• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylik 3 bine buyuk sehirde gecinebilir miyim?

Eneee ben mesajları tamamlayana kadar konu karışmış.
Çok alakasız olacak ama yine de gönder tuşuna basıyorum:))

Hahaha benim gezdirdigim turistler de Türkiye'ye bir bütçe ayırıyorlar, ama benimle tanışınca resmen ülkeye döviz birakamadan günü 5 euroya kapatıyorlar:) hatta yine İstanbul'un ulaşımı zor olmayan bir gölünde kano yapiyoruz bazen. O da sadece 70 TL - bir saat sürüyor. Manzarası şu şekil
Eki Görüntüle 2950003

Aslında Ankara da çok güzel bir şehir etkinlik açısından. Ankara'da da devlet tiyatroları var.
Hatta önümüzdeki hafta İstanbul'dan turneye UÇMAK geliyormuş. Lütfen bilet bulmaya çalış, 7'den 70'e herkesi hayran bıraktıracak bir oyun.
Ayrıca cimri de çok güzel , Ankara dt'de. Çok hoş şeyler var.
Ve Ankara'da başkent tiyatro var. Eskiden ucretsizdi sanırım,ama şimdi tam bilet 7 TL
Bak 17 Kasım cumartesi "sinek kadar kocam olsun başımda dursun" oyunu var. +18 bir oyun,keyifli olabilir sanki. Ben olsam bilet alirdim. Ayrıca Ankara'da da opera bale binası var diye biliyorum. Bence bir takipte kal^^

Hala kitapçi ya, ve hala çok güzel:) hatta aynısından Karaköy iskelesinde de var.
Tavsiye ederim
Instagram'da Kultur_istanbul sayfasını takipte kal,bazen muzik etkinlikler de oluyor içeride

Son bir tavsiye; yer kalmış mıdır bilmiyorum ama cumartesi şerefiye sarnicinda arp - flüt ve vals etkinliği var. Ve tabii ki ücretsiz. Üstelik ücretsiz biletler önceden alındığı için biletsiz insanlarin geldiği,kalabalık bir etkinlik de olmuyor. Umarım yer kalmıştır, ilgisini çeken paylastigim sayfadan kaydolur. Gelen varsa tanışırız da hem:)))
Eki Görüntüle 2950330
İstanbul kitapçısında pandeminin yoğun döneminde Akmar pasajina gitmem gerekmisti çocukların kitapları için,en son o zaman ugramistim,sonra küstüm gitmedim bir daha:)
Belki de yeniden duzenliyorlardi, kitap düzenleri cilizlasmis,nostaljik hediyeler kayıplara karismis:/
yenGEnC yenGEnC bir şey sormak istiyorum, turist gezdiriyorsun ya,bir genç kız İstanbul'da üni kazandı,tarih bilgisi mükemmel, KYK ile geçinmesi zor,ben de demiştim rehberlik yaparsın diye.Dediler ki gruptakiler rehberlik yapamaz, yetkisi olması lazım.
Sen ne diyorsun bir öğrenci harçlığını kazanamaz mi bu sekilde,Dolmabahçe çevresine yürüme mesafesinde kalıyor,yapabilse çok güzel olurdu ..

İstanbul kitapçısında pandeminin yoğun döneminde Akmar pasajina gitmem gerekmisti çocukların kitapları için,en son o zaman ugramistim,sonra küstüm gitmedim bir daha:)
Belki de yeniden duzenliyorlardi, kitap düzenleri cilizlasmis,nostaljik hediyeler kayıplara karismis:/
yenGEnC yenGEnC bir şey sormak istiyorum, turist gezdiriyorsun ya,bir genç kız İstanbul'da üni kazandı,tarih bilgisi mükemmel, KYK ile geçinmesi zor,ben de demiştim rehberlik yaparsın diye.Dediler ki gruptakiler rehberlik yapamaz, yetkisi olması lazım.
Sen ne diyorsun bir öğrenci harçlığını kazanamaz mi bu sekilde,Dolmabahçe çevresine yürüme mesafesinde kalıyor,yapabilse çok güzel olurdu ..
Ben tamamen gönüllü olarak gezdiriyorum ya, arkadaş olarak:)) sonradan mektuplaşiyoruz falan... Para kazanmayi geç genelde salep - boza falan ismarliyorum :halay:
Eğer o da bu şekilde gönüllü olarak turistleri gezdirmek isterse Couchsurfing sitesini kullanabilir, insanları gezdirip evinde agirlayabilir (kendisi de şehir disinda ve yurtdışında kullanabilir). Ama site aylık 1 Euro falan ücretli malesef.

