Ayıp mı ettim yoksa bana mı ayıp edildi kafam karışık yardımınıza ihtiyacım var

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba kızlar
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
 
Bence ayip etmişsiniz. Insan buldugunu yer. Börek mi açsaydı size? Hasta olabilir yorgun olabilir. Arkadaşsınız. misafir geldim önüme ne koydun davasi olur mu?
 
Ne kadar büyütmüşsünüz. Açlıktan ölmediniz ya. Bir pastaneden börek alabilirdiniz onunla buluşmadan. Bir öğün iki çatal börek yemekle obez olmazdınız.

Arkadaşınızın belki evde malzemesi yoktu, belki temizlik yaptı, zamanı kalmadı, belki gününde değildi. Resmen ikramlıkları beğenmemişsiniz.

Ben olsam, giderken elim boş gittiysem, (ki mahallede buluştuktan sonra almak ayıp olurdu, önceden almalıydınız,) çok şekerim düştüyse kahveyle bir lokum atardım ağzıma. Ve ölmezdim.

Bişeyler yaparsın diye düşündüm demeniz çok ayıp. Bugün yapamamış, ama bir dahakine sofra donatırdı belki. İnsanların derdini bilemezsiniz.

Yaa bir de "ben öyle şeyler yemiyorum" falan. Bu aşırı sağlıklı beslenme saplantısı. Bırakın ne koyarsa koysun. Siz yemeyin. Ya da bir lokma alın, tamam. Kimse kursağınızdan aşağı cips dökmeyecek.

Bir misafir olarak çok ayıp etmişsiniz. Maksat muhabbettir. Ölmediniz ya açlıktan. Misafir gidilen eve dürüm söylemeler falan. Ayıp. Parasını da ev sahibi ödemek zorunda o durumda. Kadını ne durumda bırakmışsınız. Çocuk musunuz açlıktan ölecek?

Benim arkadaşım ev sahibi olarak mahcup olsa, kusura bakmayın dese, onu rahatlatırım, bir kahve yapalım yeter, ben seni görmeye geldim derim. Zarafet bunu gerektirir
 
Yapamayabilir belki yorgundur,halsizdir ya da ruh hali bir seyler yapmaya uygun olmayabilir. Size deger verdiği icin marketten bir seyler aliyormus, önunuze bir seyler çıkarmış. Ayıp olmamıştır acıkmak normal bir sey. Biri evime gelse acıktım dese hemen bi yumurta da olsa kırarım. Bunu yapabilirdi en azından
 
Bence fazla büyütmüşünüz. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye bir laf var kültürümüzde biliyorsunuz değil mi?
Karnınız madem çok açtı arkadaşınız bir şeyler hazırlar diye düşündünüz sizin de elinizin boş gitmemesi gerekiyordu bence. Pastaneden bir kuru pasta tuzlu ya da tatlı alsanız da Çayla Kahveyle çok da güzel gider
bence arkadaşınıza ayıp etmişsin bana Arkadaşım bu şekilde davransaydı gerçekten çok fazla kırılırdım ki arkdaşınızda kırılmış
 
Biraz ayıp olmuş.
Beklentiniz bir kere çok. Ben mesela börek kek yapmayı bilmem. Dolayısıyla eve çaya misafir alırsam anca hazır börek yada sigara böreği gibi basit bir şeyler yaparım. Öyle döktürmem. Akşam yemeği diye çağrırırsaö elbette çorba ana yemek fln olur da siz çays çağrılmışsınız. Zaten en fazla börek çörek olacaktı.
Cips almasına karışmanız da tuhaf. Belki o seviyordur. Alsın yani neden engel oluyorsunuz
Öğlen aç gitmeniz daha da tuhaf. Sizi akşam yemeğine mi aldı? Anladığım kadarıyla oturur sohbet ederiz demiş. Yani ana yemek çorba fln döktürmemiştir.
 
