Nasıl kendi hayatımı yaşayabilirim?

Bu arada sürekli evden yerim evden çıkmam diye hesap ederek girerseniz bu işe psikolojinizden olursunuz. İnsanız, sosyal varlıklarız. Dışarıda vakit geçiremeyecek isek neden çalışıyoruz psikolojisine giriyor insan. Akşama kadar çalışıp dışarı çıkamamaktan, üzerinize kıyafet alırken 50 kat düşünmekten iyidir bence aile evi. ( eğer evde şiddet, taciz öyküsü yoksa)
Aile içi şiddet, taciz gibi bir durum yok da çok küçükken mahallede ergen biri tarafından taciz edilmiştim :( Kimseye söyleyemedim, şimdi buraya yazıp yazmamakta da tereddüt ettim ama işte bazen böyle kötü anılar da aklıma geliyor. Hala aynı mahalledeyiz, bu durum da oturduğumuz mahalleden kuvvetli bir ayrılma isteği uyandırıyor bende

olmaz demiyorum ben de zaten ama uğraştırıyor özellikle o de o bej/kahve koltukları istemiyorsan --ben memnunum bulduklarımdan. ama aradığım 1-2 şey var bulamıyorum, mesela.

ha diyeceksin ki kız evden çıktı ev dizdi de koltuğun rengi eksik kaldı :D

ya daha couchsurfing'in türkiye yerelleştirmesi yokken
internet zaten daha dutlukken ftp'ler filan varken avrupada gezerken couchsurfing kullanıyordum ben sene 2005 filanken, elbette ucuz ücretsiz çok şey de vardır ama buna müsait bir yapın da olması lazım. herkes de hep böyle bedava ucuz peşinde koşamaz.

bilmiyorum bu kız için + lar - ler nasıl, kendisi tartacak konu zaten o yüzden açılmıştır herhalde.

kendi kendini eyleyebiliyorsa
az parayla çok şey yapabiliyorsa süper zaten.

ama değilse 12 bine ev olan şehir herhalde istanbul değil (o şehir örneklerini o yüzden verdim)
kadınların rahat çıktığı bir şehir mi
yoga diyorsun havuz diyorsun da Allah bilir bu tür şeyler var mı? yoga yoksa başka şey vardır. buna OK mi?

en önemlisi bence şu:
şu anda aile evinde ne harcıyor?
neye ne harcayıp ne biriktiriyor? tüketim alışkanlıkları nasıl

mesela telefonu bozulunca gidip iphone modeli mi yükseltiyor 2. el ya da uygun bişey mi alıyor
inditex indirimi mi takip ediyor "tüü sepettekilerin hiçbirini alamadım" diye üzülüyor mu yoksa kütüphaneden kitap alıp mı okuyor?

gibi şeyler.
e tamam iste enerjisi olan herseyin ucuzunu uygununu, ikinci elini vs arar bulur. enerjisi olmayan , kendini daha iyisine layik gören bir sekilde borc harc daha iyisini alir. ya da kötüyü alir bir sekilde kendin yap projeleri uygular boyar eder icine sindirir.
onu da yapmayandan bana ne
"niyetin eve cikmaksa, beklentin yüksek degilse boyle boyle seceneklerin de var" dedim gectim yani ki var.

.

ama değilse 12 bine ev olan şehir herhalde istanbul değil (o şehir örneklerini o yüzden verdim)
her zaman yazıyorum KK enflasyonuyla gercek dunya bir degil. KKya baksan bir cocugun layikiyla yasamasi icin aylik masrafi 50binden fazla:) Kkya baksan evlenmek 1 milyondan basliyor gelinligi salonu. KKya baksan bu ulkede 30 binden ucuza ev yok
istanbulun ciddi anlamda gobeginde yasiyorum. Bulundugum yer inanilmaz merkezi nezih bir yer ac kedi bulunmayacak bir sokak , m2 metroya birkac dakika mesafe ve agacli bahcesi var.
14 bin tlye tuttum gecen sene bugun kiram 19
o zamanlar da diyorlardi 25'ten ucuza ev yok şöyle böyle diye aradim buldum - ki o arada benzer fiyata baksa evler de buldum en mukemmeli buydu.
arayan buluyor yani.
ici icin ev dizmek soyle pahali boyle pahali bilmemne tonla muhabbet duydum herseyi hic zorlanmadan aldik, bir ay eksiye dusmedik evimiz de cicek gibi eksigi yok.
"istanbulda 4 milyona ev alamazsin, en kotu sehirde evler 3 milyon" vs deniyor bu rakamlarin cok cok cok altina emlak yatırımi yaptim ve hayir dolandırılmadim.
simdi de olabilecek en dusuk rakamla tum icimden gecenleri yaptığım bir gelin olacağım.
ulke ekonomisi berbat igrenc vs katiliyorum
ama dag basinda otobüsün gecmedigi ilceleri saymazsak herhangi bir sehirde yaşayan insanlar icin cogu seyin bir alternatifi var.
bulamayan aramiyordur, tenezzul etmiyordur kendileri bilir.
benim mesajlarım bunu arayanlar icin

bilmiyorum bu kız için + lar - ler nasıl, kendisi tartacak konu zaten o yüzden açılmıştır herhalde.

kendi kendini eyleyebiliyorsa
az parayla çok şey yapabiliyorsa süper zaten.

