• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayakları yere sağlam basan kadınlar

Karadutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2019
1.458
3.260
83
Konu kendime güvensizliğim ve açıkça söylüyorum saf salak biriyim.

Yeni bir başlangıç yapıyorum hayatımda. Tek başına bir şehire tayin isteyeceğim. Ev tutacağım taşınacağım. Yeni bir başlangıç yapacağım.

Şuan yaşadığım mevcut şehirde, sağlam ve güvenli bir sosyal çevrem var. Ama yeni şehirde tek başına dolandirilmadan kandırılmadan kimseden destek almadan nasıl yapacağım?

Her şeyi göze aldım açıkçası. Musluk tamiri için eve tesisatçı çağırma konusunu bile yeni öğrendim. Ehliyetim var arabaya benzin almayı bosandiktan sonra ogrendim.

Öyle baskı altında 13 yıl geçirmişim ki, yer yön kavramım bile yok. Sürekli kayboluyorum.

Yani bilale anlatır gibi anlatin tavsiyeler verin.

Kendime bir kaç püf noktası edindim.

1. Özel konuşmalar yapma kimseyle
2. Kimseye güvenme
3. Alış-veriş yaparken en az 3 yerden fiyat al
4. Önce iş yaptır parasını sonra öde (dolandırıldim bir kaç sefer)
5. Herkesi sorgula herkes yalan söyleyebilir
6. Kimseye borç verme
7. Biri sana ajitasyon yapıyorsa uzak dur bir çıkarı vardır
8. Evine kimseyi sokma disarda buluş ilk iki seNe arkadaşlarınla
9. Her şeyini herkese anlatma
10. Çok konuşma vb...

11. Iltifat eden erkeklere şüpheli yaklaş
12. Kendini sev güven
13. Aile apartmanı ve mobese teyze
14. Güvenli bir ototamirci iş arkadaşlarına sor

Çok kazık yedim aptalca hatalar yaptım. Ama erkeksiz de ayaklarımin üzerinde durabileceğimi kendime ispatlamam lazım.

Hiç ailemden uzakta yalnız yaşamadım. Babamın izni dışında hiç adım atmadım. Evlendim kocam ne derse o oldu. Kendi adıma hiç karar vermedim. Hep başkalarının hayatini yaşadım. Şimdi çok kararliyim bunu halledeceğim ama zarar görmekten çok korkuyorum.

Son düzenleme:
Konu kendime güvensizliğim ve açıkça söylüyorum saf salak biriyim.

Yeni bir başlangıç yapıyorum hayatımda. Tek başına bir şehire tayin isteyeceğim. Ev tutacağım taşınacağım. Yeni bir başlangıç yapacağım.

Şuan yaşadığım mevcut şehirde, sağlam ve güvenli bir sosyal çevrem var. Ama yeni şehirde tek başına dolandirilmadan kandırılmadan kimseden destek almadan nasıl yapacağım?

Her şeyi göze aldım açıkçası. Musluk tamiri için eve tesisatçı çağırma konusunu bile yeni öğrendim. Ehliyetim var arabaya benzin almayı bosandiktan sonra ogrendim.

Öyle baskı altında 13 yıl geçirmişim ki, yer yön kavramım bile yok. Sürekli kayboluyorum.

Yani bilale anlatır gibi anlatin tavsiyeler verin.

Kendime bir kaç püf noktası edindim.

1. Özel konuşmalar yapma kimseyle
2. Kimseye güvenme
3. Alış-veriş yaparken en az 3 yerden fiyat al
4. Önce iş yaptır parasını sonra öde (dolandırıldim bir kaç sefer)
5. Herkesi sorgula herkes yalan söyleyebilir
6. Kimseye borç verme
7. Biri sana ajitasyon yapıyorsa uzak dur bir çıkarı vardır
8. Evine kimseyi sokma disarda buluş ilk iki seNe arkadaşlarınla
9. Her şeyini herkese anlatma
10. Çok konuşma vb...

Çok kazık yedim aptalca hatalar yaptım. Ama erkeksiz de ayaklarımin üzerinde durabileceğimi kendime ispatlamam lazım.

Hiç ailemden uzakta yalnız yaşamadım. Babamın izni dışında hiç adım atmadım. Evlendim kocam ne derse o oldu. Kendi adıma hiç karar vermedim. Hep başkalarının hayatini yaşadım. Şimdi çok kararliyim bunu halledeceğim ama zarar görmekten çok korkuyorum.

