aynı kan olmamak ve aşk...

cennetyarim

Hadi Gelin Bebeklerim
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
2.814
2.062
333
merhabalar arkadaşlar. eğer başlığı doğru ifade edemediysem affola . beni hatırlarsınız görümcem tarafından sürekli 2. sınıfa konarım. o esimin kanındandır oyuzden üstündür ben hep el kalmak durumunda kalırım esimi asla ondan cok sevemem onun ıcın herkesten cok üzülemem. daha buna zor katlanıyorken maalesef annemde aynısını düşündügünü söyledi. hep ima ediyordu zaten en önemli ailedir baskası yalandır diye. hicbirsey ailenin yerini tutmazmıs nede olsa el ogluymus bana birsey olsa cok canı acımazmıs. anne diyorum bak oda benim ailem neden anlamıyorsun ona birşey olsa naparım ben diyorum malesef anlamıyor. onlar mı dogru düşünüyor ben mi anlayamadım. neden evlendik biz ozaman? ömrümüzü neden birbirimize adadık neden ben evladıma baba olarak onu seçtim ? onun kanı olmasamda kanımdan öte hissediyorum araba cıksa önüne ben atlarım neden kimse beni anlamıyor. o el oğlu olmaktan öte ben el kızı olmaktan öte gidemiyorum.aşkı anlamayana aşkı tatmayana aşkı anlatmak çok zor belkide. ama bunlar beni çok üzüyor artık. :2:

Herkesin yeri ayrıdır,ananın,babanın,kardeşin,eşin

Bişey olsa elbet üzülürler senden çok senden az bunu bilemem.

Ama unutulmaması gereken bi şey var herkes kapısını kapatınca eşiniz sizinle kalıyor.Yanında ne abla ne anne.

Tüm yükümlülükleri,zorlukları,acıyı tatlıyı beraber yaşıyorsunuz.Siz bir ailesiniz.Bir bütünsünüz.Evlatlarınızın annesi babasısımız ya da yoksa olacaksınız.

Burada bi kıyaslamaya gidilesi çok tuhaf,yani eş ile aile çok farklı yerlerde.Kimin ne kadar üzüleceğini kimse ölçüp biçemez.

Ama unutmayın sizin yeriniz bambaşka,ailesinin bambaşka burada kıyas ölçü üstünlük vs işlemez

Aynı kandan değiliz diye daha az severiz o bana el ben ona el diye düşünmek ne kadar mantıklı? Ben nişanlıyımm istese bir saniye düşünmeden canımı veririmm.. aileni ailen, eşini eşimm hayat arkadaşım diye seversin.. kardeşş kardeştir ama evlendikten sonra herkesinn evi yeri ayrı, anne baba ömrümüzün sonuna kadar yanımızda kalmıycak.. çocuklarımız onlarda sevecekler sevilecekler evlenecekler.. yani 2 kişiyle baslayıp 2 kişi ile kalıyorsun. bana göre nişanlımm hayatımm herşeyim şuan.. ama ailemin yeride ayrı tabiki

Son düzenleme:
merhabalar arkadaşlar. eğer başlığı doğru ifade edemediysem affola . beni hatırlarsınız görümcem tarafından sürekli 2. sınıfa konarım. o esimin kanındandır oyuzden üstündür ben hep el kalmak durumunda kalırım esimi asla ondan cok sevemem onun ıcın herkesten cok üzülemem. daha buna zor katlanıyorken maalesef annemde aynısını düşündügünü söyledi. hep ima ediyordu zaten en önemli ailedir baskası yalandır diye. hicbirsey ailenin yerini tutmazmıs nede olsa el ogluymus bana birsey olsa cok canı acımazmıs. anne diyorum bak oda benim ailem neden anlamıyorsun ona birşey olsa naparım ben diyorum malesef anlamıyor. onlar mı dogru düşünüyor ben mi anlayamadım. neden evlendik biz ozaman? ömrümüzü neden birbirimize adadık neden ben evladıma baba olarak onu seçtim ? onun kanı olmasamda kanımdan öte hissediyorum araba cıksa önüne ben atlarım neden kimse beni anlamıyor. o el oğlu olmaktan öte ben el kızı olmaktan öte gidemiyorum.aşkı anlamayana aşkı tatmayana aşkı anlatmak çok zor belkide. ama bunlar beni çok üzüyor artık. :2:

