Ayıp mı ettim yoksa bana mı ayıp edildi kafam karışık yardımınıza ihtiyacım var

Ben hiç elim boş gitmem.Hele açsam muhakkak alırım bir şeyler.Belki yapamadı,vakti olmadı,canı istemedi.Bi de siz dışardayken bir şey aldırmayıp evde dürüm söyleyelim demek çok kırıcı.Madem samimi arkadaşınız ben bir şey yemedim,dur şurdan da börek alalım derdim.

o da ayip etmemis sen de etmemissin:) yemek yapmayabilir zorunda degil, sen de beklemissindir bulamamissindir ve ifade etmissin. Her sey yolunda bence

Bence ayıp bir durum yok ortada. İnsan aç karnina bunları yiyemeyebilir benim mesela midemi ağrıtır. Pratik bir seyler hazırlanabilirdi. Ama onun durumunuda bilemiyorum. Ama çok takmayın kafanıza olabilir böyle şeyler. Büyük bir problem değil.

Çok güldüm sana ya,sen ailende çevrende biri gelince illa kedni birşeyler yapar diye görünce herkesten aynı şeyi nasıl beklersin ki,kırmak istemiyorum ama ilk olarak bu düşünceni değiştir.sana hiç birşey ikram etmese anlarım ama alırken bile sormuş.hiç mi mrketten alıp da yseverek yediğin birşey yok,bari onları söyleseydin alsaydı,illa evde yapmak zorunda değil ki kimse.beklentiye girmemeliydin.2.insan yalandan da olsa ayıp olmasın diye iki lokma yer

Her zmaan gelmeyen, sevdiğim ama bi tık mesafenin olduğu arkadaşlarıma gayet özenirşm ikramda. Ama sık sık görüştüğüm, çok içten samimi olduğum, kardeş gibi yakın olduğum arkadaşlarıma hazır bisküvi cips koyduğumda olur. Maksat muhabbet. Biri bana geldiğinde bişeyler yapmışsın diye düşündüm deseydi bir daha çağırırken çok tedirgin olurdum. Ama şöyle bir şey var bi arkadaşım eve gelip dürüm söyleyelim mi ben açım deseydi ne dürümü gel beraber hazırlayalım dersim. Ne bileyim melemen, makarna, kahvaltılık vs bişeyler hazırlardım

Eğer siz şöyle geçiyordum uğradım diye arasanız evet cips kola mısır çıkarmasına bi şey diyemem. Ama eğer günler öncesinden konuşulduysa hiç değilse bi kek yapabilirdi evveldi gün. Sigara böreği kızartırdı. Çok pratik tatlılar var. Bi tatlı yapardı, ya da dışarıdan güzel bi tatlı alırdı. Bilmiyorum yani bu biraz da adet falan değil karşındakini önemsemektir. Ki dediğim şeyler de döktürmek falan değil. Basit, uğraşsız şeyler. Ama siz de eli boş gitmişsiniz. Neden mesela. Siz de bi şeyler alabilirdiniz. Bi börek çörek veya tatlı.

Sevdiği lokumdan almış, eli boş değilmiş yani.

Beklentini herzaman dusuk tut ve hayalkirikligina ugrayip aç kalma ayol misafirsin sen misafir bulduğunu yer .

Bir keresinde yakın bir arkadaşım çağırmıştı beni. Seneler önce.

Zaten cok sık görüşürdük. Ve her zaman cayın yanina bir şeyler yapardık. Su böreği olmazdi ama kizartma kısır gibi basit ve lezzettli şeyler olurdu.

Yine aynı buluşmalardan birinde arkadasim nedense sadece çay ikram etti. Tek başına çay. Acıydı biraz da.

Ben mide hastasiyim. Ac karnına cay icemem. Ama orda ses etmedim. Çayı zorla içtim.

Bir bahane ile olağan vakitten erken kalktım eve geldim. midem bozulmuştu tabi. Kustum . Kusacagimi biliyordum zaten.

Arkadaşımla 2006 senesinden beri çok yakınız. Halen daha bilmez benim bu anımı.

O gün kesinlikle ekstra bir durumu olmuştur. Yoksa hiçbir sey yapmazsa 1 parca ekmek koyardı.

Ben açlığa direncliyimdir zaten. Sorun etmedim.

Söylememin ikimize de bir faydasi olmayacaktı. Sadece o üzülecekti.

Sözün özü;

Işten gelen bir insanin ac olmasi ihtimali daima göz onune alınmalıdır. Kısır yapmak atla deve değildir. Yapılmalıdır .

Işten gelen insana cips ikram edilmemelidir. Bu oldukça nahoş bir harekettir. Hicbir şey olamamissa dışardan hazır börek alıp eve stoklamalıdır.

Ve fakat 1 nedenle yapilmamissa bunun üzerine ses edilmemelidir. Olağan akışta gün bitirilip eve gidilmelidir.

Icabında kusmak pahasına 2 lokum yenmelidir. Zira hatrına çiğ tavuk yiyen de vardir.

Eğer ortada bir hata varsa bunun yarısı arkadaşınızda yarisi sizdedir.

Eğer ortada bir hata yoksa bir ders vardır.

O da şudur :Tedbirimizi alalım ve yemeğe dahi gidiyorsak aç bi ilaç gitmek yerine önden hafifce atıştıralım.

Ve biraz ketum olalım. Bilinmesi fayda getirmeyen şeyleri söylemeyelim.

Son düzenleme:
Ben böyle durumlarda kendimi hiç riske atmam tok giderim. Ha bi şey yapar ya da alırsa o ikramları da bi güzel yerim. Kalorimi de ertesi gün dengelerim.
Samimi arkadaşımsa zaten daha gitmeden aç mısınız? Ben açım. Ne yiyelim? diye sorarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…