- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
- Konu Sahibi tombilibaykus
Konu başında maaş belirsiz ve elimde 3 bin kalacak, hepsine bin lira ayırıp bin kozmetik bin gezme bin market ev vs demişti.Ayda sekiz bin kazanan tek başına yaşayan bir insana geçinemezsin diyenlerin maaşını çok merak ettim doğrusu. Madem herkes bu kadar zengin, niye ekonomi kötü diye söyleniyorsunuz?
Bin lira kıyafete gayet de ayırabilir bence ama bir süre sonra ayırmak istemeyecektir orası ayrı.
Ben bekar olsam mutfağa bu kadar çok para harcamam mesela, daha ekonomik yerim. Ben bir kilo eti bir seferde kavurma yapıyorum ertesi güne kalmıyor, konu sahibi beş kere yapar. Ben haftada iki kilo muz alıyorum, ona iki kilo muz bir ay yeter. Ya da bir pazar alışverişimi o dörde bölerek yapacaktır masraf aynı oranda düşecektir. Yemeklerini çoğunlukla evde yerse dışarda gezmeye de giyinmeye de parası yetecektir. Ekstralar için bir şey diyemem onlar hepimize sürpriz oluyor, bizler nasıl yapıyorsak konu sahibi de öyle halleder bir şekilde.
Bizler bunu her şey dahil anladık, faturalar vb şeyler de içinde sandık.
Karşı çıkılan buydu.
Birkaç mesaj önce yine söyledim, maaş 8 bin ama neredeyse yarısını ev kirası olarak verecek yani 4 bine inecek.
Elbette 4 binle hayli hayli evi geçindirir yaşar lakin kendine rahat alan bırakması adına alışveriş ve gider masraflarını biraz düşürüp, büyükşehir olayına adapte sürecinde zorlanacağını söyledik.
Herkes bir şekilde geçiniyor onda sorun yok ama küçük bir ilde 5 bin maaşın karşılığı, metropolde 10 13 bine denktir, sadece o kafadan çıkması gerektiğini anlattık.
Kendini Ordu ile kıyaslıyor fiyat olarak, harcamaları da öyle.
Yanlış kısım bu.