Standaart sartlarda her zaman once aıle derım

Ama annen bu sekılde konusuyorsa bır kere sebep ne esınle arandakı ılıskıyı annen nerden bılıyor hanı hırngur kavgamı nası onemlı olan o !

Standaart sartlarda her zaman once aıle derım

Ama annen bu sekılde konusuyorsa bır kere sebep ne esınle arandakı ılıskıyı annen nerden bılıyor hanı hırngur kavgamı nası onemlı olan o !

yooo iyi aslında inanın bende anlayamıyorum acaba sorunmu var bende demeye başladım eşime asırı düşkünüm ben bilmemki neden böyle şeyler duyuyorum

Dede Korkut'un Deli Dumrul hikayesini bilir misiniz?
Azrail Dumrul'un canını almaya gelmiş. Demiş ki kendi canın yerine bir can bulursan senin canını almayacağım.
Dumrul babasına gitmiş. Babası düşünmüş düşünmüş dünya tatlı gelmiş, dumrul'u annesine göndermiş.
Dumrul annesine gitmiş o da her şeyimi veririm ama canımı isteme benden deyince Dumrul evine, karısına gitmiş.
Durumu anlatıp çocuklarını eşine emanet etmiş.
Karısı ise "neylerim ben senden sonra, benim canım sana feda olsun" diyince Dumrul eşine kıyamamış ve Allah'a yalvarmış. Allah ikisine de yüz kırk sene mutlu bir ömür vermiş.

Eşin ve sen birbirinizin en yakınlarısınız bence. anne babanın yeri ayrı tabi. ancak bir ömür iyisiyle kötüsüyle aynı hayatı paylaşan, zorluklara beraber göğüs geren, eşini ondan çocuk dünyaya getirebilecek kadar çok seven siz, el kızı olarak görülmeyi haketmiyorsunuz. yine de siz eşinizin sizi nasıl gördüğüne bakın, o sizi "kendiyle bir" görüyorsa, öyle davranıyorsa sorun yok..

bence bunları konusmak bile cocukca sizin icin demiyorum gorumcenizin tavrından bahsediyorum..tabiki anne baba kardes baskadır ama evlendigin insanıda yeri geliyor kendi anasından babasından daha cok dusunuyorsun cunku ayrı bir yuva kuruluyor ayrı bir aile olusuyor ben boyle seylere inanmıyorum ne kardesler varki bes para etmezler kendi canı kanı ama neler yapıyorlar esleri daha yakın oluyor insana

Bu kadar derin ve duygulu düşünürsen üstelik vericide olursan
Gerçeklerle karşı karşıya kaldığında canın çok yanabilir
Sanırım fazla hassassın
Ama eş ile aile inan ki aynı kefeye konmaz
İnsan ailesinden nefret edemez ne yaşanırsa yaşansın(istisnalar hariç)
Ama eşte öyle değil aşk tutku,ikili ilişkilerde alışveriş vardır
O alışverişte ki eksik hesap anında tüm duyguları alt üst edip nefrete kadar götürür.
Ama ailede öyle değil orda ki sevgi çok başka bir çocuk masumiyeti gibi hesapsız kitapsız.
Yani aşk ne kadar güçlüde olsa uğruna ölünecek güçte hissini vermemeli bu hiç sağlıklı değil.
Bu benim fikrim tabi
Ne kadar alırsam okadar veririm hatta daha az veririm temkinliyimdir:)

heee canım bizde de vardı böyle bir görümce malesef halam olur..çok şükür 16 senedir görmüyorum eksikliğini de duymuyorum:)

hep derdi babam için'ehsan abime canım feda' diye..babamın adı ali ihsan bu arada..

