Mesajınızdan sonra merak ettim, eksik rakam mi yazmışım diye ama daha bu yazın sonunda bodrum'da-datça'da iki kisinin (ki biri türk yemeği aşığı ve yılda sadece bir hafta yiyebildiği için güzel yemeler seçen biri) ödediği hesaplardan birazi bunlar
Eki Görüntüle 2944666
Gümüşlük balık evinde iki kişinin 4 saat oturup midesinde boş yer kalmayacak kadar yiyip raki içmesi (sarhoş olacak kadar değil,cakirkeyf olacak kadar) bize 225'e patlamış. Üstteki yer Datça'dan. Onda da alkolsüz lokantada arkadaşım balık,ben etli bir şeyler yemiştim, dondurma almıştık-meyve salatası ikram etmişlerdi. 150 TL ödeyip çıktık .
Ki bunlar Muğla gibi pahalı yerler ve yanimdaki insan dünyanın en iştahlı insanlarından. Hayatı turkiyeye gelip kilo alıp ülkesine dönünce spora yazılmak olan biri .
Ayrıca Muğla'da beach fiyatları 50-75-125-250 olarak artıyor ama koylar boyunca yürüyüp bulduğun güzel yere kurulursan hem boş bir deniz seni bekliyor hem de sıfır tele.
Bar olarak da İstanbul'da favorim varuna gezgin pub (herkese tavsiye ederim). İstiklalin boğaz gören yerinde, güzel dekorasyonlu harika bir yer.
Onda da kocaaaa bir pizza (ki çoğu zaman yanındakiyle paylaşıyorum) 30 tl. İki de içki içsem yine yüz TL odemiyorum (tabii ki masayı donatirsan, ilginç isimli kokteyller içersen bin lira da odeyebilirsin)
Ne bileyim, daha geçen Kadıköy barlar sokağında bir yere gittim, balık yiyip iki bira içtim, yine odedigim rakam yüzü bulmadı. Ayda bir gezdirdigim turistleri balat'a götürürüm, eminonunden vapurla geçmek,kiliselerini gezmek,mantı yemek, mezata (satıyorum satıyorum sattım)katlip şirin bir hediyelik almak (ki çoğu zaman 10 liradan baslatiyorlar ürünleri) , tramvaya binip eyupe geçmek, teleferikle Pierre lotiye çıkmak, salep içmek ve evime geri dönmek.. gayet dolu dolu geçen günde yine toplam odedigim rakam 100ü bulmuyor .
Tabii gezme anlayışı arabayla şehrin kalabalık noktasina gitmek, park yerine saatligi 20 liradan arabasını bırakmak, şöyle bir alışveriş yapmak, ilk gördüğü şık mekana girip yemek yemek, çıkıp biraz daha vitrin gezmek,sonra tatlı yemeye baska bir şık mekana gitmek olan kişiler anlayamaz ama ben de onları anlayamam .
Sadece demek istediğim aylık 8 bin lira kazanmadan da insanların yaşayabildigi.
En basitinden biletleri 300 lira olan meşhur Amedeus oyununa gitmez, ama harika bir tiyatroya gider (14 TL)
Yani yine yapar yapacagini .
Ayrıca 'her şey pahalı çok pahali' diyenler için cantamdaki haritadan şu resmi cektim.
Eki Görüntüle 2944695
Boğaz hizasında
sosyal tesislerin isimleri.
Sosyal tesis ne demek diyenlere,belediyenin genelde deniz kenarında ya da koru içinde olan güzel restoranlari oluyor. Üstelik sudan ucuz.
Nasıl ucuz? Mesela çay 1,5 TL tatlılar,ara sıcaklar (mesela güveç içinde sıcacık mantar,üstü kaşar

) 9 TL
Menüye gelince ,bir fotosunu çekmiştim, ekleyeyim
Eki Görüntüle 2944696
Yani pekala deniz kenarında ekonomik yemek yemek mümkün eş ile dostla. Happy Moon'lara gitmek sart değil ki her seferinde.
Durumu olan gitsin ama durumu olmayan için alternatif yok sanmak çok mantıksız. Büyük şehir sonuçta, fiyat skalasi inanılmaz geniş.
Evet ,İstanbul'da yeni atanan memurlar, az dersi olan branş öğretmenler, garsonlar, özel hastanedeki hemşireler, hukuk bürolarında çalışanlar, tezgahtarlar, AVM calisanlari, benzinciler , amatör tiyatrocular, çocuk parklarında çalışanlar,belediye düz memurlari hep beraber komple akşamları konsa cikiyoruz.