ayakkabılarıyla eve giriyor :(((

Bundan sonra her gittiğinizde çocuklarınızı ayakkabıyla sokun içeri
Ta ki anlayıp, kendi de rahatsız olana kadar.
Gidene kadar da çocuklarınızı çamurlar da yürütün.
Bin nasihat, bir musibet denklemi

Son düzenleme:
Vay be ne insanlar var herkes hemen çıkarır hatta kızar çocuklarına girme diye ilginçmiş söyleyeceksin yapacak bir şey yok 6 aylık oğlum var pazar sabahı ağlayınca ne yapacağımı şaşırıyorum sonuçta binadayız komşularım uyuyor ben bunu düşünürken milletin evine salmak elinde yemekle dolaştırmak bana göre değil ağlar rahatsız eder diye biz ev gezmesine bile gitmiyoruz

alınacak ne var ki,arkadaşın namaz kıldığını biliyordur.gerçi kılınmasa bile kirli ayakkabıyla girilmesi doğru mu,tatlılıkla hatta çocuğa ayakkabıyla eve girilmez değil mi teyzem diyerek çıkarmasını iste

Sizde arkadaşınızın evine giderken çocugunuz varsa evin içine ayakkabı ile sokun hatta halısının üzerinde yürütün eğer çocugunuz yoksa siz ayakkabınız ile girin yolda giderken de ayakkabınızı iyice kirletin ve halısının üstünde yürüyüno zaman sizi anlar.

yok artık yaaa ne düşüncesiz insanlar var elbette rahatsız olursunuz küçük çocuk ayakkabısı olması bişeyi değiştirmez ki dışarda binbir türlü pislik var direkt eve taşınır ayakkabı ile bunlar. anlayamadığım şey madem yakın arkadaşınız çocukluktan tanışıyorsunuz sizin titiz olduğunuzu bilmesi gerekmez mi kendi evinde de aynı şekilde mi davranyor bir dikkat edin bence. bir de cidden çok sabırlısınız ben öyle birşeyi kim yaparsa yapsın ilk seferde kıyameti koparırdım bence bu konuda taviz vermeyin ve hassasiyetinizi söyleyin arkadaşınıza bir daha yapmamasını söyleyin üstelik bu tavrı kendi çocuğuna da zarar verir bunu da söyelyin arkadaşınıza

aynen katılıyorum konu sahibinin arkadaşı bencil biri, konu sahibi ise fazla iyi niyetli bu kadar sabrı ben asla göstermezdim bu kadar düşüncesiz birine direkt uyarı yapmak gerekir bence çünkü o karşı tarafa verdiği zararı düşünmüyor umursamıyor belki de kendi evinde yapmıyor bunu ama başkasının evinde üşengeçlik yapıp kızının ayakkabısını çıkarmıyor nasılsa kendi temizlemeyecek hanımefendi!!! oysa kendi kızı da mikroplarla pisliklerle temas etmiş oluyor farkında değilll

ay asıl sizin alınıp kırılmanız gerek arkadaşınız hem bencil hem de kaprisli biri galiba cidden çok merak ettim kendi evinde de aynı şeyi yapıyor mu acaba çok ayıp yaaa

kendi evlerinde ayakkabıyla geziyorlarsa alışkanlıktan yapıyor olabilir ama sizin kurallarınıza saygı duyması gerekiyor.
bu kadar basit birşeye anlayış gosteremeyen birini kardesim bile olsa kabul etmem.
insanlar ev sahibine zahmet olmasın diye içerde degil kapı önünde çıkarmaya çalışıyor...

belki size gelirken temiz ayakkabı da giydiriyor olabilir, biz öyle yapardık ev ayakkabılarımızı giyer misafirlige giderdik. ev sahibi de bez koyardı ayagımızı siler girerdik, hatta bazen galoş ile dışarı çıkıp eve girerken onu çöpe atardık.

hedefiniz kızı degil akradaşınızın kendisi olsun. açıkçası ev sahibi haklı bile olsa benim çocugumun ayakkabısını zorla çıkarmaya çalıştıgını veya çıkar diye azarladıgını görsem kıyameti koparırdım. hatalı bile olsam kimsenin cocuguma dokunmasına izin vermezdim.

arkadasınıza "geçen gün farketmemişiz çamuru çıkarmak icin cok ugrastım, (kızına gulumseyip) ayakkabıları çok cici, (arkadaşınıza dönüp) ama onları iceri girerken cıkarsan olmaz mı tatlım" desen o da anlar ve küsmez herhalde, anlamayan da gelmesin evime...

