• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayakkabı sorunu :(

sosyalkelebek

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
188
26
318
İstanbul
kızlar merhaba, ayağıma uygun ayakkabı bulmakta çok zorlanıyorum. ayaklarım 36-37. ama yapı olarak ınce kemıklı bır ınsanım zaten zayıfım da 1.65 boy 53 kıloyum. ayaklarım ince oldugu ıcın 36 numaranın eni tam oluyor boydan kucuk gelıyor, 37de boydan oluyor eni bol geliyor. ne alıcagımı şaşırdım. spor ayakkabı dısında dıger tarzda ayakkabı alırken cok zorlanıyorum.. özel ayakkabı mı yaptırsam dıyorum ama o da pahalıdır dıye dusunuyorum. ayagımı her gören ne kadar şirin diyor küçük oldugu ıcın siz bır de bana sorun :( benım gibi bir sorunu olan var mı? önerilerinizi beklıyorum. şimdiden teşekkürler :5:

Son düzenleme:
Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Malesef bende de aynı sorun var şimdiye kadar çok beğendiğim ayakkabıların çoğunu bu nedenden dolayı alamıyorum. Özellikle yazlık ayakkabıları sandalet aramaya çıkıyorum anca 2-3 gün sonra bulabiliyorum ayağıma göre dediğiniz gibi kimisinin boyu oluyor ama üstü ve yanları bol geliyor kimisi tam oturuyor ama boyu olmuyor bunun yüzünden o kadar çok içimde kalan ayakkabı kaldı ki her defasında ayakkabıcıdan canım sıkılarak çıkıyorum. Size dedikleri gibi ayaklarımın çok güzel ,narin olduğunu söylerle ama gel birde bana sor derim hep:( Ayakkabı hastası olduğum halde çoğuna uzaktan bakmakla yetiniyorum.

bendede aynı durum var ben 37 giyince küçük oluyor 38 giyince büyük oluyor bende 38 alıp içine taban koyduruyorum sorun düzeliyor

Malesef bende de aynı sorun var şimdiye kadar çok beğendiğim ayakkabıların çoğunu bu nedenden dolayı alamıyorum. Özellikle yazlık ayakkabıları sandalet aramaya çıkıyorum anca 2-3 gün sonra bulabiliyorum ayağıma göre dediğiniz gibi kimisinin boyu oluyor ama üstü ve yanları bol geliyor kimisi tam oturuyor ama boyu olmuyor bunun yüzünden o kadar çok içimde kalan ayakkabı oldu ki her defasında ayakkabıcıdan canım sıkılarak çıkıyorum. Size dedikleri gibi ayaklarımın çok güzel ,narin olduğunu söylerle ama gel birde bana sor derim hep:( Ayakkabı hastası olduğum halde çoğuna uzaktan bakmakla yetiniyorum.

tabanlık kullanmayı denedin mi? sadece ön kısma konanlar ya da sadece topuk kısmına konanlar da var. benim ayaklarım 37 ama bir topuklu ayakkabımda ayağım öne kaydığından ayakkabı ayağımdan çıkıyordu :) :) sadece ön tarafa konan tabanlıklardan aldım. sen de deneyebilirsin. özel ayakkabı yaptırmaktan daha az maliyetli bir yöntem.

Malesef bende de aynı sorun var şimdiye kadar çok beğendiğim ayakkabıların çoğunu bu nedenden dolayı alamıyorum. Özellikle yazlık ayakkabıları sandalet aramaya çıkıyorum anca 2-3 gün sonra bulabiliyorum ayağıma göre dediğiniz gibi kimisinin boyu oluyor ama üstü ve yanları bol geliyor kimisi tam oturuyor ama boyu olmuyor bunun yüzünden o kadar çok içimde kalan ayakkabı kaldı ki her defasında ayakkabıcıdan canım sıkılarak çıkıyorum. Size dedikleri gibi ayaklarımın çok güzel ,narin olduğunu söylerle ama gel birde bana sor derim hep:( Ayakkabı hastası olduğum halde çoğuna uzaktan bakmakla yetiniyorum.

nolcak bizim bu halimiz :2:

tabanlık kullanmayı denedin mi? sadece ön kısma konanlar ya da sadece topuk kısmına konanlar da var. benim ayaklarım 37 ama bir topuklu ayakkabımda ayağım öne kaydığından ayakkabı ayağımdan çıkıyordu :) :) sadece ön tarafa konan tabanlıklardan aldım. sen de deneyebilirsin. özel ayakkabı yaptırmaktan daha az maliyetli bir yöntem.

watsonsta satılan tabanlıklardan almıstım topuklu ayakkabıdan ayagım öne fırlıyordu :D o baya etkili olmustu ama her ayakkabıya da aynı etkıyı gostermıyor.bazıları yıne de bol kalıyor.çok tesekkur ederım onerın ıcın :))

nolcak bizim bu halimiz :2:

