• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aynı odada yaşamaya çabalamak

Maasallahta kiz tam agustos bocegiymis odani degistirmekten baska caren yok uyarsanda anlamaz kotu olursun

Islamiyetle ilgili değil ateizmle ilgili yapıyormuş Zehra :KK53: ateizm propagandası
İslamiyette evlilik ile ilgili saçma sapan araştırmalar yapıyor demiş arkadaş. Ben ona göre dedimdi :spor:

İslamiyette evlilik ile ilgili saçma sapan araştırmalar yapıyor demiş arkadaş. Ben ona göre dedimdi :spor:
Ama hala aynı fikirdesin değil mi ^^ kızın müslüman olduğunu sanarken destekliyordun ateist olduğunu öğrenince de destekliyorsun değil mi ^^

Zor bir bölümde okuyorum, derslerim yoğun ve stresliyim. Oda arkadaşımdan çok rahatsızım fazla ergen, yaş olarak da düşünce olarak da. Hukuk fakültesi öğrencisi ama çok alakasız gelmiş.. Bazen üzülüyorum, bazen de yaptıklarına, saygısızlığına ve görgüsüzlüğüne dayanamıyorum. Yapı itibarı ile insanları çok fazla uyarıp kızamıyorum içim içimi yiyor.:KK51:

Öncelikle yaptıklarını yazayım ben mi abartıyorum yoksa gerçekten ne yapmam gerekiyor bilemedim. Kapıları sanki daha önce hiç kapı görmemiş, açmamış gibi dan diyerek açıyor ve kapıyor. Ödüm kopuyor odaya girdiğinde, ben uyurken de sanki uyandırmak istermişcesine çarpıyor açıp kapıyor. Biraz maddi durumu kötü, buz dolabına aldıklarımı yiyebileceğini çekinmemesini söyledim ama kendi şahsi çalışma dolabıma kadar her gün açıp içini kurcalamasını söylememiştim. Kulaklığını ödünç alabilir miyim dedi bende 2 tane vardı birini verdim ama geri verecek sanmıştım bildiğin malı yaptı geri vermediği gibi artık ona aitmiş gibi 1 aydır onda ve her gün kullanıyor.

Telefonunda tüm gün bir şeyler okuyor ve sanmıyorum çok komik şeyler okuduğunu ben odada 10 saat kalmak zorunda kalıyorsam bu 10 saatin 9 saatinde kahkahasını dinliyorum sürekli saçma sapan şeylere kahkaha atıyor, tam bir ergen. Hatta bunu yazarken bile onun kahkahaları eşliğinde yazıyorum. Bana dediği kadarıyla ateist müslüman facebook sayfalarında tüm gün sürekli onların yorumlarını okuyor ya da cevap yazıyor. İslamda evlilik ile ilgili saçma sapan şeyler okuyor, cevaplar yazıyor daha 18 yaşında kafasına takmış bu tarz konuları bir de bir bilgisi varmış gibi münakaşalara girişiyor. Tüm gün uyumak ve kahkaha atmak dışında bir şey yapmadığı gibi ben ders çalışırken yanıma gelip hayat çok anlamsız çok boş çok sıkıcı diyor, çıldırıyorum.
Sakız sesinden çok rahatsız oluyorum, tüm gün sakız çiğniyor. Uyurken de çok afedersiniz sürekli gaz çıkartıyor pencere açmaktan hasta oldum :işsiz:
Öyle işte.. Tüm gün ya uyuyor ya da saçma sapan telefondan ne okuyorsa ona kahkaha atıyor. Ayrıca bazen bir şeyler okuyor ve sessiz okuyor, içinden değil! sinirlerim bozuluyor hiç uyarmadım nasıl uyarılır ne denir bilmiyorum sizce ne deyim ne yapayım :KK47:
Baya uzun olmuş ama çok canım sıkkın :KK61:
Bi an kardesim yazdi zannettim oda sizin durumunuzda cok zor isiniz.birde onlar ayni sehirde olduklari icin oncesnde arkadas oldular.smdi gersey daha zor.dayan demekten baska caremiz yok ona.ama sen samimiyet kurmamssn vizeler btsin olmazsa degistirirsin ama gelen nasil olur bilemem.zor ayni odayi paylasmak.evlilik gibi cikarken iyi ama evde farkli olabiliyor.cok kafana takmamaya cals

Bi şey dicem.
2 tane kulaklığın varmış biri onda kalsa ne olur? veya istedin de geri vermedi mi?
Yaşı küçükmüş, senden gamsız olabilir, bu özelliği aynı odada yaşamanıza engel mi?
Sakız çiğniyormuş, uyarırsın sessiz çiğner.
Uykusunda gaz çıkarıyormuş ona ne yapıcan? :)
Iyyy öff davranışları çok ergen diyorsun da, sende de var biraz ergenlik :)

