• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp mı ettim?

E yapmasaydınız...
Kim dedi size yılbaşını, karne gününü dahi atlamayın diye? Bu kadar verici olursanız bal gibi karşılık beklersiniz. Bekliyorsunuz işte.
Beklenir de.

Yalnız bu kıyas hoş olmamış. Ben senin ailenle nasılsam sen de benim ailemle öyle olacaksın diye dayatırsanız ileride siz pişman olursunuz emin olun.

Üslubunuzu sert buldum. Ben olsam dahs şimdiden böyle davranan birinden bir miktar işkillenirdim.

benım konudan anladıgım herseyı karsılık bekleyerek yapmıssınız gıbı
bıraz kırıcı olmus yanı uslubunuz sert olmus
bazı degerler karsılıklıdır hep ılk adımı benım attıgımı farkkettıgım an ben mesafeden yana olurum desenız de yeterlıydı yaptıgınız verdıgınız tum ornekler sızın aramalarınız sızın aldıklarınız sızın adımlarınız olmus tek tek yazmıs karsılıgını gormedım dıye acık acık soylemıssınız :) bılemedım bunu bende cok sert ve kırıcı bulurdum

Ortada fol yok yumurta yok. Türk kültüründe buna değer veriliyor, sifat. Ister yadirgarsin fakat adamlar daha sevgili sifatonda olan birisine birşey yapmak istememişler.

Sende "aileleri kariştirmak istemiyoruz" demene rağmen, o hediyeler ile, mesajlar ile baya kariştirmişsin bile. Şimdiden yüz göz olundu. "Bana niye yapilmadi" oldu. Ki dediğim gibi daha fol yok yumurta yok. Nişan zamani dahada yipranir bu ilişki.

Olmasi gereken hakiki bir mesafe. Hemen iyi gelin rollerine girmemek. Bunu nasil trip yapiyormuşsun gibi görünmemesini nasil başarirsin bilmiyorum ama baştan çok hata yaptin sen.

Söylediğinize erkek arkadaşınız alınmış konuyu büyütmüş. Size de söz hakkı doğmuş. Olan bu..

Kendinizi ifade etmekte yanlışlık yok. Bir konuda suçlanmak üzereyken tabi ki susmayın..

Kv nin bahanesi de çok anlamlıymış. Aramak isteyen arayıp "müsait misin?" diye sorup konuşabilir..

Ben de pek aramazdım nişanlıyken. Bununla ilgili konu açılınca arada bir yeterli der geçerdim..
Yeni tanıdığım bir kadını neden sırf eşimin annesi diye sürekli arayayım ki?

Merhaba hemşireler hepinize muhteşem geceler diliyorum öncelikle sizinle paylaşmak ve fikrinizi almak istediğim bir konu var.

Bugün erkek arkadaşımla bir yerde kahve içerken aramızda bir konu geçti. Ilk önce gerekli açıklamaları yapayım. Sevgilim ile 6. Senemiz bitecek Allah nasip ederse de bir buçuk seneye evlenmiş oluruz diye plan yapıyoruz. O benim ailemle ben onun ailesi ile tanıştık anlaştık iyiyiz. Aileler henüz birbirini görmedi çünkü dahil olmaları için erken bulduk ne kadar az ve geç dahil olurlarsa o kadar iyi diye düşünüyoruz ikimizde. Şimdi konumuza gelirsek;

