Aylik kisisel harcamalariniz (bakim, alisveris )

Şu an evdeyim,bebeğime bakıyorum.Esimin ek kredi kartı var üstümde.Cüzdanımda ki para en son haziranda aldığım ekders ücretine ait.Esim cimri değildir.Hafta sonu ve bazen hafta içi asla yemek pişirtmez bana .Dışarda yer içeriz ,sadece ne istediğimi söylemem yeterli.Ama bana 50 tl bile vermesini saglayamadim bu güne kadar:KK43:

Gelirinize göre de değişir, alışkanlıklarınıza göre de değişir, yaşadığınız yere göre de değişir, "Olmazsa olmazlarım" dediğiniz şeyler vardır "Bu ay olmasa da sorun yok" dediğiniz şeyler, ya da işte ruh haline de bağlı... Ne denebilir ki?

Birkaç ay bi harcayın görün, size yetiyor mu, yetmiyor mu.

Şu an evdeyim,bebeğime bakıyorum.Esimin ek kredi kartı var üstümde.Cüzdanımda ki para en son haziranda aldığım ekders ücretine ait.Esim cimri değildir.Hafta sonu ve bazen hafta içi asla yemek pişirtmez bana .Dışarda yer içeriz ,sadece ne istediğimi söylemem yeterli.Ama bana 50 tl bile vermesini saglayamadim bu güne kadar:KK43:

neden nakit vermiyor esiniz? veya sizde bir gun belirleyin ve ornegin her ayin 5inde isteyin aylik nakit parayi, boylelikle surekli soylemek hatirlatmak zorunda kalmazsiniz. insan kotu hissediyo yoksa.esinizde unutmamis olur

Neden bir rakama sabitliyorsunuz? Hem hesap kartının hem de kredi kartının ek kartları sizde olsun ben öyle yapıyorum çok rahat eşimden para da istemiyorum bilmez ne harcıyorum. Bazı ay 50 lira bile olmaz kişisel harcamanız bazı ay 1000 lira yetmez.

neden nakit vermiyor esiniz? veya sizde bir gun belirleyin ve ornegin her ayin 5inde isteyin aylik nakit parayi, boylelikle surekli soylemek hatirlatmak zorunda kalmazsiniz. insan kotu hissediyo yoksa.esinizde unutmamis olur
Yok canım en son geçen hafta doğum param yatti 400 TL. birlikte çektik ve aldı benden :olamaz:paraya ihtiyacım var dedim,bana söylediği biriktirdiklerinden harca canım!!

benzer durumlarimiz sizde yer degistiriyorsunuz, cocuk varmis sizde Allah bagislasin.
bencede 1000tl yeter ve artar, benim hedefim 800 tlyi gecmemek o zaman baya bir birikim yaparim. indirimleri takip edicem hep kozmetik ve giyim icin. onun disinda spora gitmeyi dusunuyorum oda aylik 150 tlyi bulur bence..
bakalim.
siz Istanbuldamisiniz
Evet doğma buyume ıstanbul dayim . Benim tum ailem burda ama herkes geçim derdine dusmus çalışıyor kimse kimseyle gorusmuyor bile .14 yıldır ayni yerde muhasebe sorumlusu olarak çalışıyorum ama oğlum icin gecen ay istifami acikladim . Son zamanlarda burdan sıkılmıştim kalabalik trafik hersey pahali
Oğluma dogal organik yediricem diye göbeğim çatlıyor . Saglik hizmetini bile devletten zor alıyoruz . Ee durm böyle olunca eşime burda tek maasla yasam kalitemiz dusene kadar ki büyük ihtimal duser tasi taragi toplayalim gidelim dedim . Esim kayseri li yani oraya yerlesicem . Bu teklifi ben yaptim :oha: ama ben zaten surkeli oraya gider gelirim iki üç ayda
Seviyorim orasini aileyi onlarla meraklıyız birbirimize. Hem oğlum kalabalik aile de buyur hemde ikinci cocuk yapmam daha kolay olur diye dusundum . Esime de haksızlık evlendihimizden beri ist. Onun ailesinden cevresinden uzak kaldi hep
. Yilbasinda oğlumu alip bir hafta kaldik biz önümüzde ayda onlar gelecek hem torunun doğum gunu icin hemde ramazan hazırlığı icin . Ay cenem düştü.
Ama idareni bilirsen hesabını tutarsan yeter diye düşünüyorum . Cunku her ay bakim kozm kıyafet alınmıyor tabi kisinin hayat standardı da önemli . Liste halinde git fiyat arastirmasi yap . Once birikim sonra harcama seklinde git . Ev ekonomisi de böyle ayarlıyorum ben

Neden bir rakama sabitliyorsunuz? Hem hesap kartının hem de kredi kartının ek kartları sizde olsun ben öyle yapıyorum çok rahat eşimden para da istemiyorum bilmez ne harcıyorum. Bazı ay 50 lira bile olmaz kişisel harcamanız bazı ay 1000 lira yetmez.

bende ek kredi karti var ayrica 1500 tl alacagim her ay. ama bunlara guvenip ipin ucunu kacirmak istemiyorum. para biriktirmek istiyorum, esiminde benimde ihtiyacimiz var, hic bir birikimimiz yok cocuktan once biseyler yapmak lazim. fikir almak istedim her ay ne kadar tutar masraflar, ne kadara gecinilir diye

Yok canım en son geçen hafta doğum param yatti 400 TL. birlikte çektik ve aldı benden :olamaz:paraya ihtiyacım var dedim,bana söylediği biriktirdiklerinden harca canım!!

ama esinin yaptigida hos degilmiski, cokta comert degilmis acikcasi.. bence sende ihtiyaclarini tekrar bi anlat derim, veya kredi karti varsa sende ordan harca madem esin odesin.

