Ayıp mı ettim?

Kazandibi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2019
1.011
1.442
53
Merhaba hemşireler hepinize muhteşem geceler diliyorum öncelikle sizinle paylaşmak ve fikrinizi almak istediğim bir konu var.

Bugün erkek arkadaşımla bir yerde kahve içerken aramızda bir konu geçti. Ilk önce gerekli açıklamaları yapayım. Sevgilim ile 6. Senemiz bitecek Allah nasip ederse de bir buçuk seneye evlenmiş oluruz diye plan yapıyoruz. O benim ailemle ben onun ailesi ile tanıştık anlaştık iyiyiz. Aileler henüz birbirini görmedi çünkü dahil olmaları için erken bulduk ne kadar az ve geç dahil olurlarsa o kadar iyi diye düşünüyoruz ikimizde. Şimdi konumuza gelirsek;

Annem sevgilime kek yollamak istedi ve sevgilimin yanimdayken telefonla aradı. Ben de sevgilimin yaninda anneme dedim ki bosver o yemez zaten gerek yok. Gercekten de yemez hem de annem bu kadar ilgi gostermesin istemedim acikcasi cunku ben onun annesinden o kadar buyuk bir ilgi görmüyorum. Sonra üzerinden geçti bu konuşmanın cümle icin de dedim ki bundan sonra insanlara karşı tavrım fazla ya da eksik olmaz herkes bana nasıl gelirse ben de öyle giderim. Aman fazlasını yapayım falan tarzında takılmam diye bir cümle attım konu içinde o da neden böyle bir kelime kullandın felan dedi konumuzla bağlantılı olarakta devam etti yani dedi senin annenle benim ilişkim ne olursa benim annemle de senin ilişkin aynı mi olacak dedi ben de evet dedim.
Ve ekledim arayani ararım sorani sorarım kimseden de beni neden aramadı sormadı diye trip atmam hesap sormam felan. Sonra o başladı benim annem mesaj yazmayı bilmiyor aramak içinde seni rahatsız eder müsait olmazsın diye korkuyormuş felan dedi. Dedim müsait olmazsam sonra ben onu ararım bu bir bahane değil eğer aramasına geri dönmezsem dediğinde doğru ama şimdiye kadar hiç böyle bir durum olmadı. Artık kusura bakmasın ben de aramam ararsa konuşurum dedim. Sevgilim beni çok sert olmakla, tavır almakla suçladı. Ben de ona açıklama yaptım. Benim kimseden bir bekletim yoktu her zaman ilk adımı ben attım. Ilk kandil mesajını ben yolladim. Bayramda ben aradım. Ilk doğum günü hediyesini ben aldım. Anneler gunu cicegi yolladim.Yeni yıl hediyesini ben aldım. Yiğenin doğdu gelmesem bile hediyemi alıp yolladım. Senin ailende ki herkese gerektiği ölçüde hep ilk adımı ben attım dedim. Ama ne doğum günüm kutlandı ne de bir çorap hediye aldım sadece ara sıra cuma mesajı vatsaptan geliyor o dedim. Daha fazla devam etmedim cunki yalakalik gibi algılanmasından korktum ama her zaman onları düşündüğümü gösteren adımları ben attım inanın gorumcemin (9yasinda )karne günü doğum günü yaz tatili yani aklınıza gelebilecek her şeyinde aradım mesaj attım hediyesini aldim yani o sırada elimden ne geliyorsa onu yaptım yeri geldi gezdirdim yemek yedik alışveriş yaptık. Yani çocuk sonuçta gönlü ne isterse onu yaptım hiç kırmadım. Neyse ben bi baktım kendimi tutamamışım her şeyi aklıma geldiği kadarıyla söylemişim. Sonra dedim ben bu kadar şey yaparken sen beni katı olmakla tavır almakla suçlayamazsın bunların hepsini karşılıksız olarak yaptım. Fakat devam etmek istemiyorum böyle sanki insanları eziyormuşum gibi olur dedim hediyeyle felan eğer dedim onlar bana sıcak yaklaşırlarsa yine hazırım karşılığını her zaman veririm. Ama ailen demek ki böyle şeyleri sevmiyor ya da alışkın değil ben de ilk adımı attım kendi bildiğim dilden yaklaştım ama dönüt olmadı (böyle diyince de onlar bana hediye almadı ama gibi oluyor ama vallahi değil) ben de hoşlanmadıklarını düşündüğüm için artık Başka bir çaba göstermeyeceğim dedim. O da bana hak verdi işin sonunda sen haklısın bizimkiler biraz duvar gibi dedi bilmezler boyle seyi geline sadece altin takilir felan saniyorlar sanirim dedi senin kadar ince dusunmedikleri icin kirilma uzulme dedi. Ben de uzulmuyorum sadece artik onlar gibi davranmak istiyorum dedim. Yani bana geldikleri kadar giderim dedim konu kapandı.

