aylık gelir sizce ne kadar olmalı?

nisan1987

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2012
67
0
16
İstanbul
slm kızlar ben bu durumu geleceğim için dert haline getirdim.yani düşük maaşlı biriyle evlensem geçinemeycekmişim mutlu olamayacakmışm gibi geliyor.elbette aşk sevgi önemli ama bence maddiyatta çok önemli her istediğimi almak isterim evlenince de.sizler içinde öyle mi? şöyle sorayım rahat geçinmek için ayda ne kadar maaş yeterlidir sizce?

slm kızlar ben bu durumu geleceğim için dert haline getirdim.yani düşük maaşlı biriyle evlensem geçinemeycekmişim mutlu olamayacakmışm gibi geliyor.elbette aşk sevgi önemli ama bence maddiyatta çok önemli her istediğimi almak isterim evlenince de.sizler içinde öyle mi? şöyle sorayım rahat geçinmek için ayda ne kadar maaş yeterlidir sizce?

Turkıyede bayan calısmasa esı calıssa 1500 2000 normal maas

Bayan erkek calıssa 1500 dden yada 1000 tl den 2000 tl

En az bana gore 3500 stansart sartlarda
Hele bıde ıhtıyac cocuk olursa ek ıs lazım sen dusun

ihtiyaca göre değişir ki bu..
şimdi her istediğinden kastının ne olduğuna bakarak da değişir
şöyle ki 1500 lirayla da geçinebilen var 5000 lirayla geçinemeyen de var..
lakin bunu şimdiden kafaya takma bence önce geçinecek parayı değil de geçinilebilecek hayat arkadaşını bulmayı düşün bence nacizane..

lakin bunu şimdiden kafaya takma bence önce geçinecek parayı değil de geçinilebilecek hayat arkadaşını bulmayı düşün bence nacizane..

:46::46::42::42:

bulunur parası olmadan o kişiyle geçinebileceğimi sanmıyorum:)

Takıldığın mekanlara, giyim tarzına, yediğine, içtiğine, yaşamı stiline göre farklılık gösterecek bir şey bu.
Sevdiğin şeyleri düşün, nelere ihtiyaç duyarsın, düşün ve ona göre bir miktar çıkar kafandan.
Kimisi 2000-3000lira asla yetmez bana derken, kimileri 750liraya ok der.

Son düzenleme:
bence yasadığın sehire görede değişir canım.büyük sehirde yasamak elbette daha pahalı misal bir ev kirası fatural falan zaten 2000e dayanıyor

valla canım eviniz sizin olursa herhangi bir borucunuz olmazsa 2000 -2500 tl yeter....

ama ev boracu yada başka bişey varsa rahat 4000-4500 maaş lazım çocuğuda katarsan cnm

sana kendimden örnek vereyim......bundan 4 sene önce bende çalışıyordum 1200 tl maaş alıyordum....eşimde 2500 tl toplamda 3700 tl o zaman çocuk tedavisine çok harcadık

ama öncesinde ev aldık borcunuda ödedik ....gezdik tozduk....evime istediğim gibi alışveriş yapardım, her hafta sonu dışarıda çıkardık....vs.vS.

ama şimdi ikizlerim var evdeyim....çalışmıyorum...üstekik ev aldık yeni eşim 3150 tl maaş alıyor... 1100 krediye gidiyor ....şimdide rahatım çok şükür ama sosyal olamıyoruz pek...sinemaya gitmek??dışarıda istediiğimizde yemek yemek ,eğlenceye gitmek vs.vs...

hee mutsuzmuyum hayır değilim...başında eşimle çok kazandık ,,,yedik içtik gezdik tozduk aldık vs.vs.. yaşanmışlık ,doyum insanın gözünü doyuruyor....

ve olduğu kadari ile mutlu olabiliyorsun.....evimize istediğimizi alabiliyoruz,çocuklarımıza isteklerini karşılaşıyoruz, vs.vs... tabi para yönetimi hep bendedir....

ayrıca ist. oturuyorum ben

Son düzenleme:
sizin aileniz bayagı zengin olmalı ki lükse alıştıgınız için böyle konusuyorsunuz...tabi herkesın hayat standardı farklı.ancak bir bakarsınız maddi durumu ii biri ile evlenirsiniz,işler umdugunuz gıbı gıtmezz eeeeee ne demişler;keser döner sap döner gün gelir hesap döner...bence siz paradan önce aile hayatı kurabilecegınız,sizi yoklukta bile dunyanın en zengın en mutlu insanı gibi hissettirecek birini arayın

Aynen yanı bunu aslında calısma sartların sectın hayat esın kosullar evlenıcegın kısı belırlıcekrır

