Ayıplı Konu

Aynısı zaman zaman bende de oluyor. Korkmana hiç gerek yok hastalıktan değil, test ettim :)

Ne zaman isteksiz olsam, ya da ön sevişmeyi kısa tutsak aynıları başıma geliyor. Ama uzun bir ön sevişmeden sonra yeteri kadar ıslandığından hiç sıkıntım olmuyor. İsteksiz olduğum zamanlarda ya da kuruyken kendimi kasıyorum, bende farkında oluyorum ve sürtünmeden dolayı tahriş oluyor. Yeteri kadar ıslandıktan sonra ilişkiye girmeyi denersen ya da jeli parmağına döküp biraz içinde gezdirirsen sorun yaşamazsın. Kendini de olabildiğince serbest bırak ;)

Eşim de ne yapsın bir an önce giriyim de ağrısı geçsin diye düşünüyor, elinden geldiğince tölerans gösteriyor. Ama rahatsız oluyorum, her defasında girerken istemsiz kasılmalarımdan. Bide ilişki sonrası mesela idrar bırakmaya çıktığımda yanma oluyor. Doktor bana sadece kasılma diyor başka birşey demiyor.. Acaba bilmediğim hastalık mı var aklıma takıldı şimdi..

İlişki sonrası idrarda yanma zaman zaman olması normal. Klitorise aşırı baskı olduğunda oluyor o durum.
Normale dönünce o yanma hissi yok sonuçta. İltihabik bir şey yok bence.

Senin ki kesinlikle psikolojik. Bir de sakinleştirici kullanmayı denesen. Tabi sürekli olarak değil. Psikolojik olup olmadığını anlaman için.
Alkol kullanıyorsan hafif çakırkeyif de olabilirsin. Kullanmıyorsan doktora danışıp sakinleştirici alabilirsin.

Doktorun da çok ilginçmiş gerçekten. Kasılma demeyle iş bitiyorsa ona danışan vajinismus hastaları ne yapsın?

Zeytinyaği iyi deniliyordu ama şimdide zararli olur diye okudum biyerlerde. Bilemedim şimdi o_O doktor kizmis birine. Son cumlemi geri aldim bi onceki mesajimdan :KK22:

kuruluktan kaynaklı bence..
vazelin bebe yagı krem gibi şeyler dene

Bi kadeh şarap, ağrısı bi an önce geçsin diye hemencecik girmeye çalışan bi eş yerine, uzun süre ön sevişen bi eşle sorunun çözülür bemce.

Yahu arkadaşlar şunu sür bunu sıva falan diyorsunuz da vajinanın ph dengesinin ne kadar önmeli olduğunu biliyorsunuzdur inşallah.
Yardım edelim derken mantar yapacaksınız konu sahibini.
Sonra da kaşıntı azaltıcı krem tavsiye edersiniz artık.:KK45:

Yahu arkadaşlar şunu sür bunu sıva falan diyorsunuz da vajinanın ph dengesinin ne kadar önmeli olduğunu biliyorsunuzdur inşallah.
Yardım edelim derken mantar yapacaksınız konu sahibini.
Sonra da kaşıntı azaltıcı krem tavsiye edersiniz artık.:KK45:
:D :D :D :D

oo ayıplı konu, tam benlik :D
ben de benzer bir sıkıntı yaşadım.
eşin çok yavaş hareket etmeli ilişki esnasında.
yavaş yavaş ilerlerken olay, ağrın kalmaz diye düşünüyorum.
he bir de pozisyon değiştiğinde de mi aynı sorun ?
ayrıca genital bölgesi temizleme ürünlerinden kullan, duş jeliyle yıkama o bölgeni...
ve sen yine de farklı bir doktorla görüş.

Vajina yada rahim ağzında yara olabilir, ki bu yara sistite de neden olabilir. Bir doktora vajinal muayene oldunuz mu? Orada hemen belli olur zaten

Olmuştum, ama en az 3 ay oluyor. Evet ilişkiden sonra vajinamın içinde yara varmış gibi hissediyorum. Doktora gidesim de kalmadı, kadın her gittiğimde aynı şeyi diyip sırtımı sıvazlıyarak yolluyor. E hiç bir sorun yol varsayalım, sistiti antibiyotik bile zor iyileştirir oldu bende.

Kullandığınız herhangi bi ilaç falan var mı? Belki de ondandır. Hem doktorunuzu da değiştirmeniz iyi olur bence. Bi de birliktelikten önce bi kadeh kırmızı şarap içmeyi deneyin derim ben ;-)

Düşünmedim değil ama ramazan yaklaştı :( içememm. Kullandığım bir doğum kontrol hapı var..

oo ayıplı konu, tam benlik :KK70:
ben de benzer bir sıkıntı yaşadım.
eşin çok yavaş hareket etmeli ilişki esnasında.
yavaş yavaş ilerlerken olay, ağrın kalmaz diye düşünüyorum.
he bir de pozisyon değiştiğinde de mi aynı sorun ?
ayrıca genital bölgesi temizleme ürünlerinden kullan, duş jeliyle yıkama o bölgeni...
ve sen yine de farklı bir doktorla görüş.