Annem sevgilime kek yollamak istedi ve sevgilimin yanimdayken telefonla aradı. Ben de sevgilimin yaninda anneme dedim ki bosver o yemez zaten gerek yok. Gercekten de yemez hem de annem bu kadar ilgi gostermesin istemedim acikcasi cunku ben onun annesinden o kadar buyuk bir ilgi görmüyorum. Sonra üzerinden geçti bu konuşmanın cümle icin de dedim ki bundan sonra insanlara karşı tavrım fazla ya da eksik olmaz herkes bana nasıl gelirse ben de öyle giderim. Aman fazlasını yapayım falan tarzında takılmam diye bir cümle attım konu içinde o da neden böyle bir kelime kullandın felan dedi konumuzla bağlantılı olarakta devam etti yani dedi senin annenle benim ilişkim ne olursa benim annemle de senin ilişkin aynı mi olacak dedi ben de evet dedim.
Ve ekledim arayani ararım sorani sorarım kimseden de beni neden aramadı sormadı diye trip atmam hesap sormam felan. Sonra o başladı benim annem mesaj yazmayı bilmiyor aramak içinde seni rahatsız eder müsait olmazsın diye korkuyormuş felan dedi. Dedim müsait olmazsam sonra ben onu ararım bu bir bahane değil eğer aramasına geri dönmezsem dediğinde doğru ama şimdiye kadar hiç böyle bir durum olmadı. Artık kusura bakmasın ben de aramam ararsa konuşurum dedim. Sevgilim beni çok sert olmakla, tavır almakla suçladı. Ben de ona açıklama yaptım. Benim kimseden bir bekletim yoktu her zaman ilk adımı ben attım. Ilk kandil mesajını ben yolladim. Bayramda ben aradım. Ilk doğum günü hediyesini ben aldım. Anneler gunu cicegi yolladim.Yeni yıl hediyesini ben aldım. Yiğenin doğdu gelmesem bile hediyemi alıp yolladım. Senin ailende ki herkese gerektiği ölçüde hep ilk adımı ben attım dedim. Ama ne doğum günüm kutlandı ne de bir çorap hediye aldım sadece ara sıra cuma mesajı vatsaptan geliyor o dedim. Daha fazla devam etmedim cunki yalakalik gibi algılanmasından korktum ama her zaman onları düşündüğümü gösteren adımları ben attım inanın gorumcemin (9yasinda )karne günü doğum günü yaz tatili yani aklınıza gelebilecek her şeyinde aradım mesaj attım hediyesini aldim yani o sırada elimden ne geliyorsa onu yaptım yeri geldi gezdirdim yemek yedik alışveriş yaptık. Yani çocuk sonuçta gönlü ne isterse onu yaptım hiç kırmadım. Neyse ben bi baktım kendimi tutamamışım her şeyi aklıma geldiği kadarıyla söylemişim. Sonra dedim ben bu kadar şey yaparken sen beni katı olmakla tavır almakla suçlayamazsın bunların hepsini karşılıksız olarak yaptım. Fakat devam etmek istemiyorum böyle sanki insanları eziyormuşum gibi olur dedim hediyeyle felan eğer dedim onlar bana sıcak yaklaşırlarsa yine hazırım karşılığını her zaman veririm. Ama ailen demek ki böyle şeyleri sevmiyor ya da alışkın değil ben de ilk adımı attım kendi bildiğim dilden yaklaştım ama dönüt olmadı (böyle diyince de onlar bana hediye almadı ama gibi oluyor ama vallahi değil) ben de hoşlanmadıklarını düşündüğüm için artık Başka bir çaba göstermeyeceğim dedim. O da bana hak verdi işin sonunda sen haklısın bizimkiler biraz duvar gibi dedi bilmezler boyle seyi geline sadece altin takilir felan saniyorlar sanirim dedi senin kadar ince dusunmedikleri icin kirilma uzulme dedi. Ben de uzulmuyorum sadece artik onlar gibi davranmak istiyorum dedim. Yani bana geldikleri kadar giderim dedim konu kapandı.

Fakaaaattt sonra çok pişman oldum. Sanki kendimin suçlu olmadığını kanıtlamak için yani aslında tavir almadığını belirtmek için yaptığım bütün iyilikleri dökmüşüm gibi oldu. Gerçekten üzüldüm böyle konuştuğum için sonuçta onlar benden bir sey istemedi ara sor hediye yolla demedi benim kendi içimden geldi yaptım simdi de hoşlanmadıklarını düşünerek geri çekildim sadece onlar gibi yaklaşıyorum demek istemiştim. Sizce yanlış mı yaptım? Eğer yanlışsa bu yanlıştan nasıl dönebilirim. Kimseye karşı bir tavrım kırgınlığım felan yok esasen ama bu cümlelerimden sonra yanlış anlasilmis olabilir miyim?

