- 12 Kasım 2018
- 412
- 390
- 103
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Gitmeden sipariş verseydiniz arkadaşınıza. Tabii ki ayıp etmişsiniz. Ben bir daha sizi çağırmazdım.Merhaba kızlar
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
Açlıktan ölmediniz ya niye bu kadar memleket meselesi haline getiriyorsunuz. Cips lokum bir şeyler yeseniz sizi biraz tok tutardı zaten. Sonra da erkenden eve dönerdiniz aç da kalmazdınız. Ayrıca kim size yemeğe gel dedi? Kendi kendinize yemeğe gidiyorum diye şartlandırıp bir de kalori hesabı yapıyorsunuz. Herkes de evde bir şeyler hazırlamak zorunda değil. Ne garip bi kafa.Merhaba kızlar
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
Aynen yazacaktım siz yazmışsınız. Bizim buralarda da haberli birisinin evine gidince ikramlık vs birşey alıyoruz konu sahibi. Sizin adetlerde sadece yemek varsa bilemedim.Misafirliğe gittiğinizde siz de bir şey alıp götürseydiniz. Eliboş mu gittiniz?
Mesela parası yoksa, neyle ısmarlasın. Öpücükle mi :)Evet yani birde ben tokum kendinize söyleyin demiş. Kendisi ismarlamasi gerekirken.
Yoo, yanındakilerden borç alabilirdi. Hasta ve hazirlyamadiysa kusura bakmayın hazirlayamadim diyebilirdi.Mesela parası yoksa, neyle ısmarlasın. Öpücükle mi :)
sizi yakın gördüğü için ve isteyebileceğinizi düşündüğü için bişeyler hazırlamamış olabilir ben yakın arkadaşlarım geldiğinde evde ne varsa onlar ı koyuyorum yani bence size ayıp etmemiş sizde bişeyler atıştırabilirdiniz siz ayıp etmişsinizMerhaba kızlar
bu seferde bız acıkmıstık yemek ıstedık o da dısardan soyledı ama parasını bızden aldı derdı :)Yoo, yanındakilerden borç alabilirdi. Hasta ve hazirlyamadiysa kusura bakmayın hazirlayamadim diyebilirdi.
Çok sık gidilen, samimi arkadaşsa ben de hep bir şeyler alıp götürmem mesela ama o zaman da karşılığında bir şey beklemem. Ki öyle komşum var. Çay bile koymasa bana sorun olmuyor, yardıma, sohbete gidiyorum.Aynen yazacaktım siz yazmışsınız. Bizim buralarda da haberli birisinin evine gidince ikramlık vs birşey alıyoruz konu sahibi. Sizin adetlerde sadece yemek varsa bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?