Çok rahatlıkla söyleyebilirsin.Bunda kırılacak gücenecek birşey yok.

eğer ayakkabılar necisse silmekle de temizlenmez ki. bence arkadaşına söyle "canım biliyorsun namaz kılınan evde ayakkabıyla gezilmez. çocuğun ayakkabılarını girişte çıkarsak" diye?

beyaz halıdaki ayakkabı izlerini görmücek kadar körmü bide bunun için kırılıyosa gelmesin evinize

size katılıyorum ancak ev ayakkabısı da dışarda giyilip evin içine girilmez eve girdikten sonra giyilir bir kere bile olsa dışarda yerlere bastıktan sonra dışarının tüm pisliği ayakkabıya geçmiş olur

O ne rahatlık öyle beyaz halıda çamur izleri oluyor hala alınıyor mu? Ayrıca alınacak ne var onu da anlamadım pislik sonuçta.

Bazı kadınlar çocuğuna gerçekten hiç sahip çıkmıyor.
Kendi evinde titiz, başkasının evinde afedersin s.çsın batırsın durumu yani.

Uyar bence olmaz böyle bir şey..

Namaz konusunu söyleyerek uyar bence, bunda kırılacak bişey yokki çok haklısın derim ben yapmış olsam o kabalığı

evde de degistirildigi oluyor elbette. herkesin kendi yaşam tarzı, biraz ev sahibine baglı, sonuçta evde ayakkabıyla gezenler de var...

valla öyle insanlar var kocaman insanlar bile yapıyor..

annemlerin evinde giriş cok kısa bır antreden oluşuyor krem renklı yolluk var ama zaten kapı acılınca o bos kısmına ayakkabına çıkarılmaz hani ev,n iç girişinde ayakkabı çıkaranlar oluyor ya öyle bir alan yok..

ailece görüştüğümüz bir aile geldiğinde adamdan kadına hatta çocuklarına kadar o yolluğu teperek geçerkler içeriye açılan kapının ağızında ayakkabılarını çıkarırlar ki zaten dışarda ayakkbı bırakmıyoruz her geldiklerınde annem siz çıkarın içeri alırız biz demesine rağmen bu olay bu şekilde oluyor kadın kırmamak için yapmayın demiyor onlara gittğimizde dışarda çıkarıyor içeri alırız diyor ama yok bir türlü düzeltmediler bu durumu sadece kızlardan biri dışarda çıkarıyor..

daha ne desin kadın siz çıkarın ben alırm diyor ama giriyorlar öyle

evde de degistirildigi oluyor elbette. herkesin kendi yaşam tarzı, biraz ev sahibine baglı, sonuçta evde ayakkabıyla gezenler de var...

elbette evde ayakkabıyla gezenler var herkesin tercihi tarzı farklıdır ama benim mantığıma göre dışarda ilk kez bile giyilmiş olsa o ayakkabı dışarının tüm pisliğini toplamış olur ve yine mantığıma göre ev ayakkabısı olmaktan çıkar ta ki altı iyice temizlenene kadar

Ya Allah aşkına bizim insanımız ne zaman öğrenecek hakkını korumayı?
Yani söylersem kırılır,kırılırsa günahkar olurum mantığıyla mı susuyorsunuz?
Ne demek çamurlu ayakkabıyla içeri girmek?
Kendi evine aynını yapıyor mu saygısız dingil?
Küserse küssün,hiç olmazsa eşim izin vermiyor ayakkabıyla girilmesine diyin bari.
Bu tür insanlara canım cicim balım yavrucağın ayakkabısını çıkaralım üslubuyla yaklaşmayın.Yeterince sert olun ki başka konularda da sizi sömürmeye çalışmasınlar.

bence de, yok efendim küsecekmiş, e küsmesinden sakındığımız kişi bizi düşünüyor mu girdiği ev kirlenmiş mi ev sahibine rahatsızlık vermiş mi düşünmüyor bir de üstüne küsecekse küssün yanii.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…