Aylik kisisel harcamalariniz (bakim, alisveris )

Her ay sabit giderim yok,bir ay o parayi bir parfumle bir sampuana maskeye yatirirken diger ay hic masrafim cikmayabilir.Her ay kiyafet de almam kendime.Tamamen size bagli yani.Yetmezse esinden iste,isteyenin bir yuzu kara vermeyenin iki yuzu:KK70:

aynen banada soyledigin cok mantikli geldi :KK49:
esten istemeye utanilmaz degilmi? siz calisiyormusunuz?
bide dedigim gibi butcemi bilmek istiyorum kendime bi limit sinir koyayim diyorum yoksa tepetaklak oluruz :KK45:
bu arada bende bakim, maske , kremler vs cok severim ama senede 1-2 kez alirim bunlari sanirim cunku cok uzun sure gidiyolar tabi fiyatlar yuksek biraz ama napalim.

haftada bir çıksa 3 kişilik bir aile ortalama 100 lira verir ki. ayda 300 ü rahat bulur yani
Bu hesap benim şehrim içinde doğru ama Milana22 Milana22 haftada bir iki kişilik bi yemek diyince merak ettim.
İşin şakası gittiğin mekan yaşadığın şehir önemli
Yoksa herbütçeye her mekan var:KK66:

valla bu hem gelire hem vicdana göre değişir.
ortalama 3.500 maaş alıyorum. kendime 400 lira harçlık ayırıyorum .
ne tutumluymuşum be. bunda yemek yol çay kahve hepsi var işte
Konu sahibi çalışmayacak, eşi calismani istemiyorum diyerek yurt dışından Türkiye'ye getiriyor.Esininde maaş durumu sanırım standartların üstünde.Bunun verdiği güvenle bin lira cep harçlığı istiyor bence

1000 yeter bence ama eşin daha fazlasına razıysa sen 2000 de kalanı da yatırım yaparsın

razi razi, 1500 tl vericek diye konustuk, ama ben kendimi olabildigince aza hazirlamaya calisiorum kalanida para olarak tutmak istemiyorum hemen elimin altinda olmasin, altin alayim kendimce bir birikimim olsun diyorum.

Konu sahibi çalışmayacak, eşi calismani istemiyorum diyerek yurt dışından Türkiye'ye getiriyor.Esininde maaş durumu sanırım standartların üstünde.Bunun verdiği güvenle bin lira cep harçlığı istiyor bence

Esim calismami istemiyordu, daha sonra konustuk ve istersen calisabilirsin dedi sadece bebek olduktan sonra ona bakmami istiyo ve calismami istemiyo bebekten sonra. bende bu ara calismak istemiyorum acikcasi, onun fikri mantikli geldi bana, gidelim duzenimizi kuralim orda, sonra eger cocuk olmuyorsa hemen ve evde bunalirsam ise girerim diye dusunuyorum. maddi sorunumuz yok cok sukur ama birikimimizde yok, daha yeni borc bitiricez Allah izin verirse , tutumlu ilerlersek para biriktiririz hem cocuk icin yatirim hemde bi eve gireriz belki..

Ben sizin konunuzu hatırlıyorum.Kk da daha önce acmistiniz konu.Hakkinizda hayırlısı olsun

Istanbulda olucaz, muhtemelen kadikoy tarafi. boyam yok gerci, ama giyim alisverisini severim, kozmetik oyle bakim kremleri maskeler para harcarim ama onlari senede 1-2 kere aliyosun baya bi gidiyo. kuaforu abartmamayi dusunuyorum, evde yapabilsem kas biyik manikur pedikur o zaman senede 1 kez gider duzeltiririm sadece.
genel olarak 1000 tl yi asmak istemiyorum

Sen niye çalışmıyorsun?