Evet doğma buyume ıstanbul dayim . Benim tum ailem burda ama herkes geçim derdine dusmus çalışıyor kimse kimseyle gorusmuyor bile .14 yıldır ayni yerde muhasebe sorumlusu olarak çalışıyorum ama oğlum icin gecen ay istifami acikladim . Son zamanlarda burdan sıkılmıştim kalabalik trafik hersey pahali
Oğluma dogal organik yediricem diye göbeğim çatlıyor . Saglik hizmetini bile devletten zor alıyoruz . Ee durm böyle olunca eşime burda tek maasla yasam kalitemiz dusene kadar ki büyük ihtimal duser tasi taragi toplayalim gidelim dedim . Esim kayseri li yani oraya yerlesicem . Bu teklifi ben yaptim :oha: ama ben zaten surkeli oraya gider gelirim iki üç ayda
Seviyorim orasini aileyi onlarla meraklıyız birbirimize. Hem oğlum kalabalik aile de buyur hemde ikinci cocuk yapmam daha kolay olur diye dusundum . Esime de haksızlık evlendihimizden beri ist. Onun ailesinden cevresinden uzak kaldi hep
. Yilbasinda oğlumu alip bir hafta kaldik biz önümüzde ayda onlar gelecek hem torunun doğum gunu icin hemde ramazan hazırlığı icin . Ay cenem düştü.
Ama idareni bilirsen hesabını tutarsan yeter diye düşünüyorum . Cunku her ay bakim kozm kıyafet alınmıyor tabi kisinin hayat standardı da önemli . Liste halinde git fiyat arastirmasi yap . Once birikim sonra harcama seklinde git . Ev ekonomisi de böyle ayarlıyorum ben

Hakkinizda hayirlisi olsun sizinde umarim mutlu olursunuz. bende oyle dusundum yurtdisindayiz ailelerimizden uzakta nereye kadar kalcaz omur geciyo, bide cocuk daha kolay olur onlarin yaninda dedik ondan bu karara vardik bizde.

ben indirim olmadan asla kiyafet alisverisi yapmam nasilsa gircek yani sezon sonunda cok acil degilse almam. kozmetik/parfum/ cilt bakim urunlerine zaafim var, mumkunse hic girmeyeyim iceri lazim olmadikca yoksa alirim kendimi taniyorum.
canim sikkin moralim bozuksa kuafore gider fon cektiririm bisey yaptiririm kesin. bunlarinda onune gecmek lazim azcik. evdeyim diye har vurup harman savurmak istemiyorum yoksa nasi birikcek para :)

Nasil yani bu ne demek?
Anlamadigim bir seyler var sanirim.
Insanin paraya ihtiyaci olmaz mi hic, ya basiniza bir sey gelse acil bir durum olsa?
Istediginiz halde mi vermiyor?

Keşke benim eşim de kredi kartı verseydi bana, kart hep cezbetmiştir beni. :D Ama kart kullanmıyoruz. :(

Konuya gelirsek bu işler çevreye göre değişir. Benim aman aman bir kuaför masrafım yok mesela. Manikürümü, pedikirümü kendim yaparım; saçlarımın kırıklarını; kaşlarımı kendim alırım. Boya falan zaten yapmıyorum. Sadece mevsim geçişlerinde kuaföre gider bu işlemleri şöyle adam akıllı yaptırırım. :D

Kişisel bakım masrafım işte hangi ürün biterse odur 100 diyelim, kıyafet masrafı 200,evime aldığım garip ürünler 100, sigara 200, benzin 500, kedimin maması vitaminleri doktoru 400, dışarda yeme içme_kahve 400, kitap alışveriş 50.

2bin civarı. Şimdi bunu kalkıp bir akşam yemeğine veren de vardır. Çok spesifik bir konu bu.

Merhaba,

Bi suredir yurtdisindaydik esimin isinden dolayi Turkiye'ye tasiniyoruz, bende isi birakiyorum yakinda, maddi olarak bir sorunumuz yok cok sukur. Ilk defa calismayacagim evlendigimden beri, esimle konustuk bana her ay belli bir miktar verecek harclik gibi istemeyeyim diye biraz rahatsiz edici bi durum gibi geliyo simdi, siz nasil yapiyorsunuz bunu?

