Kayınvalidemin Tutumu

Konu sahibinin eşi kadının altınını yedi. Arabayı da yedi. Bir kere de eşinin ailesi destek olsa nolurdu sanki. Ben sizi haklı buldum. Kaç evladı varsa evi satıp eşit paylaştırabilirdi. Biraz da sizin aileniz destek olurdu. Kendinize bir ev alırdınız

Karisinin altınlarını harcamış şimdi sıra ailesine gelmiş. Adam kendi kendine planlar yapıyor anne babasının evi üstüne. Bu erkek çocukları neden böyle ya. Hiçbir kız demez anne babasina evi satın da bana ev alin diye.
+234642121

Kızlar yine bir dertle geldim size…
ailelerimizden ayrı şehirde kirada oturuyoruz. Kayınvalidemlerin 3 tane evleri var . Eşimin aklına daha önceden evlerinin birini satma fikri geldi ve satılan evle yaşadığımız şehirde ev almak istedi benim annem de yardımcı olacağını söyledi. Eşimin ailesi de fikri kendi aralarında konuşup bize geri dönüş yaptılar. Tamam siz oradan ev bakın dediler. Bize ev ilan filan attılar. Bizde heveslendik baktık filan ama geçen gün eşim annesiyle konuşurken onun gönülsüz olduğunu hissetmiş ve annesiyle konuşmuş anne sen isteksiz gibisin benim de öyle içime sinmez satmayın demiş sonra gelip ben vazgeçtim dedi bana. Kayınvalidem de yok filan dememiş ama eşime senin kendi istemediğini kıza söyle benden bilmesin filan demiş. Ben anlıyorum evini satmak istemeyebilir. Kızdığım nokta keşke bizi heveslendirmeselerdi. Ben konulara hiçbir aşamasında müdahil olmadım sadece kendi annemi arayıp durumlardan bahsedince o da böhle bşseh varsa belli bir mebla yardım edeceğini söyledi. Siz ne dersiniz ne düşünürsünüz merak ettim.
Belli sırada ev yenilecek. Kv haklı neden satsın oğlu içinde olsa. Asla güvenilmez

Konu sahibinin eşi kadının altınını yedi. Arabayı da yedi. Bir kere de eşinin ailesi destek olsa nolurdu sanki. Ben sizi haklı buldum. Kaç evladı varsa evi satıp eşit paylaştırabilirdi. Biraz da sizin aileniz destek olurdu. Kendinize bir ev alırdınız
Yahu mallarını henüz hayattayken niye versinler. Evlenmeyi bilen adam hayatını idame ettirmeyi de bilecek.

Tabi tabi bu devirde ev almak ne kadar mümkün değil mi ?
Kesinlikle çok zor. Biz de eşimle ev almak istiyoruz ancak bebiş de olunca, hem de biraz lüks harcama yapınca kenara çok az bir miktar koyabiliyoruz. Dini inancımız sebebiyle kredi de çekmiyoruz. Çok zor sizi çok iyi anlıyorum. Valla kayınvalide ve kayinpederim bir ev verse ben de aşırı mutlu olurdum ama kendi malları 😅 belki herşeyi satıp dünyayı gezmek isterler. Yaşarken onların tercihine saygı duymalıyız.

Konu sahibinin azıcık aklı varsa, kendisine zerre kadar değer vermeyen kocayla annesinin de yardım edeceği bir mal, mülk olayına girmez.
O eşten hiçbir halt olmaz, beraber herhangi bir işe de adım atılmaz.

Ne munasabet eşınız bı anda aklıma parlak bı fıkır geldı anamın babamın rızkından bırıktırıp aldıgı evı satalım mı dedı 😃 bırde emrıvakı yapmıssınız ne kadar ayıp.
Ev alacagız borc verın desenız verırler belkı dırekt evı sattırmak nedır yahu? Hıc bırıkımınız yokken baskasının bırıkımıne goz koymaya hakkınız var mı? Dıger kardesler ne olacak pekı?

Kızlar yine bir dertle geldim size…
ailelerimizden ayrı şehirde kirada oturuyoruz. Kayınvalidemlerin 3 tane evleri var . Eşimin aklına daha önceden evlerinin birini satma fikri geldi ve satılan evle yaşadığımız şehirde ev almak istedi benim annem de yardımcı olacağını söyledi. Eşimin ailesi de fikri kendi aralarında konuşup bize geri dönüş yaptılar. Tamam siz oradan ev bakın dediler. Bize ev ilan filan attılar. Bizde heveslendik baktık filan ama geçen gün eşim annesiyle konuşurken onun gönülsüz olduğunu hissetmiş ve annesiyle konuşmuş anne sen isteksiz gibisin benim de öyle içime sinmez satmayın demiş sonra gelip ben vazgeçtim dedi bana. Kayınvalidem de yok filan dememiş ama eşime senin kendi istemediğini kıza söyle benden bilmesin filan demiş. Ben anlıyorum evini satmak istemeyebilir. Kızdığım nokta keşke bizi heveslendirmeselerdi. Ben konulara hiçbir aşamasında müdahil olmadım sadece kendi annemi arayıp durumlardan bahsedince o da böhle bşseh varsa belli bir mebla yardım edeceğini söyledi. Siz ne dersiniz ne düşünürsünüz merak ettim.
Haklısın önce heveslendırıp sonra gerı caymak ayıp olmuş. Hıc umursamayın bırsey de söylemeyın. Sonra 40 sene lafını yaparlar.

Back
X