Ahh ahh bilsemde sana söylesem o taban sadece kapalı ayakkabılarda bir nebzede olsa işe yarıyor ama şimdi yaz geldi açık ayakkabılarda ne yapıcaz yahu parmak arası terlik bile bulmakta sıkıntı yaşıyorum üstleri sürekli bol geliyor gıcık oluyorum:(

Bende de aynı sorun var ayaklarım taraklı ben yalnız çözdüm artık eğer ayakkabının eni darsa 37 sıkıyor, eğer genişse 38 büyük geliyor. Bazen 37 alıyorum ayakkabının malzemesine göre, açılacak gibiyse ve dediğim gibi olup açılıyor. Eğer açılmayacak gibiyse 38 alıyorum. Bir kere 38 almıştım, nasıl sıktı anlatamam yolda elime alıp yürüyecektim, sonrada açıldı mı? Bu sefer ayağımdan fırlamaya başladı. :ssz:

Şimdi de internetten babet aldım 2 tane 37 numara, ama nasıl tırsıyorum sıkacak, bir daha giyemeyeceğim diye.:18:
Taban tablosuna bakarak hem ayağımı, hemde ayakkabımın tabanını ölçtüm, 37 numaraya uyuyor ayağım ama yine de bilmiyorum kalıp meselesi?:26:

Son düzenleme:
Bende de aynı sorun var ayaklarım taraklı ben yalnız çözdüm artık eğer ayakkabının eni darsa 37 sıkıyor, eğer genişse 38 büyük geliyor. Bazen 37 alıyorum ayakkabının malzemesine göre, açılacak gibiyse ve dediğim gibi olup açılıyor. Eğer açılmayacak gibiyse 38 alıyorum. Bir kere 38 almıştım, nasıl sıktı anlatamam yolda elime alıp yürüyecektim, sonrada açıldı mı? Bu sefer ayağımdan fırlamaya başladı. :ssz:

Şimdi de internetten babet aldım 2 tane 37 numara, ama nasıl tırsıyorum sıkacak, bir daha giyemeyeceğim diye.:18:
Taban tablosuna bakarak hem ayağımı, hemde ayakkabımın tabanını ölçtüm, 37 numaraya uyuyor ayağım ama yine de bilmiyorum kalıp meselesi?:26:

umarım ayakkabılarını kullanabılrsın :)) ben de bı suru magaza gezıyorum arasından ancak 1-2 tane ayagıma uygun oluyor. onlar da 1-2 gıyme de bır arıza cıkarıyor.ya yırtılıyor ya ayagımı vuruyor. bı tane sıyah adıdaslarım var superstar o en sevdıgım ayakkabım. hep onu gıyıyorum dıcek ınsanlar bu kızın baska ayakkabası yok mu? var bı suru ama hepsının bı yerı sorunlu ya sıkıyor ya vuruyor ya buyuk ya kucuk :D ama olsun elımız ayagımız var çok şükür :)))

Ahh ahh bilsemde sana söylesem o taban sadece kapalı ayakkabılarda bir nebzede olsa işe yarıyor ama şimdi yaz geldi açık ayakkabılarda ne yapıcaz yahu parmak arası terlik bile bulmakta sıkıntı yaşıyorum üstleri sürekli bol geliyor gıcık oluyorum:(

gene magaza magaza gezıcez ayagımıza en uygun olanı bulmaya calıscaz cnm :31: bazılarını goruyorum 10 lıraya uyduruk bır babet alıyor aman Allahım yıllarca gıyıyorlar ne vuruyor ayaklarını ne acıtıyor ne baska bır sey. ben gıdıyorum kalıtelı olsun ayak bu sonucta onemlı yanı butun gun ayaktayız işte derisi yumusak olsun malzemesı kalıtelı olsun ortopedik olsun sgalıklı olsun dıye markalı yerlerden alıyorum ama yıne fıyasko yıne fiyasko.. ayak sorunlu olunca ıstersen gıt 1.000 tlye al gene gıyemezsın :D gecen yaz aldıgım sandaletler ayagımı vuruyor dıye gıttım kendıme parmak arası terlık aldım. ya ınanmazsın terlık bıle vurdu ayagımı :52: o usttekı bantları varya plastıktı. ayagıma sürte sürte nasıl yara yaptı su topladı oralar :14:o yaz sıcagında o su toplamıs ayaklarla adıdas gıydım..:5: en sonunda cıplak ayak gezıcem :5: ama olsun be guzelım yıne de dıyorum kı elımız var ayagımız var yuruyoruz her yere gıdıyoruz çok şükür Rabbime :)

benzer bir sorunum var,yeni konu açmayayım dedim,konuna salça olabilir miyim sosyalkelebek ? :1:

rugan bir ayakkabı aldım,loafer,boyu tam gelmesine rağmen eni bol geldi,yürürken açılma yapıyor.değiştirip bir numara küçüğünü alsam o da parmaklarımı sıkacak. ayakkabıcıda ayakkabıyı yanlardan daraltma gibi bir işlem yapıyorlar mı,bilginiz var mı acaba çok sevgili hanımlar:44:

Back
X