Kiralar uçuyor bir kere, yarın ev sahibiniz sıkıntı çıkarabilir, şu anki kira ortalamaları birkaç seneye yine iki kat artabilir ama maaşınız o kadar artmayacak.
Öyle zaman gelecek ki ıvır zıvır masraf çıkaracak. 10 TL hamsi diyorsunuz, İstanbul’da 35 TL o hamsi. Elektronikler bozulacak hepsinin ömrü var, elektrik arızası olacak, tesisat sıkıntısı olacak, taşınma durumunda depozito taşınma masrafları çıkacak, sağlık sıkıntısı olabilir, acil diş için gittim geçen 2500 bıraktım çıktım. Siz kenarda üç beş bine güvenip her ay röfleniz kıyafetiniz kuaförünüze onca parayı ayırmayı planlarsanız -ki ayırmanız bizi etkilemiyor- benim garibime gidiyor. Siz günü birlik bu kafayla yaşarsanız, dımdızlak kalırsınız İstanbul’da. İnsanlar size fikir veriyor siz ben geçinirim, kuaförümden kesemem, hamsi depolarım, yorganlarla hırkalarla otururum diyorsunuz. Belli bir noktaya kadar dayanırsınız ev yok bark yok. Yarınınızı göremeden yaşarsınız, sizin gibi çok arkadaşım dayanamayıp geri gittiler memleketlerine. Umarım sizin gönlünüze göre olur. Planladığınız gibi süreciniz ilerler.