Bi şey dicem.
2 tane kulaklığın varmış biri onda kalsa ne olur? veya istedin de geri vermedi mi?
Yaşı küçükmüş, senden gamsız olabilir, bu özelliği aynı odada yaşamanıza engel mi?
Sakız çiğniyormuş, uyarırsın sessiz çiğner.
Uykusunda gaz çıkarıyormuş ona ne yapıcan? :)
Iyyy öff davranışları çok ergen diyorsun da, sende de var biraz ergenlik :)

Iyy öff demiyorum :) Tahammül sınırlarımı zorladım sadece dayanamıyorum. 18 yaşını ben de geçtiğim ve bu durumların hiç birini oda arkadaşlarıma yaşatmadığım için haliyle tuhaf geliyor. Ergenlikten çok şımarıklık onunkisi o sebeple uyarsam da gerginlik çıkacak diye korkuyorum. 2 tane kulaklığım var evet biri telefoun kulak içi kulaklığı ve ben genellikle ona verdiğimi kullanıyordum çünkü o rahatsız etmiyor kulakları. Ödünç alınan mal geri verilir genelde bizde :)

Lütfen mevzunun ateistlik ve dini siteler kısmını pas geçelim, dini içeriğe doğru kayar konu, bu da yasak malum.

ortak yaşama uyum saglamak sizin yaşlarınızda sıkıntılı zamanlar olabiliyor
karşınıza alın konuşun çözüm bulamazsanız odanızın degiştirilmesini isteyin

çalışmanızı başka yerde yapın yurdun kitap okuma salonu yok mu? olmadı okulun kütüphanesinde.

gülüyor diye kötü arkadaş olmaz. kulaklığını da geri iste istersen. belki 2 tane var diye kullanmaya devam ediyordur.
maddi durumu kotu ise birini ona hediye edin ve bu iyiliginizle mutlu olun

Yerini değiştir başka odadaki arkadaşlarınla bu olabiliyor biliyorum kızımda epey rahatsız olmuştu oda banyaya yakın olduğundan kız sabahları hergün sümkürüyormuş ve lavaboya sesli bir şekilde tükürüyormuş ayrıca sabahın köründe kış günü pencereleri açıyormuş ayrıcada banyo yapmıyormuş kız acaip kokuyormuş (kız sonra başka odaya gitti ,kızlar birlik olup onu dışlayınca )
bu yıl ise aynı senin derdinden bir ergen varmış onada hayal dünyasında yaşıyor diyor kızım , birde banyo olmuyormuş sürekli kore aşk filmleri izliyormuş ,birde kokulu çoraplarını ortaya atıyormuş yani masanın üstüne koyuyormuş , bunlarda ya ergenlikten yada aile terbiyesi yoksulluğundan

maddi durumu kotu ise birini ona hediye edin ve bu iyiliginizle mutlu olun
Zaten ben geri isteyemem alsın önemli değil, sadece ben olsam mallığına almazdım en azından bana iyiliği dokunan insana az saygı duyardım, kafasını pencereye vurduğunda kahkaha atmazdım mesela. Yine onun oldu zaten ama biraz fazla yüz buldu ben annesi ya da nazını çekecek ablası değilim sonuçta.

Benim de üniversitede buna benzer bi oda arkadaşım vardı..
Senin gibi 1 uyardım 2 uyardım olmadı. Tabii terbiyesizlikleri daha da arttı rahatsız olduğumu bildiği halde..
En sonunda :KK11: şuna benzer bi olay yaşadık ve odadan kovuldu nasıl rahatladım anlatamam:KK76:
Yani uzun lafın kısası laftan anlamıyorsa uzatma ya sen odadan çık ya da benim gibi kov:KK16: istesen de uzlaşamassın..

benimde böyle oda arkadaşlarım oldu. bunlar oturup konuşmaktan anlamaz. yapabiliyorsan çingenelik yapacaksın ki öyle birine benzemiyorsun. sen kapıyı daha sert kapatacaksın, onunla konuşmayacaksın, kulaklığını hemen geri isteyeceksin, selamı sabahı keseceksin vs vs. şahsen ben yapamadım ama bu tiplerin bu şekide savuşturulduğuna defalarca şahit oldum. yerinde olsam bir şekilde ama kesinlikle oda değiştirirdim.

Ahah ben de kykda kalıyorum 2 kişilik benim odam:) şansıma oda arkadaşım aşırı anlayışlı ve duyarlı. Ben de öyleyim. Ama olmayan çoook insan var biliyorum.

Tek çaren kızı karşına alıp bunları tek tek konuşman. Böyle uyarılara maruz kaldığında çirkefleşen çok insan var onu da çok iyi biliyorum:) eğer tamam falan derse bi gözlemle devam ediyor mu. Yaptığında bir daha uyar. Baktın olmuyor oda değiştirmeye bak yapacak bir şey yok. Ya da idareye şikayet et. Çirkefleşirse yine idareye şikayet et.

Ben de senin gibiydim yok kırılmasın bilmem ne diye uyaramazdım ama yanlış yapıyorsun. Sonra üzülen kırılan hep ben oldum. Şimdi yeri geldiğinde söylüyorum, mutluyum:) insanlara hayır demeyi ve karşı gelmeyi öğren inan çok işine yarayacak ve çok rahatlatacak hayatta seni.

İşte şu hayır diyebilmeyi öğrenmek çok önemli çirkef olunca daha bi seviliyorsun sanki kendimi çok silik hissediyorum. Ben kendimden 4-5 yaş büyük biriyle aynı odada kalsam baya bi çekingen davranırdım mesela. Ne bileyim tuhaf yav:KK67: Güya odanın dışında telefonla konuşuyoruz odanın kapısına dayanmış bağıra bağıra konuşuyor her konuştuğunu harfiyen duyuyorum iyice sinir oluyorum artık :bicak:

Seni bastırmışa benziyor. Surat yap, her hareketin sert olsun, o uyurken mutlaka kalk bir şekilde ses çıkart. Gülmen çok çirkin lütfen gülme burada de. İçten içe sinir et. O telefonla konuşuyorsa kapıyı aç sessiz ol de. Bir kere söyledikten sonra arkası gelir söylersin. Hiç tahammül edilesi şeyler değil.

Aaaah ah, bu yurtlarda ne insanlar gördüm, işte karşınızdayım, en tecrübelilerden, buyurunuz efendim! :) Öncelikle Allah yardımcın olsun diye konuya giriş yapayım zira buna gerçekten ihtiyacın var. 4 sene kyk yurdunda kaldım, aynı odayı 3 farklı kişiyle paylaştım çünkü odalarımız 4 kişilikti. Odamdakilerin derdi yetmezmiş gibi bir de ortak alanları kullandığım kişilerin derdini çekerdim, ne günlerdi. Çok ciddi bir sinir yıpranması yaşadım, başka yere kıpırdayacak durumda olmadığım için o iğrenç yurda 4 sene, farklı insanlarla (1 kişi hariç çünkü birisi 4 sene boyunca en yakın arkadaşım ve oda arkadaşım oldu) katlanmak zorunda kaldım.

Senin yapacağın şey belli, kızı al karşına konuş. Yaşı senden küçük anladığım kadarıyla, bir abla gibi konuş ve rahatsızlıklarını güzel üslupla diler getir, tatlı dil yani en azından kibarlık önemli. Bu tarz durumlarda inatlaşma çok fazla olabileceği için söyleyiş tarzı önemli. Özellikle yurttta ilk senesi olan arkadaşlar yurt yaşamını ve kurallarını bilmediği için böyle rahatsızlıklar verebiliyor. Gece gaz çıkarmasına ve gülmesine birşey diyemezsin maalesef ama en azından biraz daha sessiz kapıyı vs açmasını, sen uyurken falan sana saygı göstermesini isteyebilirsin. O kapıları dan dun diye açıp kapatmalar benim için de dertti üstelik biz o problemleri çözemedik bile. Çoğu zaman uyarsak bile birkaç gün dikkat edip daha sonra dikkat etmeme durumu ile karşılaştık. O yüzden sana diyeceğim şey şu ki önce uyar, baktın adam olmuyor odanı değiştirmeye çalış. İnsan olan bir kez uyarıldığı vakit anlar ve dikkat eder çünkü.

Bir de kızı odadan yollamak istiyorsan psikolojik baskı yapmak zorundasın. Uyarılarını dikkate almazsa her hareketine bir laf söyle, ciddiyim. Yukarıda da yazılmış, en ufak sesinde laf söyle, sessiz ol de. Çirkin gülüyorsun susar mısın, de. O uyurken sen de ses yap. Sürekli huzursuz bir ortam yaratırsan mecbur kalıp gitmek isteyebilir.

Teşekkür ederim yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için, uygun bir dille konuşmayı deneyeceğim inşallah bir sıkıntı çıkmaz sınav haftası olduğundan gerginliği kaldıramam çünkü huzursuz ortamda çok geriliyorum. Umarım bir sıkıntı yaşamayız :)

Ya ben ona degilde bu anlattiginiz kizin bir hukuk fakultesi ogrencisi olduguna yada soyle diyim hukuk gibi bolumu kazanmasina sinir oldum.nereye gidiyir bu genclik.liseye bu sene baslayan bur oglum vsr.gecen sene teog sinavins hazırlanirken bile iyi bir liseye girmesi icin ter doktu yavrum.iyi bolumler kolsy kazanilmiyor.allahim sen cocuklsrimizi dogru yoldsn ayirma.dizede gecmis olsun olympian olympian sinsv haftasi olacak sey degil ne zorluklarls evlatlarimizi buyutuyoruz bir yerlere gelsin diye didinyoruz

Back
X