Fakaaaattt sonra çok pişman oldum. Sanki kendimin suçlu olmadığını kanıtlamak için yani aslında tavir almadığını belirtmek için yaptığım bütün iyilikleri dökmüşüm gibi oldu. Gerçekten üzüldüm böyle konuştuğum için sonuçta onlar benden bir sey istemedi ara sor hediye yolla demedi benim kendi içimden geldi yaptım simdi de hoşlanmadıklarını düşünerek geri çekildim sadece onlar gibi yaklaşıyorum demek istemiştim. Sizce yanlış mı yaptım? Eğer yanlışsa bu yanlıştan nasıl dönebilirim. Kimseye karşı bir tavrım kırgınlığım felan yok esasen ama bu cümlelerimden sonra yanlış anlasilmis olabilir miyim?

Dogru yapmissin.Kafana takacagin bir sey yok

Yanlısınız bu kadar seyi içten içe karsılık bekleyerek yapmıssınız
Resmen ilk negatif durumda hop herşeyi ortaya dökmüşsünüz altı üstü bir kek yapmayı nerelere getirmişsiniz
Ilk olsa bu kadar geç olmazdı emin olun. Karşılık beklesem ilk seferde son bulurdu ama gördüğünüz gibi bulmamış. Ben zamana yaydım tavırlarını tarttım öyle bir karar aldım. Karşılık beklesem ilk ve son olurdu ama gördüğünüz gibi tek degil yapılanlar.

ben bu kadar şey yaparken sen beni katı olmakla tavır almakla suçlayamazsın bunların hepsini karşılıksız olarak yaptım.

Haklısınız-haksızsınız bilemem, siz alırsınız o elektriği ona göre hakkınızı az buçuk tayin edersiniz ama kendinizi şu şekilde kandırmayın lütfen. Okuduğum şey full karşılık beklendiği yönünde ki evet, elbette insan hoş davranışı-incelikleri karşısında incelik bekleyebilir de budur olağan. Nitekim ana-evlat ilişkisi yaşamıyorsunuz, onda bile insan evladına verdiği emeklerin güzel dönüşünü hayal eder-ister zaten.
"Karşılıksız şey ettim, ben çok vefalıyım" olayına girmeyin, boşuna böyle şeylerle birbirinizi yıpratmayın, herkesi de bol hediyeye nezakete şahaneliklere de boğup alıştırıp göreviniz belletmeyin. Her zaman bir miktar mesafe iyidir, gördüğünüz kadar gösterin, kıymetiniz olsun.

Profil resminden konuya odaklanamadim desem kizarmisin

Soylediklerinde ,hissettiklerinde hakli olabilirsin ama biraz uslubun sert olmus sanki.ben seni gayet iyi anliyorum.derdin tabiki ben onlara hediye aliyorum onlarda bana alsinlar degil tabiki.onlarin da senin onlari dusundugun gibi dusunmelerini en azindan bi arayip sormalarini bekliyosun ama herkesin dusunce yapisi ayni degildir canim.kimi insanlar henuz adi konulmadigi icin geri cekebilirler kendilerini.
Ayrica seninle erkek arkadasinin ailesi arasinda mesafe var diye annenle erkek arkadasindan da ayni mesafeyi bekleyemezsin.keske keke itiraz etmeseydin.

İyide kimse size yigenimin bilmem nesi ara onu veya annemin susu ara bunu dedi mi
Eş adayınız zorla mı yaptırdı
İcinizden geldi ki yaptınız
Herkes bir değil herkes sizin kadar düşünceli değil belki cahiller bilmiyorlarda ne yapmaları gerektigini
Ama siz fazla fazla kendinizden verdiginiz icin sorumlusu onlar değil bence görmediginiz ilk durumda sizde bıracaktınız yaptığınız seyleri

Tam olarak aslında aldığım karar son cümleniz. Teşekkürker.

