Aynı anda evlilik okul ve pişmanlıklar

Ailen yikilmasin diye sen mi yikilacaksin?
Ailen bir uzulur iki uzulur omur boyu buna uzulmez ki. Ama sen omur boyu uzulecek gibi duruyorsun.
Benim de ablam bosanirken annem baya uzuldu kizim bi daha dusun yapma etme vs. Ama 3 ay sonra lafi bile gecmedi keyifler yerinde.

Sen yenisin galiba

Canim önceliğin su olsun
1.korun
2.okulunu bitir.
3.isini eline al.
Bu süre zarfında esini ve evliliğini gözden geçirirsin ona gore yol alirsin.
+terapistte gidin konu sahibi psikolojikman okul evlilik zor gelmiştir belki daha çok yeni belki pişman olursun düzelir az daha sabır olmmuyosa okul bitir ayaklarının üstünde kal ama dikkat bazı kocalar dışarda ii evde kötü bir daha vurursa durma

Daha ilk zamanlarda bu şekilde başlamış.
Ve kesinlikle zor olan ilki. Bi kere yapınca devamı kesinlikle geliyor tecrübeyle sabit. Öğrenciyim ailem üzülür çevrem tepki verir kabul görür müyüm nasıl yaparım sorularıyla tam 1 yıl kaybettim. O süre zarfında benden geçenler apayrı.
Gayette yapılıyormus. Boşandım 1 seneyi geçti. Hala öğrenciyim mezuniyetime 4 5 ay kaldı. Yapılıyor. Önemli olan kendine inanman.
Biraz zaman tanı kendine ama olayın üstünüde örtme. Sizinkileri haberdar et mutlaka bu durumdan. Ve genel tavsiye korun.

Benim de okulum bitmek üzere ve 4 yıllık bi ilişkim var. Evlenmedim tabi. Oldu da evlendim diyelim, kocam gelse bana daha 2. AYIMIZDA tokat atsa ona dünyayı dar eder bir daha asla yüzüne bakmam. Annemin evine dönerim net. Çünkü beynimi resetlesen yine de o tokadı ömrümün sonuna kadar unutmam.

Ki doğru duşunmuşsun daha 2. Ayınızda bunu yapan adam ilerde neleeeer neler yapmaz. Kim ne derse ne kadar ağır derse desin. Bir iki kere konuşur sonra susarlar, unutulur gider. Ama senin hayatın kurtulmuş olur. Şiddetin hiçbir çeşidine asla boyun eğme!

Damatlarını seviyorlardır,ama kızlarını daha çok seviyorlardır emin olun bundan.Lütfen kendinizi düşünün,tavsiyem ayrılmanız ama şu an ayrılmayacaksanız bile çocuk düşünmeyin ve derslerinizi bir an önce vermeye bakın.

Ben anlamlandiramiyorum gercekten, insan hayat arkadasinin canini nasil yakabilir ona nasil el kaldirabilir, bu nasil normal gorulebilir! Ya sizi el ustunde tutmasi gozunden sakinmasi gerekirken yaptigina bakin hadsizin! Siz de ya simdi bosanin kendi yolunuza bakin, ya da bu olayi unutun. Ama benim okulum var bu adam beni 1,5 yil okutsun diplomami alayim bosanayim gibi cirkin bir dusunceye kapilmayin. İnsan kafasinda bosanmayi kesinlestirdigi biriyle nasil ayni masada yemek yiyebilir, ayni yataga girebilir ki?

Bilemiyorum ayni olay benim basima gelse nasil bir yol izlerdim? Sanirim sadece bu olayla degerlendirmezdim. Evet adam ökuzun tekidir siddete meyillidir ve surekli siz alttan aliyorsunuzdur iliski boyunca ve sonunda patlak vermistir ve bunun devaminin gelecegini de sezersiniz, o noktada yolunuzu ayirirsiniz. Ama diger taraftan da sizin gozunuzun icine bakan, etrafinizda pervane olan bir esiniz var ve anlik bir olaysa bu surundururum ama net bosanirim diyemiyorum. Biraz da esinizle alakali bir durum bu. Evet boyle deyince sanki bu durumu 'anlik' bir sinir krizi olarak gorup mesrulastiriyormusum gibi geliyor, ama bilemiyorum. Zor. Hele sevip sevilirken her sey gullik gulistanlikken boyle bir sey yasamak cok daha zor olurdu sanirim.

Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim.

2. olarak korunmak konusunda inşallah uygulayacağım kesin bir karara varana kadar.

Kendimi daha iyi anltmak adına biraz daha bilgi vermek istedim, kesinlikle karakter olarak bir şeylerin altında kalacak ya da susacak biri değilim. Eşim bana vurduktan sonra iki tokat ve bir yumrukla karşılık verdim ona "sen bana nasıl vurabilirsin kendini ne sanıyorsun cümlesiyle" ancak ben hayatım boyunca bir karıncayı bile öldürmemiş hayvanların bile hakareti haketmediğine inanan bunun için uğraşan kadın derneklerinde kadınların haklarını savunan biriyim.

