşınma arifesinde,üslubumu mazur görün,tam da bankalar bizi inek gibi sağarken üstelik bizi aşan bir bütçeyle aldık...

şimdi pişman eşim ama geçtiiiiiiiiiiiiiii
bu arabaya harcadığımız para ile bir sürü altın yapardım,yatırım olurdu...

Son düzenleme:
ben bekar halımle zor gecınıyorum sızı dusunemıyorum bıle :)) allah kolaylık versın hepımızın evını bereketlendırsın ( AMIN) :89:

bizim arabamız yok Allah'tan.araba alsak eminim her ay bir masraf da o patlatır.almayı düşünüyoruz ama o zaman hepten batacağız anlaşılan.

artık baya düzenli harcıyorum gerçekten ihtiyacım olanları almaya çalışıyorum.herşeyi evime harcıyorum.öyle oğluma zırt pırt kıyafet almıyorum olanlarla yetinsin zaten bebek ne anlayacak.
gezme işleri zaten bitti.dediğim gibi sanırım manevi konulara dikkat etmek lazım.çünkü diğer şeyleri yapıyorum zaten.ha daha daha da tutumlu olabilirim ama gencim sonuçta biraz da harcıyacağım.abartmıyorum sonuçta.

kurbandan bahsetmişsiniz de, kurban geçeli çok oldu. her şeyi böyle hesaplıyorsanız durum fena.

şaka bi yana ben şunu bilir şunu söylerim: İŞTEN ARTMAZ DİŞTEN ARTAR.

kurbandan bahsetmişsiniz de, kurban geçeli çok oldu. her şeyi böyle hesaplıyorsanız durum fena.

şaka bi yana ben şunu bilir şunu söylerim: İŞTEN ARTMAZ DİŞTEN ARTAR.

ya hayır canım kasımdaydı işte kurban o ay onun için sıkışmıştık.aralıkta sıkışmayacaktık yine sıkıştık.eğer o ay elimize çok para kalıyorsa bu sefer daha fazla ek masraf çıkıyor.eşim biraz önce naptı peki alışverişe çıktı.almış çürük çarık patates,evde kimse elma yemiyor 3 kilo elma.meyve kola.domates var evde domates almış evde yemeklik yok son parayla abuk subuk şeyler almış ya.tartıştık valla.3.5 yıllık adam bilmiyor ne alınacak.geldi hiç param kalmadı diyor.yarın annem gelecek ona da mahçup olacam ya.off off

canım evden çıkmadan eline liste yazıp verseydin ya kilosuna kadar yazsaydın alacakları şeyleri..
bazen bende kızıyorum evin mutfağın her ihtiyacını bilsin istiyorum ama,bizim gibi düşünemiyolarki onlar

ya söyledim ama fazlasını almış.patatesi de sırf ben istedim diye almış çürük olduğunu gördüğü halde.var mı böyle bi mantık ya.elmayı da 1 kilo istemiş de adam yanlış anlamış 3 kilo vermiş.hep yanlış anlarlar zaten bunu.beni yanlış anlayan niye çıkmadı ömrü hayatım boyunca.valla sinirim bozuluyor artık.

idareli gitmeyi öğrenmek şart canım lüks yaşamak dar gelirli insanlar için çok zor
benim eşim memur 3 çocuğum var ve sadece evim kira değil. kızım başka bir sehirde üniv. okuyor..oğlum lise öğrencisi ve 2,5 yaşında bir kızım daha var düşün biz tüm bunları memur maaşıyla yetirmeye çalışıyoruz.
mesela ben hafta sonu gezmeye çıkmayalı çok çok uzun zaman oldu dışarıya çıkmaya kalksam yol parası hadi bişeyler yedin diyelim en az 50 60 tl tutar bunu pazar alışverişi ve haftalık market yaparım diyorum pazardanda sadece 2 yada 3 çesit pişirilecek sebze alırım 2 çeşitte meyve ve yaşillik falan öyle mevsimi olmayan meyve ve sebzelere para vermem ne gerek varki hem pahalı hem hormonlu...
market desen uygun fiyatlısıda var büyük avm lerde tasarruf edecem derken hiç ihtiyacın olmayacak bir çok ürünüde alabiliyorsun mesela pirinç mercimek bulgur vs. bunları marketlerin açık kiloyla satılan bölümlerinden alırım dikkat edersen paketlenmişlerden daha ucuz olur. mesela en ufak örnek süt 1 800 e olanıda var 1300 olanıdatabi ucuz derken kalitesi iyice düşük olan demiyorum kola meyve suyu falan evime girmez benim çok özel bir şey olmadıkça...
taksiye çok zorda kalırsam binerim yakın mesafelere çoğunlukla yürürüm otobüse bile binmem ne gerek var birkaç durak için bilet parası vermeye...
evdeki su elektirik giderlerinede dikkat ederim en ufak örnek oturmadığım odadaki ışığı söndürmek balkonumu çamaşır makinasından cıkan sularla yıkamak veya kovaya doldurup bir iki seferde olsa klozete dökmek gibi
mesela ağırlamakta zorlanacagımı bildiğim davetlere gitmiyorum 5 6 çeşit ikramların yapıldığı kalabalık topluluklar günler gibi kendim gibi birkaç arkadaşık var bana yetiyorlar çok şükür bir söz vardır selamün aleyküm demek var ama birde aleyküm selam demek var...
mesela kıyafet her keseye uygun satış yapan yerler var bazen pazarlarda bile çok uygun ürünler olabiliyor illa marka olması gerekli değil temiz ve uyumlu giyinmeyi bilmek yeterli...