Ne derdin var yahu, Ortadoğu işte, evlilik 2 kişilik değil ailecek oluyor, kimse sana şunu al bunu al demedi değil mi? Sen kendin yaptın, yarın öbür gün ben istemedim ki sen kendin yaptın öptüm hadi by diyince zoruna gidecek.
Bakmıyor musun burada ki konulara, her gün gelmemizi bekleyen sürekli aramamızı bekleyen kaynanalar(biride benimki) sen bulmuşsun bunuyorsun.
Bir an evvel kendini değiştir evlilik 2 kişilik olur siz anlaştınız siz yaşayacaksınız siz hayat paylaşacaksınız, müdahale etmesin kimse zaten naber iyi senden naber olsun eş ailesi ile, millet arıyor sen bunuyorsun

Evet ya gerçekten düşününce hata etmişim. Sonuçta benim aram kötü diye onunda kötü olacak değil. Biz analı kızlı yedirelim doyuralım pek seviyoruz sanırım

size hediye alacak kadar ince olmasalar bile en azından arayıp hal hatır sorabilirlerdi.illa ortada söz nişan gibi ciddi bir adım mı olması lazım biraz değer verdiklerini belli etmeleri için ben size hak verdim

Kerizim sanırım ne bileyim

Herkes iyi olsun mutlu olalım sevelim sevilelim takılmak istemiştim sadece.

Hayatim sen tum yazdıklarımı okudun mu?

Siz baya abartmışsınız bence bu olayı karne günü hediyesi yılbaşı hediyesi nedir allah aşkına daha girmediğiniz bir aile için çok fazla. Onlar yapsa tamam ama bunu kız yapınca o kadar şık durmuyor bence. Ha o tarafında bunca şeye bu kadar tepkisiz olması zaten bambaşka bir konu

Kerizim sanırım ne bileyim

Herkes iyi olsun mutlu olalım sevelim sevilelim takılmak istemiştim sadece.
Saçmalama, tam ideal kayınvalide adayın var, gözünü seveyim bizim neler çektiğimizi bilsen, eşinle evliliğini tadını çıkaramasan gelmiyorsunuz aramıyorsunuz şöyle böylesiniz diye psikolojik şiddetleri görseniz o evlilikte mıç mıç aşk kalıyor mu sanıyorsun, daha mı iyi sanıyorsun, yapma kimseye birşey içinden geliyorsa da karşılık beklemeden yapacaksan yap.
Haftada 4 gün kv ne git bakalım yetmez eş akrabalarına, ne diyeceksin ne güzel mi diyeceksin, birde evine eşyalarına karışmaya başladılar mı sana sormadan şuraya gidilecek şu gün diye plan yaptılar mı gör bakalım hayatın neye dönecek.
Bana kalırsa o adamın kıymetini bil üzmek ne inşallah ilerde değişmez

Yani ben kendi kardeşime ne yaptıysam onuda sevgilimin adına ben yaptım. Zaten derdim küçücük çocuğa yaptiklarim değil onları yapmaktan vazgeçmem cunki o daha çocuk sevinir hoşuna gider biliyorum en azından Allah rızası için çocuk sevindirmiş olucam

Evet ya gerçekten düşününce hata etmişim. Sonuçta benim aram kötü diye onunda kötü olacak değil. Biz analı kızlı yedirelim doyuralım pek seviyoruz sanırım
Bizde ayni cok severiz.birdaha ki gorusmeye sen o keki gotur bence
Bak benim esimin ailesi de ayni.kim bana nasil davraniyosa ben de ayni sekilde davraniyorum
Ne eksik ne fazla.bi adim gelene 10 adim gitmiyorum mesela.o eskidendi.1 adim gelene 1 adim.suan ki hayat felsefem.Ama esimle annemin kardeslerimin arasi cok cok iyidir.cok deger verirler esim de ayni sekilde onlara.hic karismiyorum.en guzeli sen de sana nasil davraniliyosa o sekilde davran.ne eksik ne fazla...

Inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…