Biz güçlü kadınlarız,herşeyin üstesinden elbette geliriz.
Bir erkeğede gerek duymayız.

Evet öyleyiz. Kimseye ihtiyacımız yok. Birinin bize yardım etmesi için kırmızı halılarla kişiliğimizi hayatimizi feda etmemeliyiz. Bunu çok geç öğrendim.

Hepimiz insanız sonuçta,ne kadar güçlüyüz desekte hayatta yaptığımız yanlışlıklarımız elbette vardır.
Önemli olan bu hataları tekrarlamamaktır.

Mesela yeni tanıştığınız bir insanın güvenilir olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz?

Biri yalan söylerse anlıyor musunuz?

Ben mesela ne zaman yalan söylesem ya da dedikodu yapsam hemen ifşa oluyorum.
Yeni tanıştığınız biri çok bariz bi şekilde belli etmezse anlamazsınız zaten ama yeni tanıştığınız birine güvenmeniz de gerekmiyor. Güven zaman içinde kazanılır.

Dedikodu da yapmayın. Yakalanmasanız bile yapmayın.

Yeni tanıştığınız biri çok bariz bi şekilde belli etmezse anlamazsınız zaten ama yeni tanıştığınız birine güvenmeniz de gerekmiyor. Güven zaman içinde kazanılır.

Dedikodu da yapmayın. Yakalanmasanız bile yapmayın.

Ya bazen yapıyorum yaa müdürün arkasından falan konuşuyorum 🤦‍♀️ kendimi tutamıyorum bazen öfkelenince.

Alışırsınız hiçbirimiz annemizin karnından bunları öğrenip doğmadık. Evden ilk ayrıldığımda 18 yaşında bile değildim 1 sene yurtta kaldım sonra öğrenci evi. Uğraşa uğraşa tecrübe edinerek ayak nasıl sağlam basar öğreniyorsunuz. Hayat yediğiniz kazıkların toplamıdır yiye yiye gözünüz açılıyor aptal derecesinde saf değilseniz :)

Yalan ve dedikodu için önerim yapmamanız. İş ortamında özellikle kimseye dert anlatmayın dedikodu yapmayın laf taşımayın. Mesafeli olun bey hanım diye hitap edin kaç sene geçerse geçsin. Asla iş ortamından yakın arkadaş edinilmemesi taraftarıyım o yüzden arkadaş devresini iş dışında edinmeye çalışın. Evlenip ayrıldığınızı insanlara söylemeyin özellikle komşularınıza

Aklıma gelenlet bunlar oldu. Hiç korkmayın yaşayarak öğreneceksiniz. Bol şans🌼

Mesela alkol kullanmak istiyorum. Potansiyel bir alkolik olabilirim. O yüzden otokontrolümü sağlıyorum. Içimde çok birikmiş şey var. Bazen hicbir şey düşünmemek için sarhoş olmak istiyorum. Belki bu döneme özgüdür. Bilmiyorum. Sigaraya başlamak istedim onu da beceremedim.

Alışırsınız hiçbirimiz annemizin karnından bunları öğrenip doğmadık. Evden ilk ayrıldığımda 18 yaşında bile değildim 1 sene yurtta kaldım sonra öğrenci evi. Uğraşa uğraşa tecrübe edinerek ayak nasıl sağlam basar öğreniyorsunuz. Hayat yediğiniz kazıkların toplamıdır yiye yiye gözünüz açılıyor aptal derecesinde saf değilseniz :)

Yalan ve dedikodu için önerim yapmamanız. İş ortamında özellikle kimseye dert anlatmayın dedikodu yapmayın laf taşımayın. Mesafeli olun bey hanım diye hitap edin kaç sene geçerse geçsin. Asla iş ortamından yakın arkadaş edinilmemesi taraftarıyım o yüzden arkadaş devresini iş dışında edinmeye çalışın. Evlenip ayrıldığınızı insanlara söylemeyin özellikle komşularınıza

Aklıma gelenlet bunlar oldu. Hiç korkmayın yaşayarak öğreneceksiniz. Bol şans🌼

Evlenip ayrıldığımi bilmesinler. İş arkadaşlarım da mı? Bence de bilmelerine gerek yok. Bekarım mi diyeceğim?

Back
X