• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayakkabi les gibi :(

cirdigis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
702
703
123
İstanbul
Merhaba hanimlar
Sizlere danismak istedigim bir konu var.
Esimin deri spor ayakkabilarinda birden igren bir koku olustu.(Mide bulandirici biliyorum. Kusura bakmayin).ayak kokusu falan degil.sanirim ayakkabinin derisinde kaynakli.simdi camasir makinasina atip yikasam koku makinaya siner mi acaba ?:S yada ne yapsam ne dersiniz ?

canım makinanın ömrünü kısaltıyormuş ayakkabıları atmak balance ı bozuluyormuş bi arkadaşımın makinası iflas etti ayakkabıları yıkadıktan sonra. İlla olacak diye bişi yok ama 200 liralık ayakkabı için 1000 liralık makinandan olma . aklında bulunsun dedim bi de ayakkabı ile tuvalete giriliyor sokağın tüm pisliği yani mikrop yuvası makinana atacaksın sonra o makinada iç çamaşırı yıkanacak havlu yıkanacak bence boş da çalıştırsan mikroplardan tam kurtulamazsın bence o ayakkabılara veda edin hem hijyen açısından hem de makinanın sağlığı açısından atma derim...:41:

Merhaba hanimlar
Esimin deri spor ayakkabilarinda birden igren bir koku olustu.(Mide bulandirici biliyorum. Kusura bakmayin).ayak kokusu falan degil.sanirim ayakkabinin derisinde kaynakli.simdi camasir makinasina atip yikasam koku makinaya siner mi acaba ?:S yada ne yapsam ne dersiniz ?

at çöpe gitsin bence,hiç uğraşma derim

koku giderici ayakkabı spreylerinden alsanız ? deichmann' da falan satılıyor bir deneyin isterseniz işe yarar mı bilmiyorum ama.

Merhaba hanimlar

deri ayakkabılar makinaya atılmaz,bir bezle silip havalandır bakalım

Merhaba hanimlar

Herhangi kullanılmiş bir kahve torbasınin ayakkabının içinde beklete bilirsin.
Bazıları gerçekden bunu öneriyor ama işe yariyormu gerçekten bilemem.

ayakkabılarınızı kesinlikle makineye atmayın.makineye büyük zarar ayrıca ayakkabınında ömrü azalıyor. leğene su koyup deterjan atın içinde bekletin bir süre sonrada gerekli yerleri fırçalayın,makineyle aynı sonucu alırsınız

Koku için karbonat kullanmayı tavsiye edenleri çok yerde gördüm ama deri ayakkabıda işe yarar mı bilmiyorum, bi araştır istersen canım :)

Koku makineye sinmez , sinse bile çamaşır suyuyla makineyi boş çalıştırırsın kokudan eser kalmaz . Ama çamaşır makinesine atılan ayakkabıyı da artık kullanamazsın . Özellikle deri ayakkabı çamaşır makinesini hiç atılmaz . Ancak elinizde yıkayabilirsiniz . Olmadı çöpe atacaksınız mecbur .

Son düzenleme:
orjinal derinin zaten kendine has bi kokusu oluyor ama koku yapan ayakkabılar hangileridir bunu araştırmak lazım sanırım önlem için
bir de elde ayakkabı yıkarken normal çamaşır deterjani mi kullanıncaz?
kuru temizlemeye vermek nasıl olur acaba?

derının cınsınden heralde ıgrenc olmus bence hıc ugrasmayın atın gıtsınn..

Back
X