Mesafe candır .Boşver yaptıkların hiç bir zaman değerli görülmeyecekti zaten geçmişe bakınca ne salakmışım diyorum benim gibi hissetmemek için mesafe koy ömür boyu en güzeli .

Nezaket eden , hediye alan, sürpriz yapar kişilerden korkar olduk. Herkes bir beklenti içinde. Ben mi dedim sana git al yap diye .

Size bir soru ; kv . adayı sizi sık arasaydi , gelip gitseydi davet etseydi sorun çıkarmayacak miydiniz ?

Ileride çıkarmayacak misiniz ?

Annenizle ilişkisini neden kiyasliyorsunuz , neden aklına böyle muhabbetler soruyorsunuz ki ?

Bence cikarim da yanlis olmus.
Neden esitlik olsun ki, sizin anneniz ve onun annesi farkli kisi, nabza gore serbet vermek bazen dogru olandir.
Bir de iyi ki aileleri mevzuya dahil etmeme karari almissiniz, 9 yasindaki gorumce lafi beni cok irite etti, niyetiniz iyi ona eminim, ama biraz sanki fazla bazi seyler, dogru kelimeyi bulamadim suan.

Bence cikarim da yanlis olmus.
Neden esitlik olsun ki, sizin anneniz ve onun annesi farkli kisi, nabza gore serbet vermek bazen dogru olandir.
Bir de iyi ki aileleri mevzuya dahil etmeme karari almissiniz, 9 yasindaki gorumce lafi beni cok irite etti, niyetiniz iyi ona eminim, ama biraz sanki fazla bazi seyler, dogru kelimeyi bulamadim suan.
Çocuk olduğunu kastetmek istedim orda aslında ama yanlış mı anladiniz ki

benım konudan anladıgım herseyı karsılık bekleyerek yapmıssınız gıbı
bıraz kırıcı olmus yanı uslubunuz sert olmus
bazı degerler karsılıklıdır hep ılk adımı benım attıgımı farkkettıgım an ben mesafeden yana olurum desenız de yeterlıydı yaptıgınız verdıgınız tum ornekler sızın aramalarınız sızın aldıklarınız sızın adımlarınız olmus tek tek yazmıs karsılıgını gormedım dıye acık acık soylemıssınız :) bılemedım bunu bende cok sert ve kırıcı bulurdum
O bana sen sert yapıyorsun tavır almışsın dediği için açıklama yaptım yani niyetim oydu aslında gayet sıcak ve samimi olmak için çabaladığını göstermek

Merhaba hemşireler hepinize muhteşem geceler diliyorum öncelikle sizinle paylaşmak ve fikrinizi almak istediğim bir konu var.

Bugün erkek arkadaşımla bir yerde kahve içerken aramızda bir konu geçti. Ilk önce gerekli açıklamaları yapayım. Sevgilim ile 6. Senemiz bitecek Allah nasip ederse de bir buçuk seneye evlenmiş oluruz diye plan yapıyoruz. O benim ailemle ben onun ailesi ile tanıştık anlaştık iyiyiz. Aileler henüz birbirini görmedi çünkü dahil olmaları için erken bulduk ne kadar az ve geç dahil olurlarsa o kadar iyi diye düşünüyoruz ikimizde. Şimdi konumuza gelirsek;

