Ayip mi ettim?

Canı zaten bakmak istemiyormuş bahanesi olmuş . Haksız olduğunu bir durum yok . Sizin söz nasıl oldu da birşey yapılmadı size ? Nişan sonra mı olacak ?

Oğlunun baskısı ile çıkacakmış seninle. Çok belli. Kendini hiç üzme.

Bir elbise alacak param var çok şükür mağrurluğunda olmaya devam et.

Elbiseyi alan sen, emek veren sen, parayı ödeyen sen, yorulan sen, yarım ağız söyleyip bir de üstüne alınan o. Maşallah.

Hayır yanlış yaptığın birşey yok bence kayınvalidenin seni arayıp söylemesi gerekirdi yanlış yapmış.
Sonra da oğluma haber ver ben gerekeni söyledim ama sen istemedin demeye getirmiş.

Belki de kadın oğlu sana birşey alınsın diyince siz bunun için sözlünüze birşey dediniz sandı hani bana birşey alınmadı takılmadı gibi gibi.

Oglu da söylemiş olsa siz yine de fazla beklentiye girmeyin ama sözlünüz ile de kötü olmamaya çalışın. Yani yanlış anlaşılmaya kurban gitmeyin.

Bu kadar samimi olmasaniz mi şimdiden?

Hata yaptığınızı düşünmüyorum, ama direk dan diye açık sozle "ben şunu istiyorum"diyip geçenler her zaman daha fazla kazanıyor bu hayatta. Maddi manevi.
Ima ettim anlamıştır almak istese arar filan diye incelik bekleyenler de hep üzülüyor..(kendimden biliyorum)

Günaydın arkadaşlar. Dünden beri içim rahat değil. şöyle ki temmuz ayında sözlendim. Benim ailem başka yerde bense sözlümün ailesinin olduğu şehirdeyim.sozlumse bir ay önce askere gitti. O sebeple sozlimun ailesi beni yalnız bırakmamaya çalışıyorlar yani sıkça arayıp soruyorlar evlerine davet ediyorlar. Sözlüm askere gittikten sonra yakınlastik. Dün şöyle bir şey oldu. Sözlümün kuzeni nisanlaniyormus. Beni de çağırdılar ben de gideceğim. Nisan için kiza bohça yapılıyormuş. Benim de sözlüm annesine bana da bir şeyler almasını söylemiş. Bana sözde bir şey takılmadı, bir şey getirilmedi sanırım bundan dolayı istedi bilemiyorum. Annesi de beni aradı ihtiyacın var mi bir şeye ihtiyacın varsa çıkalım çarşıya dedi. Ben de yok teşekkür ederim dedim. O da yine aradı bak ihtiyacın varsa çıkalım pazartesi dedi ben de ben öyle giyecek bakıcam kendime nisan için dedim. O da hmm yok muydu falan dedi ben de yok gezerim öyle dedim o da haberleşiriz dedi. Ama bakin soruyor ama anlıyorum içten sormuyor o yüzden ben de yok diyorum. Hem nasıl ihtiyacım var diyebilirim ki. Hadi var çıkalım diyemem ki. Neyse dün oldu ben kendim çıktım. Ben çarşıdayken atadı ne yapıyorsun dedi. Ben de çıktım bakıyorum öyle bir şeyler dedim. Dedi ki neden beni beklemedin haberlesecektik. Dedim anne ben uzun bakıyorum diye çıktım zahmet vermek istemedim. Ama akşam senle de cikariz dedim. Benim bazı işlerim vardı onları halletmeye çıktım dedim. O da sen zaten çıkmışsın niye geleyim dedi. Dedim bozuldun mu ? Yok niye bozulayim başka zaman çıkarız ama sen oğluma soyle ben beklemeden çıktım diye dedi.
Acikcasi burada biraz kirildim. Oğlu dedi diye çıkaracaktı beni , icinden geldiği için değil demek ki. O Yanlış anlamasın diye de böyle şöyle dedi. Yani ben anlamadım. Ayıp mi ettim haber vermeden çıkarak. Kotu mu yaptım bilmiyorum.

