- 14 Kasım 2014
- 2.523
- 4.219
- 333
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Ağzına sağlık. Düşüncelerime tercüman olmuşsunHani bir adetimiz daha var, misafir eli boş gitmez ya. O zaman sizde ayıp etmişsiniz eli boş giderek.
Ben bu birine gittiğimizde illa evde bisey yapılmalı olayını hic sevmiyorum ya. Sohbet etmeyemi gidiyoruz, yemek yemek için mi?
Biri bana geleceği zaman (cok yakınım değilse) geriliyorum, kasılıyorum. Ayıp olmasin diye yorulup bir sürü şey yapıp sonrasında misafirle konuşup eğlenecek halim kalmıyor. Yormayin bu kadar ev sahiplerini ya.
Ayrıca evet ayıp etmişsiniz, misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
ayıp etmişsiniz, belki mutfak alanında becerikli olmayabilir, bence özür dileyinMerhaba kızlar
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
Korona diyorum ve susuyorumBundan sonra hiçbir yere aç gitmeyeceğim arkadaşlar dediğiniz gibi güzel bir ders oldu. Ben tek başıma birşeyler yemeyi sevmiyorum evde güzel birşey yaptıysam mutlaka sevdiğim bir komşu bir arkadaş çağırıyorum beraber birşeyler yemeyi seviyorum maksat karın doyurmaktan ziyade birlikte yapılan etkinliklerin güzelliği, keyfi. Burada da amacım buydu ne zamandır dürüm yememiştim hazır birşeyde yapmamış fırsat beraber yiyelim diye düşünmüştüm. Bugün bile evde çiğ köfte yapacağım kimi çağırsam diye düşünüyorum sanırım fazla sevgi pıtırçığı bir insanımsevgiye, dostluğa bağımlı olmamayı öğrenmem gerekiyor.
Kimseyi çağırmayın biraz mesafeli olun kurban olayım ya , şu virüs gezip gezip durmasın.Bundan sonra hiçbir yere aç gitmeyeceğim arkadaşlar dediğiniz gibi güzel bir ders oldu. Ben tek başıma birşeyler yemeyi sevmiyorum evde güzel birşey yaptıysam mutlaka sevdiğim bir komşu bir arkadaş çağırıyorum beraber birşeyler yemeyi seviyorum maksat karın doyurmaktan ziyade birlikte yapılan etkinliklerin güzelliği, keyfi. Burada da amacım buydu ne zamandır dürüm yememiştim hazır birşeyde yapmamış fırsat beraber yiyelim diye düşünmüştüm. Bugün bile evde çiğ köfte yapacağım kimi çağırsam diye düşünüyorum sanırım fazla sevgi pıtırçığı bir insanımsevgiye, dostluğa bağımlı olmamayı öğrenmem gerekiyor.
Ay ben hep yerim yeterki yemek olsunMerhaba kızlar
Bugün sisteme girilecek evraklar olduğu için iş yerinden çağırıldım dolayısıyla dışarı çıkma iznim vardı ve iş yerine çok yakın olan arkadaşım var işlerini bitir bana gel dedi tamam dedim günler öncesinden kararlaştırdık. Ben de beraber birşeyler yeriz diye pek birşey yememiştim maksat çok kalori almayayım iki defa. Gittim iş çıkışı önce mahalleye çıktı beni almak için markete girdik marketten cips falan alıyordu yemiyorum böyle şeyler hiç zahmet etme dedim. Bizim adetlere göre misafire hep evde birşeyler yapıldığı için ben kesin yapmıştır birşeyler ne gerek var hazır şeylere diye düşündüm. Sonra gittik baktım birşey yapmamış çekirdek mısır lokum falan koydu önüme ben de açıkmışım onları istemedi canım dürüm söyleyelim mi beraber güzel olur dedim üç kızdık diğeri olur dedi ev sahibi arkadaşım benim canım istemiyor sadece kendinize söyleyin dedi. Ben de ben birşey yemedim beraber yeriz diye ama eşlik etmesen olmaz dedim yolda birşeyler alıyordum niye bırakmadın o zaman diyor ben de diyemedim birşeyler yaptığını zannettim diye. Koyduğu hiçbir şeyi de yiyemedim açıkçası aç karnına. Neyse artık diğer arkadaş