Siz biseyler alip gidebilirdiniz pastanelerde çesit cesit pogacalar kurabiyeler var arkadasinizda ne ikram ettiyse hepsini koyar yerdiniz. Belki yorgundu biseyler hazirlamayadi belki o an maddi imkani ona el verdi Okadar samimiyetiniz yokmu beraber bi yumurta kırip yiyebilirdiniz. Ben olsam önume ne geldiyse onu yerdim açta olsam ama bi arkadasim vardir cok samimiyiz gelir eger açsa hemen bi yumurta yapar yada yapalim ben cok açım der oturur yer onun bu rahatligi benim cok hosuma gidiyo mesela. Biraz büyutmussunuz açikcasi
 
Burcun boğa filan mı, aç kalınca inanılmaz mutsuz olurum o anlamda sende kendimi gördüm , resmen günün içine etmişsin

Bence çok kaprislisin ben kendimi bildiğim için hiçbir yere aç gitmem, ayrıca misafir dediğin umduğunu değil bulduğunu yer resmen ayıp etmişsin. Ben olsam bi daha çağırmam seni
 
Canı istememiştir hali yoktur olabilir bu tarz şeyler arkadaşlar arasında problem olmamalı
 
Size bir şeyler hazırlamak zorunda gibi içten içe şartlamışsınız, e madem hazırlamadığını gördünüz olanlardan yeseydiniz. Sanki içten içe bana bir şeyler hazırlamalı diye şartlayıp hazırlamadığı için ayıp ettiğini onun gözüne sokmaya çalışmışsınız gibi geldi. Umarım benim ön yargımdır
 
Arkadaslik boyutunuz nasil bilemem ama bi arkadasim ben haric evine kim gitse döktürür. Bende sadece ona degil evime gelen herkese elimden geldigince doktururum.:)

Eger bisey ikram edemeyecek kadar mesgul ve vahim durumdaysam onemli bisey yoksa musait oldugumda gel derim. Kuru kuru misafir agirlamak hosuma gitmiyor bazisi da cubuk krakerle agirliyor gorgu meselesi. (Maddi sartlarin esit oldugu hallerden bahsediyorum)

Ama bu arkadasim ne zaman davet etse bile bile asla hoslanmadigim bi iki cesit cocuk isi biseyler yapar koyar onume.Direkt soylemem ama yemeyerek belli ederim.Suan o arkadasa bende aynisini yapiyorum geldiginde sallamiyorum kolaya kaciyorum.

Yani eger siz arkadasinizi ozenerek iyi agirlayip ayni seyi goremiyorsaniz haklisiniz. Ama birbirinizi agirlarken o da siz de onemsemiyorsaniz laf ederek ayip etmissiniz ufaktan.:)
 
Çoğunluğa katılmıyorum açıkcası. Habersiz gitseniz tamam ama günler öncesinden haberli gittiyseniz, hatta bir gün önceden haberliyseniz bile bir şeyler yapılmalı. Sonuçta dışardan gelen insan, işten gitmişsiniz açsınız yani. Evime misafir olarak gelen bir insanı öyle cipsle falan geçiştirmem, geçiştirilmesinden de nefret ederim. Misafirim aç olduğunu söylüyorsa ben hazırlık yapmadıysam en azından dışardan siparişi ben veririm ya da param yoksa en azından bir açıklama yaparım. Sonuçta evime gelen misafire cips ikram edecek samimiyetim varsa param yoksa söyleme samimiyetim de vardır diye düşünüyorum.

Defalarca başıma geldi “bana gel Yarın çay içelim” dediğim insanların önüne iyi kötü bir şey hep koydum, aynı teklifi aldığımda gidip cips ve kola içip döndüm. Açıkcası kendim bir şeyler hazırladığım için ben davet edildiğimde de aç gitmiştim haliyle.
 
Evet yani birde ben tokum kendinize söyleyin demiş. Kendisi ismarlamasi gerekirken.
 
Hani bir adetimiz daha var, misafir eli boş gitmez ya. O zaman sizde ayıp etmişsiniz eli boş giderek.
Ben bu birine gittiğimizde illa evde bisey yapılmalı olayını hic sevmiyorum ya. Sohbet etmeyemi gidiyoruz, yemek yemek için mi?
Biri bana geleceği zaman (cok yakınım değilse) geriliyorum, kasılıyorum. Ayıp olmasin diye yorulup bir sürü şey yapıp sonrasında misafirle konuşup eğlenecek halim kalmıyor. Yormayin bu kadar ev sahiplerini ya.
Ayrıca evet ayıp etmişsiniz, misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…