*Bir de tarih bilgisi olsa bile gezi için sehri bilmesi gerekir , kendisi de zaten şehirde yeniymis. Sadece tarih bilgisiyle gezi için birilerini bulması zor. Şahsen ben hiç tarih falan anlatmam, çok soru sorana kendi dilinde vikipedia açarım,baksın diye:)

Ben tamamen gönüllü olarak gezdiriyorum ya, arkadaş olarak:)) sonradan mektuplaşiyoruz falan... Para kazanmayi geç genelde salep - boza falan ismarliyorum :halay:
Eğer o da bu şekilde gönüllü olarak turistleri gezdirmek isterse Couchsurfing sitesini kullanabilir, insanları gezdirip evinde agirlayabilir (kendisi de şehir disinda ve yurtdışında kullanabilir). Ama site aylık 1 Euro falan ücretli malesef.

*Bir de tarih bilgisi olsa bile gezi için sehri bilmesi gerekir , kendisi de zaten şehirde yeniymis. Sadece tarih bilgisiyle gezi için birilerini bulması zor. Şahsen ben hiç tarih falan anlatmam, çok soru sorana kendi dilinde vikipedia açarım,baksın diye:)
Ahhahhhah harikasın ya,ben de işe yarar diye düşünmüştüm,iyi ki heveslendirmemisim çocuğu😅
Ay gönüllü gezdirir mi bilmem,,ben maddi açıdan sordumdu:))

Yaşarsın ama buna yaşamak denmez demek de fazla abartı bi yorum değil mi sizce de? Şehir önemlidir elbette ama 3000 lirayla sürünürsün tarzında onlarca msj okudum, 3000 lirayla niye sürünülsün demek istedim
E sürünülür gerçekten? Ohooo ucarsın desek yalan olur ama evet metropol de 3000 liraya boğaz tokluğuna çalışılıyor gerçekten. ( Kira fatura hariç 3000) sürünmekten kasıt bu ve doğru

E sürünülür gerçekten? Ohooo ucarsın desek yalan olur ama evet metropol de 3000 liraya boğaz tokluğuna çalışılıyor gerçekten. ( Kira fatura hariç 3000) sürünmekten kasıt bu ve doğru
Katılmıyorum, cebine net 3000 tl kalan bekar bi insan bu parayla sürünmez, üstelik boğazına düşkün de değilse, evet süper yaşamaz belki ama sürünmek?🙄

Katılmıyorum, cebine net 3000 tl kalan bekar bi insan bu parayla sürünmez, üstelik boğazına düşkün de değilse, evet süper yaşamaz belki ama sürünmek?🙄
Boğazına düşkün olmaktan kasıt sadece dengeli beslenme olsa bile mutfak masrafı üç öğün 1500 TL yi buluyor, ha makarna ekmek yeter derse olur tabii, neden olmasın. Kalan 1500 TL nin en az 500 TL si araca gitse kalan 1000 TL ile de kıyafet, alışveriş, sağlık, gezme, kuaför, anlık ihtiyac, dışardan yemek...vs ne kadar sürünmez karar sizin?

hatta yine İstanbul'un ulaşımı zor olmayan bir gölünde kano yapiyoruz bazen. O da sadece 70 TL - bir saat sürüyor.
Aa ben kano çok severim, nerede yapıyorsunuz? İstanbul'da yeniyim ben de, tamamen random geziyorum :KK70:Hatta sadece caddebostanın oralara gitmek istiyorum ama turistlerin genelde Fatih tarafını seçmesi bana tuhaf geliyor. Okulum da Fatih kısmında ve sevmiyorum ama yine de mekan önerisi varsa alırım. Vefa bozacısına gittim mesela bugün ama güzel gelmedi bana ya, bozayı bilmediğim için de olabilir gerçi. Ne zaman böyle çok övülen yerlere gitsem pişman oluyorum. Kızılkayalar'da ıslak hamburger yedim yine geçen gittiğimde, dünyanın en overrated şeyi olabilir. Kısacası mekan bulma konusunda iyi değilim 🥲

butceniz yoksa buyuksehire göc etmeyin bence. kendinize de yazık. zorunda mısınız burada yasamaya, yani tayin görev gibi bir seyler mi söz konusu? eger boyle bir durum yoksa bosuna hayatı kendinize zindan etmeyin. bizim milletin en güzel zamanları gencliginin baharı para hesabı yaparak ekonomik sıkıntılar icinde heba oluyor.