Gururum kırıldı ve kendime hayat arkadaşı olarak seçtiğim adama güvenim sarsıldı. Ne yazık ki bilsem ki bir daha asla böyle bir hataya düşmeyecek gözü kapalı affederim hala o kadar çok seviyorum ama güvenimi çok sarstı ve okuduğum hikayelerden de şunu biliyorum ki 2. ayda bunu yapan başka bir konuda kuvvetle muhtemel tekrar edecek. Ben ona bu 2. tokatı atabilmek için bir şans vermeli miyim hayatım böyleyken buna karar veremiyorum.

Ve ayrıca beni de şiddete yönlendirdiği kendi hakkımı bu şekilde savunmak zorunda bıraktığı için de çok kırgınım.

Iste kadinlarin ekonomik ozgurlukleri olmadan evlenmesinin sonuclari böyle oluyor malesef. gerci emin olun paraniz olsaydi da ailenizi bahane edebilirdiniz.yani hayatta bahaneler bitmez. Esim bana tokat atsa asla affetmezdim. Ki ben gercekten kocama askimdan geberiyorum yani o derece... sevgi, ask baskadir insanin kendine saygisi bambaskadir.

Ve ayrıca beni de şiddete yönlendirdiği kendi hakkımı bu şekilde savunmak zorunda bıraktığı için de çok kırgınım.

Sizin eşinize uyguladıgınız şiddet ile onun size ilk hamleyi yapması farklı seyler. Ayrıca güç olarak denk olmadıgınızı da düşünmeniz gerek.

Mesela siz ufak bir cocuga vursanız, o da aglayıp odasına kapanmak yerine boyu size yetişmedigi için üstünüzü başınızı çekiştirse, tekme atsa, siz 1 vurmusken o 1'den fazla darbe ile size saldırmaya çalışsa bile onu bu noktaya getiren kişi sizsinizdir.
Bu durumda güçlü olan taraf iki farklı tavır sergiler yine. Ya durdurmaya çalışır ya da sinirlenip dersini almadıgını düşünerek cezalandırmak için tekrar vurur.
Canınızı yakamayacagını bildiginiz müddetce sizden gücsüz olan cocugun vurmasını umursamayıp durdurmaya çalışıyorsanız bu, asagılayıcı bir davranısta bulundugunuzun üstünü kapatmaz ve uyguladıgınız şiddeti eşitlemez.

Tüm bu yazdıklarımı eşiniz size yapmış. Gücünü kendisinden gücsüz birini ezmek, cezalandırmak için kullanmayı hak görecek bir zihniyete sahip.

Şiddet egilimleri olan biri olarak söylüyorum bunları. Kimseye zarar vermemek, vicdan azabı yaşamamak icin gün boyunca nasıl kendimi yiyip bitirdigimi tarif bile edemem.
Çünkü kendi bireysel tahammülsüzlüklerim için yapacagım hicbir şeyi meşru görmüyorum.

Eğer bir insan öfkesine yeniliyorsa, kişisel çıkarları için karşısındaki kişiye sözlü, fiziki ya da dolaylı yoldan üzerinde baskı kurarak psikolojik şiddet uyguluyorsa emin olun bu, zihniyetiyle ilgili bir meseledir.

Okulunuzu bitirmek için evli kalmayın zaten.
Ayrıca sizi asagılayan, tartısmanızın konusu her ne ise sizi terbiye etmek (!) üzere şiddetle cezalandırmaya calısan kişiyle aynı yatagı paylaşmamanız gerektigini düşünüyorum.

Aşkınız için diyelim ki gurursuz davranmayı kabullendiniz, böyle söyleyince cogu kişi normalleştiriyor. Ancak öyle bir zihniyete sahip kişiyle aynı evi paylaşarak her gün kendinizi asagılayan kişi artık bizzat kendiniz olmuş olacaksınız...

Hadi biraz istatistik konuşalım.
1 defa uyuşturucu kullandıysan yine kullanma ihtimalin çok yüksek. 1 defa cinayet işleyen adam şayet yakalanmadıysa geleceğin seri katili olmaya aday. ayıptır söylemesi ben bile uykumda kedi ayağıma saldırdığında istemsiz küçük tekmeler atıp tövbe ediyorum, sonra afedersin gene aynı b.ku yiyorum.
Şiddet bir kereye mahsus olmaz. Birçok şey gibi artarak çoğalır.

Kulağına küpe olsun.

Hanımlar sakin olalım ve şiddete haklı gerekçelere bulmayalım, bir tokat veya bir yumruk fark etmiyor, ne yazık ki çoğunlukla devamı geliyor

okurken evlenmeseydiniz bu yüzünü görür ayrılırdınız.

genç yaşta okurken evlenmeye karşıyım.

şimdi aranızdaki sorunlardan okulu da bitiremezse tam olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…