- 18 Nisan 2021
- 1.527
- 3.901
- 63
- Konu Sahibi Solukiklimler
Üstü boş olduğu için yine ısınmayacak. Neresinden tutarsanız tutun. Şuana kadar tüm öne sürdüğünüz gerekçeler sizi haklı çıkarmıyor. Yukarıda da anlattım. Sözleşme yaparken bu mazeretleri kabul etmiş oluyorsunuz.
Örneğin yatırım için altın alırken 1000 tl ye aldığınızı farzedersek, siz bu altının piyasasının düşme/çıkma olacağını bilerek alıyorsunuz değil mi?. Ve 500 e düştüğünü varsayarsak ve o ay bozdurmak zorunda olsanız ne hak iddia edebilirsiniz?
Neticede alırken avantaj/dezavantajlarını bilerek alıyorsunuz demi?
Benzer bir durum. Kiraya verirken şartları bilerek veriyorsunuz. Şartlar uygun değilse vermezsiniz. Verdiysenizde ben pişman oldum deme lüksünüz yok. Zararı da kârı da bilerek anlaşma yapıyorsunuz ve şartlar istediğiniz dışında gelişmezse birşey yok, gelişirse çırpınıp duruyorsunuz. Kiracıyı düşünen yok. Sanki ekonomik zamlar bir tek ev sahiplerine vuruyor gibi davranıyorsunuz. İyiki kiracı yasaları var. Şu durumda bile nasıl mağdur ederimin yollarını arıyorsunuz. Bu yasalar olmasa yaka paça sokağa dökersiniz.
Altın satmak isteyen herkes için aynı fiyattır. Bir kuyumcu 500 e diğeri 1000 tlye satmaz. Konu para değil. Merdiven ve soğuk. En büyük sorun merdiven .
cevaptan zeka taşıyor aman yarabbim