kadınların rahat çıktığı bir şehir mi
yoga diyorsun havuz diyorsun da Allah bilir bu tür şeyler var mı? yoga yoksa başka şey vardır. buna OK mi?

en önemlisi bence şu:
şu anda aile evinde ne harcıyor?
neye ne harcayıp ne biriktiriyor? tüketim alışkanlıkları nasıl

mesela telefonu bozulunca gidip iphone modeli mi yükseltiyor 2. el ya da uygun bişey mi alıyor
inditex indirimi mi takip ediyor "tüü sepettekilerin hiçbirini alamadım" diye üzülüyor mu yoksa kütüphaneden kitap alıp mı okuyor?

gibi şeyler.
Evet İstanbul değil, İstanbul'a yakın bir büyükşehirdeyim. Aile evinde de öyle rastgele harcama yapmıyorum ya kendim zaten hep tutumlu biri oldum aile alışkanlıklarından dolayı, israfı da sevmem. İşte şu an evdeki giderlere katkı sağlamaya çalışıyorum, arkadaşlarımla falan dışarı çıktığımda harcıyorum ya da yalnız da çıkıp bir yerlerde oturuyorum. Giyinmeyi de seviyorum, öyle aşırı bir alım yapmıyorum da aldığımda kaliteli şeyler almaya çalışıyorum. Tatil kültürümüz yok maalesef, tiyatroya falan giderim de çok bi kalem gitmiyor bunlara. Bir şey alacaksam acil değilse önce indirim bekliyorum, çok beğendiğim bir şey ise ya da acil ihtiyaçsa direkt alıyorum. Telefonum bozulduğunda fiyat performans orta segment cihazlar baktım hep, kitaplarım artık kütüphaneden. Verdiğiniz örnek sorular üzerinden cevapladım, tüketim alışkanlıklarım için az çok bir fikir oluşturmuştur diye tahmin ediyorum

her zaman yazıyorum KK enflasyonuyla gercek dunya bir degil. KKya baksan bir cocugun layikiyla yasamasi icin aylik masrafi 50binden fazla:) Kkya baksan evlenmek 1 milyondan basliyor gelinligi salonu. KKya baksan bu ulkede 30 binden ucuza ev yok
istanbulun ciddi anlamda gobeginde yasiyorum. Bulundugum yer inanilmaz merkezi nezih bir yer ac kedi bulunmayacak bir sokak , m2 metroya birkac dakika mesafe ve agacli bahcesi var.
14 bin tlye tuttum gecen sene bugun kiram 19
o zamanlar da diyorlardi 25'ten ucuza ev yok şöyle böyle diye aradim buldum - ki o arada benzer fiyata baksa evler de buldum en mukemmeli buydu.
arayan buluyor yani.
ici icin ev dizmek soyle pahali boyle pahali bilmemne tonla muhabbet duydum herseyi hic zorlanmadan aldik, bir ay eksiye dusmedik evimiz de cicek gibi eksigi yok.
"istanbulda 4 milyona ev alamazsin, en kotu sehirde evler 3 milyon" vs deniyor bu rakamlarin cok cok cok altina emlak yatırımi yaptim ve hayir dolandırılmadim.
simdi de olabilecek en dusuk rakamla tum icimden gecenleri yaptığım bir gelin olacağım.
ulke ekonomisi berbat igrenc vs katiliyorum
ama dag basinda otobüsün gecmedigi ilceleri saymazsak herhangi bir sehirde yaşayan insanlar icin cogu seyin bir alternatifi var.
bulamayan aramiyordur, tenezzul etmiyordur kendileri bilir.
benim mesajlarım bunu arayanlar icin
Tum yazdiklarinda su emlak yatirimina takildim bizi de yonlendir be Yengenc'imm benim guzel gelinimm😍

26 yasindasiniz ayri eve cikmak icin hic bir sebebe ihtiyacınız yok ama bizim kulturumuzden gerek sizde surekli bir sebep sunup kendinizi ikna motive vs etmeye calisiyorsunuz. Lakin 32 net maas yanlis anlamayin ama buyuk sehirlerdeyseniz cok dusuk kaliyor. 12 bin liraya ev bulduysanız nezih bir muhitte o zaman baska. Kalan 20 binle bir sekilde gecinirsiniz. Fakat is çıkarılma durumu olsa is bulana kdr masraflar ne olacak

Ben ailemle ayni sehirde uni kazandigim halde arkadaslarimla ev tutup kalmistim 😅 Sonra mezun olup yurtdisina gittim, orda da 2 tane ev arkadasi ile kaldim evlenene kadar. Bilmiyorum ya bi yastan sonra aileyle zor. Turkiye'ye tatile geldigimde 1 ay bile beni geriyodu acikcasi.
Ben senin yerinde olsam ev arkadasi bakarim. Turkiye'de yaygin mi bilmiyorum da.

Eger o cok mumkun degilse esyali ev bakarim ki hem ilk bastaki masraf az olsun, hem de isten cikarilma vs durumu olursa cantami alip anamin evine geri donebileyim 😅 Cunku kabul edelim maasiniz pek yuksek degil. Ha bu arada yeni is de arardim sanirim ben 😅

Ama sonuc olarak bence insan evlenmeden once aile evinde uzakta tek basina bi yasamali ya bi sure. Onun tadi bi baska 🙃

Back
X