Aylik harcamalariniz nasil ? mutfak masrafi haric kisisel bakiminiz, alisveris, kuaforunuz, disarda yeme-icmeniz , veya varsa spor/ hobi masraflariniz?
ne kadar gider totalde merak ediyorum , birde mumkunse her ay para biriktirip altin almak istiyorum olabildigince, paylasirsaniz cok sevinirim fikir olur banada.

benim ongordugum ayda 1000tl harcarim gibi geliyor.. fazlami sizce?
vala gelir gidere dogru orantılı olmalı yoksa borçtan kurtulamazsın...
çalışan birine işten ayrılıp evde durmak ve eşten para almak zor gelir o nedenle eşinin her ay başında sana belli bir harçlık bırakması iyi olur ama ne kadar olacağı eşinin gelirine ve senin harcamalarına bağlı..
ben çalışıyorum eşimde çalışıyor ama ikimizinde maaş yattığı gün bitiyor..
aylık düzenli tek masrafım yol ve işte yemek param oda maksimum 300 tl..
sporum hobım yok olsada onlara para harcayacak durumum yok şu an için..
kuaföre çok nadir giderim ayda bir saçımı kendim boyuyorum kaş bıyık epılasyon kendım hallederım her zaman...
kıyafet kozmetık ıhtıyac ıse alırım yoksa almam...
bırıkım yapmıyorum zaten ona ayıracak bir param kalmıyor kalsada o parayla tatile vs gitmeyi tercih ederdim ...

Nasil yani bu ne demek?
Anlamadigim bir seyler var sanirim.
Insanin paraya ihtiyaci olmaz mi hic, ya basiniza bir sey gelse acil bir durum olsa?
Istediginiz halde mi vermiyor?
Kredi kartı verdim ya oradan harca diyor.Elime 50 tl bile vermiyor.İstedim de üstelik vermedi.Calisirken ben de 600/800 TL arasi ekders alıyordum .Tum kişisel harcamalarimi ve yazın harçlığımı bu o paradan karsiliyordum.Bu parayı eşime vermedigim için benimle tartistigi oldu,evliliğimizde ayrı kese yapıyorsun dedi.Oysa lensimden kuaforume,işyerindeki sosyal fondan ,çay parasına,kiyafetime,kızımla dışarıda yedigimize kadar ben tüm kişisel harcamalarimi bu paradan yapıyordum.Neyse konuyu sabote ettim sanırım,kusura bakmayın konu sahibi

Şimdi X markete gidersen harcadığın para ile Y markete giderken harcadığın para değişir.

X mekanda bir durume 20tl verirken salaş bi yerde aynı dürümü 5tl ge yersin.

Geçen ay maaşımın yarısını dışarda yemeye verdim.baktim olacak gibi değil artik evde takiliyorum.

Konuyu takipteyim.tasarruf önerilerine açığım .

Çalışıp kendine bu kadar bütçe ayıramayan ve konu sahibine özenen arkadaşlar, bence özenmeyin. Maddi sorunumuz yok diyor ama anladığım kadarıyla henüz bir evleri vs. yok, birikimleri de yokmuş, çocukları da yok. Yani eşinin geliri ile bir şekilde geçiniyorlar. Ev kredisine girip iki çocuk okutmaya başlayınca konu sahibinin ve eşinin düşünceleri de değişecektir.
Konu sahibine gelince evin hiçbir masrafına karışmadan, çok da abartmazsan 1000-1500 TL arası kendi çapında sosyetik bir ev hanımı olabilirsin:)

Bu arada arkadaşlar kira ve fatura hariç aylık elimde 2500tl kalıyor.
Bekarım.masraflari da az kıssam yatırım yapabilir miyim en azından bir araba?
Bi ekonomi konusu açalım çok fena gaza geldim :)

Kredi kartı verdim ya oradan harca diyor.Elime 50 tl bile vermiyor.İstedim de üstelik vermedi.Calisirken ben de 600/800 TL arasi ekders alıyordum .Tum kişisel harcamalarimi ve yazın harçlığımı bu o paradan karsiliyordum.Bu parayı eşime vermedigim için benimle tartistigi oldu,evliliğimizde ayrı kese yapıyorsun dedi.Oysa lensimden kuaforume,işyerindeki sosyal fondan ,çay parasına,kiyafetime,kızımla dışarıda yedigimize kadar ben tüm kişisel harcamalarimi bu paradan yapıyordum.Neyse konuyu sabote ettim sanırım,kusura bakmayın konu sahibi
Çok çok üzüldüm durumuna.
Esinin yaptigi cok büyük ayip.
Ne diyecegimi bilemedim.
Ben de ogretmenim ve izindeyim su an.
Kendim kazanmaya alışık olduğum icin bircok ihtiyacimdan fedakarlik yapiyorum ama esimin bunlardan haberi bile olmuyor.
Bu sekilde davransa cok zoruma giderdi.
Ben senin yerinde olsam o kredi kartini patlatirdim
Sonra da kusura bakma cebimde nakit olmayinca hesabimi bilemiyorum oh cirt cirt cektir gitsin fark etmeden harcamisim derdim.
Sonra o çeksin derdini

Back
X