- 12 Temmuz 2006
- 5.740
- 653
- 723
- Konu Sahibi pelintoprak
-
evet dert değil belki ama sinek küçüktir fakat mide bulandırır demiş atalarımız buda öyle bir şey
yakın arkadaşım var çocukluktan arkadaşız severimde. bir kızı var 2 yaşında
ne zaman bana gelseler kıznının ayakabbılarını çıkarmadan içeri sokuyor oturuyor hemen 5 dakika geçince montunu ve ayakkabılarını çıkarıyor.( ayakkabılarla eve girilmesnden çok rahatsızım küçük bir çocukta olsa sonuçta dışarda geziyor ve bu evde namaz kılınıyor onlar gittikten sonra tüm halıyı silmek zorunda kalıyorum . bir kaç defa şakayla karışık kız papuçlarınla mı giridn dedim baktım arkadaşım bozuldu falan. ya onu kırmak istemiyorum ama girilmez ki bunu nasıl söyleyebilrim
yerinde olsam ben çok kızardım, bana bu şekilde davranan arkadaşımın kırılmasıda hiç umrumda olmazdı, sen gerçekten çok sabırlıymışsın.. ben, içeriye almadan kapının önünde durur ayakkabılarını çıkarmasını beklerdim, çıkarmıyorsa çocuğu kucağıma alır, ayakkabılarını çıkarması için annesine uzatırdım. halımın üstünde ayak izlerini görürsemde, tepki verir, sen kendi evindedemi çıkarmıyorsun, bak her taraf çamur olmuş, derdim, küsersede kendi bilir ...
hep karşımızdakini düşünmekten, aman bi şey demiyim kırılır demekten olan bize oluyor, sana oluyor.. arkadaşında en az senin kadar düşünceli olsaydı böyle yaparmıydı hiç, saygısızlık yaptığı..
genelde öyle yapıyorum ama her an buna müsait olamıyorum bugün eve girdiklerinde teldeydim dikkat edemedim bi baktım ki ayakkabısı çamurlu beyaz halılarımın üzerinde izleri var( bişey desem arkadaşım hemen kırılıyor demedim bende
evet dert değil belki ama sinek küçüktir fakat mide bulandırır demiş atalarımız buda öyle bir şey
yakın arkadaşım var çocukluktan arkadaşız severimde. bir kızı var 2 yaşında
ne zaman bana gelseler kıznının ayakabbılarını çıkarmadan içeri sokuyor oturuyor hemen 5 dakika geçince montunu ve ayakkabılarını çıkarıyor.( ayakkabılarla eve girilmesnden çok rahatsızım küçük bir çocukta olsa sonuçta dışarda geziyor ve bu evde namaz kılınıyor onlar gittikten sonra tüm halıyı silmek zorunda kalıyorum . bir kaç defa şakayla karışık kız papuçlarınla mı giridn dedim baktım arkadaşım bozuldu falan. ya onu kırmak istemiyorum ama girilmez ki bunu nasıl söyleyebilrim
size katılıyorum ancak ev ayakkabısı da dışarda giyilip evin içine girilmez eve girdikten sonra giyilir bir kere bile olsa dışarda yerlere bastıktan sonra dışarının tüm pisliği ayakkabıya geçmiş olurkendi evlerinde ayakkabıyla geziyorlarsa alışkanlıktan yapıyor olabilir ama sizin kurallarınıza saygı duyması gerekiyor.
bu kadar basit birşeye anlayış gosteremeyen birini kardesim bile olsa kabul etmem.
insanlar ev sahibine zahmet olmasın diye içerde degil kapı önünde çıkarmaya çalışıyor...
belki size gelirken temiz ayakkabı da giydiriyor olabilir, biz öyle yapardık ev ayakkabılarımızı giyer misafirlige giderdik. ev sahibi de bez koyardı ayagımızı siler girerdik, hatta bazen galoş ile dışarı çıkıp eve girerken onu çöpe atardık.
hedefiniz kızı degil akradaşınızın kendisi olsun. açıkçası ev sahibi haklı bile olsa benim çocugumun ayakkabısını zorla çıkarmaya çalıştıgını veya çıkar diye azarladıgını görsem kıyameti koparırdım. hatalı bile olsam kimsenin cocuguma dokunmasına izin vermezdim.
arkadasınıza "geçen gün farketmemişiz çamuru çıkarmak icin cok ugrastım, (kızına gulumseyip) ayakkabıları çok cici, (arkadaşınıza dönüp) ama onları iceri girerken cıkarsan olmaz mı tatlım" desen o da anlar ve küsmez herhalde, anlamayan da gelmesin evime...
size katılıyorum ancak ev ayakkabısı da dışarda giyilip evin içine girilmez eve girdikten sonra giyilir bir kere bile olsa dışarda yerlere bastıktan sonra dışarının tüm pisliği ayakkabıya geçmiş olur
evde de degistirildigi oluyor elbette. herkesin kendi yaşam tarzı, biraz ev sahibine baglı, sonuçta evde ayakkabıyla gezenler de var...
Ya Allah aşkına bizim insanımız ne zaman öğrenecek hakkını korumayı?
Yani söylersem kırılır,kırılırsa günahkar olurum mantığıyla mı susuyorsunuz?
Ne demek çamurlu ayakkabıyla içeri girmek?
Kendi evine aynını yapıyor mu saygısız dingil?
Küserse küssün,hiç olmazsa eşim izin vermiyor ayakkabıyla girilmesine diyin bari.
Bu tür insanlara canım cicim balım yavrucağın ayakkabısını çıkaralım üslubuyla yaklaşmayın.Yeterince sert olun ki başka konularda da sizi sömürmeye çalışmasınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?