anneme de 'ehsan abim halının ortasına sı..cak sende eşekler gibi temizleyeceksin! dermiş.tabi ben çok küçüktüm hatırlamıyorum.

sonra ne oldu biliyor musun?

babaannem parkinson hastası oldu..yavaş yavaş eli kolu tutmamaya başladı.bi süre sonra yatalak oldu..kadın bize'ben el adamındayım o kadını eve alamam kocam istemiyor' dedi .babannemi başımıza attı ve o zamandan sonra hiç aramadı..babam zaten kalp hastası,emekli olmak zorunda kaldı, bypass olmuştu vücudu baştan aşağı dikilmişti..ve babam o yarım haliyle gülle ağrlığındaki yaşlı kadını çevirmeye çalışıyordu..bak nasıl öldü abisi için:)şimdi kocam kocam dediği kocası hayatta değil Allahından bulasıca..

yani hiçççç takma...he de geç..bir ters düşsünler kocanla bir menfaatine dokunacak bişey olsun kardeş mardeş dinlemez bu laf salatacıları..

Azrail Dumrul'un canını almaya gelmiş. Demiş ki kendi canın yerine bir can bulursan senin canını almayacağım.
Dumrul babasına gitmiş. Babası düşünmüş düşünmüş dünya tatlı gelmiş, dumrul'u annesine göndermiş.
Dumrul annesine gitmiş o da her şeyimi veririm ama canımı isteme benden deyince Dumrul evine, karısına gitmiş.
Karısı ise "neylerim ben senden sonra, benim canım sana feda olsun" diyince Dumrul eşine kıyamamış ve Allah'a yalvarmış. Allah ikisine de yüz kırk sene mutlu bir ömür vermiş.

Eşin ve sen birbirinizin en yakınlarısınız bence. anne babanın yeri ayrı tabi. ancak bir ömür iyisiyle kötüsüyle aynı hayatı paylaşan, zorluklara beraber göğüs geren, eşini ondan çocuk dünyaya getirebilecek kadar çok seven siz, el kızı olarak görülmeyi haketmiyorsunuz. yine de siz eşinizin sizi nasıl gördüğüne bakın, o sizi "kendiyle bir" görüyorsa, öyle davranıyorsa sorun yok..

bu yazı bana öyle iyi geldiki çok çok teşekkür ederim çok sağolun

Bu kadar derin ve duygulu düşünürsen üstelik vericide olursan
Gerçeklerle karşı karşıya kaldığında canın çok yanabilir
Sanırım fazla hassassın
Ama eş ile aile inan ki aynı kefeye konmaz
İnsan ailesinden nefret edemez ne yaşanırsa yaşansın(istisnalar hariç)
Ama eşte öyle değil aşk tutku,ikili ilişkilerde alışveriş vardır
O alışverişte ki eksik hesap anında tüm duyguları alt üst edip nefrete kadar götürür.
Ama ailede öyle değil orda ki sevgi çok başka bir çocuk masumiyeti gibi hesapsız kitapsız.
Yani aşk ne kadar güçlüde olsa uğruna ölünecek güçte hissini vermemeli bu hiç sağlıklı değil.
Bu benim fikrim tabi
Ne kadar alırsam okadar veririm hatta daha az veririm temkinliyimdir:)

evet hassasım cok canım ben eşim yarın bigun kotu olur beni sevmez diye düşününce cok etkileniyorum ona kalırsa yavrusuna bakmayan annede var herkes bir olmuyorki tvde gordum gecen kadın kocasına bobregını vermıs yeterkı nefesi yanımda olsun diye bende veririm hemde hiç düşünmeden ... inşallah canım yanmaz