Yuksek statude yadanyasam sartların yuksekse. 3500den asya cık olmaz

Takıldığın mekanlara, giyim tarzına, yediğine, içtiğine, yaşamı stiline göre farklılık gösterecek bir şey bu.
Sevdiğin şeyleri düşün, nelere ihtiyaç duyarsın, düşün ve ona göre bir miktar çıkar kafandan.
Kimisi 2000-3000lira asla yetmez bana derken, kimileri 750liraya ok der.

haklısınız kızlar şimdi aileme 4000-5000 yetmiyor.insanlar nasl yetmez diyor ama masraf çok olnca yetmiyor işte o yüzden aslnda min.5000 bile olabilir:))

senin yaşadığın şehire , ortamına , beklentilerine göre değişir...miktarı önemli değil ki...alacaklarını az kazanırsan 1.kalite alacağına 2.ci kalite alırsın ama alırsın.insan istedimi herşey olur rabbimin izniyle...

bence yasadığın sehire görede değişir canım.büyük sehirde yasamak elbette daha pahalı misal bir ev kirası fatural falan zaten 2000e dayanıyor

valla canım eviniz sizin olursa herhangi bir borucunuz olmazsa 2000 -2500 tl yeter....

ama ev boracu yada başka bişey varsa rahat 4000-4500 maaş lazım çocuğuda katarsan cnm

sana kendimden örnek vereyim......bundan 4 sene önce bende çalışıyordum 1200 tl maaş alıyordum....eşimde 2500 tl toplamda 3700 tl o zaman çocuk tedavisine çok harcadık

ama öncesinde ev aldık borcunuda ödedik ....gezdik tozduk....evime istediğim gibi alışveriş yapardım, her hafta sonu dışarıda çıkardık....vs.vS.

ama şimdi ikizlerim var evdeyim....çalışmıyorum...üstekik ev aldık yeni eşim 3150 tl maaş alıyor... 1100 krediye gidiyor ....şimdide rahatım çok şükür ama sosyal olamıyoruz pek...sinemaya gitmek??dışarıda istediiğimizde yemek yemek ,eğlenceye gitmek vs.vs...

hee mutsuzmuyum hayır değilim...başında eşimle çok kazandık ,,,yedik içtik gezdik tozduk aldık vs.vs.. yaşanmışlık ,doyum insanın gözünü doyuruyor....

ve olduğu kadari ile mutlu olabiliyorsun.....evimize istediğimizi alabiliyoruz,çocuklarımıza isteklerini karşılaşıyoruz, vs.vs... tabi para yönetimi hep bendedir....

ayrıca ist. oturuyorum ben

evet yaşadığın il değil semte bile göre çok değişiyor mesela ben kira istemiyorum hayatmda hiç kirada otrmadm kendi evm olsn istiyorm otrdğm yerde yeni evler 400 bin tlden başlıyor..oda sıkıntı işte

harcamalara dikkat edilirse kira verse bile 2 kisilik bir aile 1500-2000 arası maasla gecinebilir..herseyi alıyım derseniz tabiki bu para yetismez ama tr sartlarına baktıgınız bu paradan cok az bir meblag alıpda gecinen insanlar var tabi her istenen alınamıyordur haliyle ama 4.000 lira gibi bir paradan bahsedilmis cok buyuk borclar yoksa o parayla gecinmeyi bırakın ev taksidi bile odenir cok rahatlıkla

Herkesin alışmış olduğu yaşam standartlarına göre değişir bu.............

bulunur parası olmadan o kişiyle geçinebileceğimi sanmıyorum:)

parasız elbette zor.. hatta imkansız.. duvarları mı kemireceksiniz?
dilerim çoookk kazanan seni de çoookk mutlu edebilecek bir beyfendiyle yuva kurarsın.. ama aşık olmamaya çalış..
çünkü aşık olurken maaş bordrosunu göremeden oluyoruz..

sizin aileniz bayagı zengin olmalı ki lükse alıştıgınız için böyle konusuyorsunuz...tabi herkesın hayat standardı farklı.ancak bir bakarsınız maddi durumu ii biri ile evlenirsiniz,işler umdugunuz gıbı gıtmezz eeeeee ne demişler;keser döner sap döner gün gelir hesap döner...bence siz paradan önce aile hayatı kurabilecegınız,sizi yoklukta bile dunyanın en zengın en mutlu insanı gibi hissettirecek birini arayın

öyle zengin değiliz Allah a çok şükür durumumuz iyide öyle lüks içnde yaşamıyorz canm.insann ne olcağı belli olmaz ama yoksul biriyle yapamam ben ne yalan söyliyim burda şimdi

Back
X