Şimdi nivea krem almak var, clinique den almak var. Kotondan 50 tlye pantolon almak var ipekyoldan 300 tlye almak var. Tamamen senin yaşam standardına göre değişir.

aynen banada soyledigin cok mantikli geldi :KK49:
esten istemeye utanilmaz degilmi? siz calisiyormusunuz?
bide dedigim gibi butcemi bilmek istiyorum kendime bi limit sinir koyayim diyorum yoksa tepetaklak oluruz :KK45:
bu arada bende bakim, maske , kremler vs cok severim ama senede 1-2 kez alirim bunlari sanirim cunku cok uzun sure gidiyolar tabi fiyatlar yuksek biraz ama napalim.
Bakim urunleri uzun gidiyor ben senede bir buyuk boy aliyorum.Mesela bir ay onu alsan diger ay kiyafet alirsin,diger ay kuafor ufak tefek seyler disinda para harcamazsin kenara atarsin ya da alisverisin dibine vurursun vb.Ben son 1 yildir bebekten dolayi calismiyorum 7 yillik evliyim.Harcamam kisitlandi dogal olarak.Esinden cekinmene ne gerek varki yeni evlisin galiba.Sorun etmiyorsa 1500alip kalirsa altin birikimi yap,fazla altin goz cikarmaz

Bakim urunleri uzun gidiyor ben senede bir buyuk boy aliyorum.Mesela bir ay onu alsan diger ay kiyafet alirsin,diger ay kuafor ufak tefek seyler disinda para harcamazsin kenara atarsin ya da alisverisin dibine vurursun vb.Ben son 1 yildir bebekten dolayi calismiyorum 7 yillik evliyim.Harcamam kisitlandi dogal olarak.Esinden cekinmene ne gerek varki yeni evlisin galiba.Sorun etmiyorsa 1500alip kalirsa altin birikimi yap,fazla altin goz cikarmaz

yok o hic sorun etmiyo, bizde 1500 tl diye konustuk, kendi soyledi onuda. ben biraz utaniyorum sanirim, 3 senedir evliyiz neredeyse ama hep calistim. alisirm bende zamanla, esime yuk oluyormus gibi olmak istemem, ama dedigim gibi kismetse cocuk yapacagiz zaten yakinda. o yuzden donupte orda ise baslamak tekrar hamile kalinca ayrilmak falan sacma geliyor.
sanirim 800 tl ye kendimi idare etmeye calisip her ay 600-700 tl kenara koycam.

Bu yaşam standartlarınıza bağlı ayda kaç kere kuaföre gidersin ne yaptırırsın. Giysi ve takıya ne kadar harcarsın dışarda yemek kahve kaç güne bi çıkarsın önce bunları hesapla sonra meblağ orataya çıkar
Milana22 Milana22 dışar da 300 liraya ne yiyosun çok merak ettim diyiver bi :KK16: :KK57:
valla bizim burda kari koca bi raki baliga cikmanin bedeli min 300 lira

Eşiniz ek kart çıkarsın size. Alışverişinizi,kuaförünüz vs oradan harcayın. Ayrıca 500 tl gibi bir tutarda cep harçlığınız olsun. Birikiminizi nakit miktardan yaparsınız. Birde gezmeye tozmaya çıktığımızda eve dönerken bir markete uğruyor insan o eksikti bu bitmişti diye yine kendi harçlığından eve harcıyor. O yüzden ek kart en mantıklı çözüm bana göre.

Çalışmanızı istemeyen eşiniz bu yuzden hiç utanmayin.Yine de çalışsanız bence iyi olurdu.Tabiki bu benim fikrim.Listenize kitap ve sporu da ekleyin ikisi de size çok iyi gelir.Dediginiz gibi birikim yapın.Ama gezin de.Butun gün evde oturmak psikolojiye ters zaten