ayyy aklıma gelenler bunlar haaa ben bu tasarrufları yaparken yada yapmaya çalışırken hiç bir şeyden yoksunlukta çekmiyorum ne demişler işten değil dişten artar diye herkes ayağını yorganına göre uzatmayı becerebilmeli arkadaşım
umarım sizde kısa zamanda bütçenizi rayına oturtursunuz...

ben de 10 yıllık evliyim. eşimi markete ekmek almaya yolarım. ekmek dışında herşeyi alır gelir. ben de dizginleri elime aldım. bu arada aylık 1800 lira ev kredimiz var. önce sigarayı bıraktım. aylık 150 lira. bir defterim var. her ayın harcama kalemlerini çıkarıyorum. krdi, kartlar, faturalar, kreş vs...oğluma bir hesap açtım. aylık oraya 100 lira atıyorum. geçen sene günüm vardı. bu sene yok. sanki varmış gibi aynı miktarı vadeli hesaba atıyorum. ama bunları her ay yapıyorum. sanki faturaymış yani zorunluymuş gibi. bir de akşamları işten gelince elimdeki bozuklukları kumbaraya. her ay oradan da bir çeyrek parası çıkıyor.

hepimiz kısıyoruz kısıyoruz et bile yemeği unuttuk yersek yandık faturalar desek kıstığımız halde genede çok geliyor ev kira üniversiteyi bitirdim işsizim biir sürü arkadaşım isşizlik yüzünden bunalımda

Faydalı bır konu olmus, butun yorumları okumasam da okumaya gayret gosterecegım.
Bende kendı metodlarımı yazayım, belkı bır faydası olur.

Su an calısmadıgım ıcın genelde evdeyım.
Bebegım de yok.
Bu nedenle dogal gazı gerekmedıkce, yanı ustume bır hırka almam ısınmama yeterlı oluyor ıse acmam.
Acarsam da sadece oturdugum odayı acarım.
Bazen bır kac gunluk ekmek kalıyor, onları mınık parcalara boluyor ve fırına verıyorum.
Corba ıle ıyı gıdıyor yada sulu her hangı bır yemekle.
Fırını actıgım zamanlar, pısırdıgım her ne ıse onu aldıktan sonra fırın sıcaklıgından ıstıfade etmek ıcın yemegımızı kucuk bır kabın ıcıne koyar, orada ısınmasını saglarım.
Tv de ızledıgım bır program yok ıse kapatırım tv.yı, ses olsun dıye onu acmak yerıne radyo acarım.
Aksam butun ısıkları yakmayız, kucuk bır aydınlatmamız var, onu yakarız.
Dusta ıken sıcak su gelene dek akıttıgım suyu, kovaya alırım. Klozette kullanırım bu suyu.
Bazı bulasıkları makınede degıl, elde yıkarım. (Tencere, tava gıbı genıs caplı olup, makıneyı hemen dolduran)
Makıne tam kapasıte dolmadan acmam.
Esım hemen her gun ustunu cıkarır, bunlar gunu bırlık gıyınıldıgı ıcın kısa programda yıkarım ve o oranda deterjan koyarım.
Market alıs-verısı nerede hesaplı ıse oraya gıderım.
Reyonda alacagım urunlerde fıyat karsılastırması yaparım.
Bır kac duraklık yerlere yuruyerek gıderım. Mesafesı uzun olan yerlerı genelde kumbaramızdakı 10 kurusları bır araya getırerek oderım.
Kumbaramızda bırıken para, faturalarımızı odemek ıcındır.
Gece dısarı cıkma alıskanlıgımız yoktur, hafta sonları nadıren cıkarız.
Cıktıgımzda ıse sade bır eglence anlayısımız vadır.
Cogu zaman yuruyus yaparken, pamuk helva yıyerek eglenırız.
Ve sanırım en onemlısı bız cok sukur ederız Mevla'ya.
Yemege otururken besmele ceker, kalkarken hamd ederız.
Bu nımetlerı bulamayanlara vermesı ıcın Rabbıme dua ederız.
Butun bu kısıtlamalara ragmen, gıyımden kısmayız.
Esım marka gıyınmeyı sever, benı de kendıne benzettı.
Bır tek bu konuda tutumlu degılız.
Aslında bu da bır tutum sanırım. Onceden ben ucuz gıysıler alırdım.
Fakat bır kac kez gıyındıkten sonra gıyınmeye deger bulmazdım.
Sımdı daha kalıtelı gıysıler alıyorum, uzun vadede kullanıyorum.
Bunun harıcındekı dıger kısıtlamalarım sızı yanıltmasın, yoksulluk ıcınde degılız.
Hamdolsun Rabbıme, hersey yolunda gıdıyor. Evımız kendımıze aıt, ama bunun ıcın kredı oduyoruz.
Dukkân da kıra, ama Rabbım bır sekılde yardım edıyor ıste.
Insallah yazdıklarımız sıze de fıkır verır ve Rabbım yardımcınız olur.

Son düzenleme:
para meselesi???

yok yok ben bu konuya hic bulasmayayim bu konudan biz de muzdaripiz arkadasim
Allah kolaylik versin size de

bu hayat şartlarında geçinememek çok normal.her evde ay sonu sıkıntısı yaşanıyor.idare idare nereye kadar.sıkacak kemer kalmadı millette.haliyle ay sonunda züğürt kalınıyor.
çıplak vatandaşa dönecek milletin hali en sonunda.aslında döndük zaten
ki bizlerden çok daha zor şartlarda yaşayan insanlar da var.
allah herkesin yardımcısı olsun
eşim bana ucuzluk mühendisi diyor
alışverişe çıkmadan önce nerde ucuzluk var araştırır ona göre giderim.
evde de birçok konuda kesinti yaptık
ama yok olmuyor yinede, ne kadar kısarsan kıs
soyunma ikonu yok mu yav

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…