Ayıp mı ettim?

Bi daha zor bulurlar o zaman ne diyim geçte olsa akıllandım

Sevgilimi kırdığım için çok üzüldüm sonuçta konunun muhattabı o değil ama işte aptal kafam
Konunun muhatabina söylesen bile üzülürdün bence bu konudan anladığım ince düşünen birisin. Bizim gibi kişiler hep bir acaba içinde oluyor nedense kırmaktan hoşlanmıyoruz ama ayni zamanda kendimizin kırılmasina da katlanamiyoruz

Ay sorma tamamiyle öyle valla kendime bazen çok sinir oluyorum.

Bende öyle. Keşke bu huyum değişse yeri geldiginde soylesem diyorum. Biz dolmayi beklediğimiz için zamana yaydigimiz için mi yanlış oluyor acaba
Aslında bu kadar ince düşünmesek hiçbir sorun kalmayacak ama yok illa detay düşünülecek

Geçmişimin akıllanmış hali
Doğru yoldasınız.
Karşılık beklemeseniz bile insan hatırlanmak istiyor, suratına suratına adamın değersiz olduğu taa en baştan böyle hissettiriliyor da görmek istemiyoruz.
Siz görmüşsünüz, aynı şekilde devam edin.

Teşekkür ederim

Konuyu okurken kendim yazmışım gibi bir hisse kapıldım. Hangi kelimeleri seçsen yanlış anlaşılacakmış gibi hissediyor insan. Aslında karşılık beklediğin için değil karşı tarafında sana karşı bir özeni olsun, ben ne kadar değerli görüyorsam o da göstersin hissedeyim istiyor insan. Benzerini yaşadım, doğum gününden tut anneler gününe kadar kutladığım kayınvalidem bir kez olsun özel bir günümü kutlamadı, sonradan pasta kestiğimi yada birlikte bir şeyler yaptığımızı bilse bile doğru dürüst tek bir kelime etmedi bana. Sorsan öyle şeyleri bilmiyor, bu tarz şeylerden pek anlamıyor. Arardım sorardım halini hatrını elimden geldiğince , baktım karşı taraf beni rahatsız etmemek için aramadığını söylüyor türlü bahaneler sıralıyor. Ama ben de senin gibi olsun ara müsait değilsen sonra dönerim dediğim halde karşıdan o sıcaklığı bir türlü alamadım. En son bir baktım beni arayamayan istedikleriyle sürekli konuşup sohbet edebiliyor. Dedim demekki insan istedikten sonra her şeyi yapar, gerisi bahane. Şimdi tam da dediğin gibi gerektiği kadar ilgiliyim, bana kaç adım geliniyorsa o kadar gidiyorum. Beklentim de sıfır. Esime de ilk zamanlar senin gibi söyledim, sonradan değişti denmesin bana diye. Tabiki zamanla o da fark etti az cok haklılığımı, pek bu konu aramızda konuşulmuyor sorun olmuyor.

O yüzden sende gayet iyi demişsin, inan ne kadar nişanlın ailem o işlerden anlamaz dese de ben inanmıyorum . İnsanlar artık kendi bilse eşinden dostundan görüyor bir şeyleri. Kendin çıkarın için niye hediye alasın yada karşılık bekleyerek yapasın . Sonuçta zorunda değilsin, içinden gelmiş ki yapmışsın. Sıcak bir aile ilişkisi olsun istiyorsun ama karşındakiler o mantıkta olmayabiliyor.

Çok kalpten anlaşmışız onu anladım şuan allahtan evlenmeden aydınlandım. Rabbim sonumuzu hayretsin

Benim annemde baklava yapıp benimkini arıyor, ne var bunda bunu anlamadım.
Ama şunu anladım bazı şeyleri karşılık bekleyerek yapmışsınız. Bir kekten olay buraya nasıl geldi?

Çok kalpten anlaşmışız onu anladım şuan allahtan evlenmeden aydınlandım. Rabbim sonumuzu hayretsin
Amin canım,büyük ihtimalle dediğim gibi evlenince de o şekilde mesafeli olacaklar. Eşiniz ilk zamanlar uyarır hatta , bende öyle olmuştu. Sonra biraz yakın , ilgili davranıp yine aynı tavıra dönerler. En güzeli dediğin gibi mesafeli olmak.

Canım seni tebrik ederim. Çok güzel yapmisin. Öncelikle adımı atmışsın karşılığını maddi manevi gormemisin sonra da geri çekilmişsin. Ayrıca bu bir yaptığını söyleme durumu degil. Bir karar almışsın onun sebebini erkek arkadaşına aciklamisin. Ayrıca bu süreçte erkek arkadaşının ailesini de tanımış oldun. Şahsen bizim gelinimiz bize bir yapsa biz ona on yaparız. Altta kalmak istemeyiz. Eğer bu hediye alma arama sorma durumların devam etseydi. Bunu senin görevin bilirlerdi. Tebrik ederim Çok güzel bir tavır almişsin.

Muhtemelen çok sabredip otlayan insanlardansın. Boğa burcu Musun? Evet haklısın ama bazı insanlar gerçekten aynı değil. Ben seye takıldım anneme yapma ilgi gösterme tavrına. Bence orda hata etmişsin . O omlarım arasındaki bağ sen müdehale etmemeliydin

Bence karşılık beklemiş ve kinlenmişsiniz. Kek yüzünden de ortaya dökmüşsünüz. Eğer düşünceniz buysa geri çekilip susabilirdiniz daha şık olurdu. Tek tek not alıp adamın yüzüne vurmak saçma olmuş.

Bi kek yicektik konu nerelere geldi. Neyse reis iyi yapmışsın ama ben yerinde olsam kilimi kıpırdamazdım insanoğlu nankör sonuçta yaparsın edersin yapmasaydın olur ya da "aman zaten bu bize yaranmaya müsait" yaftasini vurur gider.
Ki ben karşılıksız iyiliği sadece ihtiyaç sahiplerine yaparım sen çok bile yapmışsın.

Keşke konuşmasaydınız. Siz de aramayın, hediye almayın tamam da bu kadar konuşulacak bir şey göremedim. Ayrıca eşinizin ailesi nasıl davranıyorsa ailem de öyle davranacak kısmı hiç olmamış. Herkes kendi karakterine göre davranır. Siz onlar değilsiniz. Siz kurup kurup sevgilinize içinizi dökmüşsünüz. İleride bunlar size yol su elektrik olarak dönecek.

onlar benden bir sey istemedi ara sor hediye yolla demedi benim kendi içimden geldi yaptım

Sanki aileye dahil olabilmek için kırk takla atmışsın, ailede de kabul görününce karşılık olarak beklenti içine girmişsin :) O beklenti de gelmeyince zoruna gitmiş :)

Hem kendin yapmışsın hemde şikayet etmişsin.

Sevgilin orada yapmasaydın senden kim hediye al dedi, deseydi ne cevap verecektin? :)

Hayırlısı olsun, fazla değer vermemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…