gittikten sonra sana kırıldım koyduğum hiçbir şeye dokunmadın misafir böyle mi yapar madem acıkmıştın yolda neden bırakmadın birşeyler alalım dedi ben de sıkıştım evde birşeyler yapmışsındır diye düşündüm dedim sizce ayıp mı oldu yoksa bana mı ayıp edildi? Bizim buralarda (birçok yerde olduğu gibi) biri geldiğinde mutlaka birşeyler yapılır, ki bu arkadaşımda normalde başka arkadaşlarına yapan bir insan acaba ben mi değer görmüyorum yoksa çok mu büyütüyorum kafam karışık, konu da çok karışık oldu okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim şimdiden
Lokum yerine Arkadas bastan dūrūm götùrseymis hic sorun olmayacakmis sankiBu mesajdan sonra ben kimseye deger vermiyormusum ve deger gormuyormusum gibi dusunebilirdim ama neyse ki deger olcutum pasta, borek, yemek degilsiz lokum goturmussunuz o da onu da ikramliklara eklemis. Cok actiysaniz bir de borek goturseydiniz mesela
bir de onu yiyemem bunu yiyemem diyorsunuz, yeseydiniz hicbir sey olmazdi bence. Sizde boyle asiri pimpirikli, cok istikrarli gorunmeye calisip isi obsesyon boyutuna vardiran, kendime saygimdan onu yiyemem bu zararli falan diyen ve bu sekilde yasayan memurya da muhasebeci tipi var. Oyle misiniz?
Di miLokum yerine Arkadas bastan dūrūm götùrseymis hic sorun olmayacakmis sanki
Ben olsam, o arkadasa giderken, bidaha lokumda goturmem.Cunku zaten abur cuburu o hazirliyor diye dusunurum.Di miama o bi seyler hazirlamistir diye dusunmus, kendisi deger verdiginden hep yiyecek bir seyler hazirlarmis
Bence konu sahibi istese bile artik o arkadasa gidemeyecek. Ben kabul etmezdim yaniBen olsam, o arkadasa giderken, bidaha lokumda goturmem.Cunku zaten abur cuburu o hazirliyor diye dusunurum.
Tabiki , haklisin.Ben olsam , bnde cagirmam. Biraz onceki dedigimde sakaydi.Bence konu sahibi istese bile artik o arkadasa gidemeyecek. Ben kabul etmezdim yani
Bence biraz var. Bizim kayın ailede birisi davet edildiğinde kapıdan girer girmez çok açım bana neler neler yaptınız bakalım der, yer yetmez yanına bir iki parça alır :) ama biz ne zaman davet edilsek çekirdek hazır market kurabiyesi. Yapamadığından değil, yaptıklarını ağırladıklarını da sosyal medyada göğsünü gere gere gösterir. Ben bunu değer vermeme olarak algılıyorum artık ve gitmiyorum davetlerini kibarca reddediyorum.Deger vermekle borek acmak arasinda inanin alaka yok
siz işten çıkmışsınız dolayısıyla aç olacağınız belli vaktim olmasa bile evime çağırdığım insanlara kahvaltılık koyar yine aç bırakmazdım hiçbirşey yoksa bi kısır yapar yedirirdim arkadaşınız görgüsü o şekilde demekki. sizin hatalı olduğunuz noktada dürüm söylemek olmuş ben olsam lokum çekirdek atıştırır bi bahane bulup erkenden kalkardimBundan sonra hiçbir yere aç gitmeyeceğim arkadaşlar dediğiniz gibi güzel bir ders oldu. Ben tek başıma birşeyler yemeyi sevmiyorum evde güzel birşey yaptıysam mutlaka sevdiğim bir komşu bir arkadaş çağırıyorum beraber birşeyler yemeyi seviyorum maksat karın doyurmaktan ziyade birlikte yapılan etkinliklerin güzelliği, keyfi. Burada da amacım buydu ne zamandır dürüm yememiştim hazır birşeyde yapmamış fırsat beraber yiyelim diye düşünmüştüm. Bugün bile evde çiğ köfte yapacağım kimi çağırsam diye düşünüyorum sanırım fazla sevgi pıtırçığı bir insanımsevgiye, dostluğa bağımlı olmamayı öğrenmem gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?