Aa ben kano çok severim, nerede yapıyorsunuz? İstanbul'da yeniyim ben de, tamamen random geziyorum :KK70:Hatta sadece caddebostanın oralara gitmek istiyorum ama turistlerin genelde Fatih tarafını seçmesi bana tuhaf geliyor. Okulum da Fatih kısmında ve sevmiyorum ama yine de mekan önerisi varsa alırım. Vefa bozacısına gittim mesela bugün ama güzel gelmedi bana ya, bozayı bilmediğim için de olabilir gerçi. Ne zaman böyle çok övülen yerlere gitsem pişman oluyorum. Kızılkayalar'da ıslak hamburger yedim yine geçen gittiğimde, dünyanın en overrated şeyi olabilir. Kısacası mekan bulma konusunda iyi değilim 🥲
Instagram ismi Kucukçekmecekano . İstanbul'da çok yerde var aslında ama metrobüs ve marmaray'a yakın olduğu için - ve tabii ucuz olduğu için bunu seçtim ben:) (hoş bence 70 TL ucuz değil, sonuçta bitmeyen bir malzeme kano,motoru yok,benzini yok ama neyse)
Fatih tarafını ben de çok severim ya, fener ,balat, eyüp , pierre loti, Eminönü, Karaköy,Süleymaniye falan benim hep gittigim ve turist gezdirdigim yerler. Çok güzel hanlar, çok güzel binalar,camiiler ve kiliseler var. Zamanla sen de seversin:)
Caddebostan da çok güzel, sahil boyunca piknik yapabilirsin, romantik de bir mekan, kayaların üstüne oturup şarap-peynir pikniği ile güneşin batışini seyredebilirsin (hoş ben aynısını Karaköy sahilin kaotik ortamında da yapmıştım) .
Bozayi ben seviyorum ya, leblebili🤤 her misafirime de boza - kişsa salep alırım:)
Madem şehirde yenisin su Instagram sayfalarini takip edebilirsin; İstanbul.etkinlik - ibbkultursanat - kultur_istanbul - ibborkestralari - istanbulyapilacaklar

Ekleme; hangi müze hangi gün ücretsiz diye şöyle bir şey var bir de

Merhabalar,aylik kira ve faturalar haric 3 bine istanbulda gecinebilir miyim?istanbula tasinacagim.elimde aylikn3 bin kaliyor ve korkuyorum.koyden salcami,menemenligimi ,findigimi getiririm.bilmiyorum iatambulda yasayanlar bi fikir verebilir misiniz?tekim,cocuk yok
Kira ve faturalar olmayacaksa geçirirsiniz. Geriye yemek içmek gezmek ve yol kalıyor.

tabii ki geçinilir ama birikim yapılmaz... öyle çok rahat röfleymiş parfümmüş alamaz yani.. olay bu...ben de kaç senedir parfüm almıyorum gayet de yaşanıyor...yani lüksler geçinilirse yaşanır..ama konu sahibi lükslere devam edip temel ihtiyaçtan kısmaktan bahsediyor o yüzden bana bir tuhaf geldi bilemiyorum.
sanırım bu şekilde zengin sevgili ya da koca bulabileceğini düşünüyor.yoksa soğukta oturarak pahalı parfüm kıyafet almanın mantığı ne?

ama eski saf zenginler yok artık.valla 2 sohbetle çözüverirler inciğini cıncığını kadının :KK45:
Ağzı sıkı maşallah , çocuk durumu bile muallakta, kaç gündür bize bile söylemiyor. Bı de hirkayla otururum üşümem, köyden salça getirir yerim, karanlıkta otururum yeter ki Sarıyer'de oturuyorum diyeyim bı de sarı saçlarım bozulmasın diyecek kadar gözü kara. Görmüş geçirmiş tayfadan , bordo bereli bu, nerde görsem tanırım... ben ikna oldum valla, yapar bence

Son düzenleme:
sanırım bu şekilde zengin sevgili ya da koca bulabileceğini düşünüyor.yoksa soğukta oturarak pahalı parfüm kıyafet almanın mantığı ne?
Senin profilindeki makyajı yaparsa kalıbını basıyorum bulur:DKonu sahibi gecinebilirsin de gecinemeyebilirsin de,tamamen sana bağlı:)

Yahu hanımefendi, siz beni çıldırtmak mı istiyorsunuz :KK53: bir de güya bizim aklımızla dalga geçiyor ya,köprü öncesi son çıkış çabaları falan mı bu??

Kendi hesabınızdan kendiniz bir başkası için konu açabilirsiniz. Ama şifrenizi başkalarına veremezsiniz. Bir hesabı ortak olarak kullanamazsınız. Yasak olan bu. Aşağıya ekledim.

Hoş , siz de biliyorsunuz neyden bahsettiğimizi ama işte, ban öncesi son kıvranmalar olarak görüyorum bu çabanızı :işsiz:
Kıyamam seni bile bu hale getirdilerse :(

Back
X