Annem sevgilime kek yollamak istedi ve sevgilimin yanimdayken telefonla aradı. Ben de sevgilimin yaninda anneme dedim ki bosver o yemez zaten gerek yok. Gercekten de yemez hem de annem bu kadar ilgi gostermesin istemedim acikcasi cunku ben onun annesinden o kadar buyuk bir ilgi görmüyorum. Sonra üzerinden geçti bu konuşmanın cümle icin de dedim ki bundan sonra insanlara karşı tavrım fazla ya da eksik olmaz herkes bana nasıl gelirse ben de öyle giderim. Aman fazlasını yapayım falan tarzında takılmam diye bir cümle attım konu içinde o da neden böyle bir kelime kullandın felan dedi konumuzla bağlantılı olarakta devam etti yani dedi senin annenle benim ilişkim ne olursa benim annemle de senin ilişkin aynı mi olacak dedi ben de evet dedim.
Ve ekledim arayani ararım sorani sorarım kimseden de beni neden aramadı sormadı diye trip atmam hesap sormam felan. Sonra o başladı benim annem mesaj yazmayı bilmiyor aramak içinde seni rahatsız eder müsait olmazsın diye korkuyormuş felan dedi. Dedim müsait olmazsam sonra ben onu ararım bu bir bahane değil eğer aramasına geri dönmezsem dediğinde doğru ama şimdiye kadar hiç böyle bir durum olmadı. Artık kusura bakmasın ben de aramam ararsa konuşurum dedim. Sevgilim beni çok sert olmakla, tavır almakla suçladı. Ben de ona açıklama yaptım. Benim kimseden bir bekletim yoktu her zaman ilk adımı ben attım. Ilk kandil mesajını ben yolladim. Bayramda ben aradım. Ilk doğum günü hediyesini ben aldım. Anneler gunu cicegi yolladim.Yeni yıl hediyesini ben aldım. Yiğenin doğdu gelmesem bile hediyemi alıp yolladım. Senin ailende ki herkese gerektiği ölçüde hep ilk adımı ben attım dedim. Ama ne doğum günüm kutlandı ne de bir çorap hediye aldım sadece ara sıra cuma mesajı vatsaptan geliyor o dedim. Daha fazla devam etmedim cunki yalakalik gibi algılanmasından korktum ama her zaman onları düşündüğümü gösteren adımları ben attım inanın gorumcemin (9yasinda )karne günü doğum günü yaz tatili yani aklınıza gelebilecek her şeyinde aradım mesaj attım hediyesini aldim yani o sırada elimden ne geliyorsa onu yaptım yeri geldi gezdirdim yemek yedik alışveriş yaptık. Yani çocuk sonuçta gönlü ne isterse onu yaptım hiç kırmadım. Neyse ben bi baktım kendimi tutamamışım her şeyi aklıma geldiği kadarıyla söylemişim. Sonra dedim ben bu kadar şey yaparken sen beni katı olmakla tavır almakla suçlayamazsın bunların hepsini karşılıksız olarak yaptım. Fakat devam etmek istemiyorum böyle sanki insanları eziyormuşum gibi olur dedim hediyeyle felan eğer dedim onlar bana sıcak yaklaşırlarsa yine hazırım karşılığını her zaman veririm. Ama ailen demek ki böyle şeyleri sevmiyor ya da alışkın değil ben de ilk adımı attım kendi bildiğim dilden yaklaştım ama dönüt olmadı (böyle diyince de onlar bana hediye almadı ama gibi oluyor ama vallahi değil) ben de hoşlanmadıklarını düşündüğüm için artık Başka bir çaba göstermeyeceğim dedim. O da bana hak verdi işin sonunda sen haklısın bizimkiler biraz duvar gibi dedi bilmezler boyle seyi geline sadece altin takilir felan saniyorlar sanirim dedi senin kadar ince dusunmedikleri icin kirilma uzulme dedi. Ben de uzulmuyorum sadece artik onlar gibi davranmak istiyorum dedim. Yani bana geldikleri kadar giderim dedim konu kapandı.

