Aylik 3 bine buyuk sehirde gecinebilir miyim?

Ben olsam geçinemezdim. Kıyafet, kozmetik gibi özel ihtiyaçlarımı kısamam asla. Yani benim gibi marka tutkunu iseniz zor. Eğer bunlar sizin için önemsizse sadece temel ihtiyaçlarınızı karşılayarak da rahatlıkla geçinebilirsiniz sanırım.

Ben olsam geçinemezdim. Kıyafet, kozmetik gibi özel ihtiyaçlarımı kısamam asla. Yani benim gibi marka tutkunu iseniz zor. Eğer bunlar sizin için önemsizse sadece temel ihtiyaçlarınızı karşılayarak da rahatlıkla geçinebilirsiniz sanırım.
Ne kadar gecinmeniz icin ueterlidir mesela ben de kiyafetten vs kisamam sanirim

Tekseniz geçinilir bence ya, ben de istanbulda yaşıyorum lira ve faturaları çıkınca elime 4000 liradan biraz fazla bir para kalıyor. Birikim yapamıyorum ama gayet rahat yaşıyorum. Her hafta arkadaşlarımla içmeye dışarı çıkıyorum, ya da ayda bir iki parça istediğim kıyafeti alıyorum ki mango zara gibi markalardan ucuza da kaçmıyorum çok yani. Korkmayın o yüzden.

Standardiniza gore degisir.

Gecinmeniz gerekiyorsa 3 bine mutlaka gecinilir ama 3 bine göre gecinilir.

Bu sabah 2 kahve 2 sandvic aldik ve 76 tl tuttu. Lüks degil ortalama bir yer. Karsisinda divan vardi herhalde ordan alsam 120 falan tutardi, ama kose basinda simitci de vardi mevzu doymaksa 5 liraya 2 simit de vardi. Skala cok genis.

Dun de kazak baktim 2395 liraya da vardi 179 liraya da. Eminim daha uygunu da daha pahalisi da vardir.
Burda 3000 ile ailesine bakmak zorunda olan da var, 3000 asla yetmiyor diyen de... pahalilik cok artti ama 3000 size yeter mi yetmez mi konusunda tercihleriniz belirleyici.

Standardiniza gore degisir.

Gecinmeniz gerekiyorsa 3 bine mutlaka gecinilir ama 3 bine göre gecinilir.

Bu sabah 2 kahve 2 sandvic aldik ve 76 tl tuttu. Lüks degil ortalama bir yer. Karsisinda divan vardi herhalde ordan alsam 120 falan tutardi, ama kose basinda simitci de vardi mevzu doymaksa 5 liraya 2 simit de vardi. Skala cok genis.

Dun de kazak baktim 2395 liraya da vardi 179 liraya da. Eminim daha uygunu da daha pahalisi da vardir.
Bir kazaga 200 den fazla vermem aylik bana 1000 tl kiyafete yeter,1000 tl gezsem hallolur fivi bakalim kabul edecegim sanirim

Giyinmeyi seven küçük şehirde de aynı harcamayı yapar. İstanbul’da kira ve ulaşım pahalı geriye kalan şeyler küçük şehirden farklı değil ki.

Rahattan kastınıza göre, yemekte ne yiyeceğinize, sosyal hayatınıza ve giyim kuşamınıza göre değişir. Ben minimum 6 ile yaşayabilirim ama kendimi sıkarım, başkası 2 bin ile yaşar mercimek nohut yer.
Buyuk sehirde normal bi insan gezip,istedigini yiyop icip tek basina ne kadara yasar kastim bu.mercimek de yerim severim :)) ama hep yiyemem.elbette.normal.insan standartini soriyorum iste

Benim arabamın mazot parasına yetmez senin maaşın diyen bi kadın vardı bi aralar tv de onu hatırlattı :) 3binle geçinilmez çünkü hayat o kadar rutin sadece temel ihtiyaçlardan ibaret değil...

Back
X