Ben gelinimi çıkaracak olsaydım hani ihtiyacın varsa çıkalım demek yerine kendini hazırla şu gün çıkalım derdim. Bilmiyorum ben çok mu ince düşünüyorum. Ha şunu da söylim bunu yapmak zorunda ddeğil zaten. Ama böyle olunca da ben onu onemsemeden gitmişim gibi mi oldu anlamadım. Sizce Çok mu Yanlış yapmışım
Hiç kendini kötü hissetme yanlış falan yapmamışsın, oda emrivakiden sormuş oğlu dediği için istemeyerek sorduğunu bile hissetmişsin konuşmasından, dediğin gibi bişeyleri alma yapma gibi bir hevesi olsaydı yarın çarşıya çıkalım der gezinirken hadi bişey beğen şunu dene nasıl durcak diyip yapabilirdi yani , ya da sana hediye almak istiyorum birlikte çarşıya çıkalım da diyebilirdi, ayrıca olmayabilir yani nişanda giycek bişey varsada insan daha güzel değişik bişey bile giymek isteyebilir yani yanlışı kv yapmış bide oğluma da böyle söyle diye direktif veriyo senin istemediğini belirtcek ben tekif ettim o istemedi dicek yani oğluna

Bişeye ihtiyacın var mı diye sormak bana çok saçma geliyor. Bana sorulduğu zaman asla ihtiyacım var diyemem.

Almak isteyen hadi çarşıya çıkıyoruz sana birşeyler alalım der, çıkınca da ihtiyacınız neyse görür zaten.

Bana da doğumdan önce sorarlardı. Neye ihtiyacınız var diye asla söylemedim şunu alın diye. Bebeğin arabasını biz alalım mı diye sordular, e alın madem niye soruyorsunuz. Tabi alan olmadı hiç birşey görmedik o ayrı mesele.
Madem almıcaksın ne soruyosun, sordun madem al dimi ama bide düşün sen alcaksın ama sana sormuşlar bebek arabasını biz alalım mı diye alın madem demişsin sonra ses yok aldılar mı almadılar mı bilmiyosun ee alıncak bişey bu almadılarsa sen kendin alcan soramazsın da aldınız mı diye çok gıcık bi durum ya

Bu kadar erken bu kadar samimi olmak niye? Corona var millet daha halen bohça alis verisin pesinde. Kuzenin nisanina niye yanliz gidesin? Ve tekrar corona ortami! Didisinin didisisin. Daha dün 1, simdi 2. Sözlenmeden önce kendine kiyafet alamiyormuydun? Tabiki tek bakacaksin. Kv'de ile çarsi çarsi gezmek nedir allasen. Buna kirilmak nedir? Yaslar kaç? 20mi?

Yerinde olsam mesafeli olurdum. Kv'de belli ki sürekli pesinde ariyor. Iletisim sorunlar olacak ve olaylar büyüyecek. Bunu sevgilinede bildir, annesinin aramasi iyi hos diye fakat sen yanlizligi daha çok sevdigin için, ailede olay olmasindanda korktugun için, o aramalarin azalmasini istedigini söyle.

Simdi önünü almazsan, daha nisan dügün zamani fazla olay patlar, benim ailem/senin ailen olayi olur ve evliliginde berbat olur.

Bu kadar samimi olmasaniz mi şimdiden?

Hata yaptığınızı düşünmüyorum, ama direk dan diye açık sozle "ben şunu istiyorum"diyip geçenler her zaman daha fazla kazanıyor bu hayatta. Maddi manevi.
Ima ettim anlamıştır almak istese arar filan diye incelik bekleyenler de hep üzülüyor..(kendimden biliyorum)
Nasıl diyolar bende ona hayret ediyorum, ben kendi kınam için istemedim onların almasını kendi bütçeme göre alcaktım onlar biz alcaz diyince daha makul şeyler baktım kınalık aldırırken hep etikete bakıp 2 saat giyceğim şey diye balık bi elbise aldım, eltime düğün için elbise almışlar bütçeniz ne kadar ona göre bakcam demiş 3 bine kadar bakayım mı demiş mesela, ben hayatta soramam kendi aileme sormuş insan değilim ama kimse bu pelinde bizi düşündü yük olmak istemedi demez, x kendine elbise aldırdı ona bunu aldım diye böbürlenir

Bence size nişanda bohça gelmemiş, bir şey yapılmamış diye alınmış, sorumlu olarak da kv nizi göstermişsiniz.

gönülden çıkmak istese ihtiyacın var mı demez. en düşüncesiz davranış bu bana göre. kızım bizde çıkıp biraz gezelim, alışveriş yapalım der. ya da en kötü kendi alıp hediye olarak verseydi sana.
erkeklerin bu tip işgüzarlıkları zaten her şeyi mahvediyor.
ayrıca söz ve nişan bu tip davranışları çözmek için en güzel zamanlar. iyi değerlendirin, kendi yaptıklarınızı ve karşı tarafın davranışlarını çok iyi inceleyin. sonra malum dönüşü olmuyor.

Back
X