Yol girdikten sonra hiç bir sıkıntı yaşamıyoruz, tuhaf olanda orası ya.. İyice kayganlaşıyor ve girdiğini hissetmiyorum pozisyon değişikliğinde. Duş jeliyle yıkıyordum ama harıl harıl değil üstünden. Neyse madem gidiyim de o dediğiniz ürünlerden aliyim. Ne desem kâr benim için yeter ki bitsin bu çileee

Düşünmedim değil ama ramazan yaklaştı :KK43: içememm. Kullandığım bir doğum kontrol hapı var..
İşte sorun çözüldü. Doğum kontrol hapları rahatlattığı kadar da cinsel hayatımıza düşman. Düzenli bi şekilde ilaç değişmek lazım 6aydan fazla aynı D.K hapını kullanmamak lazım... Vs vs. Kuruluk isteksizlik vs yapan çok kadın var ki bence senin de sorunun bu canım. Bence bi kaç ay eşin korunsun. Doktor muayenesiyle başka bi ilaca geçin...

Bende böyle sorun yaşayan biri biliyorum eşi evde çıplak gezsin istermiş. O yüzden hep Sistit olurmuş.

Aynısı zaman zaman bende de oluyor. Korkmana hiç gerek yok hastalıktan değil, test ettim :)

Ne zaman isteksiz olsam, ya da ön sevişmeyi kısa tutsak aynıları başıma geliyor. Ama uzun bir ön sevişmeden sonra yeteri kadar ıslandığından hiç sıkıntım olmuyor. İsteksiz olduğum zamanlarda ya da kuruyken kendimi kasıyorum, bende farkında oluyorum ve sürtünmeden dolayı tahriş oluyor. Yeteri kadar ıslandıktan sonra ilişkiye girmeyi denersen ya da jeli parmağına döküp biraz içinde gezdirirsen sorun yaşamazsın. Kendini de olabildiğince serbest bırak :KK66:

Demek ki derdime derman olanlar da bulunuyormuş kk'da. Beni bu konu da tek bırakmadığın için çok teşekkür ederim cnın, rahatladım yahu. Aynen bir sene içinde bir kere kendiliğimden ıslanmıştım ve hiç jel fln gerekmiyordu ağrıda yoktu ama bir kere yaşayabildim o ânı. Geriye kalan hüsran..

Kesinlikle doktor degistir ve on sevismeyi uzun tutun bide sedef hastaligi gibi cild hastaliginiz varmi o da yapar

İlişki sonrası idrarda yanma zaman zaman olması normal. Klitorise aşırı baskı olduğunda oluyor o durum.
Normale dönünce o yanma hissi yok sonuçta. İltihabik bir şey yok bence.

Senin ki kesinlikle psikolojik. Bir de sakinleştirici kullanmayı denesen. Tabi sürekli olarak değil. Psikolojik olup olmadığını anlaman için.
Alkol kullanıyorsan hafif çakırkeyif de olabilirsin. Kullanmıyorsan doktora danışıp sakinleştirici alabilirsin.

Doktorun da çok ilginçmiş gerçekten. Kasılma demeyle iş bitiyorsa ona danışan vajinismus hastaları ne yapsın?

Aynen konuyu iyi ki açmışım ya. Vajinismus olduğumdan şüpheleniyordum şimdi ise psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Dediğin gibi sakinleştirici denemekte fayda var sanırım, deneme amaçlı.

Doktorum tuhaf ama hastası çok. Anlamıyorum ki bi' bana mu tuhaftır nedir :) kaç kere gittim inanırmısın evlendim evleneli. Diyorum yahu sistit sık sık olunmaz normalinden fazla oluyorum yok yok sen antibiyotik al geçer. Kontrol'e uzanıyorum o aletle bakmaya kalkıyor işkence gibi geliyor o bile ağrıyor bana yok kasılmandan kaynaklanıyor, geçer diyip yolluyor. Bana geriye kalan saatlerce bekleme odasında sıkılmalar..

Yol girdikten sonra hiç bir sıkıntı yaşamıyoruz, tuhaf olanda orası ya.. İyice kayganlaşıyor ve girdiğini hissetmiyorum pozisyon değişikliğinde. Duş jeliyle yıkıyordum ama harıl harıl değil üstünden. Neyse madem gidiyim de o dediğiniz ürünlerden aliyim. Ne desem kâr benim için yeter ki bitsin bu çileee
çok iğrenç bir şey o sistit :(
benim de ilk 2 dk yanma oluyor..
o sırada yavaş yavaş hareket ediyoruz daha sonra geçiyor..
çok zor hakkaten bitsin bu çile..

Back
X