Aylardır çözemediğim derdimiz

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
Arkadaşlar şöyle ki kv. İle ortak bir derdimiz var. Ben de çok üzülmekteyim ve çözüm bulamadık. Eşim annesiyle küs. Nerdeyse bir yıl olacak. Bir kez eşim iki arkadaşını annesine yatılı misafir getirmek istedi. Bizim evimiz başka şehirde. Kv. Ogün çok sinirliydi. Biraz da bu misafirlerle bağlantısı var gerginliğin. Misafirler değil de Onların ailesinden biri yüzünden. Kv. Kabul etmedi Ogün. Eşim de buna küstü. Normalde ara sıra ufak şeylere darılır falan ama sonra geçerdi. En fazla bir iki ay.. ne söyledimse aramadı annesini. Kv. Özür de diledi. Ben o günkü gerginliğini açıkladım eşime. Kadın haklı sinirlenmekte. Eşim de hak veriyor sinirli olmasına. Ama yine de ‘ben istedim, kabul etmeliydi’ diyor. Olayın üzerine çok konuşamıyoruz. Konu kapanıyor. Evlerine gidiyoruz ama eşim konuşmadan geri geliyoruz. Ama asıl sorun çok daha ciddi. Kayınvalidem günden güne üzüntüsünden eriyor. 3 aydır gitmedik Dr. Kalmadı. Genelde psikolojik oldugunu söyleyip ilaç tedavisi vs. Eşime ana-baba hakkı vs. Kaç kez anlattım. Geçen ağlayarak anneler gününde annesini aramasını söyledim. Aramamış. Çok üzülüyorum bu duruma.. Sizce ne yapmalıyım??

Çok iyi niyetlisiniz ne güzel. Genelde ısrar ettikçe tepiyor. İnada bindiriyorlar. Üzerine gitmemeniz en doğrusu şu an. Hem anne olan o evlat trip mi atarmış? Öyle trip atsam annem güdümlü terlikle beni patatese çevirirdi sanırım. Annemle ne kavgalar ettik de bir iki gün sonra hiçbir şey olmamış gibi güldük eğlendik. Erkek kardeşim de çok tartışır ama hiç öyle küslük olmaz ailede. Anne babaya küsen bu yüzden bana çok tuhaf geliyor. Allah korusun ya başına bir şey gelse? Vicdan azabından bir ömür kurtulamaz eşiniz. Çok tehlikeli sularda yüzüyor. Arkadasını kesmiş gibi abartılı tepki vermis. Size de küser mi mesela istemediği bir şey yaptığınızda? Çocuğunuz var mı bir de? Çocuğun sana böyle etse ne düşünürdün vs diye girmediniz mi?

senin yapacak hic biseyin yok.
evladi da ona cektirir diye dusunuyorum.
cunku bu kadar da kalpsiz olunmaz el icin anami kahredecem oldu baska.

Ben de bundan korkuyorum. Bizim de evladımız var.
olan sana olmasin cunku kimse evladiyla boyle sinanmak istemez Allah korusun.
esine bence saglam bir tepki koymalisin ben olsam tartisirdim derdim el icin iki uc arkadas icin anneni hasta ediyorsun ana baba geri gelmez ama bir suru arkadasin olur.
evladindan mi korkmuyorsun sana bunu yapsa hicmi canin yanmaz gibisinden.
ama sen benm dedigimi yapma cunku bnm esimle senin esinin verecegi tepki bir olamaz yuvana zarar gelmesin.

Arkadaşlar şöyle ki kv. İle ortak bir derdimiz var. Ben de çok üzülmekteyim ve çözüm bulamadık. Eşim annesiyle küs. Nerdeyse bir yıl olacak. Bir kez eşim iki arkadaşını annesine yatılı misafir getirmek istedi. Bizim evimiz başka şehirde. Kv. Ogün çok sinirliydi. Biraz da bu misafirlerle bağlantısı var gerginliğin. Misafirler değil de Onların ailesinden biri yüzünden. Kv. Kabul etmedi Ogün. Eşim de buna küstü. Normalde ara sıra ufak şeylere darılır falan ama sonra geçerdi. En fazla bir iki ay.. ne söyledimse aramadı annesini. Kv. Özür de diledi. Ben o günkü gerginliğini açıkladım eşime. Kadın haklı sinirlenmekte. Eşim de hak veriyor sinirli olmasına. Ama yine de ‘ben istedim, kabul etmeliydi’ diyor. Olayın üzerine çok konuşamıyoruz. Konu kapanıyor. Evlerine gidiyoruz ama eşim konuşmadan geri geliyoruz. Ama asıl sorun çok daha ciddi. Kayınvalidem günden güne üzüntüsünden eriyor. 3 aydır gitmedik Dr. Kalmadı. Genelde psikolojik oldugunu söyleyip ilaç tedavisi vs. Eşime ana-baba hakkı vs. Kaç kez anlattım. Geçen ağlayarak anneler gününde annesini aramasını söyledim. Aramamış. Çok üzülüyorum bu duruma.. Sizce ne yapmalıyım??
Çok vicdansizmis annesi eriyor orda yazik. Kadincagiz kahroluyor. ... burcu nedir esinizin.

Hem haksız hem bu kadar kinci olan eşe, ben tavır koyardım herhalde;çocuklarımıza ne kadar güzel örnek oluyorsun ya da insan bu kadar uzun süre bir özeleştiri yapamayacak kadar nasıl kıt olur diye. İnsan evinde istediği kişiyi misafir eder ya da etmez. Bu emrivakiyi yapmaya ne hakkı var? Eşiniz sözlerini kanun filan sandığına göre kendini fazla büyük görüyor. Allah kolaylık versin. Sizin kadar yumuşak ve anlayışlı yaklaşamazdım ben.

Arkadaşlar teşekkür ediyorum. Üzüldüm biraz daha. Ağlıyorum şimdi. Mune Mune konuyu kapatabilir misiniz

Back
X