iyi maasimli isim var suanda bildim bileli çalışıyorum . Ama bende bir kaç aya kadar isi birakicam . Bakicim isi bırakıyor vs . Bende hic esimden para almadim ev hanımı olmadim . Ama oğlumdan sonra ekstra gereksiz harcamaları hayatımdan çıkardım ev bütçesini ayarladım belli bir duzene girdik . Kuaför masrafım bir iki yilda bir onda kesim . Dolabim yeterli bence zaten evde durunca bile çoğu giyilmeyecek . Hatta sehir değişikliği de yapıyoruz . Benim su anda kendi masrafim 300 350 arasi sigara ve yol param . He kendime de aylik 50 150 arasi gidiyor gitmiyor hosuma giden uygun bisey alirsam . Para da biriktiruiruz borçta ödüyoruz ... doğum sonrasi masraflı oldu biraz oğlumun sağlık sorunlaridan dolayi
Esimde sadece kendine harcamak icin 1 bin lira yeter mi dedi . Bence yeter birikim bile yaparim onunla çünkü simdi o kadar bile harcam yok . Sadece duzeni elden birakmam aldigima verdiğimin hesabını tutarim hedef koyarim yine kendime . Elimin altinda her zaman param olsun isterim . Esimde hesap soran birisi değil

Eşiniz ek kart çıkarsın size. Alışverişinizi,kuaförünüz vs oradan harcayın. Ayrıca 500 tl gibi bir tutarda cep harçlığınız olsun. Birikiminizi nakit miktardan yaparsınız. Birde gezmeye tozmaya çıktığımızda eve dönerken bir markete uğruyor insan o eksikti bu bitmişti diye yine kendi harçlığından eve harcıyor. O yüzden ek kart en mantıklı çözüm bana göre.

ek kartim var aynen market ev alisverisi icin kullanirim onu. nakit sadece bana ait, birikim yapmak istiyorum ordan

Çalışmanızı istemeyen eşiniz bu yuzden hiç utanmayin.Yine de çalışsanız bence iyi olurdu.Tabiki bu benim fikrim.Listenize kitap ve sporu da ekleyin ikisi de size çok iyi gelir.Dediginiz gibi birikim yapın.Ama gezin de.Butun gün evde oturmak psikolojiye ters zaten

cocuktan sonra calismami istemiyor, suanda bir sorun yok calisabilirim ama degmez bence. oraya gidip bi duzen oturtmak , bi surede calismadan keyfime bakmak istiyorum cocuktan once.
sonrada calismami istemiyor
kitap olmazsa olmaz, dizi de oyle vakit gecirmek icin birebir. gezerimde zaten, esim o konuda kisitlamaz hic.
ama cocuktan sonra nolur bilmem o_O

iyi maasimli isim var suanda bildim bileli çalışıyorum . Ama bende bir kaç aya kadar isi birakicam . Bakicim isi bırakıyor vs . Bende hic esimden para almadim ev hanımı olmadim . Ama oğlumdan sonra ekstra gereksiz harcamaları hayatımdan çıkardım ev bütçesini ayarladım belli bir duzene girdik . Kuaför masrafım bir iki yilda bir onda kesim . Dolabim yeterli bence zaten evde durunca bile çoğu giyilmeyecek . Hatta sehir değişikliği de yapıyoruz . Benim su anda kendi masrafim 300 350 arasi sigara ve yol param . He kendime de aylik 50 150 arasi gidiyor gitmiyor hosuma giden uygun bisey alirsam . Para da biriktiruiruz borçta ödüyoruz ... doğum sonrasi masraflı oldu biraz oğlumun sağlık sorunlaridan dolayi
Esimde sadece kendine harcamak icin 1 bin lira yeter mi dedi . Bence yeter birikim bile yaparim onunla çünkü simdi o kadar bile harcam yok . Sadece duzeni elden birakmam aldigima verdiğimin hesabını tutarim hedef koyarim yine kendime . Elimin altinda her zaman param olsun isterim . Esimde hesap soran birisi değil

benzer durumlarimiz sizde yer degistiriyorsunuz, cocuk varmis sizde Allah bagislasin.
bencede 1000tl yeter ve artar, benim hedefim 800 tlyi gecmemek o zaman baya bir birikim yaparim. indirimleri takip edicem hep kozmetik ve giyim icin. onun disinda spora gitmeyi dusunuyorum oda aylik 150 tlyi bulur bence..
bakalim.
siz Istanbuldamisiniz

Back
X