Sana yine bunu kendi annen söylemiş. Bana kayınvalidem dedi böyle. Yok oğluyla onlar aynı kanmış benim yerim doldurulurmuş ama anne baba bir taneymiş. Ben gelip geçiciymişim. Bak sinirlendim yine

oda nedemekmi öyle anlayamadım:ssz:
herkesin yeri farklıdır...
sonuçta aileyle paylaşılmayacak şeyler paylaşılır eşler arasında ..
kimse kimseyle kıyaslanamaz....
boşverin onları niye yoruyorsunuzki beyninizi onların bu saçma düşüncesiyle:ssz:

Sana yine bunu kendi annen söylemiş. Bana kayınvalidem dedi böyle. Yok oğluyla onlar aynı kanmış benim yerim doldurulurmuş ama anne baba bir taneymiş. Ben gelip geçiciymişim. Bak sinirlendim yine

yok cnm tek annem degil bundan daha beterlerini defalarca gorumcem söledi kaynanamda söledi

Ne guzel hikayeymis:)

Karı koca elbette birbirine cok yakındır
Artık ailemiz düzgün bir esse tabi esimiz olur
Ama ben neye bu kadar üzüldünüz hala anlayamadım
Sanırım hassas bir gununuzdesiniz

Ne guzel hikayeymis:)

Karı koca elbette birbirine cok yakındır
Artık ailemiz düzgün bir esse tabi esimiz olur
Ama ben neye bu kadar üzüldünüz hala anlayamadım
Sanırım hassas bir gununuzdesiniz

görümcem bu tip söylemlerle yıllardır cok üstüme geldi dayanamayacagım cok sey duydum annemde aynı şeyleri söyledi etraftanda duymaya başladım sonra iyice psikolojim yıprandıgını hissettim ömrümü birine verdm cok sevdm herkes elkızı eloglu gibi söylemlerle etrafımda dolaşmaya basladılar kendimde bir anormallik hissetim

haklısın aşkı, sevgiyi bilmeyene bunları anlatamazsın.illa adının aşk olması da gerekmez.

evlatlık çocuklar var mesela, yıllarca öz ailelerinden görmedikleri sevgiyi görüyorlar; seninkilerin gözüyle "el" den..

bu çocuklar öyle çok seviliyo ki evlatlık olduklarını bile anlamıyolar .kan bağı var mı?yok.

SEVMEYE HİÇBİŞEY ENGEL DEĞİL, benim ailemdeki insanlardan daha çok sevdiğim birileri var.

kalbindekileri kimseye kanıtlamak zorunda değilsin, bırak insanlar ne istiyolarsa düşünsünler..

Son düzenleme:
o zaman kendi kocası da ona yabancı demekkı hla sen de öyle söyle kayınpeederin için o da sana yabancı de annem dediğin kayınvaliden sanırım

o zaman kendi kocası da ona yabancı demekkı hla sen de öyle söyle kayınpeederin için o da sana yabancı de annem dediğin kayınvaliden sanırım
yok kendi annem ya genelde bu cümleleri ben aslında bicok kişiden duyuyorum bendemi anormallik var acaba dedim

haklısın aşkı, sevgiyi bilmeyene bunları anlatamazsın.illa adının aşk olması da gerekmez.

evlatlık çocuklar var mesela, yıllarca öz ailelerinden görmedikleri sevgiyi görüyorlar; seninkilerin gözüyle "el" den..

bu çocuklar öyle çok seviliyo ki evlatlık olduklarını bile anlamıyolar .kan bağı var mı?yok.

SEVMEYE HİÇBİŞEY ENGEL DEĞİL, benim ailemdeki insanlardan daha çok sevdiğim birileri var.

kalbindekileri kimseye kanıtlamak zorunda değilsin, bırak insanlar ne istiyolarsa düşünsünler..

evlatlık ne kadar güzel bir örnek olmus gönül bagı ne kadar önemli ne kadar...

Back
X