Fakaaaattt sonra çok pişman oldum. Sanki kendimin suçlu olmadığını kanıtlamak için yani aslında tavir almadığını belirtmek için yaptığım bütün iyilikleri dökmüşüm gibi oldu. Gerçekten üzüldüm böyle konuştuğum için sonuçta onlar benden bir sey istemedi ara sor hediye yolla demedi benim kendi içimden geldi yaptım simdi de hoşlanmadıklarını düşünerek geri çekildim sadece onlar gibi yaklaşıyorum demek istemiştim. Sizce yanlış mı yaptım? Eğer yanlışsa bu yanlıştan nasıl dönebilirim. Kimseye karşı bir tavrım kırgınlığım felan yok esasen ama bu cümlelerimden sonra yanlış anlasilmis olabilir miyim?
Anladik hediye almissin hediye almissin hediya almissin hediye almissin yuz kere soyliycegine baska triplere gircegine deseydin sevgiline ailen bana hediye alsin odeselim deseydin

Yanlış yapmışsınız. Her ne kadar beklenti içinde olarak yapmadım deseniz de öyle yapmış gibi kurmuşsunuz ve bir keki fazla görürken, nişanlınızın kardeşinin karne gününe kadar girmişsiniz.
Baştan kendiniz duracağınız yeri bilmiyorsunuz diye insanları aynı şekilde olmamakla suçlayamazsınız.
Ayrıca pasif agresif davranırsanız hem böyle kendinizi doldurursunuz hemde haksız çıkan hep siz olursunuz.
Konuşmanın başından sorun geliyorum demiş yani. Kurup kurup patlamayın, bir sorun hissettiğinizde o an söyleyin.

İşin gerçeği (bana göre): Bazı ailelerde "sevgililer" ciddiye alınmıyor. Yani varsınız ama henüz ailede bir yeriniz yok. Her anne sevgili ile fazla muhabbet etmek istemez. Kim bilir yarın öbür ayrılırsınız. Benim şahit olduğum durumlarda aileler ilişkiyi görmezden geliyor iş resmiyet kazanana kadar. Her aile böyle değil tabi. Bazi insanlar biraz mesafeli durmayi tercih ediyor baştan. Sahsen esimin annesi veya ailesi ile is ciddi olana kadar görüşmedim. Ama bizimkisi seneler süren bir ilişki de değil. Kaç yaşındasınız ikiniz merak ettim? Birde yaptıklarımızı öyle Saymanız biraz gereksiz olmuş. Keşke biraz baştan mesafeli dursaydiniz. İnsanları daha iyi tanıyarak ona göre mesafeli davranirdiniz. En azından Şimdiden bu kadar negatif düşünceler toplanmazdi

Soylediklerinizde haklisiniz ama birakin anneniz kek yapsin ve gondersin ona , evlilikte kayinvalide damat iliskisi iyi olsun
Ben onun ailesi ile nasilsam benimki de oyle olsun diye dusunmeyin
Mesela ilk evliligimde ben esimin ailesiyle cok mesafeliydiim ama o benimkiyle cok icli disliydi , vefat edeli nerdeyse on sene olacak kendi annesi mezarina yilda bir gider benim annem her hafta gider cicekler eker , dualar okur , oturur aglar , yani belki absurt bir ornek oldu ama birakin annenizle iyi anlassin ve sicak bir iliskileri olsun , onlarin arasina girmeyin

Sevgilinizle ailenizin arasını açarsanız bundan zararlı çıkacak tek kişi siz olursunuz.

İnsanlar eşi ailesiyle iyi olsun diye takla atarken siz iyi ilişkiyi bozmaya çalışıyorsunuz resmen.

Sürekli karşılıksız fedakarlık incelik yapan insanlar genelde bu tarz muameleye uğruyor çünkü görevi gibi sürekli yaptığı için. Düşünün genelde bir evde sürekli hizmet edenin kıymeti bilinmez nasıl olsa görevi gibidir yapacak tabi gözüyle bakılır, ama yılda bir bi yemek yapan,ayda bir eline bi bez alıp yapan daha kıymetli oluyor bu her yerde böyle çok yapılan seyler görev gibi gözükür. Arada ucundan kıyısından bir parmak bal çalmak her zaman daha değerli oluyor. Önceden bişeylerin farkında olduğunu belli etmeniz gayet iyi olmuş dolmuşsunuz çünkü

Back
X