Konu kendime güvensizliğim ve açıkça söylüyorum saf salak biriyim.
Yeni bir başlangıç yapıyorum hayatımda. Tek başına bir şehire tayin isteyeceğim. Ev tutacağım taşınacağım. Yeni bir başlangıç yapacağım.
Şuan yaşadığım mevcut şehirde, sağlam ve güvenli bir sosyal çevrem var. Ama yeni şehirde tek başına dolandirilmadan kandırılmadan kimseden destek almadan nasıl yapacağım?
Her şeyi göze aldım açıkçası. Musluk tamiri için eve tesisatçı çağırma konusunu bile yeni öğrendim. Ehliyetim var arabaya benzin almayı bosandiktan sonra ogrendim.
Öyle baskı altında 13 yıl geçirmişim ki, yer yön kavramım bile yok. Sürekli kayboluyorum.
Yani bilale anlatır gibi anlatin tavsiyeler verin.
Kendime bir kaç püf noktası edindim.
1. Özel konuşmalar yapma kimseyle
2. Kimseye güvenme
3. Alış-veriş yaparken en az 3 yerden fiyat al
4. Önce iş yaptır parasını sonra öde (dolandırıldim bir kaç sefer)
5. Herkesi sorgula herkes yalan söyleyebilir
6. Kimseye borç verme
7. Biri sana ajitasyon yapıyorsa uzak dur bir çıkarı vardır
8. Evine kimseyi sokma disarda buluş ilk iki seNe arkadaşlarınla
9. Her şeyini herkese anlatma
10. Çok konuşma vb...
11. Iltifat eden erkeklere şüpheli yaklaş
12. Kendini sev güven
13. Aile apartmanı ve mobese teyze
14. Güvenli bir ototamirci iş arkadaşlarına sor
Çok kazık yedim aptalca hatalar yaptım. Ama erkeksiz de ayaklarımin üzerinde durabileceğimi kendime ispatlamam lazım.
Hiç ailemden uzakta yalnız yaşamadım. Babamın izni dışında hiç adım atmadım. Evlendim kocam ne derse o oldu. Kendi adıma hiç karar vermedim. Hep başkalarının hayatini yaşadım. Şimdi çok kararliyim bunu halledeceğim ama zarar görmekten çok korkuyorum.
Yeni bir başlangıç yapıyorum hayatımda. Tek başına bir şehire tayin isteyeceğim. Ev tutacağım taşınacağım. Yeni bir başlangıç yapacağım.
Şuan yaşadığım mevcut şehirde, sağlam ve güvenli bir sosyal çevrem var. Ama yeni şehirde tek başına dolandirilmadan kandırılmadan kimseden destek almadan nasıl yapacağım?
Her şeyi göze aldım açıkçası. Musluk tamiri için eve tesisatçı çağırma konusunu bile yeni öğrendim. Ehliyetim var arabaya benzin almayı bosandiktan sonra ogrendim.
Öyle baskı altında 13 yıl geçirmişim ki, yer yön kavramım bile yok. Sürekli kayboluyorum.
Yani bilale anlatır gibi anlatin tavsiyeler verin.
Kendime bir kaç püf noktası edindim.
1. Özel konuşmalar yapma kimseyle
2. Kimseye güvenme
3. Alış-veriş yaparken en az 3 yerden fiyat al
4. Önce iş yaptır parasını sonra öde (dolandırıldim bir kaç sefer)
5. Herkesi sorgula herkes yalan söyleyebilir
6. Kimseye borç verme
7. Biri sana ajitasyon yapıyorsa uzak dur bir çıkarı vardır
8. Evine kimseyi sokma disarda buluş ilk iki seNe arkadaşlarınla
9. Her şeyini herkese anlatma
10. Çok konuşma vb...
11. Iltifat eden erkeklere şüpheli yaklaş
12. Kendini sev güven
13. Aile apartmanı ve mobese teyze
14. Güvenli bir ototamirci iş arkadaşlarına sor
Çok kazık yedim aptalca hatalar yaptım. Ama erkeksiz de ayaklarımin üzerinde durabileceğimi kendime ispatlamam lazım.
Hiç ailemden uzakta yalnız yaşamadım. Babamın izni dışında hiç adım atmadım. Evlendim kocam ne derse o oldu. Kendi adıma hiç karar vermedim. Hep başkalarının hayatini yaşadım. Şimdi çok kararliyim bunu halledeceğim ama zarar görmekten çok korkuyorum.
Son düzenleme: