Aynı anda çok şey başarılamaz mı?

NedirYani

Kalbindeki Endişeleri Yavaşlat
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2019
4.680
11.169
208
Kizlar günaydın.
Size bir sorum olacak.

Dün yine o malum cümleyi duydum ve kafama takıldı.
"Aynı anda birçok şeye yönelen hiçbirisini başaramaz"
Aynı anda birçok şey öğrenilemez mi ya da hayatımıza katamaz mıyız gerçekten?
Ne bilim hem dil öğrenip hem resim çizmeyi öğrenemez miyiz?
Bu sırada başka hobilerimiz de olamaz mı?
Bu gerçekten çok mu imkansız bir şey ya :(

Yani mantık olarak doğru olabilir ama o zaman insanlar kpssyi nasıl kazanıyor bir sürü konuyu öğreniyorlar? Ay bilemedim saçma mi oldu örnek..

Sizin var mı çevrenizde böyle birçok şeyi başaran yoksa gerçekten haklı bir cümle mi?
Moralim bozuluyor bu cümleyi duyunca. :(
Ben istiyorum ki böyle her şeyi öğreneyim her şeyi yapayım.
Gerçi yapamıyorum ama bu erteleme huyumla alakalı onu değiştirmek için çabalıyorum bu süreçte zaten.

Siz ne düşünüyorsunuz? :(

Kafanız yerindeyse neden olmasın :) aynı anda 2-3 işi birden yürütebilen insanlar mevcut .Şahsen ben yapamıyorum tek bir yere odaklanmam lazım .Bir den fazla şeye odaklanirsam verim düşüyor .

Kafanız yerindeyse neden olmasın :) aynı anda 2-3 işi birden yürütebilen insanlar mevcut .Şahsen ben yapamıyorum tek bir yere odaklanmam lazım .Bir den fazla şeye odaklanirsam verim düşüyor .
Kafa rahatlığı konusunda çok doğru söylediniz.
Kesinlikle hak verdim.
Yani rahat diyebilirim bir problemim yok kafamı kurcalayan vs
Mesela çevrenizdeki insanlar ne tarz şeyleri bir arada yapabiliyor?
Birbirinden farklı alanlar mı?

İhtiyaç duyduğumuz , gerçek anlamda bize fayda sağlayacak, belki maddi getirisi olan ve ilgi ve yeteneğimizin olduğu şeyleri daha çabuk öğreniriz . Her şeyi öğreneyim diye bir gayem olmadı şimdiye kadar ancak yaptığım işi hakkıyla yapmaya çalıştım .
Piyano çalamam daha doğrusu müzik aleti çalamam , olsun henüz zamanı gelmemiştir.
Resim yeteneğim yok , sıfır yani . Düz çizgi bile çizemem olsun .
Kendinizi tanımanızı tavsiye ederim. Ben çocuklarıma her şeyi denettiriyorum . Seviyorlarsa devam ediyorlar . Sevmiyorlarsa bırakıyorlar.
Hadi diyelim ki çok zamanım ve ilgim vardı ; tıp , diş hekimliği , felsefe , Almanca Öğretmenliği , hukuk fakültesi hepsini bitirdim . Okudum , emek verdim. Ne olacak ?
Ben hayatta çocukları öğrenmenin yeterli olduğuna inanıyorum. Çocuk gibi görmek dünyayı , çocuk gibi sevmek , çocuk gibi şaşırmak , çocuk gibi hayvansever olmak gibi gibi .
Ben de aynı anda anneyim , eşim , kızım , kardeşim , arkadaşım , öğretmenim , açşıyım , hasta bakıcıyım , berberim , yaşam koçu ,..... bir sürü işim var.
Bence her yıl kendinize yeni hedefler koyun . Her yıl onu yaşayın . Bir sürü şey öğrenmiş olursunuz. İmkanınız varsa yeni yerler keşfedin . Yeni insanlar tanıyın , gönüllü olarak çalışın . Farklı hayatlar dinleyin .

Kafanız rahatsa, hobi olarak yaparsanız pek çok şeyi aynı anda yapabilirsiniz ama zorunluluktan, istemeyerekse olmaz.
Yok benim de istediğim şeyler hepsi.
Yani kendim isteyerek yapmak istiyorum.
Kafa rahatligini bir üye daha söyledi çok çok haklısınız

Tıpkı ben😂
Belli yaştan sonra olmuyor olamıyor.
Gençlikte de kafa havada olduğundan olmuyor.
40 yaşımdan sonrayı bekliyorum bakalım.
İkizler burcu musunuz siz de?
Başlayıp başlayıp sonunu getirememe ya da çok iyi olamama oluyor bende.
Kariyer manasında zaten herkes büyük yarışta. Örneğin en iyi terzi değilsen çok büyük bir etki yaratmak zor.
Pandemi de hiç alakam olmayan şeylere hevesim oluştu ama 10 aylık bir bebekle yapabilmem imkansız.

Kafa rahatlığı konusunda çok doğru söylediniz.
Kesinlikle hak verdim.
Yani rahat diyebilirim bir problemim yok kafamı kurcalayan vs
Mesela çevrenizdeki insanlar ne tarz şeyleri bir arada yapabiliyor?
Birbirinden farklı alanlar mı?

Odaklanabilirseniz bence hiç sorun yok .Belki size basit gelebilir ama ben araba kullanırken telefonda konuşamam mesela ,aynı zamanda farklı kitaplar okuyamam :) bunlar aklıma gelenler.Ama arkadaşlarımdan çift yabancı dil öğrenen,hem telefonla konuşup ,hem araç kullanabilen insanlar mevcut :)

İhtiyaç duyduğumuz , gerçek anlamda bize fayda sağlayacak, belki maddi getirisi olan ve ilgi ve yeteneğimizin olduğu şeyleri daha çabuk öğreniriz . Her şeyi öğreneyim diye bir gayem olmadı şimdiye kadar ancak yaptığım işi hakkıyla yapmaya çalıştım .
Piyano çalamam daha doğrusu müzik aleti çalamam , olsun henüz zamanı gelmemiştir.
Resim yeteneğim yok , sıfır yani . Düz çizgi bile çizemem olsun .
Kendinizi tanımanızı tavsiye ederim. Ben çocuklarıma her şeyi denettiriyorum . Seviyorlarsa devam ediyorlar . Sevmiyorlarsa bırakıyorlar.
Hadi diyelim ki çok zamanım ve ilgim vardı ; tıp , diş hekimliği , felsefe , Almanca Öğretmenliği , hukuk fakültesi hepsini bitirdim . Okudum , emek verdim. Ne olacak ?
Ben hayatta çocukları öğrenmenin yeterli olduğuna inanıyorum. Çocuk gibi görmek dünyayı , çocuk gibi sevmek , çocuk gibi şaşırmak , çocuk gibi hayvansever olmak gibi gibi .
Ben de aynı anda anneyim , eşim , kızım , kardeşim , arkadaşım , öğretmenim , açşıyım , hasta bakıcıyım , berberim , yaşam koçu ,..... bir sürü işim var.
Bence her yıl kendinize yeni hedefler koyun . Her yıl onu yaşayın . Bir sürü şey öğrenmiş olursunuz. İmkanınız varsa yeni yerler keşfedin . Yeni insanlar tanıyın , gönüllü olarak çalışın . Farklı hayatlar dinleyin .
Bu mesaj çok değerli oldu benim için öncelikle çok teşekkür ederim.

Şimdi öncelikle kendimi yanlış ifade ettiğimi fark ettim mesajınızı okuyunca 😊
Her şeyi öğreneyim düşüncesi değil de çok şeyi öğreneyim düşüncesi var galiba bende.
Çünkü felsefeden örnek vermişsiniz ya hani hiç ilgimi çekmez ve o alana yönelmek istemem.
Ya da Almanca aynı şekilde.
Ama bu fayda sağlayabilir dediğim şeylere ilgim var.
Dün aldığım eğitimde hocamız bilgiyi seçmekten ve ilgi alanlarını belirlemekten bahsediyordu tam sizin dediğiniz şey de üstüne güzel geldi 🥰

Ah çocuk gibi yaşamak kısmına bayıldım.
Onların neşesi bir köpeği bile gördükleri zaman verdikleri tepkiler daha yaşanılır kılıyor insanları.
Bazı konularda bunu yakalayabiliyorum küçük şeylerle mutlu olup gözümde büyütebiliyorum ve bu çok mutlu ediyor beni.

Asla tek is yapamam. Ayni anda bikac kitap okurum. Dizi izlerken biseyler yaparim. Bi puzzle yaparken asla tekte kalamam 2 puzzle baslarim. Dogustan Multitaskim ben.
Bence istiyorsan yapilir.
Ben de bir ara 2 kitap okuyordum birisi kişisel gelişim birisi roman valla çok keyifli oluyor :D.
Demek tek değilmişim sevindim 😊

Odaklanabilirseniz bence hiç sorun yok .Belki size basit gelebilir ama ben araba kullanırken telefonda konuşamam mesela ,aynı zamanda farklı kitaplar okuyamam :) bunlar aklıma gelenler.Ama arkadaşlarımdan çift yabancı dil öğrenen,hem telefonla konuşup ,hem araç kullanabilen insanlar mevcut :)
Herkes farklı oluyor demek ki. 😊
Benim de biraz kendimi denemem lazım galiba 😊
Çift dili aynı anda mi öğrendiler yoksa arka arkaya mi.
Ne çok soru sordum bugün :D

Bu sizin zamanı yönetme beceriniz , öğrenme hızınız ve çabanız ile değişebilecek bir soru bence.
Yani imkansız değil dimi ya.
Bunları en iyi deneyerek fark edebilirim.

Birçok şeyle uğraşınca bu bana çok iyi hissettiriyor. Ne bilim kendimi çok farklı ve özgüvenli hissediyorum.

Herkes farklı oluyor demek ki. 😊
Benim de biraz kendimi denemem lazım galiba 😊
Çift dili aynı anda mi öğrendiler yoksa arka arkaya mi.
Ne çok soru sordum bugün :D
Ayni anda öğrendim ben. Bir seyi ayni anda yapmak mümkün. Ama kafa dolunca bir işi bile yapamiyorsun

Tıpkı ben😂
Belli yaştan sonra olmuyor olamıyor.
Gençlikte de kafa havada olduğundan olmuyor.
40 yaşımdan sonrayı bekliyorum bakalım.
İkizler burcu musunuz siz de?
Başlayıp başlayıp sonunu getirememe ya da çok iyi olamama oluyor bende.
Kariyer manasında zaten herkes büyük yarışta. Örneğin en iyi terzi değilsen çok büyük bir etki yaratmak zor.
Pandemi de hiç alakam olmayan şeylere hevesim oluştu ama 10 aylık bir bebekle yapabilmem imkansız.
Yok kova burcuyum :D.
Ya ben 25'imdeyim daha. 40'ı bekleyemem ı-ıh olmaz :D zaten sağlam yerim yok o seneleri göremeyebilirim bu riski almayayım :D

Bende de bir aralar gördüğüm her hobiyi deneme yapmak isteme olayı vardı.
Malzemeler alıyordum.
Koltuğun altı bu malzemelerle dolu şuan.
En son bir yerde ebru seti görünce almak istedim de kendimi zor tuttum senin neyine maymun iştahlı diye.
Elimdekileri denemeden değerlendirmeden yenisini almamaya karar verdim çok şükür :D.
Karıyer kısmının eşi çalışır karı yer kısmındayım şuan daha çok ama kendi paramı kazanmayı çok istiyorum ve gördüğüm her şeye acaba bunu nasıl paraya çevirebilirim gözüyle bakıyorum.
Ne güzel ticari zeka demeyin.
İş gerçekleştirmeye gelirse asla özgüvenim yok bu konuda.
Sanki para kazanmak dünyanın en zor şeyi gibi geliyor.
Hem okuyan hem çalışan hatta evli olan çocuğu olan insanlar görüyorum böyle bakıyorum :KK57:
Benim için o derece büyük ve zor bir şey çünkü.

Terzilikten örnek vermişsiniz ya hani ben de dikim biliyorum ama bir şey dikip satmaya asla cesaretim yok.
Muntazam dikemem gibi geliyor.

Ben bütün gün 3 yaşındaki çocukla ilgilenip, üstüne ev işi yapıp, diğer taraftan japonca çalıp ielts sınavına hazırlandım ve gayet güzel puan aldım. Şimdi aralıktaki japonca sınavına hazırlanıyorum. Biz kadınlar bir anda çok şey yapabiliyoruz, yapımız buna uygun ama erkekler gerçekten tek şeye odaklanabiliyor. O sözü söyleyen erkektir belki 😁

Back
X